Преглед и тест на ProtonMail (2020): наистина заслужава ли си парите?

Колко безопасни са имейлите, които изпращате на колеги и приятели? В известен смисъл, съдържанието на вашите имейл съобщения винаги се следи. ProtonMail е проектиран да поддържайте потребителското съдържание извън обсега на държавни агенции и рекламодатели.

Техният подход към криптирането дори пречи на ProtonMail да чете какво изпраща и съхранява за теб.

Възможно е да няма действително човек да ви шпионира, когато използвате познат клиент за електронна поща. Но има причина тези услуги да са безплатни. Клиентите за електронна поща са създадени за извличане на ключови думи от вашите разговори и да ги използвате за изберете насочени реклами за вас.

Освен това, има истински опасност от по-злонамерено шпиониране. Създава се настройка на обикновените пощенски клиенти уязвимости, които могат да бъдат използвани от хакери и правителствени агенции.

Съобщенията, изпратени с тези клиенти са рядко криптирани. И дори когато са, обикновено е само докато те се изпращат. Когато те просто седят на сървъра на доставчика на електронна поща, те може лесно да бъде прочетен от всеки който получава достъп до този сървър.

ProtonMail е създаден да предложи алтернатива към този модел. Той бе лансиран от служители на Европейската организация за ядрени изследвания (CERN), по-специално в отговор на новини за дейностите по събиране на данни на Националната агенция за сигурност (NSA).

Прочетете, за да разберете повече за как работи ProtonMail и към разберете дали трябва да го използвате.

Как работи ProtonMail?

Преглед и тест на ProtonMail (2020): наистина заслужава ли си парите?

Основната продажна точка за този имейл клиент е криптиране от край до край. Това означава, че когато въведете съобщение в ProtonMail и щракнете върху „изпрати“, неговото съдържанието се бърка за да стане нечетлив.

Единственият начин да направим това четимо отново е с правилния ключ за криптиране. И само устройствата принадлежащи на изпращача и предвидения получател има този ключ.

Съобщенията, изпратени между двама потребители на ProtonMail, се кодират автоматично използвайки ключа на получателя, така че те могат да бъдат отворени веднага щом потребителят влезе.

Но ProtonMail може да се използва и за сигурна комуникация с потребителите на други клиенти на електронната поща.

Преглед и тест на ProtonMail (2020): наистина заслужава ли си парите?

Всичко, което трябва да направите, е задайте парола за вашия ключ за криптиране и го дайте на предвидения получател. След това трябва само да въведете паролата, за да отворите съобщението си през нормалната си входяща кутия. Докато не бъдат дешифрирани по този начин, съобщенията не могат да се четат.

Ако това не изглежда достатъчно сигурност, можете да зададете ProtonMail съобщения да се самоунищожават. След определен период от време, криптираното съобщение ще бъде изтрито от сървъра на компанията.

След това вече не може да се получи достъп нито от изпращача, нито от устройството на получателя. Това елиминира всяка опасност от съдържанието, попадащо в грешни ръце.

Но тази опасност вече е незначителна от ProtonMail съобщенията остават криптирани толкова дълго, колкото са съхранени на сървърите на ProtonMail.

Тези сървъри също се отличават с отлични резултати физическа охрана. Според уебсайта на ProtonMail, инфраструктурата на клиента „пребивава Най-сигурният център за данни в Европа, под 1000 метра твърда скала. "

Освен че са физически защитени и цифрово криптирани, данните на потребителите също са законно защитени.

Швейцарски закони за поверителност: Някои от най-строгите в света

ProtonMail е със седалище в Швейцария, дом на някои от най-строги закони за поверителност в света. Това го поставя извън правния обхват както на САЩ, така и на Европейския съюз.

В малко вероятния случай, че швейцарското правителство получи съдебна заповед за данни на сървърите на ProtonMail, няма да има какво да се види. Без ключовете за шифроване на отделните потребители няма практически няма начин властите да дешифрират какво има във вашите съобщения.

Защо трябва да използвам ProtonMail?

Има много причини, поради които може да искате вашите имейл съобщения да бъдат напълно криптирани. И не всички от тях включват да има какво да скриете.

Разумно е да се притеснявате за проникванията в личния ви живот. Може би се притеснявате за правителствата, които събират данни на техните граждани. Може би не искате гигантски интернет компании да се развива все повече подробни рекламни профили за теб.

Тези опасения могат да насърчат някои потребители на електронна поща да приложете криптиране към всичко те изпращат и получават.

Но други хора може да искат да използват ProtonMail само добавете сигурност към съобщения с чувствителна информация или много лични данни. Те могат да включват имейли по правни въпроси, финансови транзакции и банково дело, медицинска информация или професионални разговори на високо ниво.

По-добре за бизнеса

ProtonMail специално препоръчва да използвате своята услуга за професионално ниво множество адреси за организации които трябва да общуват искрено.

Той отбелязва, че криптирането на електронната поща е идеален инструмент за спазване на „строги правила за поверителност и сигурност, като Закона за преносимостта на здравното осигуряване и отчетността. “

Това е също перфектен начин да се гарантира, че патентованата информация не достига до хора, които не са обвързани от споразумението на работодателя за неразкриване.

Ако тези професионални приложения на услугата изглеждат полезни, можете да получите достъп до програмите на ProtonMail разширени функции на достъпна цена, която ви осигурява пет имейл адреса и пет гигабайта хранилище на швейцарските сървъри.

Но ако трябва само да шифровате случайни, особено чувствителни съобщения, има безплатна версия на ProtonMail, която предоставя един адрес и 500 мегабайта хранилище.

Струва ли си да плащате за ProtonMail?

При толкова налични безплатни клиенти за електронна поща може да изглежда странно да плащате за такава услуга. Това е особено вярно, когато разберете, че ProtonMail интерфейсът не е точно по-добър отколкото другите алтернативи.

Но разбира се, когато се абонирате за ProtonMail, това, което наистина плащате, е поверителност, сигурност и спокойствие. Това вероятно не изглежда толкова странно.

Както бе споменато по-горе, традиционните клиенти за електронна поща се поддържат от реклами. Те разчитат на събирането на вашите данни и използването им срещу вас.

ProtonMail е една от единствените компании, предлагащи алтернатива, и той може би е най-добрият. Това е нещо, което си заслужава да бъде подкрепено.

И тъй като има ограничена версия, която е достъпна безплатно, можете да сте сигурни, че ProtonMail е искрено ангажирани да осигурят най-добрата сигурност на всички кой има нужда от това.

Когато се абонирате за ProtonMail Plus, показвате подкрепа за тази мисия. Вие също така помагате на компанията да расте и подобри качеството на своя сигурен имейл клиент.

Недостатъци на ProtonMail

Откакто стартира през 2014 г. след успешна кампания за краудфандинг, ProtonMail е постоянно добавяне на функции и подобряване на потребителското изживяване. Този модел със сигурност ще продължи.

Има все още някои бръчки да се изгладят. Най- функцията за търсене е ограничена, и на спам филтърът е несъвършен. Има богат текстов редактор за HTML и изображения, но няма опция за запазване на шаблони или добавете препоръчан текст и адреси.

Услугата е наличен в мобилни приложения, но те не групират съобщения в разговори и не са толкова привлекателни като уеб версията. Нито един от тези недостатъци не руши опита на изпращане или получаване на имейли, но те са може да осуети някои потребители които са свикнали с по-утвърдените клиенти за електронна поща.

И все пак, нищо от това не трябва да е толкова разочароващо, колкото да знаете, че вашите имейли се четат от алгоритми и се превръщат в добавки. С традиционните клиенти за електронна поща вие сте безсилни да спре това.

ProtonMail ви връща захранването да контролирате собствените си писмени комуникации онлайн. Това вероятно струва няколко долара на месец.

Защо все още се нуждаете от VPN с ProtonMail

Нашият най-добър избор: NordVPN

nordvpndevices_optimized

ProtonMail може да е по-сигурен от обикновената кутия за Gmail, но само криптира имейлите. Най-добрият начин да гарантирате, че вашите данни остават лични е чифт ProtonMail с надежден VPN. NordVPNе премиум VPN, ангажиран със сигурността на потребителя.

Когато сдвоите VPN със защитен имейл адрес, ще добавите допълнителен слой сигурност към своята дейност. NordVPN използва криптиране с военен клас за да запазите цялата си връзка, а не само имейлите си. Когато използвате обикновена интернет връзка за изпращане и получаване на съобщения, има шанс те да се окажат в грешни ръце. VPN мрежите предотвратяват това чрез фунилиране на потребителски данни през защитен канал. Вашите съобщения няма да докосват обществени сървъри. Вместо това целият ви интернет активността ще бъде насочена чрез личния сервиз на NordVPNRS. За да предпази данните от изтичане, той също използва DNS защита от теч технология.

Другите му мерки за поверителност включват много стриктна политика без регистрация и автоматичен ключ за убийство. с над 5000 сървъра в своята мрежа и a двойна опция за криптиране, NordVPN е най-добрата опция за многостранно използване, що се отнася до поверителност и сигурност.

Можеш опитайте NordVPN безплатно за 30 дни за да разберете защо потребителите го обичат толкова много.

Защитете данните си с NordVPN

Допълнителна информация

Вижте нашия преглед за ProtonVPN за повече информация за компанията зад ProtonMail.

Прочетете нашето ръководство, за да научите повече за криптирането.

Какво всъщност знае Google за вас? Прочетете повече тук.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me