Miért kell valóban abbahagynia a nyilvános WiFi használatát?

Nyilvános Wifi. Ez a kényelmes és könnyű módszer bármely más ember apró pontjain történő szörfözésre. Míg egyszer ritka, a nyilvános WiFi szinte bárhol elérhető: kávézókban, repülőtereken, szállodákban, iskolákban és akár utcákon is. Senki sem tagadhatja, hogy milyen kényelmes ez, de valóban használja?

A nyilvános WiFi, más néven nyilvános „hotspot”, egy fizikai hely, ahol internet-hozzáférést lehet elérni a WiFi technológia segítségével vezeték nélküli helyi hálózaton (WLAN) keresztül egy internetszolgáltatóhoz csatlakoztatott útválasztón keresztül. Bár ez mindenkinek nagyszerűnek tűnik, aki nem akarja elpazarolni mobil adatait, a nyilvános WiFi valójában a legkönnyebb hely mások számára az Ön adatainak megtekintéséhez. Amikor csatlakozik egy Wi-Fi hálózathoz, saját személyes adatait webhelyen vagy mobilalkalmazáson keresztül küldi el, és a hackerek számára tényleg egyszerű az, hogy elfogják és megsértik az Ön adatait. (Olyan egyszerű, hogy akár egy hétéves is meg tudja csinálni).

Hogy megmutassam miért kell Hagyja abba a nyilvános WiFi használatát, felsorolunk 10 módon könnyedén megtámadhatja nyilvános WiFi használata közben.

  1. Titkosítatlan hálózatok / webhelyek

A titkosítás kulcs a személyes adatainak online biztonságához. Alapvetően becsavarja az interneten keresztül elküldött információkat, és kódmá alakítja azokat annak elkerülése érdekében, hogy azok kéretlen harmadik felek számára hozzáférhessenek. A titkosított webhely csak azokat az információkat védi, amelyeket csak az adott webhelyre küld, illetve onnan küld. A biztonságos vezeték nélküli hálózat titkosítja az összes elküldött információt, ugyanazt a hálózatot használja. Az információk küldése a nem teljesen titkosított webhelyekre, valamint a személyes vagy pénzügyi információkat igénylő mobilalkalmazások használata nagyon kockázatos játék, amelyet nem akar játszani. Ha nem titkosított hálózaton jelentkezik be egy nem titkosított webhelyre – a hálózatot használó többi felhasználó láthatja, amit lát.

A legtöbb Wi-Fi hotspot nem titkosítja az interneten keresztül küldött információkat és ezért nem biztonságos. Valójában, ha egy hálózat nem igényel WPA vagy WPA2 jelszót, akkor valószínűleg nem biztonságos. Ez a helyzet a legtöbb nyilvános hotspotnál.

  1. Rossz WiFi beállítás

Tekintettel az informatikai fejlődésre és a hackerek egyre hatékonyabb módszereire, Az egyszerű felhasználói hibák az egyik leggyakoribb fenyegetés a nyilvános WiFi hálózatokon. Semmilyen módon nem garantálhatjuk, hogy a hálózatot felépítő vállalkozástulajdonosok vagy alkalmazottak minden intézkedést megtettek az adatvédelem biztosítása érdekében. Nem ritka, ha az alkalmazottak egyszerűen csak hagyják az alapértelmezett felhasználót és jelszót egy WiFi útválasztón, így a hálózat nevetségesen könnyen elérhetővé válik..

  1. MitM támadások

Az egyik leggyakoribb fenyegetést a nyilvános hálózatokon „Közép ember” (MitM) támadásnak hívják. Lényegében a MitM támadás olyan, mint a hallgatás. Amikor egy számítógép vagy telefon csatlakozik az internethez, az eszközről adatokat küld egy szolgáltatás vagy webhely. Ez az, amikor különféle sebezhetőségek lehetővé teszik, hogy egy harmadik fél bejuthasson az átvitel közepébe, és mindet megnézze. Manapság az online, ingyenesen elérhető hackereszközökkel a nyilvános hálózatok hackelése egyszerű, még a korlátozott műszaki ismeretekkel rendelkező felhasználók számára is. Valójában, annyira egyszerű a MitM támadás létrehozása nyilvános WiFi-nál, csak a kérdés hangsúlyozására – a HMA kísérletet végzett, amelynek során egy 7 éves lány sikeresen megtámadta a nyilvános hálózatot, csak laptopja és néhány google oktatóprogram segítségével. Az egész folyamat kevesebb, mint 11 percet vett igénybe a kisgyermekével, amelynek végén az információt azonnal ellopta az azonos WiFi hálózathoz csatlakozó többi számítógépről..

  1. Rosszindulatú

Az operációs rendszerekben és a szoftverekben található biztonsági réseknek és gyengeségeknek köszönhetően, a támadók rosszindulatú programokat csúsztathatnak a számítógépére anélkül, hogy erről tudnának. E sérülékenységek kihasználása meglehetősen egyszerű: írja be a kódot, hogy megcélozzon egy adott sebezhetőséget, majd beinjektálja a kártékony szoftvert az eszközére. Ha soha nem volt még rosszindulatú program támadás, tegyük fel csak azt, hogy nem akarja magát veszélyeztetni.

Miért kell valóban abbahagynia a nyilvános WiFi használatát?

Ez a nyilvános WiFi a kedvenc kávézójában veszélyes lehet.

  1. Szaglászás & szippantás

Pontosan így hangzik a Wi-Fi szippantás és szippantás. Az interneten megvásárolható speciális szoftverkészletek és eszközök használata, a számítógépes bűnözők könnyen hallgathatnak a Wi-Fi jelekről. Ez a technika lehetővé teszi támadók, hogy hozzáférjenek mindenhez, amit online tesznek – a teljes meglátogatott weblapok és az azokba írt információk, az online fiókok bejelentkezési adatai stb., Amelyek lehetővé teszik számukra, hogy virtuális személyazonosságukat tetszés szerint használják. Gondoljon arra, mikor jelentkezik be bankszámlájára. A hacker láthatja felhasználónevét, jelszavát és bankszámlaadatait, amelyeket később felhasználhat magának a bejelentkezésnek és a pénzének ellopására..

  1. Gazember hozzáférési pontok

A szélhámos hozzáférési pontok becsapják az áldozatokat arra, hogy csatlakozzanak ahhoz, ami legitimnek tűnik, és jóindulatú hangnevet használnak, például egy vállalkozás vagy szálloda nevét, amelyben tartózkodnak. Mivel bárki, aki hálózatot állít fel, megnevezheti azt, amit akar, akkor kereshet és csatlakozhat egy „Joe’s Cafe” nevű WiFi hálózathoz, amikor a hivatalos, legitim hálózat valójában „Joe’s Coffee”. Soha nem fogja tudni a különbséget, és először a hackerek csapdájába eshet. És voila! Most csatlakoztál egy szélhámos hotspothoz, amelyet a számítógépes bűnözők állítottak fel, akik most már láthatnak mindent, amit csinálsz.

  1. Csomag analizátorok

A csomag-elemzők, más néven csomag-szippantók, viszonylag kicsi számítógépes programok, amelyek figyelemmel kísérhetik a hálózat forgalmát. Még néhány adatcsomagot elhallgathatnak, és információt szolgáltathatnak a benne található tartalmakról. A legjobb esetben ezeket a programokat ártalmatlanul lehet felhasználni, pusztán a forgalomra vonatkozó adatok gyűjtésére. A legrosszabb esetben azonban tHé, ez is egy újabb kiskapu, amelyen keresztül a hackerek becsúszhatnak, hogy megtekintsék az Ön adatait.

  1. Gonosz ikrek

A gonosz iker nagyon hasonlít egy gazember vagy rosszindulatú hozzáférési ponthoz, csak sokkal kifinomultabb a cél elrejtésekor. A gonosz ikrek úgy készülnek, hogy úgy néznek ki és viselkednek, mint egy legitim hozzáférési pont. A hackerek valójában klónozhatnak egy ismert AP-t, amelyben megbíznak, és létrehoznak azonosat. Miután kapcsolatba léptél az ikerrel, az elküldi az információt a hackernek. A nyilvános Wi-Fi hálózatok különösen érzékenyek az ilyen típusú támadásokkal szemben.

  1. Ad hocs

A hirdetésdokumentumok P2P-hálózatok, amelyek közvetlenül kapcsolódnak két számítógéphez. Általában ugyanazokat a csatornákat használják, mint a vezeték nélküli kapcsolatok. Nyilvános Wi-Fi hálózat használatakor a számítógépet valószínűleg új hálózatok felfedezésére állítják be. Ily módon, a hackerek közvetlenül csatlakozhatnak a telefonhoz vagy a számítógéphez, ha hatótávolságon belül vannak, mivel a csatornák nyitottak új kapcsolatokra. Elegendő, ha a WiFi hálózat egyik végén ad hoc kapcsolatok létesíthetők hozzáférést biztosítanak a hackerek számára a teljes hálózathoz.

  1. Worms

A férgek nagyon hasonlítanak a hagyományos számítógépes vírusokhoz, ám egy kulcsfontosságú szempontból különböznek egymástól: a számítógépes vírusokhoz a működéshez programra van szükség, amelyet csatolni kell.. A férgek maguk is terjedhetnek. Ha nyilvános WiFi hálózathoz csatlakozik, a megfelelő biztonság nélkül, egy féreg behatolhat a számítógépébe egy másik eszközről, amely csatlakozik ugyanahhoz a hálózathoz, amelyet használ, nagy rendetlenséget okozva a készüléken.

Jó VPN nélkül, amely az online információhoz való adatvédelmet szolgálna, csak kacsa ül, és arra számítunk, hogy kihasználják azt.

Rangos szolgáltató Mi pontozásunk felhasználói értékelése
A szerkesztő választása 5.0 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
2 4.9 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
3 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
4 4.8 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre
5 4.7 / 5
Olvassa el az ismertetőt
Tudjon meg többet Fogj neki >> Látogasson el a webhelyre

Tehát, amikor legközelebb a szálloda előcsarnokában ül, és úgy érzi, mintha botrányosan online játékot játszana a haverjával a haverjával – ne tedd. Vagy ha kell, tegye meg magának egy szívességet, és telepítse a megfelelő VPN-t, mielőtt megtenné.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me