Kaj lahko vaš ISP izvede o vas in kako se zaščititi

Če vse novice o ponudnikih internetnih storitev (ISP) vohunjenje uporabnikov Ali ste zaskrbljeni, želimo, da vam povemo, da ni razloga za skrb. Na žalost je resničnost morda še slabša od govoric.

Vse, kar počnete prek spleta, je shranjeno na strežniku nekje. To pomeni, da je vsak delček podatkov, ki gre skozi vaš usmerjevalnik zbiral in shranjeval vaš ponudnik internetnih storitev.

Vaš ponudnik internetnih storitev ve natančno, katera spletna mesta brskate, katere aplikacije uporabljate in kaj berete. Bots ponudniki internetnih storitev vedo, katere videoposnetke ste gledali in kako dolgo, skupaj z vsemi drugimi podrobnostmi vaše internetne dejavnosti.

Sčasoma vaš ponudnik internetnih storitev uporablja zgodovino brskanja in iskanj, da ustvari profil, ki vključuje zasebni, osebni podatki - informacije, ki jih nikoli ne bi želeli deliti.

Najboljši način za preprečevanje nabiranja podatkov ponudnika internetnih storitev je zaščitite vse, kar počnete prek spleta, s šifriranjem od konca do konca, znan tudi kot tuneliranje. In najboljši način za to šifriranje je uporaba blaga VPN.

Najboljši VPN-ji, ki vas ščitijo pred vohunjenjem ponudnika internetnih storitev - hitri seznam

Pomembno je vedeti, da niso vsa VPN namenjena varovanju vaše zasebnosti. Številne brezplačne storitve dejansko shranjujejo tisto, kar počnete v spletu, in delite svoje podatke s tretjimi osebami, tako kot to počnejo ponudniki internetnih storitev.

Zato smo preizkusili na stotine VPN-jev in preučili njihove politike zasebnosti, da bi našli najboljše storitve za zaščito pred vohunjenjem ponudnika internetnih storitev. Ta VPN-ja ne shranjujejo nobenih informacij, ki bi povezale vaš promet z vami, in jih imajo ni zgodovine kršitev zasebnosti.

 1. NordVPN
  Napredna varnost, uporabniku prijazen vmesnik, gladek pretok in enostavno hudourništvo so le nekateri od razlogov, zakaj NordVPN prevzame naš seznam. Vstavite v ogromno mrežo 5.143 strežnikov v 62 državah in strogo politiko brez zapisov, da zagotovite popolno anonimnost, in imate VPN s skoraj nobenimi napakami.
 2. CyberGhost
  CyberGhost, ki ga je predstavil nemški inženir, je za svoj sedež izbral Romunijo, ker je najbolj prijazna država do zasebnosti v Evropi - v resnici romunska sodišča odkrito kršijo zakone EU o hrambi podatkov.
 3. ExpressVPN
  Ta zelo hiter VPN ne žrtvuje zasebnosti za doseganje svojih vodilnih hitrosti. Leta 2016 so turške oblasti izsledile IP-jev naslov na strežniku ExpressVPN. Dobili so dostop do podatkovnih dnevnikov strežnika in ali veste, kaj so našli? Nič! To je pravilnik brez zapisov, ki mu lahko zaupate.
 4. HMA
  S strežniškim omrežjem, ki pokriva ogromnih 190 držav, je HMA ena izmed vaših najboljših možnosti, da se zaščitite pred spremljanjem ponudnika internetnih storitev. Njegove aplikacije so preproste in intuitivne in vključujejo način svobode, ki samodejno usmeri vaš promet skozi najbližji strežnik v državi s prostim govorom.
 5. ZasebnoVPN
  PrivateVPN uporablja 2048-bitno šifriranje z AES-256 za prikrivanje vseh podatkov, ki izstopajo iz usmerjevalnika - informacije, ki bi se običajno končale na strežnikih vašega ponudnika internetnih storitev. Namestitev in uporaba na kateri koli platformi je enostavna in ponuja neverjetno hitrost.

Skrijte svojo aktivnost od svojega ponudnika internetnih storitev zdaj!

Katere podatke zbira vaš ponudnik internetnih storitev?

Vaš ponudnik internetnih storitev lahko vidi in analizira ves nešifriran promet ki gre skozi vaš usmerjevalnik. Ti podatki vključujejo vsak URL, ki ga obiščete, vso vsebino na straneh, ki jih berete, koliko časa ostanete na katerem koli spletnem mestu in katere naprave uporabljate.

ISP-ji prodajo zbrane podatke podjetjem, ki tržijo trženje, in tista podjetja, ki po vrsti hranijo vaše ciljno usmerjene oglase. V državah z zakoni o hrambi podatkov ponudniki internetnih storitev shranjujejo tudi vaše podatke pregled s strani organov pregona.

Zagovorniki zasebnosti po vsem svetu se dnevno borijo za zmanjšanje ali odpravo nabiranja podatkov ponudnika internetnih storitev, vendar Ponudniki internetnih storitev se borijo prav tako težko da ohranijo svojo moč za uporabo in zlorabo vaših podatkov.

Pravzaprav želijo ponudniki internetnih storitev v številnih državah razširiti svoj doseg in zbrati še več informacij o svojih uporabnikih. Močno pritiskajo na vlade in zakonodajalci prepogosto upoštevajo svoje ukaze.

Nekdanji predsednik ameriške zvezne komisije za komunikacije (FCC) Tom Wheeler je poudaril, da lahko ameriški ponudniki internetnih storitev natančno slikajo slika vašega zasebnega življenja, tudi "kronično zdravstveno stanje ali finančne težave".

FCC je v odgovor predlagal pravila, ki od ponudnikov internetnih storitev zahtevajo, da zaprosijo za dovoljenje za skupno rabo vaših podatkov s tretjimi osebami. Ampak Lobisti ponudnika internetnih storitev so prepričali ameriški kongres, naj zavrne nova pravila o zasebnosti.

Več ameriških zveznih držav, med njimi Delaware in Minnesota, so se uprle tako, da so sprejele svoje zakone, ki ščitijo zasebnost državljanov. Vendar pa, večina uporabnikov interneta v ZDA - in na celotnem ozemlju 14 Oči in daleč naprej - ostanejo popolnoma izpostavljeni za vohunjenje ISP.

Skratka, nekatere vlade od ponudnikov internetnih storitev zahtevajo, da spoštujejo vaše odločitve o zasebnosti, vendar jih preveč ne. In tako želijo ponudniki internetnih storitev ostati.

Kaj če svojih osebnih podatkov ne dam na spletu?

Morda se izognete dajanju osebnih podatkov v svoj Facebook profil in uporabljate Chromov način brez beleženja zgodovine, tako da Google ne shranjuje vaše zgodovine brskanja. Na žalost te strategije ne bodo preprečile vašega ponudnika internetnih storitev niti podatkov niti vašega življenja.

Razen če so vaši podatki šifrirani, preden zapusti usmerjevalnik, vaš ponudnik internetnih storitev dobi VSE.

Shranijo ga, kategorizirajo in prodajo. In čeprav tega ne prodajo, morajo ponudniki internetnih storitev v mnogih državah to storiti vse, kar vedo o tebi, predaj oblastem ali obveščevalnih agencij, če jih to zaprosijo.

Najbolj priročen, cenovno dostopen način zaščitite se iz teh stalnih vdorov v zasebnost je šifrirajte vso svojo dejavnost z uporabo odličnega VPN storitev.

Kaj iskati v VPN, da preprečimo spremljanje ponudnika internetnih storitev

Tam je na stotine VPN-jev in mnogi od njih trdijo, da imajo enake lastnosti. Vendar jih le peščica ponuja varnost in zaščito zasebnosti morate svojo dejavnost zaščititi pred ponudnikom internetnih storitev.

Želeli boste VPN s strogim politika brez zapisov, kar pomeni, da ne shranjuje podatkov iz vaših sej brskanja. Šifriranje vojaškega razreda je skupaj z zelo varnim bistvenega pomena OpenVPN in IKEv2 protokolov.

Druga kritična lastnost je an samodejno stikalo za ubijanje, ki ustavi ves vaš promet kadarkoli izgubite povezavo VPN in preprečuje uhajanje podatkov na strežnike vašega ponudnika internetnih storitev.

Ko že govorimo o strežnikih, boste želeli tudi VPN, ki ima obsežno strežniško omrežje da ti dam stabilne hitrosti povezave ne glede na to, kje si. Preobremenjeni strežniki v majhnih omrežjih VPN bodo vašo brskanje počasi preplavili.

Najboljša VPN-ja, ki preprečujejo, da bi bil vaš promet skrit pred ponudnikom internetnih storitev

Naši strokovnjaki so ob upoštevanju varnosti omrežja, zaščite zasebnosti in splošne učinkovitosti pripravili seznam VPN-jev, ki jim lahko zaupate, da internetnemu ponudniku ne bodo pomagali pri internetnem poslovanju.

1. NordVPN

Naprave NordVPN

NordVPN si je prislužil mesto najbolj priljubljene VPN storitve na svetu tako, da je naredil vse, kar bi moral storiti VPN, in to narediti dobro. To vam daje napredne varnostne funkcije, zvezdne hitrosti in največje strežniško omrežje katere koli premium VPN.

NordVPN je tako vložen v vašo varnost, da ponuja DoubleVPN, funkcijo, ki vaš omrežni promet pošlje prek dveh strežnikov in dva kroga šifriranja.

Ključne funkcije NordVPN vključujejo:

 • 2048-bitno šifriranje z vojaškimi tipkami AES-256
 • Samodejno stikalo za ubijanje
 • Podpora za OpenVPN, IKEv2 in več dodatnih protokolov za tuneliranje
 • Na voljo je dvojni VPN
 • Stroga politika zasebnosti brez zapisov
 • Zaščita za do 6 naprav hkrati na eni naročnini
 • Dostop do več kot 5000 strežnikov v 62 državah
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Oglejte si ponudbe NordVPN

2. CyberGhost

cyberghost več naprav

Leta 2009 je ustavno sodišče Romunije direktivo EU o hrambi podatkov razglasilo za neustavno na račun velikih glob, ki so bile odmerjene državi. Sodišče je to ponovno storilo leta 2014.

Zakaj je to pomembno? Ker je CyberGhost za svojo bazo operacij izbral Romunijo, da bi izkoristil prednost države zavezanost zasebnosti internetnih uporabnikov.

Uporabniki CyberGhosta cenijo njegovo preverjeno politiko nič-dnevnikov, skupaj s Šifriranje AES-256 in stikalo kill da bi zagotovili, da lahko potujete po internetu kot virtualni duh.

Prav tako boste našli CyberGhost je neverjetno uporabniku prijazen, z vizualnim vmesnikom, po katerem tudi prvi uporabniki VPN lažje krmilijo.

CyberGhost nudi odlično obrambo pred vohunjenjem ISP s funkcijami, kot so:

 • Več kot 3000 strežnikov v 60 državah, kmalu pa se bo nadaljevala nadaljnja širitev
 • Strežniki z ničelnim znanjem, ki ne beležijo, kdo ali kje ste, ali kam greste po spletu
 • Anonimno hudourništvo
 • Prednastavljeni profili za dostop do priljubljenih spletnih strani za pretakanje, kot je Netflix
 • 7 hkratnih priključkov naprave na naročnino
 • Brezplačen preizkus za Windows in mobilne aplikacije ter a 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Oglejte si ponudbe CyberGhost

3. ExpressVPN

Kaj lahko vaš ISP izvede o vas in kako se zaščititi

Znanost pravi, da bo močno šifriranje podatkov upočasnilo vašo povezavo, vendar ExpressVPN očitno ni dobil sporočila. Kljub temu vojaško šifriranje AES 256-CBC, ta VPN sveti v naših hitrostnih testih Čas za časom.

Ponudnik nikoli ne vodi nobenih dnevnikov vaše uporabe in ponuja strežniki v skoraj 100 državah.

Uporabniki ocenijo ExpressVPN kot ena najboljših možnosti VPN za pretakanje, zasebno hudourništvo ali brskanje po Toru. Storitev stane malo več kot pri drugih vrhunskih VPN-jih, vendar je njena kombinacija hitrosti in varnosti težko premagati.

Če se vam zdi boljše povezovanje z nekaterimi spletnimi mesti neposredno, vas je ExpressVPN pokril. Svoje funkcija razdelitve tunelov omogoča izbiro prometa, ki ga pošiljate skozi tunel VPN in katerega pošiljate prek običajne ISP povezave.

ExpressVPN ponuja a 7-dnevni brezplačen preskus za mobilne aplikacije in 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja za vse naročnike.

Oglejte si ponudbe ExpressVPN

4. HMA

naprava za skrivanje

Poimenujte katero koli državo in varno je, da ima HMA strežnik tam. Ta VPN postavlja zasebnost uporabnikov nad vse drugo, z močno šifriranjem in prednastavljeni načini, ki zagotavljajo vašo anonimnost.

Na primer v varno zaobiti vladno cenzuro v vaši državi preprosto vklopite način svobode, da pridete do strežnika v najbližji državi s prostim govorom. Če se želite takoj povezati s najhitrejšim strežnikom, ki je na voljo, izberite Hitri način.

Ogromno omrežje HMA omogoča izjemno hitre in stabilne povezave, ki so odlične za pretakanje, in lahko hkrati povežete do 5 naprav.

HMA priznava, da vodi delne dnevnike. Vendar bi omejeni podatki, zabeleženi za diagnostične namene, kot so časi povezave / prekinitve povezave in uporaba pasovne širine nikoli nikomur ne omogočite, da bi sledil vaši dejavnosti.

Z drugimi besedami, vaš ISP ne bo imel pojma, katera spletna mesta ste obiskali, kateri filmi ste si ogledali, kdo so vaši stiki ali kaj drugega o tem, kar ste počeli v spletu.

Oglejte si, kaj lahko HMA naredi z vami s brezplačna 7-dnevna preizkusna različica, ali se naročite z zaupanjem zahvaljujoč a 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Oglejte si ponudbe HMA

5. ZasebniVPN

privatevpn naprave

PrivateVPN je še ena odlična možnost, da ponudniku internetnih storitev izognete sled. Ponudnik kombinira 256-bitne in 2048-bitne tehnologije za šifriranje vsega, kar počnete, vse hkrati pa vam daje impresivne hitrosti in neomejena pasovna širina.

Uporabniki PrivateVPN imajo radi, da ena naročnina omogoča do 6 hkratnih povezav in da ponudnik ne vodi nobenih dnevnikov svoje dejavnosti.

Aplikacije PrivateVPN so preproste za uporabo, nastavitev pa je tako preprosta, kot je to mogoče, zahvaljujoč pregledovalniku oddaljene ekipe za pomoč, ki vas neposredno poveže z tehnična ekipa, ki namesti programsko opremo za vas.

Čeprav je razpon 100 strežnikov PrivateVPN majhen v primerjavi z našimi drugimi najboljšimi izbirami VPN, je mreža obsega 57 držav. Hitra in varna povezava v skoraj vseh regijah, ki jih želite doseči, je le en klik.

Vse naročnine na PrivateVPN so podprte s 30-dnevna politika vračila.

Oglejte si zasebne ponudbe VPN

Povzetek

Kje gredo vaši podatki in kdo lahko dostopa do njih, morate izbrati sami, ne vaš ponudnik internetnih storitev Vendar večina od nas živi v regijah, kjer imajo ponudniki internetnih storitev vso moč. Kakovostni VPN je najboljše orodje, ki je na voljo za zaslepitev ponudnika internetnih storitev vsakič, ko ste na spletu.

Zavedanje o velik problem zbiranja podatkov ponudnika internetnih storitev še naprej raste po vsem svetu. Verjamemo, da bo to zavedanje na koncu pripeljalo do novih zakonov, ki preprečujejo vašemu ponudniku internetnih storitev shranjevanje in / ali skupno rabo vaših podatkov brez vašega soglasja.

Za zdaj ponudniki internetnih storitev še naprej zmagajo v lobističnih bitkah in širijo svojo moč zasebnost na spletu skorajda ne obstaja. Edino, kar lahko storimo, je, da vzamemo zadeve v svoje roke z uporabo zaupanja vrednih VPN-jev.

Da bi vam to pomagali, vam vedno omogočimo dostop do najboljših trenutnih ponudb ponudnikov VPN.

Pridobite NordVPN zdaj!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me