Как да изберем най-добрия VPN – 8 съвета за начинаещи VPN

Вие сте на пазара за VPN. Това е страхотно!

VPN имат много предимства от криптиране и сигурност до анонимно сърфиране и различни IP адреси, но съм сигурен, че вече знаете това.

Ако не искате или искате да научите повече за тях, щракнете тук.

(Ако все още дебатирате дали VPN е подходящ за вас, нашият списък със плюсове и минуси може да ви помогне.)

Сега, когато сте започнали да търсите VPN, вероятно сте забелязали това има много от тях.

Всъщност, сега на пазара има над 300 VPN! И така, как да разберете кой е най-добрият за вас?

Simple. Разбирате какво търсите в VPN и след това намирате такова, което съвпада.

Но как да знаеш какво да търсиш?

Разгледайте списъка по-долу. Нашите 8 съвета ще ви помогнат да разберете какво да търсите в VPN и как да изберете най-добрия.

 1. Разберете за какво ви трябва VPN

  Няма да влезете в магазин на Apple и да купите първия лаптоп, който видите. Същото важи и за VPN.

  Ако искате VPN за цялото си домакинство, това, което трябва да търсите, е базирано на рутер VPN – или такова, което позволява множество едновременни връзки..

  Ако планирате да предавате филми онлайн, имате нужда от VPN с висока скорост, надеждни връзки и неограничена честотна лента.

  Междувременно редовните пътници, които до голяма степен разчитат на обществени Wi-Fi мрежи, се нуждаят от VPN, който предлага отлична сигурност и има сървъри, разположени по целия свят.

  След като знаете за какво ще използвате VPN, напишете списък с важните за вас функции и тези, които можете да пропуснете. След като завършите този процес, ще имате много по-лесно време да решите какъв VPN да използвате.

 2. Вижте качествата на всеки VPN

  Всяка VPN компания дава приоритет на нещо. Може да е скорост, може да бъде криптиране, може да бъде анонимност – трябва уверете се, че приоритетите ви съответстват на техните.

  Ако искате да гледате съдържание, което е географски блокирано, VPN с репутация за отключване на съдържание е приоритет.

  Например, много VPN имат проблеми с заобикалянето на VPN блока на Netflix, но NordVPN и ExpressVPN непрекъснато успяват да договорят тези препятствия.

  Ако сте журналист или някой друг, който цени тяхната поверителност и анонимност, VPN, който не запазва регистрационни файлове и има защитено криптиране, трябва да бъде вашият приоритет.

  Също така си струва да проверите протокола за защита и дали VPN включва функция за превключване на убийство.

 3. Проверете кои устройства са съвместими

  Въпреки че повечето VPN поддържат основните платформи на Windows, Mac, Android, Linux и iOS, някои VPN не са налични на всички платформи.

  Ако имате компютър с Windows, но използвате iPhone, тогава искате да гарантирате, че вашият VPN има платформа и приложение и за двете.

  Също така е добра идея вижте до колко устройства можете да се свържете наведнъж. Някои VPN позволяват неограничени устройства, докато други ви позволяват да свържете до три.

 4. Намерете VPN с удобен за потребителя интерфейс

  Настройката и потребителският интерфейс на много VPN мрежи могат да бъдат доста сложни. Така че, ако не сте технически здрави и не искате да се затруднявате да се опитате да конфигурирате VPN, важно е да намерите такава, която предлага прости процедури и удобна за потребителя платформа.

  Някои VPN предлагат виртуална настройка, така че никога не трябва да вдигате пръст.

 5. Уверете се, че вашите важни местоположения са обхванати

  Най- броят на сървърите и местоположенията може да бъде решаващият фактор за някои VPN.

  Ако живеете в по-малко населена или развита страна или планирате да пътувате или живеете там известно време, ще ви трябва VPN, който има сървъри в това местоположение или в близост.

  Китай е известен с ограничената си интернет услуга и наличието на VPN, който може ефективно да се справи с тяхната цензура и ограничения, е от съществено значение, ако ще живеете или работите там.

 6. Решете какъв план за плащане предпочитате

  Плащането винаги е важно да се има предвид, когато търсите VPN. Цените се различават в зависимост от характеристиките на VPN и дължината на абонамента.

  Как плащате също е важно. Някои VPN предлагат напълно анонимни платежни системи, като BitCoin, докато други ви позволяват да купувате карти за подаръци, за да избегнете използването на лична информация.

  Докато безплатните VPN мрежи са изкушаващи, не ви препоръчваме да използвате такъв. Дори ако не го платите с пари, ще го платите по друг начин, независимо дали това е с реклами, ненадеждна защита или лошо качество на поточно предаване.

  Ако цената е проблем, помислете за използването на такава, която предлага страхотни отстъпки и купони.

 7. Потърсете VPN с надеждно обслужване на клиентите

  Един от най-пренебрегваните, но супер важни фактори на VPN е, ако доставчикът предлага 24/7 обслужване на клиенти.

  VPN се променят непрекъснато и важно е лесно да се свържете с някого, който ще ви помогне с каквото и да се уцелите.

  Предпочитаме VPN, които предлагат чат на живо, тъй като имейлите и билетите могат да отнемат часове – ако не и дни – за да отговарят.

 8. Уверете се, че тя включва гаранция за връщане на парите

  Гаранцията за връщане на пари е чудесен начин да гарантирате, че не се забивате с продукт, който не искате.

  Ако случайно изберете VPN, но решите, че не е най-подходящият за вас, излизането от договора ви може да бъде голям проблем.

  Потърсете VPN, който ви обещава парите обратно в рамките на определен период от време, така че не сте задължени да останете с такава, докато договорът ви не бъде изчерпан. Всички наши топ VPN предлагат безплатна пробна версия или гаранция за връщане на парите.

Не се заблуждавайте, че всички VPN предлагат една и съща услуга.

Да разберете за какво ви е нужен VPN и да решите кои функции са важни за вас ще ви помогне да изберете най-добрия.

Ако нямате време да търсите в стотиците налични VPN, препоръчителните ни VPN са съвместими с повечето устройства, имат сървъри на хиляди места, предлагат страхотни планове за плащане и обслужване на клиенти и всички включват гаранция за връщане на пари.

Доставчик на ранг Нашата оценка Потребителска оценка
Избор на редакторите 5.0 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
2 4.9 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
3 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
4 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
5 4.7 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта

 

  Топ-8 бесплатных VPN для Torrenting в 2023 году: безопасно и надежно