NordLocker преглед януари 2020 г. (как можете да го опитате БЕЗПЛАТНО)

Има много вълнения около издаването на NordLocker – но слуховете са верни? NordLocker ще революционизира ли вашата цифрова сигурност?

Реших сам да тествам NordLocker, за да видя какво може и какво не може да направи.

  • Какво е NordLocker?
  • Функции на NordLocker
  • Потребителски опит
  • Съвместимост
  • Цена
  • резюме

Какво е NordLocker?

NordLocker е програма, която криптира вашите файлове.

Шифроването спира достъпа на киберпрестъпниците до вашата лична информация. Можете да прочетете повече за криптирането в статията на моя колега тук.

Можеш използвайте NordLocker за криптиране на снимки и други документи преди да ги запазите на вашия компютър, да ги качите в облака или да ги споделите с други.

Шифроването ви позволява да:

  • Споделяйте снимките и видеоклиповете си насаме със семейството и приятелите. За разлика от социалните медии и други платформи за споделяне на снимки, само хората, на които имате доверие, ще могат да виждат снимките и видеоклиповете, които споделяте.
  • Съхранявайте сигурно документите и личната информация. Можеш криптирайте копия на паспорта, личната си карта или други важни документи. По този начин винаги ще имате достъп до тях при спешни случаи и когато сте далеч от дома.
  • Споделяйте файлове с колегите си без да се притеснявате от случайно изтичане на информация на клиентите.

Характеристика

Сигурност

NordLocker използва криптиране от край до край. Това означава, че дори самата компания не може да вижда файловете, които криптирате. Той използва модерни шифри и принципи, включително Argon2, AES256, ECC (с XChaCha20, EdDSA и Poly1305).

Той е проектиран и притежаван от NordVPN, реномиран доставчик на VPN услуги. Можете да прочетете нашия подробен преглед, за да научите повече за NordVPN.

Споделяне

Можете също използвайте NordLocker за споделяне на криптирани файлове. Човекът, с когото споделяте, също трябва да бъде член на NordLocker.

Потребителски опит

Приложението на NordLocker е лесно за инсталиране и използване. Готов е да отиде за по-малко от пет минути.

Тествах го на моя лаптоп с Windows 10. Срещнах грешка, когато за първи път се опитах да я използвам, но това бързо беше разрешено чрез повторно инсталиране на приложението.

Когато за първи път влязох, бях помолен да създам главна парола. Тази парола се използва за достъп до всички ваши файлове. Разбрах това NordLocker не изпраща вашата парола по имейл, така че ще трябва да я запомните.

На следващия екран ми беше даден ключ за възстановяване, който да използвам, ако загубя паролата си. NordLocker съветва да съхранявате безопасно този ключ. Ако забравите паролата и ключа за възстановяване, няма да имате достъп до вашите файлове.

NordLocker преглед януари 2020 г. (как можете да го опитате БЕЗПЛАТНО)Приложението беше готово да стартира веднага след като вляза. Той използва прост метод за качване и плъзгане, за да качва файлове. Кликнете върху файла, който искате да шифровате, плъзнете го до отворения прозорец на NordLocker и освободете бутона на мишката. Свършен!

NordLocker преглед януари 2020 г. (как можете да го опитате БЕЗПЛАТНО)

Разгледах менюто с настройки, но има много малко възможности за персонализиране. Можете обаче да конфигурирате приложението да се отваря, когато компютърът ви се стартира.

Отне около шест секунди на NordLocker да шифрова и дешифрира моя тестов файл.

След това се опитах да споделя файла с приятел. Това е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да въведете имейл адреса на човека, с когото искате да споделите, а NordLocker прави останалото. Ако вашият приятел не е член, файлът ще се появи като „чакащ“, докато не се присъедини.

NordLocker преглед януари 2020 г. (как можете да го опитате БЕЗПЛАТНО)

Съвместимост

NordLocker има приложения за macOS и Windows.

Цена

NordLocker предлага безплатен акаунт с 5GB данни. След като използвате 5GB, няма да можете да криптирате нови файлове. Но, все още можете да получите достъп до вече криптираните файлове, и файлове, които са споделени с вас.

Надграждането ще Ви осигури неограничени данни и приоритетна 24/7 поддръжка на живо. Той предлага достъпни планове, които варират от един месец до три години. По-дългите планове привличат по-висока отстъпка и има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

NordLocker преглед януари 2020 г. (как можете да го опитате БЕЗПЛАТНО)

Обобщение – NordLocker си заслужава?

NordLocker е една от най-добрите програми за криптиране на данни, които съм използвала. Той е лесен за използване, безопасен и достъпен.

Приложенията са надеждни и прости. Не е необходимо да го конфигурирате или да променяте настройки; NordLocker е готов да започне веднага след като влезете.

Той също предлага 5GB безплатни данни. Ако превишите този лимит, можете да надстроите до достъпния си премиен план за неограничени данни. Дори и да не надграждате, пак ще имате достъп до всичките си криптирани файлове.

NordLocker е съвсем нов и се радвам да видя къде отива в бъдеще. Надявам се, че ще видим някои мобилни приложения, които ще улеснят правенето, качването и криптирането на снимки.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me