ИоуТубе Привате вс Нераспоређени: Каква је разлика у 2020. години?

ИоуТубе је одличан начин за приказивање видео вештина или објављивање својих омиљених слатких видеа о мачкама. Међутим, постоје тренуци када не желите да их читав ИоуТубе види. Тхе Једноставно решење је или да одете приватно или да одете на неопажене.

Како препознати разлику? Прво морате одредити ниво сигурности својих видео записа. Да ли желите да их виде само пријатељи и породица? Имате ли предузеће које жели дијелити вебинар? Да ли волите да делите везе са потенцијалним купцима или са вашим пријатељима? Овдје се може распаковати много питања, па погледајмо ближе.

Разлика између приватних и ненаведених ИоуТубе видео снимака

Пре него што уђемо у приватни вс неуврштени, истражимо шта ИоуТубе јавни видео нуди.

Јавно

Тхе ИоуТубе јавно подешавање је подразумевано за све видео снимке. Ако вам је пријатно са свима који виде ваш видео, а немате ништа против да се појављује у резултатима Гоогле претраге, придржавајте се јавне поставке.

Поред тога, постоје неке предности од на отвореном:

 • А огроман број претплатника је одличан за посао, и може привући више купаца.
 • Ствара ефикасна свест о бренду.
 • То је профитабилно са правом компанијом или креативном стратегијом.
 • Може ти учинити суперстар на ИоуТубеу.

Ако вас јавни форум нервира, нисте сами. Неки недостаци:

 • Привлаче тролове.
 • То може угрозити будуће изгледе за посао ако имате компромитујуће видео снимке.
 • Свако може пронаћи ваше ИоуТубе видео снимке, чак и ако их избришете.

Приватни

Приватно је најсигурнија врста видео снимка на ИоуТубе-у. Они су видљиви само људима (до 50 укупно) које позовете. Приватни видео снимци не приказују се у видео препорукама, резултатима претраге и одељцима на картицама видео за пренос.

Поред тога, позвани не могу да деле видео са другим људима. Такође, чак и ако неко има везу, и даље не може видети ваш видео ако нема позивницу.

Није на листи

ИоуТубе-ова непозиционирана видео снимка помало је крижа између приватног и јавног. Нејављени видео снимци су невидљив у резултатима претраге, феедовима претплатника, предлозима и корисничким видео картицама. Међутим, са видео записима који нису на списку, свако ко има везу може видети и делити ваш видео.

То је основна суштина приватног вс несврштеног. Идемо мало дубље и набројимо предности за сваког.

Предност прављења видеозаписа „приватним“

Ако су вам видео снимци веома лични или, на пример, имате тајни компанијски пројекат, онда је ИоуТубе приватни идеалан.

Ево још неких предности:

 • Дељење видео записа са вољеним особама: Ако родбина живи далеко, то је савршен форум за приватно поделити посебне тренутке.
 • Ваша приватна видео библиотека: Важне су личне колекције попут умјетности, стрипова или плоча. Није другачије са видео снимцима. Они припадају вама - ником другом.
 • Чување информација о компанији: Ово је одлична опција ако имате пословне стратегије које желите да делите са запосленима, али не желите да их конкуренти виде (попут важних видео записа о тренингу).
 • Уштеда простора за складиштење: Приватно окружење је одлично место за смештање тона видео записа (здраво мачке), уместо да на телефону понестане места.

Предност прављења видео записа „Нераспоређени“

Ако желите да делите своје видео снимке са великом групом, али не желите да се приказују у резултатима претраге, ИоуТубе који није на списку је најбољи избор за вас.

Ево још неких предности:

 • Одлична је за повратне информације од сарадника: Ако имате велику компанију (са преко 50 запослених), дељење видео записа који нису на списку је савршено.
 • Дељење вашег портфеља са потенцијалним послодавцима: Ову опцију користите ако желите да делите свој животопис са више послова.
 • Теренско тестирање потенцијалног јавног видео снимка: Незаступљени видео снимци идеални су за прикупљање критика и позитивних коментара мале групе пре него што изађу у јавност. Ако су критике лоше, притисните Делете!
 • Чишћење ИоуТубе странице: Желите да организујете своју страницу и да се ослободите тих старих срамотних видео записа. Међутим, шта ако и даље желите да неко ко је уградио или подијелио те видеозаписе задржи приступ? Нема проблема. Видео запис мењате у ненајављени, што уклања видљивост са вашег канала.

Морамо нагласити две главне тачке у вези са неслуженом: Прво, ови видео снимци понекад се дијеле на другим веб локацијама. Има чак посвећена веб локација за ИоуТубе који нису на списку. Друго, твоје видеозаписи који нису на списку ће се појавити јавно ако су на листи за репродукцију.

Како променити своја подешавања приватности видео записа

Када се пријавите на свој Иоутубе налог, идите у горњи десни угао до иконе камере да бисте поставили видео:

Подешавања приватности видео записа

Онда идите на Отпреми страницу где имате могућност да изађете на јавну, приватну или непристрану листу:

Отпремите страницу за Иоутубе

Сада можете да изаберете видео који желите да пошаљете са рачунара. То је то!

Закључак

Заштита ваше приватности је важна када сте на Интернету. Желите да уживате у слободи да правите и уживате у видео записима без упада нежељених корисника. Приватни ИоуТубе и ненајављени ИоуТубе пружају препреку за јавност. Направити приватне ИоуТубе видео записе најбоље је ако желите да ваши видео снимци буду што безбеднији. Али на крају, ви одлучујете који сте ниво сигурности потребни.

Додатна литература

Сазнајте више о томе како остати безбједан на мрежи уз наш Ултимате водич за приватност на мрежи и прочитајте опћенито о најбољим ВПН-овима.

Можда ће вас занимати и читање Како приступити ИоуТубе ТВ-у одасвуд.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me