Primerjava CyberGhost in ExpressVPN – kaj je najboljše v letu 2023?

CyberGhost in ExpressVPN nista potrebna. Njihov sloves govori sam zase, številni strokovnjaki in uporabniki pa hvalijo dva ponudnika. Naša najboljša skupna uvrstitev VPN ni nobena izjema – obe službi si zaslužita mesto med prvimi tremi in z dobrim razlogom.

Toda katerega bi izbrali? Dobro vprašanje – ExpressVPN je znan po tem hitrosti in visokokakovostno strežniško omrežje, ker je CyberGhost vodilni v prijaznost do uporabnika, z neverjetno zasnovo aplikacij.

Obe VPN-ju imata veliko za njih, torej morali bomo pogledati globlje, da bomo našli zmagovalca. V tej primerjavi boste ugotovili, kako se med seboj povezujejo v več pomembnih kategorijah.

Za podrobnejše informacije si oglejte naše poglobljene preglede CyberGhost in ExpressVPN.

Kazalo

 1. Pretakanje
 2. Torrenting
 3. Cena
 4. Enostavnost uporabe
 5. Kompatibilnost
 6. Hitrost
 7. Strežniki in omrežje
 8. Zasebnost in varnost
 9. Pravnomočna razsodba

CyberGhost vs. ExpressVPN – kategorije

Za to primerjavo smo se osredotočili na osem ključnih atributov VPN.

Najprej si bomo ogledali sposobnosti geo-spoofinga in funkcije P2P za primerjavo ponudb pretakanje in hudourništvo.

Naslednji so stroški, Enostavnost uporabe, in kompatibilnost testi. Tu boste našli VPN z boljšimi cenami, enostavnejšimi aplikacijami ali širšo podporo za platformo. Mogoče vse tri naenkrat?

Imamo tudi temeljit seznam hitrost rezultati preizkusov za različne strežnike po vsem svetu.

Preden ga zavijemo, bomo šli čez strežniška omrežja, zasebnost pravila, in varnostne funkcije. Tako CyberGhost kot ExpressVPN ponujata na tisoče strežnikov in visoko raven zaščite, tako da bo ta blizu.

1. Pretakanje

Mnogi od nas se zanašajo na VPN, da dostopajo do svojih najljubših oddaj, filmov in dogodkov od koder koli. To je reklo, ni skrivnost, da potrebujete posebno vrsto storitev za dosledno pretakanje brez kakršnih koli omejitev, ki bi uničile zabavo.

Dobra novica je ne boste razočarani z nobenim VPN gledamo tukaj.

CyberGhost je optimizirani strežniki za različne priljubljene tokove, tudi Netflix (ZDA, Francija, Nemčija), Hulu, BBC iPlayer, Sky Go, Amazon Prime Video, ESPN, in mnogi drugi. Najboljši del je, da pridejo v namenski profil pretakanja, zaradi česar je iskanje pravega strežnika naloga z enim klikom.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

ExpressVPN je v naših obsežnih testih Netflix celo boljši kot CyberGhost, z zanesljivim dostopom do katalogov ZDA, Velike Britanije, Kanade, Francije in Japonske. Deluje tudi s široko paleto drugih storitev pretakanja in spletnih strani – tudi od Hulu in HBO, do BBC in DAZN, in karkoli vmes.

Ta VPN ima ni ločenega profila za pretakanje, zato bo morda potrebno nekaj premestitve strežnika, preden pristanete na popolno. Verjetno ne boste opazili, Ker pa ExpressVPN ponuja zelo zanesljiv pretočni dostop do večine svojega ogromnega strežniškega omrežja.

ExpressVPN s svojo CyberGhost pridobi veliko prednost odlična funkcija za naprave brez izvorne podpore VPN. MediaStreamer vam daje posebne nastavitve DNS, da zaobidete regionalne omejitve, ko dostopate do vsebine na platformah, kot so Apple TV, Amazon Fire TV, Igralna postaja, ali Xbox. 

Nenazadnje, oba VPN-ja ponujata razdelitev tunelov. Ta funkcija omogoča izključitev izbranih aplikacij in spletnih mest iz tunela VPN uporabno za gledanje lokalnih in tujih tokov hkrati.

Zmagovalec za pretakanje: ExpressVPN

Medtem ko CyberGhost omogoča enostavno pretakanje s posebnim namenom in hitrim, zanesljivim strežnikom, vam ExpressVPN omogoča dostop do večjega števila pretokov – tudi do naprav, ki niso združljive s programsko opremo VPN. To daje ExpressVPN rahlo prednost v kategoriji pretakanja.

Poskusite pretakanje s programom ExpressVPN!

2. hudourništvo

Ne boste imeli težav s prometom P2P na katerem koli VPN-ju. CyberGhost in ExpressVPN to dopuščata – vendar obstaja nekaj razlik v pristopu.

Podobno kot profil za pretakanje tudi vi dobite enega za hudournike s CyberGhost. V notranjosti boste našli 25+ držav strežnikov kjer je podprto omrežje P2P. Čeprav so strežniki dostojno razporejeni za jugovzhodno Azijo ni primerne možnosti. Običajno imate strežnike P2P v Singapurju ali Hong Kongu, toda najbližji, ki jih ponuja CyberGhost, so na Japonskem.

ExpressVPN je na splošno bolj vsestranska storitev. Spet tukaj ne boste našli posebnega zavihka hudournikov in spet ga ne boste potrebovali. Ta VPN omogoča P2P na vseh svojih 3.000+ strežnikih – varna hudourniška enostavnost je enostavna kot zagon VPN-ja in povezovanje z najučinkovitejšim strežnikom. Z 90+ držav na izbiro, verjetno boste vedno našli popolno lokacijo.

Zmagovalec za hudournike: ExpressVPN

Oba VPN-ja v tej primerjavi vam bosta omogočili varne, brez težav mučenja. CyberGhost olajša stvari s svojim priročnim menijem P2P. ExpressVPN je še enostavnejši in veliko večja raznolikost strežniških lokacij je dovolj, da ga lahko vodimo v vodstvo.

  5 лучших VPN для Кубы - для безопасности, потоковой передачи и скорости в 2023 году

Poskusite Torrenting s ExpressVPN!

3. Stroški

CyberGhost se je zelo približal zmagi ExpressVPN v prvih dveh kategorijah. Ali lahko končno obrne mize s privlačnejšo ceno?

Sprva ni videti tako. Za enomesečni načrt, ExpressVPN je približno 4% cenejši. Ampak vaša denarnica bo zadela katero koli VPN, če boste plačevali vsak mesec.

Za najboljše ponudbe usmerite pozornost na daljše možnosti.

Enoletni načrt podjetja CyberGhost ima neverjetnih 56% popusta, v grobem 28% ceneje kot ekvivalent ExpressVPN. Naročite se lahko tudi na dve oz tri leta, uganite kaj – to je še boljši dogovor. Obrijeli se boste 73% in 80% to pomeni, da CyberGhost trdno spada v proračunsko kategorijo.

Če se obotavljate za plačilo dveh ali treh let CyberGhosta, upoštevajte posebno 15-mesečno ponudbo podjetja ExpressVPN. Prihaja z a sladko 49% popust in tri dodatne mesece brezplačno – zdaj ga lahko dobite z enim od naših ekskluzivnih kuponov. Ali pa si želite ogledati šestmesečni ekspresVPN načrt. Na 23% več kot mesečni načrt je spodobna in prilagodljiva alternativa.

Zmagovalec za ceno: CyberGhost

Oba VPN-ja se začneta drago, vendar CyberGhost to hitro spremeni z nekaj resnimi kupci na daljših načrtih. 15-mesečna pogodba ExpressVPN ponuja boljšo vrednost, če vas zanima letna naročnina, vendar CyberGhost ima večje dolgoročne prihranke.

Preizkusite CyberGhost!

4. Enostavnost uporabe

CyberGhost in ExpressVPN sta dve najbolj priljubljeni storitvi VPN na trgu, eden od razlogov za to pa je njun čisto, intuitivno oblikovanje aplikacij.

Omenili smo že Namenski profili za pretakanje in gonjenje CyberGhosta, ki so odlične za začetnike. Toda to je le en del impresivnega vmesnika tega VPN-ja.

CyberGhost je lahko kompakten ali podroben, odvisno od vaših potreb. Če želite pustiti VPN, da opravi vse delo namesto vas, glavni meni je vse, kar boste kdaj potrebovali. 

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Ko razširite aplikacijo, lahko dostopate do celoten seznam strežnikov, dokončati z dodatne informacije o razdalji in obremenitvi. Tu najdete tudi namenske profile.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Podobno izkušnjo imate z ExpressVPN – mobilno navdihnjeno okno z Funkcija pametne lokacije in vse ostalo lepo odloženo. Kot smo že omenili, nimate nobenih zavihtenih kartic profila, potem pa jih spet ne potrebujete.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Stvari se začnejo spreminjati v korist CyberGhosta ko globlje pogledate Nastavitve. Ta VPN presega in presega razložite vsako funkcijo in orodje zagotavlja. Kot mini tečaj strmoglavljenja v VPN-jih neposredno iz aplikacije – nekaj, kar bodo zagotovo cenili novi uporabniki.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

ExpressVPN ne naredi slabega dela, vendar je preprosto ni na isti ravni kot CyberGhost tukaj. Če priznamo, to ne bo problem, če ste že seznanjeni s storitvami VPN in njihovimi storitvami.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Nazadnje oba VPN-ja olajšata ustvarjanje po meri nastavitev na vmesniku drugih proizvajalcev uporabljati Konfiguracijske datoteke OpenVPN na njihovi spletni strani.

Zmagovalec za enostavnost uporabe: CyberGhost

Ta kategorija bo vedno imela element osebne preference do nje. V resnici imata oba VPN-ja preproste in polirane aplikacije. Vendar CyberGhost blesti nad ExpressVPN s svojim briljantnim dizajnom. Prav tako potrebuje čas, da vas vodi skozi dolg seznam funkcij in nastavitev.

Preizkusite CyberGhost!

5. Združljivost

CyberGhost in ExpressVPN imata veliko skupnega, ko gre za podporo platformi. Oba delata z različnimi operacijskimi sistemi (OS) in napravami.

CyberGhost lahko uporabljate vklopljeno do sedem naprav hkrati. Na splošno je to veliko, vendar je videti še boljše v primerjavi z izrazito majhnimi ExpressVPN pet sočasnih povezav.

Zdaj pa poglejmo, kateri VPN ima prednost na glavnih platformah:

Windows

Windows je izbirni sistem OS za številne uporabnike. Tudi VPN ne razočara, podpora za aplikacije tudi za starejše različice kot sta XP in Vista.

Mac

Če imate starejšo različico macOS-a, je morda najboljša izbira ExpressVPN. S podaljšano podporo, ki se začne od macOS Snow Leopard (10.6), je bolj prilagodljiv kot CyberGhost, ki zahteva vsaj macOS Sierra (10.12).

Android

CyberGhost podpira Android Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo in Pie. Če ste alergični na sladkarije, to pomeni vse od različice 4.4 ali novejše. To je majhna prednost pred ExpressVPN, ki zahteva vsaj različico 5.0.

  Capitolul gratuit al protocoalelor pentru comerțul electronic securizat de Mostafa Hashem Sherif

Obe VPN imata optimizirane aplikacije za Android TV in Naložite datoteke APK neposredno s spletnega mesta.

iOS

ExpressVPN deluje v iOS-u od različice 8,0, medtem CyberGhost teče naprej 9.3 in pozneje – ni slabo, vendar ni tako dobro kot ExpressVPN.

Linux

Trenutno CyberGhost deluje na Ubuntu (16.04, 18.04) in Fedori 29. To ni preveč impresivno število distros. ExpressVPN tukaj opravlja veliko boljše delo, s podporo za Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, Raspbian in Arch.

Usmerjevalniki

CyberGhost in ExpressVPN lahko konfigurirate z različnimi vdelanimi programi. Prav tako boste imeli lažje nastavitev usmerjevalnika VPN, zahvaljujoč podrobnim vodnikom.

Vnaprej utripajoči usmerjevalniki s programsko opremo katere koli VPN so na voljo tudi prek drugih proizvajalcev.

To je vredno omeniti ExpressVPN ponuja tudi domačo aplikacijo za usmerjevalnik – vendar morate imeti pravo strojno opremo. Podprti so samo nekateri modeli Asus, Linksys in NETGEAR.

Druge platforme

CyberGhost deluje na naslednjih dodatnih platformah:

 • Razširitve brskalnika (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • Windows Phone (različica 8.1)
 • Media in igralne konzole (Amazon Fire TV, Roku, Chromecast, PlayStation, Xbox in še več)
 • Kodi

ExpressVPN podpira naslednje dodatne platforme:

 • Razširitve brskalnika (Chrome, Firefox)
 • Chromebook
 • Bralniki e-knjig (Amazon Kindle Fire, Nook HD)
 • Windows Phone (različici 8.1 in 10)
 • Media in igralne konzole (Amazon Fire TV, Apple TV, Roku, Boxee Box, Chromecast, Nintendo Switch, Nvidia Shield TV, PlayStation, Xbox in še več)
 • Blackberry
 • Kodi
 • Pametni televizorji

Zmagovalec za združljivost: ExpressVPN

Aplikacije ExpressVPN so združljive z več različicami, razen Androida. CyberGhost je odlična alternativa, če potrebujete več kot tri hkratne povezave.

Poskusite ExpressVPN!

6. Hitrost

Če nameravate uporabljati VPN za pretakanje, hudourništvo ali katero koli drugo opravilo, ki je močno pasovno širino, hitri strežniki VPN so nujno potrebni. Kot morda veste, dodana šifriranje upošteva vašo povezavo. Usmerjanje prek varnega strežnika VPN in varovanje podatkov pomeni, da bodo vaše hitrosti zadele.

V tem okviru je hitri VPN tisti, ki minimalno vpliva na vašo povezavo. Obstaja samo en način, kako vedeti, ali je VPN hiter ali počasen – s temeljitimi testi.

Spodaj boste ugotovili, kako sta CyberGhost in ExpressVPN delovala na 10 različnih strežnikih po vsem svetu. Testi so bili izvedeni z lokacije v vzhodni Evropi z naslednjimi merili (hitrostni rezultati brez VPN):

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Tu so rezultati:

Strežnik Hitrost prenosa (Mbps) Hitrost prenosa (Mbps)
CyberGhost ExpressVPN CyberGhost ExpressVPN
Samodejno (najbližje) 68,56 71,81 32.66 31.36
Romunija 61,82 67,79 31.41 36,71
Nemčija 67.05 67,72 31.61 34,79
Združeno kraljestvo 30.28 63.41 34.33 28.96
Portugalska 47.18 61.15 6.31 25.53
Izrael 52,98 39,99 25.02 24.15
ZDA (New York) 32,86 59.14 8,75 22.48
Združene države Amerike (Los Angeles) 23.48 23.59 15.23 12,95
Japonska 18.78 51,95 1.97 1.66
Avstralija 20.34 31.38 1,55 0,76

Kot lahko vidite, tako CyberGhost kot ExpressVPN sta objavila nekaj odličnih rezultatov prek vseh strežnikov. Oba ostajata zelo blizu referenčnih vrednosti za bližnje lokacije in noben od njiju ni bil posebej počasen v nobenem od naših testov.

Z izjemo Los Angeles (kravato) in Izrael (zmaga za CyberGhost), ExpressVPN je konstantno hitrejša storitev. Ima veliko prednost na trgu Velika Britanija, ZDA (New York), in Japonski strežniki.

Še vedno, CyberGhost ne razočara, in se dobro držala proti VPN, ki velja za enega najhitrejših ponudnikov na trgu.

Zmagovalec za hitrost: ExpressVPN

Oba VPN-ja sta bila izjemno uspešna, vendar je ExpressVPN na koncu hitrejša celotna storitev. CyberGhost je prijetno presenečenje – čeprav ne zmaga v tej kategoriji, je stabilen in konstantno hiter kot celota.

Poskusite ExpressVPN!

7. Strežniki in omrežje

Če iščete na tisoče strežnikov in globalno pokritost, ne morete iti narobe z nobenim VPN.

CyberGhost ima prednost v surovih številkah strežnikov – trenutno dobiš več kot 5.700 v 90 države.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

ExpressVPN, medtem ima “samo” 3.000+ strežnikov. Ampak ponuja širša raznolikost na lokacijah kot CyberGhost – z 160 lokacije v 94 države. Ima večjo prisotnost strežnika v Afriki, Aziji, Tihem oceanu in na Bližnjem vzhodu, zaradi česar je storitev privlačnejša za številne uporabnike v teh regijah.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Zmagovalec za strežnike in omrežje: ExpressVPN

Zaslepljiva distribucija strežnika ExpressVPN si tu zasluži zasluženo zmago, kljub manjšemu parku strežnikov v primerjavi s CyberGhostom. Obe VPN imata množično omrežje, toda na neki točki postane število držav na voljo bolj dragoceno. Če pa ne potrebujete dodatnih 30 držav ali več, je CyberGhost več kot spodobna alternativa.

  7 скрити опасности от използването на безплатни VPN мрежи през 2023 г.

Poskusite ExpressVPN!

8. Zasebnost in varnost

CyberGhost in ExpressVPN zelo resno jemljeta zasebnost in varnost uporabnikov.

Oba ponujata najsodobnejše šifriranje in obsežna podpora protokola, ki ga spremlja obilo bistvenih in naprednih funkcij.

Kljub temu ima vsak VPN svoje prednosti in slabosti. Poglejmo, kaj so.

Politika beleženja

CyberGhost je registriran v Romuniji, medtem ExpressVPN ima sedež na Britanskih Deviških otokih (BVI). To je odlična novica, če vas zanima kateri koli od ponudnikov, in tukaj:

Romunija in BVI nimajo obveznih zakonov o hrambi podatkov, kar pomeni VPN zakonsko niso potrebni za zbiranje uporabniških podatkov. To jim omogoča, da delujejo pod stroge politike brez beleženja – in tudi.

Še več, nobena država ni članica zveze 5/9/14 Eyes. Ti sporazumi so bili sinonim za razširjeno vohunjenje države na povprečnega državljana, zato je razumljivo, zakaj se zasebniki, ki se zavedajo zasebnosti, raje izogibajo VPN-jem v dosegu..

Sploh priznano, ExpressVPN ima rahlo prednost preko CyberGhosta tukaj. Od v BVI ni oddelka za tuje obveščevalne službe, ta VPN je tako rekoč imun na kakršno koli vladno vohljanje. Toda to je samo v teoriji. V praksi, oba VPN sta doslej podprla svoje obljube o zasebnosti.

Šifriranje in protokoli

CyberGhost in ExpressVPN uporabljata močno Šifriranje AES-256 v vseh njihovih aplikacijah. Še enkrat odlična novica, saj 256-bitno šifriranje trenutno ni mogoče razbiti.

Oba ponudnika tudi izkoriščata Popolna tajnost za naprej. Skratka, to pomeni, da ob vsaki prijavi dobite drugačen šifrirni ključ, ki je neskončno bolj varen kot uporaba statičnih ključev.

Oba VPN podpirata OpenVPN, protokol industrijskega standarda, izjemno dobro. Vključijo ga v svoje Windows, Mac, in Android aplikacije. ExpressVPN gre še dlje z domača OpenVPN podpora za iOS – redek, a dobrodošel prizor.

CyberGhost podpira dodatne protokole vključno z IKEv2 in L2TP. Aplikacija VPN vam omogoča enostavno preklapljanje med njimi.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

ExpressVPN je nekoliko bolj vsestranski, ponuja PPTP poleg zgornjih protokolov. Ta protokol je sicer datiran in še zdaleč ni najboljši za varnost, vendar ima svoje namene – zlasti za pretakanje.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Varnostne funkcije

CyberGhost je poln impresivnih varnostnih funkcij. Večino najdete na zavihku Funkcije povezave. Poudarki vključujejo blokiranje oglasov, zaščita pred zlonamerno programsko opremo, in proti prstnim odtisom (kar blokira poskuse sledenja vašim brskalnim navadam).

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Če se sprašujete o kill stikalo, ne skrbite – našli ga boste na zavihku Splošno v razdelku Nastavitve.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Do preostalih funkcij lahko dostopate na kartici Povezava, v razdelku Nastavitve. Tu lahko omogočite Funkcija naključnega prenosa, kot tudi Zaščita pred puščanjem DNS in IPv6.

Varnostne funkcije ExpressVPN tudi niso slabi. Poleg stikalo za ukinitev povezave (imenovano Network Lock), dobite tudi vi Zaščita pred puščanjem DNS in IPv6. To je reklo, to nima več naprednih funkcij, ki jih najdemo v CyberGhostu.

Primerjava CyberGhost in ExpressVPN - kaj je najboljše v letu 2023?

Nenazadnje pa o tem govorimo zamračenost. ExpressVPN premaga CyberGhost tukaj, zahvaljujoč posebnim prikrivanjem, ki izboljšujejo zanesljivost v državah z močno spletno cenzuro. Zaradi tega je ExpressVPN eden redkih zanesljivih VPN-jev za Kitajsko.

Žalostno, CyberGhost se bori za prebijanje velikega kitajskega požarnega zidu.

Zmagovalec za zasebnost in varnost: ExpressVPN

Pristojnost britanskih Deviških otokov ExpressVPN, širša podpora protokolom in učinkovita prikrivanje prinašajo zasluženo zmago zaradi zasebnosti in varnosti. Vendar ne bo pomote – CyberGhost je v tej kategoriji zelo blizu. Če cenzura ni težava, boste morda cenili dodatne varnostne funkcije tega VPN-ja.

Poskusite ExpressVPN!

9. Pravnomočna razsodba

ExpressVPN premaga CyberGhost v šestih od osmih kategorij, vendar nobena storitev v tej primerjavi ni prepričljiva zmaga.

Kaj nam to pove? To imamo dve enakomerno ujemajoči se storitvi VPN tu ima vsak svoj čar.

Za nekoliko višjo ceno, ExpressVPN vam bo dal utripajoče hitrosti, močna prisotnost strežnika, in neprekosljive zmogljivosti pretakanja.

CyberGhost morda je cenejša možnost, vendar to ne bo ustavilo ponudbe vrhunske, opremljene funkcije in tisoče hitrih strežnikov ki pogosto tekmujejo s ExpressVPN.

Torej, koga izbrati? Bomo preprosti – če nimate nič proti plačati malo več za najboljšo uspešnost na trgu, ExpressVPN je ta za vas. CyberGhost je smiselna izbira, če imate proračun ali lahko živi brez prednosti ExpressVPN.