Книгата на Сатоши от Фил Шампан – Включена БЕЗПЛАТНА глава

Вероятно сте чували за BitCoin. Дори и никога да не сте го използвали, криптовалутата – която през декември скочи, за да бъде оценена на над 14 000 долара през декември – нарасна популярност. Но кой създаде BitCoin? Как го направи? И какви бяха мотивациите му? 

Малко е известно за виртуалния създател на BitCoin, известен като Сатоши Накамото. това, което се знае обаче, е в книгата на Фил Шампан Книгата на сатоши: Събраните писания на създателя на биткойн Сатоши Накамото. Шампанското включва основни писания и подробности, които изобразяват създаването на BitCoin.

Седнахме с Шампан да обсъдим книгата му и какво го накара да го напише. 

vpnMentor: Какво те накара да напишеш Книгата на Сатоши?

Шампанско: Първоначално ме заинтригуваха, за да знам повече за това, което трябваше да каже създателят на биткойн. Като се има предвид, че той напусна „обществения живот“ след две години, единствената информация и информация за него са налични от ранните му писания. Разбрах, че може би не съм единственият с този интерес и затова реших да съставя тази книга.

vpnMentor: Какви нови знания придобихте, докато пишете книгата?

Шампанско: Научих за няколко парчета информация, за които дори не бях наясно, включително и за византийския общ проблем. Освен това научих за процеса на писане и публикуване, който не е толкова лесен, колкото си мислех, особено за физическото форматиране и организация на книги.

Можеш да купиш Книгата на Сатоши и научете повече за BitCoin на уебсайта им.

Щракнете тук, за да прочетете първата глава.