Impactul noii reguli 41 asupra utilizatorilor VPN

În prezent, o dezbatere majoră se dezlănțuie în Statele Unite cu privire la modificările aduse unei reguli care dictează modul în care forțele de ordine pot efectua căutări electronice pe computerele suspecților. În această întrebare frecventă, ne adâncim în regula 41, modificările viitoare și modul în care acest lucru va afecta potențial clienții VPN din SUA și din străinătate. Faceți clic aici pentru a vedea ce puteți face pentru a opri modificarea.

Care este regula curentă 41?

Articolul 41 din Regulile federale de procedură penală prevede procedurile care trebuie să urmeze forțele de ordine pentru a efectua percheziții și confiscări. În forma sa actuală, regula spune că judecătorii magistrați pot autoriza căutări electronice numai în propriile lor jurisdicții.

Care sunt noile schimbări?

Curtea Supremă a SUA a aprobat o modificare a articolului 41, oferind judecătorilor din toată țara autoritatea de a emite garanții pentru căutări electronice la distanță în afara districtului lor. De asemenea, judecătorul poate acorda un mandat de a efectua „tehnici de investigare a rețelei” (de exemplu, hacking) pe computerele suspecților, chiar dacă suspectul folosește instrumente precum VPN-urile sau browserele Tor pentru a-și ascunde identitatea oriunde în lume..

De ce guvernul Statelor Unite caută modificările?

Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a impus schimbarea regulilor începând cu 2013. Văzând-o ca o modificare procedurală, modificările ar permite agenților FBI să solicite un mandat de la un judecător pentru a efectua o căutare electronică, chiar dacă ținta are calculatoare separate. state și / sau țări.

„Această schimbare de regulă ar permite agenților să meargă la un judecător federal, mai degrabă decât să depună cereri de mandat separate pentru fiecare dintre cele 94 de districte federale”, a declarat DOJ pentru Politico. „Această dublare a efortului nu are sens”.

DOJ mai spune că protecțiile oferite de a 4-a modificare a Constituției (protecția împotriva perchezițiilor și confiscărilor „nejustificate”) nu sunt amenințate. Departamentul consideră că problema este o problemă de simplificare a locului; agenții de ordine trebuie să demonstreze încă o cauză probabilă pentru ca un judecător să emită un mandat, chiar dacă puterea mandatului este mărită. În plus, regula se aplică numai în situațiile în care un suspect poate fi arătat că folosește tehnologia pentru a ascunde locația computerului său sau pentru o investigație într-o rețea de computere piratate sau infectate, cum ar fi o botnet.

Regula 41: DOJ spune că regulile trebuie modificate pentru a ajuta la combaterea atacurilor de botnet

În aplicare, schimbările de regulă ar ajuta FBI-ul să evite hotărârile negative, cum ar fi deciziile recente din Massachusetts și Oklahoma. În aceste cazuri, dovezi importante împotriva pornografilor copii au fost respinse, deoarece acestea au fost obținute prin exploatările Tor de pe computere din jurisdicțiile mandatului..

Noile reguli vor afecta utilizatorii de Internet din afara S.U.A..?

Da, noua modificare de regulă aprobată va permite unui singur judecător să autorizeze FBI-ul să caute și să sechestreze orice computer al unui suspect din întreaga lume găsit să utilizeze instrumente de confidențialitate.

Modificările regulii afectează doar suspiciunile penale?

Nu, are potențialul de a afecta și utilizatori nevinovați. Datorită eforturilor FBI de a curăța botnetele, un mandat emis în baza noii reguli ar putea oferi acces și la calculatoarele victimelor. După cum spunea Electronic Frontiers Foundation (EFF):

„Victimele malware-ului se pot găsi de două ori infiltrate: calculatoarele lor infectate cu malware și contribuiau la o botnet, iar agenții guvernamentali au dat frâu liber să acceseze de la distanță computerele lor ca parte a anchetei.”

Regula 41: Noile reguli vor conduce la o supraveghere mai mare a guvernului Statelor Unite?

Când vor intra în vigoare modificările din regula 41?

Dacă Congresul SUA nu ia măsuri legislative, modificările regulilor vor intra în vigoare în decembrie 2016.

Și există șansa că Congresul va acționa. Senatorul Ron Wyden (D-Oregon) a spus recent:

Regula 41: Se. Ron Wyden conduce opoziția pro-intimitate

Senatorul Ron Wyden; Sursa: http://www.finance.senate.gov/

„Aceste modificări vor avea consecințe semnificative asupra vieții private a americanilor și a domeniului de aplicare al competențelor guvernului de a efectua supraveghere la distanță și căutări de dispozitive electronice.”

În plus, companiile puternice de tehnologie nu stau nemișcate. Google a emis o declarație, spunând:

„Modificarea propusă amenință să submineze drepturile de confidențialitate și securitatea computerului utilizatorilor de Internet. De exemplu, modificarea ar scuza limitele teritoriale privind utilizarea mandatelor pentru a efectua căutări de „acces la distanță” unde locația fizică a mass-media este „ascunsă prin mijloace tehnologice”. ”

La jumătatea lunii mai, Wyden a propus o legislație denumită Stopping Mass Hacking Act. Acest proiect de lege de o pagină urmărește un vot al Senatului pentru a bloca modificările înainte de termenul limită de 1 decembrie. Co-sponsorii proiectului de lege sunt un mix de democrați și republicani, incluzând Rand Paul (R-Ky.), Steve Daines (R-Mont.), Tammy Baldwin (D-Wisc.) Și Jon Tester (D-Mont.).

Până la sfârșitul lunii mai, membrii Congresului au introdus un proiect de lege în Camera Reprezentanților. Pentru a reuși, opoziția va avea nevoie de un vot majoritar al ambelor case din Congres, precum și de semnătura președintelui Obama.

Ce înseamnă modificările din regula 41 pentru utilizatorii VPN și Tor?

La suprafață, modificările iminente nu afectează protecțiile serviciilor VPN și browserul Tor oferă utilizatorilor generali. Cu toate acestea, utilizatorii care angajează aceste servicii pentru a efectua acțiuni ilegale sau pentru a se ascunde de guvernul american vor avea un risc mai mare de expunere.

De asemenea, dacă opoziția față de noile reguli nu reușește, guvernul va dobândi o capacitate de a strânge date despre utilizatori nevinovați fără să știe. DOJ neagă că va face acest lucru, dar acest subiect face ca schimbările să fie demne de mai multe dezbateri.

Alte țări adoptă legislații similare?

Da. În Marea Britanie, proiectul de lege al investigatorilor, cunoscut și sub numele de „Carta Snooperului”, aproape că și-a încheiat progresul în conformitate cu avizul regal. Proiectul de lege a generat dezbateri semnificative despre echilibrarea protecțiilor de supraveghere în masă și a vieții private cu nevoile forțelor de ordine pentru a obține accesul la informații în timpul investigațiilor.

Plecând pe o notă amuzantă

Legea privind oprirea atacurilor de hacking în masă este, în general, redusă la SMH Act. Sperăm că utilizatorii de calculatoare nevinovați nu vor fi SMH după ce FBI va accesa informațiile lor private.

Ce poti face?

Distribuie acest articol, sau acesta, pe Facebook și Twitter.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me