Apperian – Управление и осигуряване на корпоративни мобилни приложения

"С напредването на възрастта на работната сила служителите очакват всички функции, свързани с работата и корпоративната информация, да бъдат достъпни на техните телефони или други мобилни устройства." Може би повече от всичко друго, това изложение обобщава настоящото състояние на корпоративните мобилни компютри днес. Както обаче ни казва Марк Лорион, президент и генерален мениджър на Apperian, много потребители не искат техните телефони или други мобилни устройства да се контролират от корпоративния им ИТ отдел.

За да се справи с тези на пръв поглед противоречиви предизвикателства, Aprian предприема различен подход при управлението и сигурността на корпоративните мобилни приложения. Вместо да осигуряват мобилни устройства, те защитават мобилните приложения и го правят, без да изискват промени в кода на приложението.

Contents

Моля, кажете ми малко за себе си и вашия произход.

Прекарах по-голямата част от кариерата си в маркетинг и управление на продукти, като в крайна сметка се насочих повече към продажбите и всички бизнес функции. Аз съм с Априан повече от четири години. Преди това бях вицепрезидент по маркетинг в компания, наречена Spotfire, която беше закупена от TIBCO. В резултат на тази придобивка продължих да ръководя маркетинг за групата Spotfire и също така поех ръководството на няколко други маркетингови екипа в TIBCO.

Вашият продукт е платформа за управление на мобилни приложения. Това е сравнително нова концепция. Кои са основните му компоненти?

Нашият продукт всъщност е комбинация от MAM (Управление на мобилни приложения) и платформа за сигурност. Целта му е да даде възможност на компаниите да разпространяват своите частни и сигурни мобилни приложения за предприятия.

Ние предоставяме на компаниите марков и частен магазин за приложения за персонализираните приложения, които изграждат за своите служители и / или партньори. Компаниите не искат техните собствени приложения в iTunes или Google Apps store. Освен това наличието на тези вътрешни приложения в публичния iTunes или Google Apps магазин би било объркващо за клиентите, тъй като тези приложения не са предназначени да бъдат използвани от тях.

Нашата платформа също включва двигател на политиката. Например, централизиран администратор може да прилага различни политики за сигурност и управление към мобилните приложения на компанията. Една такава политика може да позволи на администратора да изтрие всички данни в определено корпоративно приложение и на устройство на конкретен потребител, ако е необходимо, например когато те са прекратени или подават оставка.

 

Повечето охранителни компании се фокусират върху ограниченията - вие се фокусирате върху осиновяването.

Това е абсолютно правилно. ИТ отделът не трябва да се интересува дали потребителят използва пиратска версия на Angry Birds на телефона си. Те обаче трябва да са загрижени за осигуряването на конкретните приложения, които компанията притежава, и за прилагането на контроли и ограничения на ниво приложение. След като тези елементи са налице, те определено трябва да насърчават и насърчават приемането на тези приложения.

Много служители / потребители не обичат ИТ да поемат контрол над своите устройства. Нашият подход е да контролираме и защитаваме приложенията на компанията, работещи на потребителски устройства. Ние защитаваме приложения, а не устройства.

Казвате, че цялата ви функционалност е достъпна, без да променяте кода на приложението, защото обвивате оригиналните приложения. Виждам обаче, че вие ​​също предоставяте набор от API. За какво са предназначени тези API-та?

Прилагаме политики за сигурност и управление около всяко приложение на компанията. Прилагаме правилата към „бинарните файлове“ на фирмата, които са завършени приложения, чрез подход, базиран на обвивка и без да се изисква програмистът да променя кода на приложението. След това тази опаковка за политика общува с хостваната платформа на Apperian за текуща и централизирана администрация.

API-тата, които предлагаме, предоставят достъп до функционалност в хостваната ни платформа. Това позволява на администраторите да интегрират нашата платформа с други съществуващи системи и процеси. Това може да доведе до автоматично публикуване на надстройки на приложения от обща система за управление на сглобяването, като например Дженкинс, или интегриране в корпоративна система за отчитане за наблюдение на използването и приемането на приложения.

Как определяте пазара си? Коя е вашата конкретна целева аудитория на този пазар?

Компаниите, към които сме насочени, обикновено са по-големи компании с над 1 милиард долара приходи и няколко хиляди служители. Обикновено тези компании имат много мобилни работници и много персонализирани мобилни приложения.

Въпреки че имаме много по-малки компании, използващи нашата платформа, можете да кажете, че главно сме насочени към корпорациите Global 2000. Един пример, за който мога да говоря, е американската TSA (Агенция за сигурност на транспорта), която използва нашата платформа за разпространение на техните персонализирани приложения към всички агенти на портата в американските летища.

Основните вертикали за нас включват:

 • Здравеопазване
 • Финансови услуги
 • производство
 • На дребно
 • Публичен сектор / правителство

По отношение на хората в дадена организация, ние сме склонни да насочваме към собствениците на конкретни мобилни приложения в предприятието, напр. Приложения за поддръжка на екип за продажби, приложения за работно обучение или приложения за обслужване на място. Работим и с ръководители на LOB (Line of Business), които носят отговорност за мобилните приложения. Те са тези, които изпитват болка от разпространението на мобилни приложения на своите потребители. В повечето случаи ИТ отделът също участва, но в повече от поддържаща роля.

магазин за приложения на Aprian

Кого виждате като ваши основни конкуренти?

Основните ни конкуренти са доставчици на системи за управление на устройства или ориентирани към устройствата системи за управление на мобилността на предприятията - въпреки че имаме значително различни философски и технически подходи. Както споменах по-рано, нашият подход е да управляваме и защитим приложения, а не устройства. В среда, в която ИТ отделът има контрол върху устройствата и вероятно притежава мобилните устройства, тогава подходът, ориентиран към устройството, може да е просто добре.

Такъв подход обаче не работи добре в обстановка BYOD (Донеси собствено устройство) или в настройки, в които компаниите наемат много изпълнители, консултанти, работници на договор, дилъри или други работници, които се нуждаят от достъп до корпоративните приложения.

Как виждате вашите инструменти като различни и / или по-добри от техните?

Платформата Apperian се откроява в три основни области:

 1. Сигурността се прилага на ниво индивидуално приложение. Приложението пътува с контролите за сигурност, така че да е защитено дори при работа на неуправляеми устройства и устройства, които не са под ИТ контрол.
 2. Кодът на приложението не е необходимо да се променя. Съществуващото приложение е обвито с информация за сигурността и правилата, което позволява по-бързото включване на приложения от по-широк кръг източници и разработчици
 3. Напълно разтегателна платформа чрез здрави API. Платформата на Apperian е покрита от обширен API, който дава възможност на администраторите да се интегрират плътно със съществуващите корпоративни системи и процеси.

сигурност на аперианците

Какви методи обикновено използвате за привличане и ангажиране с нови клиенти?

Ние предоставяме много ценно съдържание на нашия уеб сайт, така че потенциалните клиенти да бъдат привлечени към нас, тъй като те изследват начини за сигурна дистрибуция на корпоративни мобилни приложения. В допълнение към стандартните маркетингови и търговски усилия, ние също работим с няколко дистрибутори и бизнес партньори в конкретни пазарни сегменти.

Колко служители имате днес? Къде се намират?

Корпорацията служи за близо 200 служители, разположени по целия свят. Имаме R&D центрове в Бостън, Сан Франциско и Европа. Имаме офиси за продажби и поддръжка в САЩ, Европа и работим с партньори в цяла Азия.

екип на Априана

Как виждате мобилните технологии и пазарът на приложения да се развива през следващите години?

Все повече и повече работа се извършва на мобилни устройства, вместо на настолни компютри или дори лаптопи. С намаляването на възрастта на работната сила служителите очакват всички функции, свързани с работата и корпоративна информация, да бъдат достъпни на техните телефони, таблети и други мобилни устройства.

Мобилните приложения днес са по-сложни и сложни, отколкото в миналото и те все повече се интегрират с повече бек-енд приложения.

По-рано тази година Apperian беше придобит от Arxan. Какво можете да ми кажете за това?

Официалното съобщение за това придобиване беше през януари тази година [2017]. Arxan е компания за защита на приложенията, която влага сигурност в приложения (главно потребителски приложения) и се стреми да се включи повече в корпоративното пространство. Това, което започна като дискусия за развитие на бизнес или партньорство, се превърна в печеливша придобивка.

Arxan признава, че Apperian е утвърдена марка с доказана технология. Щастлив съм да кажа, че продължаваме да водим „Ариан“ от нашето седалище в Бостън и също така работим с автономия, за да преследваме и подкрепяме клиентите си и да обновяваме нашата платформа, като същевременно се възползваме от синергиите.

Какви са бъдещите ви планове за Apperian?

В близко бъдеще ще се съсредоточим върху три основни области:

 1. Разширете наличните правила и опции за сигурност, налични в платформата.
 2. Разширете мащабируемостта на платформата, за да поддържаме по-добре нашите все по-големи внедрения.
 3. Подкрепете и изслушайте нашите клиенти, за да гарантираме, че отговаряме на техните нужди.

Вие сте и съосновател на Boston TechJam - какво точно е това?

Това е нещо, което основахме преди пет години. Той започна начин да обедини местната технологична общност в Бостън за следобед на забавление и работа в мрежа. Той беше изключително успешен и сега е едно от по-забележителните събития на годината за технологичната общност в Бостън. Очакваме 7000 участници на тазгодишното събитие, заедно с 300 компании и 3 концертни групи. Можете да намерите повече информация на уебсайта.

Доста сте ангажирани със стартъпите в Бостън като цяло - нали?

Да това е вярно. Аз съм съветник на фирмите на VC (Venture Capital) и ментор на стартиращите компании в района на Бостън.

Когато бях по-млада и тъкмо започвах, имаше много хора, които предложиха да ми помогнат. Виждам това като моя възможност да го изплатя. Помагам, като отговарям на въпроси, осъществявам връзки и ги натискам да успеят. Надявам се, че ще го направят голям и че след това ще го върнат на онези, които идват зад тях.

В крайна сметка всички имаме полза, когато има много успешни бизнеси в общността.

Какви общи съвети бихте предложили на стартъпите днес?

Предполагам, че моята мантра е „Сближи се с клиентите.“ Много е изкушаващо да седнете в офис и да кодирате или да разработвате съдържание за вашата аудитория. Когато обаче сте изключени от клиентите си, кодът или съдържанието ви стават по-малко уместни. В днешния свят нюансите имат значение и трябва да сте много насочени. По-добре е да бъдете много остро насочени, вместо да се опитвате да бъдете всички неща на всички хора.

Колко часа на ден обикновено работите? Какво обичаш да правиш, когато не работиш?

Нямам представа - постоянно работя. В същото време имам жена и деца вкъщи, така че семейното време също е много важно за мен. Опитвам се да определя времена, когато се прекъсна от работата, така че да мога да се съсредоточа върху жена си и децата си. Не искам да позволявам на телефони и таблети да се натрапват в отношенията ми.

 

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me