Как да опаковате пътуване (и да поддържате нервите си в залива)

Не сте спрели да говорите за предстоящото си пътуване, откакто сте резервирали билета си, но мисълта за опаковане убива вашето моджо. Разбираме; опаковането може да бъде обезсърчително. Не е чудно, че много хора го отблъскват до последната минута. Не е само какво да опаковате, но и как да опаковате. Освен за транзита, опаковането е може би най-голямото притеснение за пътуващите. Но не се безпокойте! Тук сме, за да облекчим безпокойството ви и да ви помогнем да се подготвите за това страхотно пътуване.

Как да опаковате пътуване (и да поддържате нервите си в залива)

1. Изберете внимателно багажа си

Пътувате ли до хотел и го освобождавате до басейна? Или ще вървиш с гръб през градовете? Изборът на подходящ багаж е от решаващо значение при опаковането. Искате нещо, което можете да идентифицирате (представете си, че се опитвате да намерите черния си куфар сред всички останали черни куфари при подаване на заявление за багаж) и нещо, което няма да бъде прекалено трудно за носене. Подвижен куфар е перфектен, ако ще бъдете на павирани пътища и тротоари, но раницата – с добра опора за гръб – е по-добре, ако ще пътувате и скачате от място на място. Каквато и чанта да изберете, уверете се, че е издръжлива и не е на последния си крак. Не искате да се окажете да вземете всичките си вещи, когато чантата ви внезапно се раздели.

Как да опаковате пътуване (и да поддържате нервите си в залива)

2. Напишете списък на това, което ще ви трябва

Това е може би най-страшната част от опаковането, особено за тези, които не са най-организираните. Но дори и списъците да не са ежедневен навик, определено трябва да напишете такъв за вашето пътуване. Наличието на списък гарантира, че няма да оставите нищо зад себе си, а също така е и добра справка за проследяване на всичко по време на пътуването ви. Помислете за всеки предмет, който може да ви е необходим. Ще ви трябва яке за студеното време? Мястото, където сте отседнали, предоставя ли листове? Можете ли да си купите там тоалетни принадлежности или трябва да донесете свои? Преминете всяка стъпка от пътуването в главата си и запишете всичко, което може да ви е необходимо от момента, в който се качите на този самолет, докато се върнете у дома. Не забравяйте да изброите лекарствата или мехлемите, от които се нуждаете. След като ви остане място, преминете през всеки елемент и зачеркнете всичко, без което можете да живеете, което ме води до следващия ми съвет …

  A Twitch feloldásának feloldása, ha Oroszországban él, vagy blokkolva van

Как да опаковате пътуване (и да поддържате нервите си в залива)

3. Сведете до минимум

Този втори суичър или трети чифт джапанки вероятно не са необходими. Особено ако се движите от място на място, нищо не е по-досадно от това да извадите повече багаж, отколкото е необходимо. Всички сме виновни, че опаковаме твърде много, но реалността е, че се нуждаем само от най-големия минимум. Преди да сложите нещо в куфара си, просто се запитайте „наистина ли ще използвам това?“ Ако отговорът е „не“, не го опаковайте.

Как да опаковате пътуване (и да поддържате нервите си в залива)

4. Навийте всичките си дрехи

Докато говорим за минимизиране, нека да поговорим за консолидиране. Преобръщането на дрехи спестява повече място от сгъването им, а удвояването на пространството – като поставянето на чорапи в обувките – може да спести тонове място в куфара ви. Вакуумните торби също са невероятно спестили място. Ако нямате достъп до вакуум по време на пътуването си, помислете за закупуване на торбички за компресия, които не изискват такъв.

Как да опаковате пътуване (и да поддържате нервите си в залива)

5. Съберете документите си

Причината опаковането да е толкова обезсърчително е, че се страхуваме, че ще забравим нещо. Много пъти можете да стигнете до пътуването си без този елемент, който сте забравили, но когато става въпрос за вашата самоличност (например шофьорска книжка или паспорт), не можете да си позволите да забравите това. Изпратете по имейл копия от документите си, за да имате достъп до тях, в случай че нещо се случи. Проверете дали паспортът ви има най-малко шест месеца преди да изтече (или иначе няма да можете да летите с него). Докато сте в него, проверете дали страната, която посещавате, не изисква пътническа виза. В зависимост от това къде летите, можете да получите виза за посетители на границата, но на други страни може да е необходима предварително получена виза, преди да кацнете. Най-добре е да проверите какви документи може да ви трябват в момента, в който резервирате билета си. По този начин ще имате достатъчно време да актуализирате всяка информация или да получите документи, ако е необходимо.

  Как смотреть Оскар в прямом эфире из любого места

Как да опаковате пътуване (и да поддържате нервите си в залива)

6. Пазете съоръженията си

Кой не е мислил за възможността да загубят багажа си по време на пътуване? За съжаление, багажът се губи или открадва много. Най-добрият начин да предотвратите това да се случи е да държите багажа си под ръка по всяко време. Ако можете да опаковате всичко в пренос, направете го. Но ако трябва да проверите в чантата си, помислете за багаж с цип, за да можете да разберете дали багажът ви е бил подправен. Същият принцип важи и за вашите електронни устройства – винаги ги дръжте при себе си. Ако ще използвате обществен WiFi за вашето пътуване (независимо дали в самолета или на вашата дестинация), вие също ще искате да се защитите от хакери и вируси. Последното нещо, което искате е да получите кражба на кредитната ви карта или самоличност, докато вие трябва да се отпускате и да се забавлявате. VPN може да ви защити и да защити вашата информация, дори ако използвате обществен WiFI. (Не знам как работи VPN? Прочети това.) Ако се насочвате към държава с ограничения за интернет (като Китай, Виетнам и Тайланд, за да посочите няколко), ще трябва закупете предварително VPN с цел достъп до определени уебсайтове. наш топ препоръчителни VPN са идеални за осигуряване на вашата идентичност и информация остава в безопасност, докато пътувате и изследвате.

Доставчик на ранг Нашата оценка Потребителска оценка
Избор на редакторите 5.0 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
2 4.9 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
3 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
4 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
5 4.7 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
  Гледайте световните първенства на IWF от Anywhere през 2020 г.

Нищо не може да заглуши вълнението ви преди пътуване като опаковане, но като се подготвите предварително и гарантирате, че вашите артикули остават в безопасност, ще бъдете задълбочени и спокойни. Щастливо пътуване!

Познавате приятел, който пътува? Споделете това с тях във Facebook или Twitter.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me