Je Bitcoin mrtev? Kdaj bo Bitcoin umrl?

Bitcoin je mrtev … skoraj.

Od leta 2018 je Bitcoin dosegel 20.000 dolarjev in padel na 7.500 dolarjev. Nedavni padec strokovnjakov trdi, da je konec bitcoina in mehurček je končno izbruhnil.

Toda, ali lahko Bitcoin res umre?

Oglejmo si zgodovino Bitcoina, kako se je kripto valuta spreminjala skozi leta, kaj o tem govorijo strokovnjaki in če morda obstaja boljša alternativa kot vedno priljubljeni Bitcoin.

Bitcoin deluje sam

Bitcoin je bil izumljen leta 2009 kot internetni plačilni sistem enakovrednih podatkov, ki za preverjanje in nadzor transakcije ne potrebuje zaupanja vrednega osrednjega posrednika – na primer banke ali plačilnega prehoda..

Ker ni posrednika, sistem nadzoruje dvojno porabo, da zagotovi, da nihče ne porabi istega denarja več kot enkrat (ne pozabite, vse digitalno je mogoče kopirati in ponovno uporabljati znova in znova). Sistem je mreža peer-peer.

Uporabniki po vsem svetu imajo dostop do povezovanja svojih računalnikov v omrežje in so nagrajeni z bitcoini za količino procesne moči, ki jo podarijo omrežju. (To je znano kot rudarjenje Bitcoin.)

Ta omrežni sistem, znan tudi kot blockchain, deluje kot glavna knjiga, ki beleži vse transakcije z Bitcoin, odvzem nadzora nad posrednikom (banke, kartice, PayPal) in ga vrne osebi, ki izvaja transakcijo. To ima za posledico manjše transakcijske provizije in popoln nadzor nad sredstvi, kar pomeni, da centralne agencije ne morejo narekovati omejitev transakcij, zamrzniti račune ali povratna plačila.

Kako deluje Blockchain

Ne da bi se spuščali v preveč podrobnosti, Blockchain je način, kako Bitcoin naroči transakcije. S pomočjo vozlišč, metode preverjanja, ki zagotavlja transakcijo, lahko Bitcoin omrežje združuje številne transakcije, ki jih imenujemo bloki. Približno vsakih 10 minut (kar je potrebno za preverjanje in potrditev transakcij znotraj enega bloka), omrežje odobri blok.

Zaradi te blok verige Bitcoin ni mogoče ustaviti.

Miguel Cuneta piše:

“Blockchain ne skrbi. Vtiča ni mogoče vleči. Nima občutkov. Toda vsakih deset minut naredi korak naprej. Vsakih deset minut povečuje svojo vrednost in moč svoje mreže. Nobena oseba ali institucija tega ne more ustaviti. “

Po njegovem mnenju, dokler bodo ljudje imeli transakcije, bo Bitcoin še naprej rastel. Toda vrednost se bo spet povečala?

Padec in vzpon Bitcoin

Bitcoin je že od svojega nastanka leta 2009 Satoshi Nakamoto doživel vzpone in padce. Leta 2011 je Bitcoin padel na 2,00 USD, potem ko je nekaj mesecev prej dosegel 31 dolarjev. Leta 2013, ko je Bitcoin dosegel 1.000 dolarjev, je padel na 300 dolarjev.

Torej, smiselno je le, da je ko je Bitcoin dosegel skoraj 20.000 dolarjev, padel nazaj na 7500 dolarjev (v času pisanja tega).

Ali to pomeni, da se bo Bitcoin spet dvignil?

Najverjetneje.

Ran Neuner, strokovnjak za Bitcoin, je za CNBC dejal, da pričakuje, da bo trg malo ležal, nato pa se vrnil gor.

Na žalost, ni načina, da bi povedal, ali je pravi.

Pravi čas za vlaganje

Medtem ko mnogi verjamejo, da se bo Bitcoin vrnil nazaj, pa drugi, ki gledajo na kripto valute kot celoto, pravijo, da gremo po drugi poti.

Na trgu so preplavile alternative Bitcoin, znane kot Altcoins. Veliko jih ponuja različice Bitcoina, na primer različne ekonomske modele, rudarske algoritme, nekateri pa nudijo več ali manj zasebnosti kot sam Bitcoin.

V nekaterih primerih so ti altcoini lahko bolj dragoceni kot Bitcoin in so vredni naložbe.

Kjer se je Bitcoin v mesecih podvojil, preden je izgubil dobiček, Nadomestni kovanci, kot je Cardano, so bili od 30 do 40 krat.

Glede na to, da bi 10.000 USD, vloženih od 1. decembra 2017 do 31. decembra 2017 v Bitcoin, prineslo nekaj več kot 4000 USD dobička. Ta isti znesek, vložen v Cardano kovanec, bi imel več kot 54.000 USD dobička.

BITCOIN
Cena 01.12.2017 = 10.000 USD
Kupljeni kovanci (10 K) = 1 kovanec
Cena 31.12.2017 = 14.235 USD
DOBITEK = 4.234 USD

KARADO CARDANO
Cena 12.12.2017 = 0,11 USD
Kupljeni kovanci (10 K) = 90 909 kovancev
Cena 31.12.2017 = 0,71 USD
DOBITEK = 54.545 USD

Medtem ko bo Bitcoin še naprej živel in bi lahko celo povečal vrednost, obstajajo bolj koristne možnosti za vlaganje v.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me