Най-добри прокси услуги на 2020г

Ако сте търсили начини да защита на вашата поверителност онлайн или заобикаляйте защитните стени и цензурата, може да са ви представени две различни опции: прокси или VPN.

Докато и прокси, и VPN работят по много сходни начини, те имат няколко съществени разлики които трябва да вземете предвид, преди да избирате между тях.

Това ръководство ще ви каже какво е прокси, как работи и как се различава от VPN, както и да разгледаме някои от най-добрите налични опции за прокси.

Какво е прокси?

Прокси услуга работи като посредник между вашия браузър и уебсайт от пренасочване на вашия трафик през прокси сървър.

Действайки като посредник между вас и сайта, до който имате достъп, проксито ефективно скрива вашия IP адрес и представя своето. Това е невероятно полезен, когато става въпрос гео-фишинг, или да заблуждавате уебсайтовете да мислят, че сте базирани на друго място.

Понякога, съдържанието онлайн може да бъде geoblocked. Това може да важи за всичко от телевизионни предавания, които са засегнати от лицензионните ограничения на уебсайтове, които са били цензурирана от правителствените защитни стени.

Ако искате да получите достъп до това съдържание от държава или местоположение, където то е било блокирано, ще трябва да подправите своя IP адрес. Като пренасочвате трафика си чрез прокси сървър на друго място, изглежда, че имате достъп до интернет от това място вместо от собственото си - по този начин заобикаляйки всички гео ограничения, които се отнасят за вашето местоположение.

Има два различни типа прокси:

  • HTTP - Оригиналната и най-често срещана форма на прокси, HTTP работи с уеб базиран трафик, използвайки протокола HTTP. HTTP проксито е способно да разбере данните, които филтрира, давайки му много функционалност.
  • ЧОРАПИ -Проксито SOCKS е по-прост протокол, който обменя само данни, а не достъп до тях. SOCKS няма способността да разбира данни и следователно е съвместим с всяка форма на трафик. Въпреки че това го прави полезен за дейности като торент, SOCKS понякога може да бъде по-бавен от HTTP.

Прокси срещу VPN

VPN работят по много подобен начин на прокси. VPN също ще маскира вашия IP адрес чрез пренасочване на вашите данни чрез частен сървър на друго място.

Има обаче една жизненоважна разлика. Както и да скриете вашия IP адрес, VPN ще кодира целия ви трафик докато използвате услугата. Прокси сървърът не може да кодира вашите данни, което го прави далеч по-малко сигурен от VPN.

Без криптиране, прокси не може да защити поверителността ви - може да измами само вашето местоположение.

Това е особено важно, когато става дума за безплатни прокси. Безплатните пълномощни не са защитени и често разчитат на тежка реклама, за да получат приходи. Нерегистрираните реклами могат да бъдат уязвима за вмъкване на зловреден софтуер, оставяйки вас и вашите данни да бъдат изложени.

Безплатните прокси могат също да бъдат обект на интензивен трафик, което ги прави бавен и грозен.

Друга разлика между VPN и прокси сървърите е тази VPN мрежите ще защитават целия трафик на вашата интернет връзка, независимо от приложението. Когато използвате VPN, можете да сърфирате в интернет на вашия браузър или да използвате торент клиент и цялата тази дейност ще бъде автоматично защитен.

Прокситата работят само с едно приложение наведнъж и трябва да бъдат конфигурирани на всяко отделно приложение искате да защитите.

Така че защо хората избират да използват прокси вместо VPN?

Тъй като прокси сървърът обхваща само едно приложение в даден момент, а не цялата ви връзка, то може да бъде по-бърз от VPN. Ако извършвате само дейност с нисък риск, като например гео-измама, за да гледате предаване, което не е достъпно във вашата страна, прокси може да бъде подходяща опция.

Ако обаче искате да заобиколите държавната цензура или да извършите друга дейност, която не искате да бъде проследяван, регистриран или шпиониран, VPN е много по-сигурна опция.

Имайте предвид, че много сайтове за стрийминг също имат опит в откриването на прокси услуги. Повечето прокси сървъри не са достатъчно мощни, за да заобиколят строги гео ограничения така че може да откриете, че трябва да използвате VPN така или иначе.

Най-добрите прокси услуги

Най-сигурният вариант е да абонирайте се за VPN, който също предлага прокси услуга като част от вашия абонамент. По този начин можете да се защитите с VPN и да преминете към използване на прокси сървъра, когато искате бързо и лесно да извършвате дейности с нисък риск.

Ето някои от нашите топ препоръки за VPN услуги, които предлагат прокси:

NordVPN

NordVPN за Булгарис

Както и да бъде нашият най-високо оценен VPN, NordVPN поддържа HTTP прокси и дори включва подробни ръководства за настройка на прокси в различни браузъри.

Когато не използвате прокси, ще бъдете защитени от криптиране с военен клас и иновативен софтуер за CyberSec създаден да ви предпазва от злонамерен софтуер и реклами.

Огромна мрежа от 5 200+ сървъра в 60 страни ще ви даде скорост толкова бързо, че така или иначе да не забележите разликата между използването на VPN и прокси. Вижте сами с a 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вземете NordVPN прокси сега

PrivateVPN

PrivateVPN за България

През 2015 г. PrivateVPN обяви, че ще го направи сега поддържате HTTP прокси. Всичко, което трябва да направите, е да конфигурирате избраното от вас приложение, като използвате списъка със сървъри PrivateVPN.

Освен че предлага прокси, PrivateVPN е прост, достъпен и лесен за използване, с интуитивни приложения във всички основни платформи и устройства.

Услугата VPN също е изключително фокусирана върху сигурността с 256-битово криптиране AES това ще запази личните ви данни, когато се нуждаете от нещо малко по-стабилно от прокси. Вижте какво реалните потребители трябва да кажат за PrivateVPN или опитайте сами с a 7-дневен безплатен пробен период или 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вземете PrivateVPN прокси сега

IPVanish

ipVanish устройства

Докато NordVPN и PrivateVPN предлагат HTTP прокси, IPVanish е единственият VPN, който предлага специален прокси сървър SOCKS5. Можете да намерите пълно ръководство за конфигуриране на прокси сървъра IPVanish SOCKS5 тук.

Наред с прокси сървъра, IPVanish може да се похвали с прилична мрежа от 1300+ сървъра в 75+ места, големи скорости и анонимни торенти с стриктна политика без регистрация въпреки щаба си в САЩ.

Нашите потребители са докладвали проблеми с възможностите за деблокиране на IPVanish но аплодирайте VPN за него бързи скорости и 7-дневно връщане на парите гаранция.

Вземете IPVanish прокси сега

Ако наистина по-скоро не плащате и не се притеснявате от рисковете от използването на безплатна услуга, това са някои надеждни безплатни прокси доставчици:

CyberGhost - CyberGhost предлага a безплатно разширение за прокси браузър за Firefox и Chrome.

Щит за гореща точка - Безплатният прокси сървър на Hotspot Shield е съвместим с всички устройства с iOS и Android.

Обобщение и допълнително четене

Ако просто търсите бърз и лесен начин да излъжете вашия IP адрес, прокси може да бъде добро решение.

Въпреки това, с толкова много от най-добрите VPN мрежи сега предлагат светкавични скорости, Съмняваме се, че ще можете да кажете разликата между използването на прокси и един от нашите препоръчани най-бързи VPN.

Когато вземете предвид допълнителна защита и поверителност което идва с използването на VPN, наистина изглежда като предпочитания вариант.

Ако сте променили решението си и предпочитате да предавате любимите си предавания с VPN, ето нашето предаване на най-добрите VPN мрежи за Netflix.

Търсите съвет за торент? Вижте нашето ръководство за торентинг анонимно и безопасно.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me