Biowatch – Защитете активите си с разпознаване на вени

Какъв е фона зад Biowatch?

Всичко започна през 1985 г., когато моят съосновател Джоузеф Райс изобрети технологията за разпознаване на вени. Това беше нов метод на биометрично разпознаване, който подобно на биометричните отпечатъци може да разпознае хората по уникалната форма на вените им.

Райс патентова тази нова биометрична и в рамките на този патент той описва концепцията за биометричен часовник, който потвърждава биометричното активиране при разпознаване на уникален модел на вените на китката. След като часовникът бъде свален от китката на потребителя, всички негови функции незабавно се деактивират.

Година след като започнах да изучавам биометрични вени за доктора си в Швейцария, попаднах на патента на Райс. Когато открих концепцията за биометричен часовник (известен още като Biowatch), реших да се обадя на Джо, който ми каза, че търси млад човек, който може да превърне тази концепция в жизнеспособен продукт. В крайна сметка реших да напусна доктора си и да създам компания с Джо като съосновател.

И така, какво точно е Biowatch?

Говорим за биометричен часовник, който е активен само когато се носи от потребителя. Той има миниатюрна камера, която е толкова малка, че да се побира в каишката на часовника. Имахме някои предизвикателства да направим снимки на вените, когато часовникът е на китката. В крайна сметка разработихме решение, при което изображението се прави точно преди да се постави часовникът върху кожата, което позволява да се разпознае пълният масив от вени. Оттам нататък часовникът се активира от близостта на китката на потребителя и ще се деактивира само при сваляне.

Като се има предвид тази концепция, можете по-нататък да използвате това надеждно устройство за удостоверяване навсякъде. Не е нужно да удостоверявате активно, като въвеждате пароли или показвате пръстовия си отпечатък; часовникът е надежден и може да се удостоверява от ваше име и само вие можете да го активирате.

Публичните или частните ключове могат да се съхраняват във часовника, но също така да се направи цялостно решение за криптиране-дешифриране. Паролите могат да бъдат по-силни, защото не е нужно да ги запомняте и те се променят редовно, така че да получите повече сигурност и повече удобство.

Biowatch може да се използва и като автентификация на втори фактор – просто като си гледате часовника. Няма да бъдете помолени да получите SMS, въведете кода и цялата тази караница; Това е истинско решение за живот без парола.

Закопчалката Biowatch е преработена, за да хоства модулен четец на вени, който е толкова малък, че няма да го видите дори след затварянето на катарамата. Този четец на вени може да бъде прикачен към швейцарски часовник, ябълков часовник или какъвто и да е друг часовник, който използвате.

Как да свържете Biowatch към други компоненти, като кола, файлова система или разплащателна карта?

В момента разработваме хардуерната част на продукта, но много скоро ще изложим отворен API на трети страни, така че те да могат да разработят съвместими случаи на използване. Доста като TouchID за iPhone. Това каза, ние също разработваме случаи на използване сами или в партньорство с клиенти, така че устройството или услугата, които искате да сдвоите с вашия Biowatch, ще бъдат готови за Biowatch..

Какво се случва, ако Biowatch бъде загубен, откраднат или хакнат?

Първо, ако вашият Biowatch бъде откраднат физически, можете да сте напълно сигурни, че той ще остане в безопасност, защото се основава на вашия модел на вени. Това не е лесно достъпно. Няма база данни с модели на вените ви, която да може да се използва за атака на устройството, а правенето на фалшива китка е много трудно поради пулсиращия / жив аспект на биометрията.

Независимо от слоя биометрия, хакването на хардуера означава хакване на защитен елемент с военна защита. Тук се съхраняват всички потребителски идентификационни данни като пароли, криптографски ключове или кредитни карти.

Кой е типичният ви клиент?

Основната ни целева аудитория е корпоративни клиенти, тъй като те могат да се възползват значително от удобството и сигурността на нашето устройство, като обединяват както значки, така и пароли. Нараства търсенето на решения за киберсигурност, които са лесни за достъп и внедряване. Също така, за нас е хубава възможност да ги накараме да обичат продукта толкова много, че да искат и техните крайни потребители да се възползват от такова устройство, изграждайки съвместимост със собствените си случаи на използване, като достъп до електронно банкиране, плащания или ключове за кола.

Много критики бяха отправени към биометричните документи за самоличност като начин на правителство да „шпионира“ гражданите си. Какви са вижданията за това?

Има огромен проблем с биометрията главно поради начина, по който се прави в днешно време. Всичко е за да се откажете от своите биометрични данни това и там, от базата данни на правителствата, до вашия работодател, търговци на дребно и дори света с вашето лице, ирис и глас, разпространени в интернет. Това поражда опасения относно неприкосновеността на личния живот и идва с все повече и повече ограничения за корпорациите при работа с биометрични данни на служители или крайни потребители.

Biowatch е различен, защото ние не съхраняваме и не искаме да съхраняваме база данни с биометрични шаблони. Биометричните данни се съхраняват локално в носимите и никога не се обменят с екстериора. Става въпрос за стандартните протоколи за удостоверяване, когато става въпрос за взаимодействие с четци на карти, лаптоп, уебсайтове и свързани обекти.

Всичко друго, за което бихте искали да знаят читателите на vpnMentor?

Да! В момента Biowatch не е на пазара, но ние сме готови и търсим инвеститори, които да индустриализират нашите прототипи. Също така сме отворени за ИТ експерти, които да опитат Biowatch и да се запознаят с концепцията.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me