Cum să acceptați plățile Bitcoin cu BitcoinPay

Înainte de a începe cu partea tehnică a lucrurilor, iată o scurtă introducere pentru a vă orienta la viteză cu privire la bitcoin.

Cu bitcoin, fiecare tranzacție face moneda mai puternică. La fel ca internetul, bitcoin poate fi folosit și peste granițe, ocolind restricțiile din țară și reglementările locale.

Cu toate acestea, ca sistem de plată electronică, bitcoinul este utilizat predominant online și necesită o configurare inițială din partea celor care doresc să-l folosească.

Până la terminarea lecturii, veți putea începe să acceptați bitcoin ca gateway de plată pe magazinul dvs. de e-commerce sau să îl încorporați în magazinul sau afacerea dvs. din cărămidă și mortar..

Pentru a începe să acceptați bitcoins:

Alegeți furnizorul de procesare a plăților bitcoin (PSP) și deschideți un cont bitcoin.

Există mai multe site-uri web care oferă servicii de gestionare a bitcoinului, cum ar fi bitpay, coinify și bitcoinpay. Fiecare dintre aceste companii percepe taxe diferite și are caracteristici ușor diferite, așa că faceți cercetarea dvs. și găsiți cea care vi se potrivește cel mai bine.

Revenind la bitcoinpay.com, configurarea contului este foarte ușoară. Pur și simplu faceți clic pe butonul „Acceptați Bitcoin”, introduceți e-mailul dvs. și sunteți bine să mergeți.

(Când am început să cercetăm pentru acest articol, am încercat să deschidem un cont pe bitpay, dar după completarea unor detalii am ajuns să aflăm că bitpay nu acceptă conturile israeliene. În scop demo, vom folosi butcoinpay.com .)

Eliminați restricțiile adăugând detaliile contului dvs. bancar

Deși tranzacțiile bitcoin sunt anonime, conturile noi sunt limitate la 1000 de dolari în valoare de tranzacții pe lună în mod implicit. Pentru a elimina această limită, comercianții trebuie să furnizeze informațiile lor personale în scopuri de verificare. Acest lucru poate include o copie a ID-ului sau a pașaportului, numele și adresele directorilor companiei și adresa de constituire.

Alegeți-vă moneda

Odată ce deschideți contul, vi se va cere în ce monedă doriți să vă convertiți bitcoinele în momentul în care vor fi plătite în contul dvs. bancar. În timp ce taxele și ratele de schimb sunt ușor diferite cu fiecare PSP, bitcoinpay recomandă colaborarea cu EUR, deoarece aceasta va reduce dramatic sumele de taxe plătite pentru fiecare tranzacție.

În ceea ce privește prețul, vă puteți încărca clienții finali în monedă USD și primiți în continuare EUR. Schimbul de la USD la EUR este furnizat la cursul SPOT și nu implică nicio comision.

Verificați Prețul Bitcoin convertit în USD, EUR sau GBP utilizând acest instrument.

Acceptați plățile bitcoin la punctul dvs. de vânzare

După ce contul dvs. este totul configurat, sunteți gata să începeți să acceptați plăți bitcoin.

Pentru o afacere din cărămidă și mortar, cel mai simplu mod de a face acest lucru este trimiterea unui e-mail către clienții dvs. care conține un link de plată. În mod alternativ, puteți oferi clienților dvs. un cod QR unic, care poate fi generat pe site-ul web bitcoinpay.

Desigur, clienții care doresc să plătească cu bitcoin ar trebui să aibă setarea portofelului bitcoin.

Acceptați plățile Bitcoin pe site-ul dvs. web

BitcoinPay oferă o API care poate fi integrată astăzi cu majoritatea platformelor de comerț electronic, inclusiv site-uri web și aplicații mobile. Eșantioane de cod cu testare pe server de tipar sunt disponibile în php, java, python, Ruby, Perl și altele. Au chiar un generator de butoane desemnat pentru manechine.

Dar iată partea cea mai bună: dacă nu știți să codați, puteți totuși să integrați bitcoinpay relativ ușor, descărcând unul dintre pluginurile dedicate pentru opencart, magento, prestashop și woocommerce. Pur și simplu navigați la secțiunea dezvoltatori și descărcați pluginul necesar. Apoi încărcați-l pe backend-ul site-ului dvs. web și configurați setările în funcție de nevoile dvs..

Cum sunt trimise și primite plățile?

Pentru a vă oferi o idee mai bună despre modul în care funcționează de fapt bitcoin, iată succesiunea acțiunilor care apar atunci când un client atinge butonul „Plăți cu bitcoin”.

Cum să acceptați plăți bitcoin cu BitcoinPay

Ce e de facut in continuare?

După primirea plății bitcoin, aveți mai multe opțiuni:

  • Păstrați bitcoins în portofelul bitcoin pentru a-l utiliza pentru propriile achiziții.
  • Convertiți și depozitați automat bitcoins în contul dvs. bancar. Puteți configura un anumit prag pentru depozite sau puteți defini datele de depunere recurente.
  • Opțiunea Split vă permite să definiți cât din câștigurile dvs. bitcoin ar trebui depuse în banca dvs. și cât din acesta ar trebui să rămână în portofelul bitcoin.

Opțiunile de mai sus sunt câteva exemple foarte fundamentale despre modul în care banii pot fi automatizați cu bitcoin. Există multe alte acțiuni care pot fi configurate și automatizate în funcție de nevoile afacerii dvs., cum ar fi plata salariilor angajaților, crearea de noi comenzi de la furnizori atunci când stocul este scăzut sau plata facturilor în țările care o permit. Urmăriți acest videoclip inspirat de Andreas Antonolpoulos pentru o imagine de ansamblu a unor lucruri pe care le puteți face cu bitcoin.

Pentru a rezuma lucrurile, în timp ce bitcoin este încă în curs pentru a concura cu sistemele financiare tradiționale, este clar că această monedă uimitor de flexibilă este aici pentru a rămâne și ne-ar putea schimba viața pentru totdeauna. Sariți pe bandwagon, înregistrându-vă astăzi pentru un cont bitcoin.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me