Biowatch – zavarujte svoje premoženje s prepoznavanjem žil

Kakšno ozadje je biowatch?

Vse se je začelo leta 1985, ko je moj soustanovitelj Joseph Rice izumil tehnologijo za prepoznavanje žil. Šlo je za novo biometrično metodo prepoznavanja, ki je lahko podobno kot biometrične značilnosti prstnih odtisov prepoznala ljudi po edinstveni obliki žil.

Rice je patentiral to novo biometrično in v okviru tega patenta je opisal koncept biometrične ure, ki potrdi biometrično aktivacijo ob prepoznavanju edinstvenega vzorca zapestnih žil. Takoj, ko je ura slekla uporabnikovemu zapestju, so vse njegove funkcije takoj deaktivirane.

Leto po tem, ko sem v Švici začel študirati biometrijo vene za doktorat, sem naletel na Ricein patent. Ko sem odkril koncept biometrične ure (aka Biowatch), sem se odločil, da pokličem Joea, ki mi je rekel, da išče mlado osebo, ki bi ta koncept lahko spremenila v izdelek, ki je donosen. Sčasoma sem se odločil, da bom končal doktorat in ustanovil podjetje z Joejem kot soustanoviteljem.

Torej, kaj točno je Biowatch?

Govorimo o biometrični uri, ki je aktivna samo, ko jo uporabnik nosi. Ima miniaturno kamero, ki je tako majhna, da se prilega pasu za uro. Imeli smo nekaj izzivov pri fotografiranju žil, ko je ura na zapestju. Sčasoma smo razvili rešitev, po kateri je slika posneta tik preden je ura postavljena na kožo, kar omogoča prepoznavanje celotnega niza žil. Od takrat naprej je ura aktivirana v bližini zapestja uporabnika in deaktivira se samo, ko jo odpeljete..

Glede na ta koncept lahko to zaupno napravo uporabite tudi za preverjanje pristnosti kjer koli. Ni vam treba aktivno preverjati pristnosti z vnosom gesel ali kazanjem prstnega odtisa; ura je zaupanja vredna in lahko v vašem imenu potrdi pristnost in jo lahko aktivirate samo vi.

  Kako pridobiti švedski IP naslov od koder koli leta 2023 [+ VIDEO]

Javni ali zasebni ključi se lahko shranijo v uro, vendar pa tudi naredijo celotno rešitev šifriranja-dešifriranja. Gesla so lahko močnejša, ker si jih ni treba zapomniti in se redno spreminjajo, da boste dobili večjo varnost in več udobja.

Biowatch se lahko uporablja tudi kot avtentikacija drugega faktorja – samo z uro. Ne boste zahtevali, da prejmete SMS, vnesete kodo in vse te težave; To je prava rešitev za življenje brez gesla.

Sponka Biowatch je bila preoblikovana tako, da gosti modularni čitalnik žil, ki je tako majhen, da ga po zapiranju zaponke sploh ne boste videli. Ta bralec za žile lahko pritrdite na švicarsko uro, jabolčno uro ali katero koli drugo uro, ki jo uporabljate.

Kako povežete Biowatch z drugimi komponentami, na primer z avtomobilom, datotečnim sistemom ali plačilno kartico?

Trenutno razvijamo strojni del izdelka, vendar bomo zelo kmalu odprli API tretjim osebam, da bodo lahko razvili združljive primere uporabe. Podobno kot TouchID za iPhone. S tem smo povedali, da primere uporabe razvijamo tudi sami ali v partnerstvu s strankami, tako da bo naprava ali storitev, ki jo želite povezati z vašim biowatchom, prvotno pripravljena za Biowatch.

Kaj se zgodi, če je biowatch izgubljen, ukraden ali vlomljen?

Prvič, če vam biowatch fizično ukradejo, ste lahko povsem prepričani, da bo ostala na varnem, saj temelji na vašem vzorcu žil. Do tega ni enostavno dostopati. Ni podatkovne zbirke z vašimi žilastimi vzorci, ki bi jo lahko uporabili za napad na napravo, in izdelava ponarejenega zapestja je zelo težko zaradi pulzirajočega / živega vidika biometrije.

Neodvisno od plasti biometrije, vdora v strojno opremo pomeni vdor v Varni element z vojaško zaščito. Tu so shranjene vse uporabniške poverilnice, kot so gesla, kriptografski ključi ali kreditne kartice.

  Hogyan lehet minél többet kihozni a Netflix Australia katalógusából

Kdo je vaša tipična stranka?

Naša glavna ciljna publika so korporativne stranke, saj lahko z združevanjem tako značk kot gesel veliko koristijo priročnost in varnost naše naprave. Vse večje je povpraševanje po rešitvah za kibernetsko varnost, ki so enostavne za dostop in uporabo. Tudi za nas je lepa priložnost, da jim izdelek tako vzljubi, da bodo želeli, da bodo tudi njihovi končni uporabniki imeli koristi od takšne naprave, in ustvarili kompatibilnost z lastnimi primeri uporabe, kot so dostop do e-bančništva, plačila ali Avtomobilski ključi.

Veliko kritik je bilo izrečenih glede biometrične identifikacije, da je vladna pot “vohunjenje” svojih državljanov. Kakšni so pogledi na to?

Z biometričnimi težavami obstaja velik problem predvsem zaradi načina, kako to počnejo danes. Gre za to, da se tu in tam odpovedujete svojim biometričnim podatkom, od vladnih podatkovnih baz, do delodajalca, prodajalcev na drobno in celo sveta s svojim obrazom, šarenico in glasom, razširjenimi po internetu. Vzbuja zaskrbljenost glede zasebnosti in podjetjem prinaša vse več omejitev pri ravnanju z biometričnimi podatki zaposlenih ali končnih uporabnikov..

Biowatch je drugačen, ker ne shranjujemo in ne zahtevamo, da shranimo bazo biometričnih predlog. Biometrični podatki so shranjeni lokalno v nošenju in se nikoli ne izmenjujejo z zunanjostjo. Gre za standardne protokole za preverjanje pristnosti, ko gre za interakcijo z bralniki kartic, prenosnikom, spletnimi mesti in povezanimi predmeti.

Vse, kar bi želeli vedeti bralci vpnMentor?

Ja! Biowatch trenutno ni na trgu, vendar smo pripravljeni in iščemo vlagatelje, ki bi industrializirali naše prototipe. Prav tako smo odprti za strokovnjake za IT, ki bodo Biowatchu poskusili in se seznanili s konceptom.