ProtonMail pregled i test (2023): Vrijedi li zaista vaš novac?

Koliko su sigurni e-mailovi koje šaljete kolegama i prijateljima? U smislu, sadržaj vaših e-mail poruka uvijek se nadgleda. ProtonMail bio je dizajniran za zadržite korisnički sadržaj izvan dosega državnih agencija i oglašivača.

Njihov pristup šifriranju čak sprečava ProtonMail da čita što šalje i sprema za tebe.

Možda vam nije netko stvarni špijun kada vam koristi poznati klijent e-pošte. Ali postoji razlog zašto su te usluge besplatne. Klijenti e-pošte dizajnirani su za izdvajanje ključnih riječi iz razgovora i upotrijebite ih u odaberite ciljane oglase za vas.

Osim toga, postoji i pravi opasnost od zlonamjernijeg špijuniranja. Izrađuje se postavljanje običnih klijenata za poštu ranjivosti koje hakeri i vladine agencije mogu iskoristiti.

Poruke poslane s tim klijentima jesu rijetko šifrirano. Pa čak i kada jesu, to je obično samo dok ih se šalje. Kad samo sjede na poslužitelju davatelja usluga e-pošte, oni lako ga može pročitati bilo tko koji stekne pristup tom poslužitelju.

ProtonMail osmišljen je da pruži alternativu na ovaj model. Pokrenule su ga zaposlenice Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN), posebno kao odgovor na vijesti o aktivnostima prikupljanja podataka Nacionalne agencije za sigurnost (NSA).

Pročitajte dalje da biste saznali više o kako funkcionira ProtonMail i za saznajte trebate li ga koristiti.

Kako funkcionira ProtonMail?

ProtonMail pregled i test (2023): Vrijedi li zaista vaš novac?

Glavna prodajna točka ovog klijenta e-pošte je enkripcija od početka do kraja. To znači da kada u ProtonMail upišete poruku i kliknete “pošalji”, to je sadržaj je kodiran da ga učinimo nečitljivim.

Jedini način da to ponovo čitamo je s ispravnim ključem za šifriranje. I samo uređaji koji pripadaju pošiljatelju i namijenjenom primatelju imati taj ključ.

Poruke poslane između dva korisnika ProtonMaila automatski se šifriraju pomoću ključa primatelja, tako da se mogu otvoriti čim se korisnik prijavi.

Ali ProtonMail također se može koristiti za sigurnu komunikaciju s korisnicima drugih klijenata e-pošte.

ProtonMail pregled i test (2023): Vrijedi li zaista vaš novac?

Sve što trebate učiniti je postavite lozinku za svoj ključ za šifriranje i dajte ga predviđenom primatelju. Zatim im je potrebno unijeti zaporku samo za otvaranje poruke kroz svoju uobičajenu poštu. Sve dok se ne dešifriraju na ovaj način, poruke nisu čitljive.

  Как получить IP-адрес Китая из любой точки мира в 2023 году [+ ВИДЕО]

Ako vam se to ne čini dovoljno sigurnost, možete postaviti ProtonMail poruke na samouništavanje. Nakon određenog vremenskog razdoblja, šifrirana poruka bit će obrisana s poslužitelja tvrtke.

Nakon toga više ne može pristupiti ni pošiljateljev ni primateljev uređaj. Ovaj eliminira svaku opasnost sadržaja koji pada u pogrešne ruke.

Ali ta je opasnost već zanemariva od ProtonMaila poruke ostaju šifrirane sve dok su pohranjene na poslužiteljima ProtonMaila.

Ti se poslužitelji također hvale izvrsno fizičko osiguranje. Prema web mjestu ProtonMail, klijentova infrastruktura “boravi u Najsigurniji centar podataka u Europi, ispod 1.000 metara čvrste stijene. “

Podaci o korisnicima, osim što su fizički zaštićeni i digitalno šifrirani pravno zaštićen.

Švicarski zakoni o privatnosti: neki od najstrožih na svijetu

ProtonMail je sa sjedištem u Švicarskoj, dom nekim od najstroži zakoni o privatnosti u svijetu. Ovo ga stavlja izvan pravnog dometa SAD-a i Europske unije.

U malo vjerojatnom slučaju da je švicarska vlada dobila sudski nalog za podatke na poslužiteljima ProtonMaila, ne bi se moglo puno toga vidjeti. Bez ključeva za kodiranje pojedinih korisnika ne postoji praktički nikakav način da vlasti dešifruju ono što stoji u vašim porukama.

Zašto bih trebao koristiti ProtonMail?

Postoji mnogo razloga zbog kojih biste možda željeli da se vaše e-mail poruke potpuno šifriraju. I ne uključuju sve to što mogu sakriti.

Razumno je biti zabrinut o upadima u vaš privatni život. Možda ste zabrinuti o vladama koje prikupljaju podatke na njihove građane. Možda ne želite divovske internetske tvrtke razvijati se sve više detaljne profile oglašavanja za tebe.

Te bi sumnje mogle potaknuti neke korisnike e-pošte na primijeniti šifriranje na sve šalju i primaju.

No, drugi će korisnici možda htjeti koristiti ProtonMail porukama s osjetljivim informacijama dodajte sigurnost ili puno osobnih podataka. Oni mogu uključivati ​​e-poštu o pravnim stvarima, financijskim transakcijama i bankarstvu, medicinskim podacima ili profesionalnim razgovorima na visokoj razini.

Bolje za tvrtke

ProtonMail posebno preporučuje za postavljanje svoje profesionalne razine više adresa za organizacije koje trebaju iskreno komunicirati.

  VPN szivárgásellenőrzés - DNS-szivárgások diagnosztizálása és javítása

Napominje da je šifriranje e-pošte idealan alat za pridržavanje “strogih propisa o privatnosti i sigurnosti, poput Zakona o prenosivosti zdravstvenog osiguranja i odgovornosti. “

To je i savršen način da se osigura da vlasničke informacije ne dođu do ljudi koji nisu vezani poslodavčevim sporazumom o neotkrivanju podataka..

Ako se ove profesionalne aplikacije usluge čine korisnim, možete pristupiti ProtonMail-ovim napredne postavke po pristupačnoj cijeni koja vam pruža pet adresa e-pošte i pet gigabajta prostora za pohranu na švicarskim poslužiteljima.

Ali ako trebate samo šifrirati povremene, posebno osjetljive poruke, postoji besplatna verzija ProtonMaila koji pruža jedna adresa i 500 megabajta prostora za pohranu.

Vrijedi li platiti za ProtonMail?

S toliko slobodnih klijenata e-pošte dostupnih, može se činiti čudnim platiti takvu uslugu. To je posebno istinito kada shvatite da ProtonMail sučelje nije baš bolje nego ostale alternative.

Ali naravno, kad se pretplatite na ProtonMail, ono što stvarno plaćate je privatnost, sigurnost i bezbrižnost. To se vjerojatno ne čini tako čudno.

Kao što je gore spomenuto, svi tradicionalni klijenti e-pošte podržani su svim oglasima. Oslanjaju se na prikupljanje podataka i korištenje istih protiv vas.

ProtonMail je jedna je jedina tvrtka koja nudi alternativu, i vjerojatno je najbolje. To je nešto što vrijedi podržati.

Budući da postoji ograničena verzija koja je dostupna besplatno, možete biti sigurni da je ProtonMail iskreno posvećeni pružanju najbolje sigurnosti svima kome treba.

Kada se pretplatite na ProtonMail Plus, prikazujete podrška toj misiji. Također pomažete tvrtki da raste i poboljša kvalitetu svog sigurnog klijenta e-pošte.

Nedostaci ProtonMaila

Otkako je pokrenut 2014. godine nakon uspješne crowdfunding kampanje, ProtonMail je neprestano dodajući značajke i poboljšavanje korisničkog iskustva. Ovaj se obrazac sigurno nastavlja.

Tamo su još uvijek malo bora koje će glačati. mogućnost pretraživanja je ograničena, i the filter neželjene pošte je nesavršen. Tamo je urednik bogatog teksta za HTML i slike, ali nema mogućnosti za spremanje predložaka ili dodajte preporučeni tekst i adrese.

  Kako popraviti overwatch zaostanke in izgube paketov 2023 Posodobitev

Usluga je dostupno na mobilnim aplikacijama, ali one ne grupiraju poruke u razgovore i nisu baš toliko atraktivne kao web verzija. Nijedan od ovih nedostataka ne uništava iskustvo slanja ili primanja e-mailova, ali jesu moglo bi frustrirati neke korisnike koji su navikli na više etablirane klijente e-pošte.

Ipak, ništa od toga ne bi trebalo biti frustrirajuće kao znati da se vaše e-mailove algoritmi čitaju i pretvaraju u dodatke. S tradicionalnim klijentima e-pošte nemoćni ste da to zaustavim.

ProtonMail vam vraća snagu za kontrolu vlastite pisane komunikacije na mreži. To vjerojatno vrijedi nekoliko dolara mjesečno.

Zašto vam i dalje treba VPN s ProtonMail-om

Naš najbolji izbor: NordVPN

nordvpndevices_optimized

ProtonMail može biti sigurniji od prosječnog Gmail okvira, ali samo šifrira same e-poruke. Najbolji način da osigurate da vaši podaci ostanu privatni je uparite ProtonMail s pouzdanom VPN-om. NordVPNje premium VPN predan sigurnosti korisnika.

Kada uparite VPN sa sigurnom adresom e-pošte, dodaćete dodatni sloj sigurnosti svojoj aktivnosti. NordVPN koristi šifriranje vojnog stupnja kako biste čuvali cjelokupnu vezu, a ne samo svoju e-poštu. Kada redovito upotrebljavate internetsku vezu za slanje i primanje poruka, postoji šansa da mogu završiti u pogrešnim rukama. VPN-ovi to sprječavaju prilagođavanjem korisničkih podataka sigurnim kanalom. Vaše poruke neće dodirnuti javne poslužitelje. Umjesto toga, sav vaš internet aktivnost će se preusmjeriti putem privatne posluživanja NordVPN-ars. Da bi sačuvali podatke od curenja, također se koristi DNS zaštita od curenja tehnologija.

Ostale mjere zaštite privatnosti uključuju vrlo mnogo stroga politika bez zapisa i automatski prekidač. S preko 5000 poslužitelja u svojoj mreži i a mogućnost dvostruke enkripcije, NordVPN je najbolja opsežna opcija kada je u pitanju privatnost i sigurnost.

Možeš isprobajte NordVPN besplatno 30 dana kako bi saznali zašto ga korisnici toliko vole.

Osigurajte svoje podatke NordVPN-om

Daljnje čitanje

Pogledajte našu recenziju za ProtonVPN za više informacija o tvrtki koja stoji iza ProtonMaila.

Pročitajte naš vodič da biste saznali više o šifriranju.

Što Google zaista zna o vama? Pročitajte više ovdje.