16 BESPLATNI online alati za privatnost

Često ne shvaćamo važnost čuvanja sebe skrivenom na Internetu.

U vremenu kada se toliko aktivnosti, od komunikacije do plaćanja, odvija putem interneta, sigurnost postaje sve važnija.

Održavanje privatnosti na svjetskom webu može biti zamorno, pa sastavili smo opsežan popis 18 najboljih alata koji vam mogu pomoći da ostanete sigurni na internetu.

 1. OpenVPN

Podržavajući sve glavne operativne sustave, OpenVPN je besplatni protokol šifriranja otvorenog koda koji koristi većina pružatelja VPN usluga. Često je najbolje podržati VPN poslužitelj za povezivanje i pruža snažnu sigurnost i vezu. Također možete stvoriti vlastiti VPN poslužitelj za održavanje privatnosti na javnim mrežama.

 1. Quickproxy

besplatni web proxy alat koji ne zahtijeva instalacije, Quickproxy se može koristiti samo unosom URL-a u traku za pretraživanje. Pristupit ćete web mjestu s maskiranom IP adresom i nećete trebati instalirati VPN. Također blokira oglase, što je lijep perk.

 1. Panda

Panda je besplatan i lagan antivirus koja dolazi s nekim odličnim značajkama koje nisu uključene u druga antivirusna rješenja. Program dolazi s uklanjanjem zlonamjernog softvera, alatom za šifriranje datoteka, Wi-Fi zaštitom, roditeljskim nadzorom i drugim značajkama koje možete koristiti na Mac računalu, Windows računalu ili telefonu s iOS / Android.

 1. LastPass

Ako želite jednostavan upravitelj lozinki, LastPass jednostavan je i besplatan dodatak preglednika koji sve vaše lozinke pohranjuje u šifriranu bazu podataka (AES-256). Dostupan je za gotovo svaki preglednik.

 1. iBackup

iBackup je sigurnog davatelja podataka u oblaku i sigurnosnih kopija koji korisnicima nudi besplatni plan od 5 GB bez vremenskog ograničenja. Besplatna usluga dostupna je na MacOSX-u, Windows-u, iOS-u, Androidu i Windows Phone-u.

 1.  Gerilska pošta

Guerrilla Mail je besplatan alat koji ne zahtijeva registraciju a korisnicima pomaže generiranjem lažnih adresa e-pošte. To je prikladan alat kada web stranica zahtijeva pretplatu putem e-pošte prije nego što nastavite i ne želite davati svoju stvarnu.

 1. IP test propuštanja od strane vpnMentor

IP test za propuštanje od strane vpnMentor je besplatni alat koji vam pomaže vidjeti ako ste ranjivi na curenje WebRTC IP-a. WebRTC je protokol koji koristi JavaScript i može procuriti vašu IP adresu čak i ispod vaše VPN.

 1. uBlock

uBlock je a besplatno proširenje za blokiranje oglasa za Firefox, Google Chrome i Safari koji je jednostavan i lagan za upotrebu. Blokiranjem oglasa proširenje također sprečava softver za praćenje oglasa da prikuplja informacije o tome tko gleda oglase.

 1. I2P

I2P radi slanje podataka putem mreže relejnih poslužitelja tako da je izvor web zahtjeva skriven na način sličan VPN-u. Usluga je besplatna i dostupna je na svim većim operativnim sustavima, uključujući Windows, Linux, Android i Mac OSX.

 1. Tor preglednik

Tor, popularna mreža anonimnosti, nudi sve značajke u obliku neovisnog web preglednika. Kada posjetite web stranice s besplatnim preglednikom Tor, svi se upiti automatski preusmjeravaju kroz najbliži poslužitelj.

 1.  Početna stranica

Početna stranica uklanja informacije koje se mogu koristiti za praćenje, to je prikladan alat koji ne prati informacije poput IP adresa ili drugih mrežnih aktivnosti. Može se postaviti kao zadana stranica za pretraživanje na preglednicima.

 1.  Stranica za usporedbu VPN-a od strane vpnMentor

Jednostavan alat za usporedbu koji vam omogućuje usporedbu do tri pružatelja VPN usluga jedan pored drugog da odlučite koji vam najviše odgovara. Stranica za usporedbu idealan je besplatni alat za početnike.

 1. GlassWire

Dostupno za korisnike Windows i Android, GlassWire je odlična aplikacija koja nadzire vašu mrežu, pruža pristojan vatrozid i upozorava vas na sve upade. Besplatni program prikuplja mnoštvo korisnih informacija koje se korisniku prikazuju na prvi pogled.

 1.  NoScript

Dostupno na Firefoxu, NoScript postoji za zaustavite dodatke iz pokretanja skripti osim ako ne vjerujete web mjestu. Besplatni alat može vam pomoći u sprječavanju zlonamjernih napada takvih skripti nudeći vam listu sigurnih web stranica.

 1. Klik & Čist

Besplatno proširenje za Google Chrome, Kliknite & Čist pomaže skenirati vaš preglednik da biste bili sigurni da je vaša privatnost zaštićena. Uz to, automatski će skenirati vaše računalo radi zlonamjernog softvera i obrisati povijest preglednika svaki put kada napustite Chrome.

 1. Ispitajte Veliki Kineski vatrozid, pomoću vpnMentor

Ovaj alat omogućuje korisnicima u stvarnom vremenu provjeriti jesu li web stranice blokirane u Kini, bez troškova. Stranica jednostavno od vas traži da unesete bilo koji URL koji se zatim testira da bi vidio prolazi li Veliki kineski vatrozid.

Ovi alati – sve BESPLATNO – neke su od najpovoljnijih opcija privatnosti i sigurno poboljšavaju vašu privatnost.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me