Cum să creezi o parolă puternică – 7 reguli de aur

Pare o încărcătură de mumbo jumbo?

Vă vom explica de ce crearea unei ghicitori a unei parole vă poate proteja de tot felul de prădători online.

Înainte de a începe să cercetez mai riguros acest subiect, eram destul de necăjit despre motivul pentru care oricine ar dori să se pirateze în lumea mea online. La urma urmei, sunt destul de neinteresant; cu siguranță că nu funcționează ca agent sub acoperire; de fapt, nu sunt chiar material pentru un urmăritor.

Adevărul este spus, nu contează cine sunt. Din orice motiv, există oameni care învață și exploatează informațiile altor persoane.

După ce am cercetat pe larg subiectul și am discutat cu diverse surse, am realizat că sunt la fel de țintă ca oricine altcineva. O parte a problemei cu lumea online este că noi – ca utilizatori – pur și simplu nu realizăm potențialul a ceea ce introducem în ecranul respectiv. Pe măsură ce internetul devine mai avansat, la fel și profesioniștii care știu foarte mult să crape, să pirateze și să râdă în jurul afacerii noastre.

Hackerii vin în toate formele și pălăriile colorate, ca să fim exacti. Există 3 tipuri de hackeri și motivații specifice pentru fiecare:

1. În primul rând sunt hackeri de pălării albe – băieții buni care ne protejează de hackerii cu pălărie neagră, care sunt plătiți pentru a crea viruși de calculator sau a hack în sisteme. Alți hackeri includ hackeri de pălării verzi, hackeri de pălării gri, hackeri spion, teroristi cibernetici.

2. Hackerii deoparte, există și ei Guvernul să ia în considerare când vine vorba de securitatea ta. ANS, printre alte guverne din întreaga lume, sunt dornici să planteze legislație care să le ofere acces la orice e-mail, apeluri telefonice, pagini web vizitate. Este cu siguranță o încălcare enormă a drepturilor. La urma urmei, de ce ar vrea ANS să afle despre fotografiile mele de pe Facebook. Încă nu sunt sigur.

3. În cele din urmă, există agenții de publicitate. În timp ce s-ar putea să nu faci nimic spion demn sau teribil de criminal atunci când este online, s-ar putea să fii doar ținta pentru anumite reclame serios enervante pletate pe browserul tău web.

Așadar, indiferent dacă sunteți subiect de publicitate sau sunteți prins într-o conspirație de hacking, cel mai bun sfat de acolo este să schimbați parolele în mod regulat.
După ce am examinat câmpurile de informații despre acest lucru și am discutat cu experți, am creat cele 7 reguli de aur pentru a vă proteja de toate sălbaticii de pe internet..

1. Creați parole diferite pentru servicii diferite:

Imaginați-vă dacă aceeași cheie v-a deschis ușa mașinii, casa, biroul. Logica este destul de evidentă. Dacă un hacker reușește să intre într-un loc, el sau ea poate intra în altul și în altul. Este esențial să aveți o cheie diferită pentru o altă blocare.

2. Schimbați-vă parolele în mod regulat:

Aceeași logică se aplică. Să păstrezi aceeași încuietoare pe ușa ta ani și ani este într-adevăr o invitație pentru un hoț. La un moment dat, blocarea este modificată; codul este crăpat. Schimbați-vă parolele în mod regulat. Unele aplicații au setări pentru a vă reaminti să vă schimbați parolele frecvent. De exemplu, dacă utilizați Windows, puteți opta pentru a schimba frecvent parola de conectare la Windows utilizând opțiunile de parolă din Politica de securitate locală. Pur și simplu selectați Politica de parolă în Politici de cont. Faceți dublu clic pe vârsta maximă a parolei în panoul din dreapta, introduceți numărul de zile pe care doriți să treceți între parole și faceți clic pe OK. Acum este un mic memento inteligent.

3. Alegeți parola potrivită:

Parolele trebuie să aibă cel puțin 16 caractere și să conțină o combinație de numere, simboluri, litere mari, litere mici și litere mari și un spațiu. Acestea nu ar trebui să fie repetitive deloc și nici un cuvânt sau un ID real.

Pare destul de complicat nu-i așa? Nu numai că le creează extrem de enervant, ci și le amintesc.

Un mod de a crea o parolă jumbo de mumbo de care vă puteți aminti de fapt este să o extrageți dintr-o frază: de exemplu „Eu have 3 pcerneală govăz And 5 cATS eun Tel house. ”Parolă generată: Ih3pga5cith. Așadar, în timp ce inventați parole noi, este posibil să faceți și o parte din divertismentul benzi desenate.

Puteți crea parole foarte sigure folosind acest instrument.

4. Optați pentru verificarea în două etape:

Gmail, împreună cu Facebook, oferă acest mod perfect de a vă păstra securitatea intactă. Când vă conectați, vă solicită pur și simplu să introduceți un cod pe care îl trimite telefonului. Rapid, inteligent și funcțional.

Google2steps5: Dezactivați completarea automată pentru numele de utilizator și parolele:

În esență, prin dezactivarea completării automate, vă deconectați când sunteți departe de computer. Desigur, este enervant atunci când vi se solicită constant să introduceți parola complicată atunci când părăsiți computerul pentru câteva minute, dar este esențial când sunteți pe un computer public sau în general să îl împărtășiți cu alții.

Pentru a dezactiva funcția în Internet Explorer, faceți clic pe Instrumente > optiuni de internet > Conținut și alegeți butonul Setări din secțiunea Completare automată. Debifează numele de utilizator și parolele de pe formulare. Faceți clic pe OK, apoi alegeți fila General, apoi faceți clic pe Ștergere > Ștergeți parolele. Faceți clic pe Închidere și OK. Debifează numele de utilizator și parolele de pe formularele din caseta de dialog Setări automate ale Internet Explorer.

În Firefox, faceți pur și simplu clic pe Instrumente > Ștergeți datele private (sau apăsați Ctrl-Shift-Delete), verificați toate elementele și faceți clic pe Ștergeți datele private acum.

În Google Chrome, faceți clic pe butonul de meniu al Chrome > Parcurgeți până la partea de jos a paginii de setări și faceți clic pe arata setarile avansate > Derulați în jos și localizați Parole și formulare secțiune > Debifează marcajul de lângă opțiunea etichetată Activați completarea automată

chrome_password6: Echipați cu un manager de parole:

Există o multitudine de manageri de parole care vă stochează pur și simplu toate ghicitori și vă completați datele de autentificare. Este ca și cum ai avea un mic stick de memorie cu tine. Unele opțiuni excelente includ 1Password, LastPass, Roboform. Tot ce trebuie să vă amintiți este parola principală pentru a vă autentifica în managerul de parole.

LastPassManager de parolă LastPass

7: Nu trimiteți parola prin e-mail și nu o dați la telefon:

Este mai degrabă un lucru dat, dar nu știi niciodată când ai putea avea nevoie de o mică amintire de ceea ce este evident.
Sfatul nostru: faceți-o.

Deci, acolo îl ai. Ghidul nostru despre elementele esențiale în conundrums cu parole.

Imaginează-ți casa – cuibul tuturor bunurilor, amintirilor, comorilor tale. Acum imaginați-vă dacă ați lăsat ușa deblocată pentru ca oricine să treacă.

Parolele online sunt ca cheile de acasă. Indiferent de asta, vrei să te asiguri că lumea ta este blocată în siguranță.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me