10 най-добри БЕЗПЛАТНИ VPN за Mac през януари 2023 г. – кой е подходящ за вас?

Ако търсите безплатен VPN за вашия MacBook или се нуждаете от VPN, който да използвате, докато сте в отпуска, ще стигнете до правилното място. Тествах 37 VPN на моя MacBook Pro и открих 10-те най-добри безплатни VPN на базата на сигурност, скорост и поточно предаване.

Безплатните VPN мрежи могат да бъдат чудесно решение, но трябва да изберете внимателно, за да запазите MacBook. Ненадеждни безплатни услуги могат да инсталират зловреден софтуер на вашето устройство и да изтекат вашата лична информация или местоположение.

Повечето безплатни услуги не работят на macOS устройства. Тези, които вършат работа, обикновено имат сериозни ограничения за скорост и данни. Но това може да е най-малкото от вашите проблеми. Някои безплатни VPN се възползват от вас и вредят на сигурността ви, като продават данните си на трети страни с цел печалба.

Добрата новина е, че повечето най-високо оценени VPN предлагат безплатен пробен период, гаранция за връщане на парите или и двете. Можете да използвате тези гаранции за тестване на премиум VPN безплатно, без да се ангажирате с абонамент. NordVPN е моята основна препоръка и тя има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да използвате премиум функциите си без риск за цял месец.

Ако все още се люлеете да използвате безплатен VPN на вашия MacBook, свърших тежката работа за вас. Тествах най-добрите безплатни VPN за безопасност, бързина и съвместимост, за да ви предложа 10-те най-добри безплатни VPN за macOS.

Най-добрите безплатни VPN за Mac – Бързо ръководство

 1. NordVPN – Моята най-добра препоръка има най-добрите функции за сигурност, бързи връзки и неограничени данни. Можете да опитате безрисково с 30-дневната си гаранция за връщане на парите.
 2. Windscribe – 10 GB безплатни данни на месец с първокласни защитни функции и високоскоростни връзки, но без достъп до Netflix.
 3. скрий ме – 2 GB безплатни данни на месец, военно криптиране и пет високоскоростни сървъра. Това е достатъчно данни за поток в стандартна дефиниция за два часа, но няма Великобритания сървър, така че не можете да гледате BBC iPlayer.
 4. Щит за гореща точка  – Водещо в индустрията криптиране и вградена защита от злонамерен софтуер, но ограничено до само 500MB безплатни данни на ден. Това е достатъчно за само четири часа леко сърфиране или 30 минути стрийминг в стандартна разделителна способност.
 5. ProtonVPN – Неограничени безплатни данни и първокласни защитни функции, но торент не е позволено.

Какво е уловът с безплатни VPN мрежи?

Надеждният безплатен VPN може да бъде този перфектно решение за краткосрочна или случайна употреба. Но има няколко недостатъка, с които трябва да сте наясно, когато става въпрос за използване на безплатна услуга.

Сигурност

Някои безплатни VPN използвайте сенчести тактики, за да печелите от вас. Те могат компрометира сигурността си чрез засаждане на тракери на вашия Mac или чрез продажба на вашите данни на трети страни, излагане на вредни рискове като кражба на самоличност. 

Премиум VPN използват усъвършенствани функции за защита, като например криптиране на военно ниво и превключватели за убийства, които пазят вашата онлайн активност и лична информация скрити.

Ограничения

Повечето безплатни VPN ограничават вашите данни и честотна лента. След като надвишите квотата за данни, няма да можете да сърфирате или да предавате поточно предаване. Ограничената честотна лента забавя скоростта на връзката ви, причинявайки буфериране и изоставане.

Те не актуализират своите IP адреси редовно, което улеснява поточните сайтове като Netflix да ги идентифицират и блокират. След като IP-то на сървърите е блокирано, няма да можете да деблокирате нито една услуга за стрийминг.

Premium VPN актуализират своите IP адреси често, така че да могат да заобиколят geoblocks и филтри. Те предлагат неограничена честотна лента и данни, така че няма ограничения за това колко можете да гледате и да разглеждате.

Съвместимост

Много малко безплатни VPN предлагат приложения за macOS. Открих, че повечето от безплатните приложения за macOS VPN, налични в App Store, са остарели, блестящи и неудовлетворителни за използване. 

Премиум VPNs са проектирани да се използват на всички ваши устройства, от macOS и iOS до Linux и дори смарт телевизори.

Най-добрите безплатни VPN за Mac януари 2023 г.

Така че, възможно ли е да намерите безопасен, безплатен VPN? Да, така е. Тествах 37 безплатни VPN мрежи, за да намеря най-добрите услуги, за да защитите вашия Mac.

Не забравяйте обаче, че безплатните VPN мрежи винаги имат някои ограничения. Просто зависи от това, което сте готови да направите компромис.

1. NordVPN

nordvpndevices_optimized

 • Над 5000 сървъра в 59 страни
 • Неограничен брой данни и честотна лента
 • Светкавични скорости
 • 256-битово AES криптиране
 • Вграден блокер за реклами и зловреден софтуер
 • DNS защита от теч
 • Работи с: Netflix, Hulu, HBO, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Disney +, Sling TV
 • Съвместим с: macOS, iOS, Windows, Android, Linux, рутери, браузъри

NordVPN е премия услуга с отлично приложение за macOS, висока степен на сигурност и неограничени данни. Това е моята основна препоръка за вашия Mac и можете да опитате безрисково с 30-дневната си гаранция за връщане на парите. 

Можете да се свържете с над 5000 сървъра в 59 страни. С други думи, можете да получите достъп до geoblocked съдържание от цял ​​свят. И винаги има сървър близо до вас, независимо в коя държава посещавате.

Той е светкавичен, което е чудесно за безпроблемно сърфиране и без буфер стрийминг. Тествах няколко различни страни и имах надеждни и бързи скорости на всяко място. 

Лесно може заобикаляйте гео ограниченията и VPN блоковете за достъп до Netflix US, Hulu, BBC iPlayer и други популярни сайтове за стрийминг. Можете също така безопасно да торент на своите P2P-оптимизирани сървъри.

NordVPN защитава вашия MacBook с сигурно 256-битово AES криптиране, превключвател за автоматично убийство и стриктна политика без изход. Функцията за защита от течове от DNS предотвратява пропуските по сигурността във вашия MacBook случайно да разкрият вашите DNS заявки към вашия доставчик на интернет услуги (ISP).

Можете да блокирате реклами и тракери с вградената й функция CyberSec. Той автоматично блокира всички подозрителни сайтове или изскачащи прозорци, които могат да заразят вашето устройство със злонамерен софтуер. CyberSec също блокира реклами в стрийминг сайтове като CWTV и YouTube, така че можете да гледате без никакви прекъсвания.

защото тя позволява до шест едновременни връзки на устройството, можете да защитите всички устройства във вашето домакинство само с един акаунт в NordVPN.

Ако имате проблеми с приложението NordVPN на вашия Mac, можете да използвате NordVPN 24/7 чат на живо да се свържете с техническата поддръжка.

  Извештај - Кршење података Далила: 5+ милиона података корисника који су изложени од стране незаштићене апликације

Прочетете повече за това, защо NordVPN е моята основна препоръка за вашия MacBook в нашият преглед.

Започнете с NordVPN!

2. Ветропис

Windscribe-устройства-нов

 • 10 GB безплатни данни всеки месец
 • Високоскоростни сървъри на 10 места
 • Поддържа торент
 • Криптиране с военен клас, превключвател за убийства и нулев запис
 • Вграден блокер за реклами и зловреден софтуер
 • Работи с: BBC iPlayer, HBO GO и YouTube
 • Съвместим с: macOS, iOS, Android, Linux, Chrome и Firefox

Windscribe има сигурно и ясно macOS приложение, което се предлага с 10 GB безплатни данни на месец. Това е достатъчно данни за предаване на няколко филма, но той няма достъп до Netflix US или Hulu.

Ако имате нужда от допълнителни данни, можете да получите допълнителни 5 GB, като туитирате Windscribe.

Можете да получите достъп до сървъри в 10 държави, включително САЩ. Тъй като всички безплатни потребители се свързват с тези места, сървърите често са претоварени. Скоростта на връзката ми спадна по време на пика, но потокът и сърфирането бяха безпроблемни, след като задръстванията се облекчат.

Можете да използвате неговия сървър в Обединеното кралство, за да деблокирате BBC iPlayer на BBC, а американският сървър може да деблокира HBO GO, но не и Netflix US или Hulu. Неговите оптимизирани за Netflix сървъри са достъпни само за първокласни потребители.

Той поддържа P2P връзки, и щедрото му надбавяне на данни го прави идеален за изтегляне на големи файлове. Можете да го използвате и за заобикаляне на цифровата цензура.

Windscribe защитава вашия Mac с 256-битово криптиране, превключвател за автоматично убийство и защита от течове на DNS. Запазва a политика без регистрация, така че вашите данни никога не се съхраняват. Kill превключватели и защита от течове на DNS обикновено се предлагат само с първокласни VPN пакети.

Вграденият му рекламен блокер R.O.B.E.R.T., спира изскачащите прозорци, които прекъсват вашата поточна сесия или заразяват вашия Mac със злонамерен софтуер. Той също така блокира тракерите.

Приложенията на Windscribe са лесни за инсталиране и използване. Отне ми по-малко от пет минути, за да изтеглите и инсталирате приложението macOS. Той предлага неограничени едновременни връзки, така че да можете да защитите всичките си устройства наведнъж.

Неговият 24/7 чат на живо е достъпен за безплатни и премиум потребители. Ако чатботът, Гари, не може да отговори на въпроса ви, той ви препраща към агент за поддръжка на човека. На уебсайта има и система за поддръжка с отметка.

Вижте защо Windscribe зае второ място в списъка ми, като прочетете нашия подробен преглед на резултатите.

Вземете Windscribe безплатно!

3. скрийте.me

hideme-устройства

 • 2 GB безплатни данни всеки месец
 • Пет локации на сървъра
 • Функция за разделяне на тунели
 • Шифроване с военна степен, защита за превключване и защита срещу течове на IP
 • Политика за нулева регистрация
 • Работи с: Netflix Canada, Amazon Prime Video, HBO GO, Sky Go, YouTube
 • Съвместим с: macOS, iOS, Android, Linux и браузъри

hid.me предлага 2 GB безплатни данни всеки месец и достъп до сървъри в САЩ, Канада, Сингапур и Холандия. 2 GB са достатъчни, за да проверите вашите имейли и поточно предаване в стандартна дефиниция за два часа, но не е достатъчно за торент или гледане на филмов маратон.

защото не е нужно да се регистрирате, за да използвате безплатния план, няма риск вашата информация да попадне в грешни ръце.

hid.me е приложение за macOS автоматично се свързва отново с VPN сървъра, ако връзката ви отпадне. По време на тестовете си не забелязах никакви спадове на връзката и сървърите му са супер бързи. Скоростите на връзката ми бяха надеждни на всеки от сървърите му.

Успях да деблокирам Netflix в Канада, но не и в САЩ. Не можете да предавате поточни услуги, базирани във Великобритания, като BBC iPlayer, защото сървърите на UK.Scri.me са достъпни само за премиум потребители.

Една от отличителните характеристики на hid.me е разделеното тунелиране. Можете да пренасочите част от трафика си през VPN, а останалата част чрез вашия локален IP адрес. Разделеното тунелиране ви позволява да осъществявате достъп до локални уебсайтове и безжични устройства в вашата локална мрежа, без да изключвате вашата VPN. Само няколко първокласни VPN предлагат това и не е нещо, което често виждам с безплатни VPN.

Той предлага отлични функции за сигурност, включително 256-битово AES криптиране, стриктна политика без регистрация и всички важни превключватели за убиване. Той използва множество VPN протоколи, включително OpenVPN.

Има и защита от изтичане на IP. Понякога неизправността на устройството и софтуера може да разкрие вашия действителен IP адрес на уебсайтове и приложения. Вградената защита за изтичане на IP на hid.me запазва вашия IP скрит, дори ако има проблем.

Няма реклами, и можете да получите достъп до неговата приятелска услуга за поддръжка на клиенти 24/7 чрез чат на живо.

Вижте резултатите от нашите тестове на hid.me. 

Вземете hid.me безплатно!

4. Щит за гореща точка

Щит за гореща точка

 • 500MB безплатни данни на ден
 • Надеждни скорости и един безплатен сървър в САЩ
 • Криптиране с военен клас, превключвател за убийства и защита от зловреден софтуер
 • Работи с: YouTube и Kodi
 • Съвместим с: macOS, iOS, Windows, Android и браузъри

Щит на горещата точка лесно за използване, специализирано приложение за Mac използва уникалния протокол Catapult Hydra, който е предназначен да подобри скоростите и закъснението на връзката ви. Можеш поток за около 30 минути на ден с 500MB данни, но безплатният план ограничава само един сървър в САЩ.

Не можете да използвате Hotspot Shield за отблокиране на Netflix US, Amazon Prime Video или HBO GO. Все пак той има достъп до видеозатворени видеоклипове в YouTube и добавки на Kodi.

Успях да разглеждам с минимално закъснение. Но тъй като всичките му безплатни потребители се свързват с местоположението в САЩ, неговият безплатен сървър често е претоварен. По време на пика, скоростта на връзката ви може да спадне.

Безплатната версия осигурява същата защита на високо ниво като платения абонамент. Има военно криптиране и вграден превключвател за убийство. Това означава, че ако сървърът не успее, вашето местоположение остава скрито от вашия интернет доставчик.

негов вградена защита от злонамерен софтуер блокира подозрителни уебсайтове, за да ви предпази от потенциални злонамерени програми и фишинг измами.

Щитовият щит е поддържан с реклама. Политиката му за поверителност гласи, че споделя с Google приблизителното ви местоположение и идентификатори на устройства, за да помогне за създаването на насочени реклами. Това е само вашето приблизително местоположение. Тъй като истинският ви IP е маскиран, Google може да вижда само IP адреса на VPN сървъра.

  Как да гледате недоволство сезон 2 навсякъде! | Януари 2023 г.

Можете да свържете само едно устройство с безплатния план, така че не можете да защитите други устройства, когато използвате своя MacBook. Имате достъп до неговия обширен раздел с често задавани въпроси, но няма опция за поддръжка на живо с безплатния план.

Вижте как е действал Shield Hotspot в нашите обширни тестове, като проверите нашия преглед.

Вземете безплатно щит за гореща точка!

5. ProtonVPN

ProtonVPN iOS устройства

 • Неограничени безплатни данни
 • Сървъри в три страни
 • Криптиране с военен клас
 • Вграден рекламен блокер
 • Работи с: YouTube и Kodi
 • Съвместим с: macOS, iOS, Android, Windows и Linux

ProtonVPN предлага неограничена свободна честотна лента и данни, така че няма ограничения за това колко дълго можете да разглеждате.

въпреки това, не можете да го използвате, за да деблокирате всички поточни сайтове, и не позволява порой, един от двамата. Той обаче може да заобиколи цифровата цензура, така че, ако имате нужда от VPN за достъп до YouTube, Google или вашите акаунти в социалните медии, ProtonVPN е добър избор.

Можете да се свържете със сървъри в три държави – САЩ, Холандия и Япония. Ограничените сървъри означават, че нямате достъп до всички geoblocked сайтове или стрийминг услуги от която и да е друга държава.

ProtonVPN не позволява едновременни връзки, така че можете да го използвате само по едно устройство. Ако искате да защитите мобилния си телефон или таблет, както и вашия Mac, трябва да надстроите до премиум плана.

Бъдете подготвени и за бавни скорости на връзката. По време на тестовете си установих, че връзката ми е умишлено спряна, което е разочароващо, когато разглеждате и гледате видеоклипове. Той все още е достатъчно бърз за зареждане на уебсайтове, но е твърде бавен, за да гледате HD YouTube видеоклипове.

Функциите за поверителност на ProtonVPN са отлични. Той използва 256-битово AES криптиране и избор на IKEv2 / IPSec или L2TP / IPSec, за да запази вашите данни. Има строга политика за без регистрация, което означава, че никоя от вашите данни или онлайн активност не се съхранява или споделя на друго място.

ProtonVPN също включва вграден рекламен блокер с приложението си macOS, което прави безпроблемно сърфиране без прекъсвания.

Ако имате въпроси или се нуждаете от допълнителна поддръжка, можете да се свържете с билетната система на ProtonVPN. Те ще ви отговорят по имейл, обикновено в рамките на 24 часа.

Прочетете повече за функциите на ProtonVPN в нашия преглед.

Вземете ProtonVPN безплатно!

6. TunnelBear

тунелни устройства

 • 500MB безплатни данни всеки месец
 • Север в 23 страни
 • Позволява порой
 • Супер сигурно криптиране, превключвател за убийства и режим GhostBear
 • Работи с: YouTube, Google, Kodi и HBO GO
 • Съвместим с: macOS, iOS, Windows, Android, Chrome, Firefox и Opera

Приложението macOS на TunnelBear е идеално за начинаещи заради лесния за използване интерфейс.

То предлага бързи скорости на сървърите в 23 страни, включително САЩ и Великобритания. Свободният план предлага само 500MB данни на месец. Това е достатъчно, за да гледате 30 минути от любимия си канал в YouTube, но не можете да изтегляте големи файлове. Можете да получите още 1 GB безплатни данни чрез туитър TunnelBear.

за жалост, не можете да използвате TunnelBear за стрийминг. Не можах да гледам Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer или ITV Hub. Това обаче позволява порой.

TunnelBear използва 256-битово криптиране за да запазите вашия Mac в безопасност. Неговата политика без регистрация означава, че вашите данни и активност при сърфиране са напълно анонимни и никога не се записват.

Можете да използвате неговия режим GhostBear, за да заобиколите цензурата и задълбочената проверка на пакетите (DPI). Това прави вашите данни да изглеждат като редовен трафик към държавните агенции за наблюдение и защитни стени. Можете дори да го използвате, за да заобиколите Великата защитна стена на Китай.

Системата за поддръжка на клиенти с отметка е достъпна както за безплатни, така и за премиум потребители.

Можете да научите повече за TunnelBear, като прочетете нашия преглед.

Вземете TunnelBear безплатно! 

7. Opera VPN

operavpn android устройство

 • Неограничени безплатни данни
 • Три локации на сървъра
 • Работи с: Netflix Швеция, YouTube и HBO GO
 • Съвместим с: браузъра Opera

OperaVPN е разширение за браузър за Opera. Той предлага неограничени безплатни данни и сървъри на три места, но трябва да инсталирате браузъра Opera на вашия MacBook, за да можете да го използвате.

Защото това е само разширение за браузър, вашият трафик се криптира само когато използвате браузъра Opera. Всичко, което правите извън браузъра, използва вашия локален IP адрес и не е криптирано.

Можете да избирате сървъри в Европа, Азия или Америка. Не можете да изберете конкретни държави в тези региони, което означава, че не можете да използвате Opera VPN за заобикаляне на геоблокове.

Когато се опитах да вляза в Netflix САЩ и Канада, това автоматично ме пренасочи към Netflix Швеция. Можете да гледате тази библиотека без проблеми.

Не можах да осъществя достъп до iPlayer на BBC или ITV Hub, докато съм свързан с европейския сървър. Аз също нямах късмет с Хулу. Въпреки това можех да имам достъп до HBO GO и YouTube.

негов Функция за оптимално местоположение свързва ви с най-бързия наличен сървър, но скоростите на връзката все още са доста бавни.

VPN е съвместим с всички други разширения на Opera, включително блокиране на реклами и проследяване и разширение на Facebook Messenger.

На уебсайта на Opera VPN има раздел с често задавани въпроси, но няма друга форма на поддръжка на клиенти.

Прочетете повече за това, защо Opera VPN е една от основните ми препоръки в нашия преглед.

Вземете Opera VPN безплатно! 

8. Ускорете

Ускорете устройствата

 • Сървъри в 37 страни
 • 2 GB безплатни данни всеки месец
 • Неограничена честотна лента
 • Позволява порой
 • Работи с: HBO GO, Kodi и YouTube
 • Съвместим с: macOS, iOS, Windows и Android

Speedify предлага 2 GB безплатни данни всеки месец, което е достатъчно, за да слушате 400 песни или да разглеждате около 24 часа. Той има безплатни сървъри в 37 държави, но ви позволява да се свързвате на едно устройство наведнъж.

Той използва свързване на канали, за да увеличи скоростта на връзката ви и да намали закъсненията ви. Този метод комбинира две или повече интернет връзки, като клетъчни данни и wi-fi. Това увеличава скоростта ви, но тъй като изпраща два пъти повече трафик, използва два пъти повече от вашата квота за интернет данни. Това означава, че можете да надхвърлите ограниченията си за wi-fi или клетъчни данни доста бързо.

за жалост, Speedify не може да заобиколи геоблоковете на Netflix. Не получих достъп до iPlayer на BBC, ITV Hub или Hulu. Той обаче може да деблокира HBO GO, добавки на Kodi и международни видеоклипове в YouTube. Можете също така да провеждате торент на който и да е от неговите сървъри.

  6 najboljših VPN-jev za predvajanje filmov - 2023 je najhitrejši in najcenejši

Speedify предлага ChaCha криптиране, но превключвателят му за убийство е достъпен само с приложението iOS. Вашият MacBook не е защитен, ако вашата VPN връзка не успее.

На уебсайта му се посочва, че има политика без регистрация. По-нататъшното копаене в политиката за поверителност на Speedify показва това тя поддържа частични трупи. Ускорете запаметява информация за вашето приблизително местоположение, използване на честотна лента и продължителността на връзката ви. Не регистрира вашата активност или IP адрес.

Искате да прочетете повече за Speedify? Вижте нашия преглед.

Вземете Speedify безплатно!

9. Betternet

по-добри устройства

 • 500MB безплатни данни на ден
 • 256-битово AES криптиране
 • Високоскоростни връзки
 • Работи с: YouTube и Kodi
 • Съвместим с: macOS, iOS, Windows, Android и Chrome

Betternet предлага 500MB безплатни данни на ден. Преглеждате около четири часа, но това не е достатъчно данни за торент или игра на онлайн игри. То също предлага само един безплатен сървър, и е базирана в САЩ. Не можете да получите достъп до сайтове с geoblocked или поточни услуги базирани извън САЩ с Betternet.

Скоростите на Betternet бяха изненадващо надеждни по време на моите тестове. При толкова много потребители, свързани само с един сървър, мрежата може да бъде претоварена. Все още, Успях да разглеждам с минимални времена на зареждане. 

Betternet не деблокира Netflix US или Hulu. Сблъсках се с премия за плащане на стената, когато се опитвах да осъществявам достъп до всички сайтове за стрийминг, с изключение на YouTube. Това обаче позволява порой.

негов 256-битово криптиране запазва вашия интернет трафик сигурен, но тя има политика за частични регистрационни файлове. Той не записва вашата онлайн активност, но съхранява информация за приблизителното ви местоположение и устройство.

Betternet ви показва реклами, докато разглеждате. Той споделя информацията, която съхранява, с трети страни, така че да може да адаптира рекламите към вас.

Струва си да се отбележи, че централата на Betternet е под юрисдикцията на 5/9/14-Eyes Alliance. Но тъй като не регистрира вашата активност при сърфиране, той не може да сподели вашата интернет история с правителството.

Поставихме Betternet на теста и внимателно проучихме всяка функция, която предлага. Прочети резултатите от нашия преглед.

Вземете Betternet безплатно! 

10. VPNBook

VPNBook

 • Неограничени безплатни данни
 • Осем сървъра
 • 256-битово AES криптиране
 • Работи с: Netflix US, Hulu, HBO GO, BBC iPlayer и ITV Hub
 • Съвместим с: Съвместим с: Windows, macOS, Android, iOS и Ubuntu (всичко чрез OpenVPN)

VPNBook предлага неограничени безплатни данни, и не е необходимо да регистрирате акаунт, за да го използвате. Има сървъри в осем глобални локации, включително САЩ и Великобритания.

За разлика от много безплатни VPN мрежи, той има достъп до Netflix US, Hulu и HBO GO. Можете да се свържете със сървъра в Обединеното кралство, за да деблокирате BBC iPlayer и ITV Hub също. Не можете да торент с VPNBook.

По време на тестовете ми се наслаждавах на надеждни скорости и успях да теча без много буфериране.

Инсталирането на VPNBook е малко по-сложно, отколкото при другите доставчици. Трябва да изтеглите приложението OpenVPN от App Store и след това да заредите конфигурационния файл на сървъра, към който искате да се свържете, в конзолата OpenVPN. Ако след сървър във Великобритания, трябва да инсталирате VPNBook прокси.

За щастие, на сайта на VPNBook има много помощ, за да започнете. Можете също да ги изпратите директно по имейл, ако имате въпроси.

То предлага криптиране с военен клас за да гарантира сигурността ви по време на поточно предаване и сърфиране.

Копаенето в неговата политика за поверителност разкри това тя съхранява частични регистрационни файлове, включително вашия действителен IP адрес. Той проверява тези регистрационни файлове и ги изтрива седмично.

Научете повече за функциите на VPNBook в нашия преглед.

Вземете VPNBook безплатно!

Често задавани въпроси

Какви са рисковете от използването на VPN на моя Mac?

Безплатните VPN ви оставят уязвими към всички видове рискове.

Ограничените функции за сигурност означават не можете да сте сигурни, че връзката ви е защитена и поверителна. Много безплатни услуги използват по-ниско криптиране, което може да изложи вашата лична информация на хакери и тракери и да причини случайни течове на IP.

Понякога, безплатни VPN доставчици продават вашите данни на трети страни, излага ви на риск от кражба на самоличност.

Premium VPN използват разширени функции за защита, които ви поддържат напълно анонимни и безопасни.

Влияе ли VPN скоростта?

Премиум VPN може всъщност да подобри скоростта на връзката ви. 

Интернет доставчиците често намаляват вашата честотна лента, особено когато предавате поточно предаване. Това причинява изоставане и буфериране. Чрез насочване на вашия трафик директно към VPN сървър, вместо към сървърите на вашия интернет доставчик, можете да заобиколите дросела и задръстванията на мрежата. 

Същото обаче не винаги може да се каже за безплатни услуги. Много безплатни VPN мрежи също ограничават вашата честотна лента, за да забавят връзката ви. Обикновено това е да ви насърчи да преминете към премиум план.

Как да разбера от колко данни ми трябват?

Ако просто искате VPN за бързо и сигурно сърфиране, 500MB данни на месец може да са достатъчни.

Ако обаче искате да стриймвате или играете онлайн игри, се нуждаете от 10 GB на месец или повече.

Не е нужно да се притеснявате за ограниченията на данните, когато използвате първокласна VPN, защото те предлагат неограничени данни.

резюме

VPN е най-добрият начин да защитите вашия MacBook, докато сърфирате, стриймвате и торент.

Важно е да запомните, че на много безплатни VPN не може да се вярва. Някои не работят, а други могат да застрашат сигурността ви. Може дори да продадат личната ви информация с цел печалба.

Безплатните VPN в моя списък са надеждни и безопасни за използване, но те са най-подходящи като краткосрочни решения поради своите ограничения.

Ако търсите неограничено краткосрочно решение, препоръчвам да изпробвате премиум, неограничен сервиз като NordVPN. Можете да го тествате безрисково заради 30-дневната си гаранция за връщане на парите.

Моите бюджетни колеги съставиха списък с най-добрите VPN сделки и купони, за да ви спестят пари. Вижте нашата страница с купони за да проучите най-новите оферти.

Нови за VPN и не сте сигурни откъде да започнете? Можете да прочетете всичко, което трябва да знаете нашето цялостно VPN ръководство.