ProtonMail Review and Test (2020): Merită cu adevărat banii tăi?

Cât de sigure sunt e-mailurile pe care le trimiteți colegilor și prietenilor? Într-un fel, conținutul mesajelor dvs. de e-mail este în permanență monitorizat. ProtonMail a fost conceput pentru păstrați conținutul utilizatorului dincolo de îndemâna agențiilor guvernamentale și a agenților de publicitate.

Abordarea lor la criptare chiar împiedică ProtonMail însuși să citească ceea ce trimite și stochează Pentru dumneavoastră.

Este posibil să nu existe o ființă umană care te spionează atunci când folosești un client de e-mail familiar. Dar există un motiv pentru care aceste servicii sunt gratuite. Clientii de e-mail sunt proiectati pentru a extrage cuvinte cheie din conversațiile tale și folosește-le pentru alegeți anunțuri direcționate pentru dvs..

În afară de aceasta, există o realitate pericol de spionaj mai rău intenționat. Configurarea clienților de poștă obișnuiți creează vulnerabilități care pot fi exploatate de hackeri și agenții guvernamentale.

Mesajele trimise cu acești clienți sunt rar criptat. Și chiar și atunci când sunt, este de obicei în timp ce sunt trimiși. Când stau doar pe serverul furnizorului de poștă electronică, ei poate fi citit cu ușurință de oricine care obține acces la serverul respectiv.

ProtonMail a fost proiectat pentru a oferi o alternativă la acest model. Acesta a fost lansat de angajații Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), în mod specific ca răspuns la știri despre activitățile de colectare a datelor ale Agenției Naționale de Securitate (NSA)..

Citiți mai departe pentru a înțelege mai multe despre cum funcționează ProtonMail și a află dacă ar trebui să-l folosești.

Cum funcționează ProtonMail?

ProtonMail Review and Test (2020): Merită cu adevărat banii tăi?

Principalul punct de vânzare pentru acest client de e-mail este criptare end-to-end. Aceasta înseamnă că atunci când tastați un mesaj în ProtonMail și faceți clic pe „trimite”, acesta conținutul este zdruncinat pentru a-l face să nu fie citit.

Singura modalitate de a face ca aceasta să poată fi citită din nou este cu cheia de criptare corectă. Și numai dispozitivele aparținând expeditorului și destinatarului prevăzut au acea cheie.

Mesajele trimise între doi utilizatori ProtonMail sunt automat criptate folosind cheia destinatarului, astfel încât acestea să poată fi deschise imediat ce utilizatorul se conectează.

Dar ProtonMail poate fi, de asemenea, utilizat pentru a comunica în siguranță cu utilizatorii altor clienți de e-mail.

ProtonMail Review and Test (2020): Merită cu adevărat banii tăi?

Nu trebuie decât să faci setați o parolă pentru cheia de criptare și dați-l destinatarului. Apoi, trebuie doar să introducă parola pentru a vă deschide mesajul prin căsuța de e-mail normală. Până când nu sunt decriptate în acest fel, mesajele nu pot fi citite.

Dacă acest lucru nu pare a fi suficientă securitate, puteți seta mesajele ProtonMail la autodistrugere. După o perioadă de timp specificată de dvs., mesajul criptat va fi șters de pe serverul companiei.

Ulterior, acesta nu mai poate fi accesat nici de pe dispozitivul expeditorului, nici de pe dispozitivul destinatarului. Acest elimină orice pericol a conținutului căzut în mâinile greșite.

Dar acest pericol este deja neglijabil de când ProtonMail mesajele rămân criptate atât timp cât sunt stocate pe serverele ProtonMail.

Aceste servere se mândresc de asemenea excelent siguranță fizică. Conform site-ului web al ProtonMail, infrastructura clientului „rezidă Cel mai sigur centru de date din Europa, sub 1.000 de metri de stâncă solidă. “

Pe lângă faptul că sunt protejate fizic și criptate digital, datele utilizatorilor sunt, de asemenea protejat legal.

Legile elvețiene privind confidențialitatea: unele dintre cele mai stricte din lume

ProtonMail este cu sediul în Elveția, acasă la unele dintre cele mai stricte legi de confidențialitate in lume. Acest lucru îl pune dincolo de atingerea legală atât a Statelor Unite, cât și a Uniunii Europene.

În situația improbabilă în care guvernul elvețian a obținut o ordine de judecată pentru date pe serverele ProtonMail, nu ar fi prea multe de văzut. Fără cheile de criptare ale utilizatorilor individuali, nu există practic nu este nicio cale ca autoritățile să descifreze ce este în mesajele tale.

De ce ar trebui să folosesc ProtonMail?

Există o mulțime de motive pentru care s-ar putea să doriți ca mesajele dvs. de e-mail să fie complet criptate. Și nu toate implică să aibă ceva de ascuns.

Este bine să fii îngrijorat despre intruziuni în viața ta privată. Poate ești îngrijorat despre guvernele care colectează date asupra cetățenilor lor. Poate că nu vrei companii de internet gigant să se dezvolte din ce în ce mai mult profiluri de publicitate detaliate Pentru dumneavoastră.

Aceste preocupări ar putea încuraja unii utilizatori de e-mail să facă acest lucru aplicați criptarea la orice ei trimit și primesc.

Dar alte persoane ar putea dori doar să folosească ProtonMail pentru adăugați securitate la mesaje cu informații sensibile sau o mulțime de detalii personale. Acestea ar putea include e-mail-uri despre chestiuni juridice, tranzacții financiare și servicii bancare, informații medicale sau conversații profesionale la nivel înalt.

Mai bine pentru afaceri

ProtonMail recomandă în mod specific utilizarea setării sale de nivel profesional mai multe adrese pentru organizații care trebuie să comunice sincer.

Se observă că criptarea prin e-mail este un instrument ideal pentru respectând „reglementările stricte de confidențialitate și securitate, cum ar fi Legea cu privire la portabilitatea și responsabilitatea asigurărilor de sănătate. ”

Este, de asemenea, o modalitate perfectă de a garanta că informațiile de proprietate nu ajung la persoanele care nu sunt legate de un acord de ne divulgare a unui angajator..

Dacă aceste aplicații profesionale ale serviciului par utile, puteți accesa ProtonMail caracteristici avansate la un tarif accesibil care vă oferă cinci adrese de e-mail și cinci gigabyte de stocare pe serverele elvețiene.

Dar dacă nu trebuie decât să criptați mesaje ocazionale, deosebit de sensibile, există o versiune gratuită de ProtonMail care oferă o adresă și 500 megabyte de stocare.

Merită să plătiți pentru ProtonMail?

Cu atât de mulți clienți de e-mail gratuite disponibili, poate părea ciudat să plătească pentru un astfel de serviciu. Acest lucru este valabil mai ales când vă dați seama că ProtonMail interfața nu este tocmai mai bună decât celelalte alternative.

Dar, desigur, când vă abonați la ProtonMail, ceea ce plătiți cu adevărat este confidențialitatea, securitatea și liniștea sufletească. Probabil că nu mi se pare atât de ciudat.

Așa cum am menționat mai sus, clienții de e-mail tradiționali sunt suportați de anunțuri. Se bazează pe recoltarea datelor dvs. și utilizarea acestora împotriva dvs..

ProtonMail este una dintre singurele companii care oferă o alternativă, și este, probabil, cel mai bun. Asta merită susținut.

Și întrucât există o versiune limitată, care este disponibilă gratuit, puteți fi sigur că ProtonMail este sincer angajat să ofere cea mai bună securitate tuturor cine are nevoie.

Când vă abonați la ProtonMail Plus, vă afișați sprijin pentru misiunea respectivă. De asemenea, ajutați compania să crească și să îmbunătățească calitatea clientului său de e-mail sigur.

Dezavantajele ProtonMail

De când s-a lansat în 2014, după o campanie de crowdfunding de succes, ProtonMail a fost adăugarea constantă a funcțiilor și îmbunătățirea experienței utilizatorului. Acest model va continua.

Sunt încă câteva riduri pentru a calca. funcția de căutare este limitată, si filtrul de spam este imperfect. Este un editor de text bogat pentru HTML și imagini, dar nicio opțiune de salvare a șabloanelor sau adăugați text și adrese recomandate.

Serviciul este disponibil pe aplicațiile mobile, dar acestea nu grupează mesajele în conversații și nu sunt la fel de atractive ca versiunea web. Niciuna dintre aceste deficiențe nu strică experiența de a trimite sau primi mesaje de e-mail, ci ele ar putea frustra unii utilizatori care sunt obișnuiți cu clienții de e-mail mai bine consacrați.

Totuși, nimic din toate acestea nu ar trebui să fie la fel de frustrant ca să știi că e-mailurile tale sunt citite de algoritmi și transformate în adaosuri. Cu clienții de e-mail tradiționali, sunteți neputincioși pentru a opri asta.

ProtonMail vă dă înapoi puterea pentru a controla propriile comunicări scrise online. Probabil că valorează câțiva dolari pe lună.

De ce mai aveți nevoie de un VPN cu ProtonMail

Cea mai bună alegere a noastră: NordVPN

nordvpndevices_optimized

ProtonMail poate fi mai sigur decât o cutie Gmail medie, dar criptează doar e-mailurile. Cea mai bună modalitate de a vă asigura că datele dvs. rămân private este să împerechează ProtonMail cu un VPN de încredere. NordVPNeste un VPN premium angajat în securitatea utilizatorului.

Când asociați un VPN cu o adresă de e-mail sigură, veți adăuga un nivel suplimentar de securitate activității dvs. NordVPN folosește criptare de grad militar pentru a vă păstra întreaga conexiune în siguranță, nu doar pentru e-mailurile dvs. Când utilizați o conexiune la internet obișnuită pentru a trimite și primi mesaje, există șansa ca acestea să ajungă în mâinile greșite. VPN-urile previn acest lucru prin intonarea datelor utilizatorului printr-un canal securizat. Mesajele dvs. nu vor atinge serverele publice. În schimb, tot internetul dvs. activitatea va fi dirijată prin serviciul privat al NordVPNRS. Pentru a nu vă scăpa datele, se folosește și Protecție împotriva scurgerilor DNS tehnologie.

Celelalte măsuri de confidențialitate includ foarte multe politică strictă, fără jurnaluri și un comutator automat de omor. Cu peste 5000 de servere în rețeaua sa și a opțiune de criptare dublă, NordVPN este cea mai bună opțiune completă când vine vorba de confidențialitate și securitate.

Poti încercați NordVPN gratuit timp de 30 de zile pentru a afla de ce utilizatorii iubesc atât de mult.

Securizați-vă datele cu NordVPN

Lectură ulterioară

Consultați recenzia noastră pentru ProtonVPN pentru mai multe informații despre compania din spatele ProtonMail.

Citiți ghidul nostru pentru a afla mai multe despre criptare.

Ce știe Google cu adevărat despre tine? Citiți mai multe aici.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me