5 най-добри бързи VPN за Chromebook през 2023 г. + Ръководства за лесно инсталиране

Chromebook са впечатляващи машини – леки чудеса, които сърфират в мрежата с изключително бързи скорости, дори при отворени десетки раздели. За съжаление, компромисите за цялата тази скорост и удобство са значителни заплахи за поверителността и сигурността.

Първо, освен ако не сте технически магьосник, който може да инсталира скрити решения, вие сте останали с Chrome като единствената си опция за браузър. Това го прави трудно да защитите дейността си от зорките очи на Google, гигантът за събиране на данни в интернет.

През 2015г, интернет стражеви агенции хванаха Google да шпионира малки деца които са получавали Chromebook от техните училища. Нови обвинения през 2023 г. подсказват, че компанията все още не е прекратила практиката.

И въпреки високите оценки, които Chromebook получават за сигурност, вашият лъскав лаптоп лесно може да се превърне в шлюз към кибер заплахи, включително хакване и зловреден софтуер. Проблемът е в липсата на приложения за Chrome OS.

Можете да инсталирате приложения за Android на своя Chromebook и има десетки хиляди такива. Софтуерът с отворен код на Android обаче се намира приложения, които могат да навредят на вашето устройство, да откраднат личните ви данни, или да ви проследя без ваше знание.

Защита на вашия Chromebook и данни с VPN

Всичко това звучи доста страшно, нали? Е, не трябва да бъде.

Една добра виртуална частна мрежа (VPN) е вашето решение за използване на вашия Chromebook, без да нарушава поверителността или сигурността ви. Чрез промяна на вашия IP адрес и криптиране на вашия трафик, VPN мрежите ви защитават от хакери, злонамерен софтуер и любопитни очи.

Като огромен бонус, VPN също може да ви помогне да преодолеете гео ограниченията услуги за достъп като US Netflix, Hulu, the BBC iPlayer, и още.

Но ако няма собствени приложения, как можете да настроите VPN на своя Chromebook? И кои са най-добрите VPN за използване в Chromebook? Прочетете за всички отговори от нашите експерти.

Обобщение на най-добрите VPN за Chromebook

 1. NordVPN
  NordVPN е универсален, усъвършенстван VPN, който осигурява двойна защита при криптиране, без да компрометира скоростта на връзката ви.
 2. ExpressVPN
  С голяма, ултра бърза мрежа, която ви позволява да заобиколите трудни гео ограничения, без да оставяте следа, ExpressVPN е чудесен избор за стрийминг.
 3. CyberGhost
  Страхотно за начинаещи, CyberGhost изгражда услугата си около лесен за използване софтуер, оптимизиран за достъп до блокирани уебсайтове.
 4. VyprVPN
  VyprVPN притежава изключително своите сървъри с нулево познание и предлага уникален протокол Chameleon. С други думи, пълната поверителност е нейната специалност.
 5. IPVanish
  Чудесен за големи семейства, IPVanish позволява 10 едновременни връзки, осигурява удобни за потребителя приложения за много устройства и използва отлично криптиране.

Инсталиране на VPN на вашия Chromebook

Има два основни начина за настройка на VPN на Chromebook: инсталиране на разширение за браузър и изтегляне на специален VPN клиент за Android. И двата метода са прости, но всеки тип софтуер има предимства и недостатъци. Да започнем с разширенията на браузъра.

Настройка и използване на разширение за VPN на Chrome

Получаването на разширение за браузър VPN е най-лесният начин да защитите вашия Chromebook, но защитата няма да бъде пълна, както ще обясним след малко. Ето всичко, което трябва да направите, за да инсталирате разширение за браузър:

 1. Преминете към вашия разширения Webstore. Изберете разширение за браузър от надежден VPN доставчик, като например NordVPNor един от другите доставчици, препоръчани по-горе.
 2. Инсталирайте разширението
 3. Рестартирайте своя Chromebook да рестартирате браузъра си Chrome.

Свършен! Вече имате VPN защита за цялото си сърфиране в Chrome. За да научите повече за разширенията на браузъра за Chrome, разгледайте нашите експертни отзиви за най-добрите, за да ви предпази.

  Urmăriți strict dansați - de oriunde în 2023!

За съжаление, има основен недостатък при използването на разширение за VPN на Chrome: той ще осигури само трафик, пренасочен през браузъра ви Chrome, вместо да криптира и осигурява цялата ви интернет връзка.

С други думи, ако използвате приложения, които имат достъп до мрежата директно, тази дейност ще бъде незащитена. Има обаче начин да защитите целия си Chromebook и всеки бит данни, изпратени до или от него.

Инсталиране на приложение за Android VPN на вашия Chromebook

Най-лесният начин да стигнете пълна VPN защита за вашия Chromebook е да инсталирайте приложение за Android VPN.

Как да изтеглите и инсталирате приложения за Android на своя Chromebook? С някои по-нови Chromebook ще намерите много лесно да стигнете до Google Play Store.

Но ако не виждате начин да изтеглите приложения за Android от Play Store, не се притеснявайте. Само а лека промяна в настройките на вашата Chrome OS трябва магически отворете Google Play Store за теб. Нека направим тази стъпка по стъпка.

Получаване на Google Play Магазин на вашия Chromebook

 1. От чекмеджето в долния десен ъгъл на екрана на вашия Chromebook щракнете върху някоя от иконите и кликнете върху „Настройки“.
 2. В горната част на страницата с настройки щракнете върху „Всичко за Chrome OS“.
 3. Кликнете върху „Повече информация.“
 4. Под „Канал“ кликнете върху „Промяна на канала“.
 5. Щракнете, за да изберете радио бутона с надпис „Бета“ и след това щракнете върху „Промяна на канала“.
 6. Изчакайте да изтеглите и инсталирате Beta версията на Chrome OS и когато бъдете подканени, рестартирайте компютъра.
 7. От страницата с настройки щракнете върху квадратчето за отметка „Активиране на Google Play Store на вашия Chromebook.“
 8. Когато страницата за настройка на Google Play Store се отвори, щракнете върху „Съгласен“, след това щракнете върху „Влезте“ и влезте с вашите идентификационни данни за Google.

Сега имате Google Play Store на своя Chromebook и можете изтеглете и инсталирайте всяко приложение за Android, включително специални приложения на нашите най-високо оценени VPN.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако горните стъпки не работят на вашето устройство, тогава за съжаление вероятно имате един от моделите на Chromebook, който не поддържа приложения за Android. В този случай разширението на VPN браузър е най-добрият вариант.

Настройка на приложение за Android VPN

С Android VPN приложение, инсталирано на вашия Chromebook, ще защита на целия трафик, преминаващ през VPN – това включва както вашата активност в браузъра в Chrome, така и всеки трафик, идващ от други приложения за Android.

За да настроите приложение за Android VPN, трябва да първо се регистрирайте за VPN и създайте акаунт като посетите уебсайта на доставчика. След като направите това, останалото е супер лесно.

просто отидете в Google Play Store и изтеглете приложението за VPN от избрания от вас доставчик. Стартирайте приложението, въведете идентификационните данни на вашия акаунт (потребителско име и парола) и е добре да отидете!

Просто се уверете, че вие изберете VPN, което предлага специално приложение за Android. В допълнение към горните ни VPN, изброени по-горе, тези VPN за Android са много популярни сред потребителите.

Значи ли това всичко означава, че стартирането на приложение за Android VPN на вашия Chromebook е перфектно решение? За съжаление, не съвсем. Но засега Клиентът за Android остава най-добрата опция за VPN, налична за Chromebook.

Най-вероятно никога няма да имате проблеми с приложението си Andorid, но ако се появи такъв, има усложнение, че стартирате софтуера на друга платформа, отколкото е предназначена за.

  Doriți să vizionați toate filmele Marvel în comandă pe Netflix? Aceasta este cum

Следователно наличната поддръжка може да е непълна. въпреки това, нашите топ трима препоръчани доставчици имат невероятна, денонощна поддръжка на клиенти в чат на живо. Можете да разчитате на техните агенти да направят всичко възможно, за да помогнат.

Най-добрите VPN мрежи за Chromebook

1. NordVPN

NordVPN устройства

Един от най-популярните VPN мрежи в света, NordVPN е най-близкото нещо на пазара до услуга без слабости. Той работи в най-високи нива на сигурност, бързина и надеждност, докато предлагат изненадващо евтини абонаментни планове.

Този базиран в Панама VPN не поддържа регистрационни файлове и има 5000+ сървъра в 60+ страни. Има сървъри, оптимизирани за бърз поток, торент и сигурно сърфиране.

NordVPN е съвместим с всички устройства и платформи, включително Chromebook. Той също така предлага разширения за браузър за Chrome и Firefox. Ти получаваш 6 връзки на акаунт за да защитите всичките си устройства.

Освен високоразширеното криптиране, NordVPN ви защитава с подобрени функции за защита, включително Double VPN, двоен хоп, ключ за убийство, и анти DNS защита от теч.

Регистрирайте се и се възползвайте от NordVPN 30-дневна гаранция за връщане на парите.

NordVPN може да деблокира:

 • Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video и Sling TV.

Поддържа торенти:

 • Да, P2P специализирани сървъри са налични.

NordVPN работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome и Firefox. Също така е съвместим с рутери.

Вижте оферти за NordVPN

2. ExpressVPN

Ползи за ExpressVPN

Идеален за начинаещи и онлайн фенове на стрийминг, ExpressVPN ви дава пламващи скорости без да се жертва сигурността или личния живот най-малко.

Със своето разположение в Британските Вирджински острови, ExpressVPN предлага доказана политика без записване и голяма мрежа от 2 000+ сървъра в 90+ страни.

ExpressVPN е отличен за преодоляване на гео ограниченията, също дори в Китай. Ако имате проблеми с деблокирането на US Netflix и други силно ограничени сайтове, тази VPN може да е решението, което чакате.

ExpressVPN също предлага много елегантен и лесни за използване приложения с впечатляващи функции за сигурност като превключвател за убийство, защита от течове на DNS / IPv6 и разделяне на тунели за всички устройства. Работи безпроблемно на Chromebook и има и разширение за браузър.

Получавате 5 едновременни връзки на акаунт, неограничена честотна лента, P2P поддръжка, поддръжка за чат на живо денонощно и a 30-дневна гаранция за връщане на парите. Прочетете нашата колекция от препоръки на потребители, за да научите повече.

ExpressVPN може да деблокира:

 • Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN и BBC iPlayer.

Поддържа торенти:

 • Да, всички сървъри поддържат P2P активност.

ExpressVPN работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Linux, Chrome и Firefox. Той също така предлага приложение за използване с определени рутери.

Преглед на ExpressVPN оферти

3. CyberGhost

cyberghost множество устройства

Търсите достъпна VPN за вашия Chromebook това ви дава почти същата производителност като услугите на по-високи цени? Опитайте CyberGhost.

Фаворит за тълпата, CyberGhost е базирана в Румъния VPN, която свързва бързи скорости със силно криптиране и стабилна поверителност. Той предлага много атрактивни и ангажиращи приложения за всички основни платформи.

Той също така предлага a безплатно разширение за прокси за Chrome и плъгин за разширение на Firefox. Плюс това получавате 7 едновременни връзки за сметка.

CyberGhost ви предоставя достъп до 3 700+ сървъра в повече от 60 страни. Той е страхотен прекъсвач на geoblock и предлага 256-битово криптиране на AES, поддръжка на много протоколи и P2P и посветен 24/7 екип за чат на живо.

За да запази вашата интернет връзка, CyberGhost предлага превключвател за автоматично убийство, анти-DNS изтичане и NAT защитна стена. А 7-дневен безплатен пробен период е достъпна за мобилни устройства, а всички абонати получават a 45-дневна гаранция за връщане на парите.

  Radware - A rossz fiúk előtt tartózkodás

CyberGhost може да деблокира:

 • Специализиран поточен профил със сървъри, оптимизирани за: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN и други.

Поддържа торенти:

 • Да; специален профил показва държави и брой потребители.

CyberGhost работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux и Chrome.

Вижте оферти за CyberGhost

4. VyprVPN

5 най-добри бързи VPN за Chromebook през 2023 г. + Ръководства за лесно инсталиране

Базираната в Швейцария VyprVPN е друга тежкотоварна услуга, която заслужава своето място сред най-добрите VPN.

VyprVPN попада в обхвата на благоприятния за бюджета VPN спектър и ви дава стабилни връзки, бързи скорости, впечатляващо криптиране, удобни за потребителя приложения, и сървърна мрежа, която притежава и управлява изключително.

С VyprVPN ще получите достъп до 700 сървъра в над 70 страни, заедно с лесната настройка на вашия Chromebook и 5 едновременни връзки.

В допълнение, VyprVPN е уникален Технологията на хамелеон ви помага да преодолеете гео-ограниченията. Доставчикът предлага клиенти за всички популярни операционни системи, а софтуерът работи и на рутери.

Абонирайте се с увереност благодарение на a 30-дневна гаранция за връщане на парите, или се насочете към нашата колекция от отзиви, за да видите какво казват потребителите.

VyperVPN може да деблокира: 

 • Netflix, Hulu, BBC iPlayer.

Поддържа торенти: 

 • Да, всички сървъри поддържат P2P активност.

VyperVPN работи на тези устройства:

 • Windows, macOS, Android, iOS, рутери, Android TV, QNAP, Blackphone, Anonabox.

Преглед на офертите на VyprVPN

5. IPVanish

ipVanish устройства

Базираният в САЩ IPVanish е застъпник за безопасен интернет и поддържа 10 връзки на акаунт, което го прави чудесен избор за семейства.

IPVanish ви предоставя мултиплатформена поддръжка, включително Chromebook, Smart TV и рутери. Със световна мрежа от 1000+ сървъра в над 60 държави, този VPN няма проблеми, заобикаляйки повечето geoblocks.

IPVanish предлага големи скорости, поддръжка на P2P, неограничена честотна лента и изключително лесни за използване приложения. Ти няма да има проблем с настройването му на вашия Chromebook, един от двамата. Не е чудно, че потребителите по целия свят обичат този VPN.

Въпреки местоположението си в САЩ, IPVanish е a VPN без регистрация и използва 256-битово AES криптиране на високо ниво. Има също така много протоколи за избор, включително OpenVPN, IKEv2, L2TP и SOCKS5. Всички приложения са защитени с ключ за убийство.

IPVanish на 7-дневна гаранция за връщане на парите е по-къс от предлаганите от другите ни топ VPN, но все пак ви дава повече от достатъчно време, за да видите дали това е правилният избор за вас.

IPVanish може да деблокира:

 •  Netflix, BBC iPlayer.

Поддържа торенти:

 • да.

IPVanish работи на тези устройства: 

 • Windows, macOS, iOS, Android, FireTV, Windows Phone, Linux, Chromebook, рутери.

Вижте оферти за IPVanish

резюме

Сега, когато знаете рискове от използването на Chromebook и как да лесно защитете устройството си чрез VPN, можете да се насладите на страхотните функции на вашия ултра лек лаптоп, без да се притеснявате от кибер заплахи и онлайн мониторинг.

С VPN можете да се наслаждавате и на много други предимства, като например безопасни торенти и деблокиране на гео-ограничени сайтове за стрийминг. Няма да сбъркате, като използвате някой от горепосочените VPN мрежи, но имаме и много информация и на други топ VPN мрежи.

Също така искаме да ви помогнем да получите възможно най-добрата цена за вашия VPN – разгледайте най-новите VPN сделки, които събрахме!

Опитайте NordVPN без риск днес!