Топ 10 на най-добрите безплатни VPN за лаптопи през 2020 г.

Трябва да защитите вашия лаптоп, но не искате да платите цяло състояние за премиум VPN? Напълно разбирам. Ето защо реших да намеря десетте най-добрите безплатни VPN за лаптопи.

Имайте предвид това никой „безплатен VPN“ никога не е наистина безплатен. Някои безплатни VPN файлове изтеглят зловреден софтуер до устройството си и проследявайте цифровите си отпечатъци.

Ето защо препоръчвам да използвате първокласна услуга като NordVPN. Той използва усъвършенствани функции за защита и има строга политика за без регистрация, която гарантира вашата анонимност. Плюс това, той може да деблокира всички най-популярни стрийминг услуги, включително Netflix US. NordVPN има a 30-дневна, безрискова гаранция за връщане на пари така че можете да опитате, преди да се абонирате.

Добрата новина е, че има няколко безплатни VPN, които са безопасни за използване. Тествах 33 VPN, за да открия най-сигурните безплатни VPN за защита на вашия лаптоп. 

Най-добрите безплатни VPN за лаптопи – Бързо ръководство

 1. NordVPN: Неограничени данни, светкавични сървъри и здрави защитни функции, включително защита от течове на DNS и IPv6. Можете да тествате NordVPN със своята 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. Windscribe: 10 GB безплатни данни на месец и възможност за заобикаляне на цензурата и geoblocks, но не може да деблокира Netflix US.
 3. TunnelBear: 500MB безплатни данни на месец и сървъри в 22+ страни. Това е достатъчно данни, за да проверите вашите имейли и социални медии, но не можете да използвате торент или поточно предаване.
 4. ZenMate: Неограничени безплатни данни и военно криптиране, но ограничава скоростта ви до 2Mbps. Това е подходящо за сърфиране, но не е достатъчно бързо за торент или поточно предаване с висока разделителна способност.
 5. ProtonVPN: Неограничен брой безплатни данни и перфектна тайна за напред, но имате достъп само до три локации на сървъра.

Вижте останалите 5 безплатни VPN за лаптопи

Какво е уловът с безплатни VPN мрежи?

Безплатните VPN звучат чудесно на теория, но те могат да ви струват повече от премиум VPN в дългосрочен план. Нека разгледаме рисковете, с които може да се сблъскате, ако използвате безплатен VPN на вашия лаптоп.

Сигурност

Изграждането на сигурен VPN изисква много планиране, а разработването е много скъпо. Безплатните VPN не могат да инвестират толкова пари в изграждането и поддържането на мрежата си.

Повечето безплатни VPN спестяват пари чрез изрязване на основните функции за сигурност. Те използват по-малко защитени протоколи за криптиране, а някои дори записват вашата активност при сърфиране, за да продавате на рекламодатели.

Говорейки за реклами, много безплатни VPN-та показват разрушителни изскачащи прозорци, а някои от тях бяха хванати да изтеглят вредни злонамерени програми на устройствата на потребителите. 

Премиум VPN могат да си позволят да инвестират в по-силни защитни функции, като превключватели за убийство и криптиране на военни класове. Те успяват или се провалят въз основа на тяхната репутация, така че не рискуват да загубят бизнес, като изтеглят информацията ви на трети страни.

Съвместимост

Повечето от безплатните VPN, които тествах, имаха само приложения за Windows. Ако вашият лаптоп работи с macOS, Linux или Chrome OS, нямате късмет.

Дори ако вашият лаптоп работи с Windows, няма да намерите много безплатни VPN с приложения за Windows. Безплатните услуги не пускат кръпки и актуализации достатъчно често, така че приложенията често са лаги. По време на моя тест някои дори замразиха моя лаптоп и трябваше да го рестартирам, за да го накарам отново да работи. 

Premium VPN предлагат приложения за всички операционни системи. Някои дори имат приложения за вашата игрална конзола и смарт телевизор. Тези приложения се актуализират редовно, така че не е нужно да се притеснявате за лоша производителност или изоставане.

Ограничения

Безплатните VPN ограничават вашата честотна лента, скорост, местоположения на сървъра и данни за да спестите пари и да ви насърчим да надстроите до премиум план.

Ограничените местоположения на сървъра означават това безплатните VPN мрежи обикновено не могат да заобиколят geoblocks, така че нямате достъп до стрийминг услуги като Netflix и SlingTV. Дори ако можете да деблокирате услуга, намалената честотна лента и данните правят невъзможно гледането във висока резолюция. 

Premium VPN работят с глобални сървърни мрежи и много от тях имат оптимизирани за потоци сървъри, които могат да преодолеят гео ограниченията и VPN блоковете. Те също предлагат неограничени данни, честотна лента и скорост.

Най-добрите безплатни VPN за лаптопи

Тествах 33 безплатни VPN, за да намеря най-добрите опции за лаптопи. Потърсих услуги с разширения на браузъра, защита от висок клас, специфични за лаптопа функции.

1. NordVPN

NordVPN

 • Неограничени данни и високи скорости
 • Лук над VPN за Tor
 • До шест едновременни връзки
 • DNS и IPv6 защита от теч
 • 5100+ сървъра в 60 страни
 • P2P и оптимизирани за потоци сървъри
 • Работи с: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, SlingTV
 • Съвместим с: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, AndroidTV, Chrome, Firefox и рутери

NordVPN е първокласна услуга, но нейната щедра 30-дневна гаранция за безвъзмездно връщане на пари го поставя в горната част на моя списък. Месец е достатъчно време, за да решите дали харесвате услугата и получавате достъп до всичките му премиум функции докато го тествате.

Той използва 256-битово AES криптиране за анонимност на вашия трафик. NordVPN пази строга политика без регистрация, което означава, че никъде няма запис за вашата активност при сърфиране. Той се базира в Панама, подходяща за поверителност, извън 5/9 / 14-очитеЮрисдикция.

IPv6 и DNS защита от теч работи за спиране на потенциални пропуски в сигурността, изтичащи вашето местоположение и сърфиращи дейности на трети страни, като вашия доставчик на интернет услуги (ISP). Ако искате да стриймирате, защитата от течове на DNS е съществен инструмент за заобикаляне на VPN блокове.

  3 cele mai bune VPN-uri (într-adevăr gratuite) care lucrează cu BBC iPlayer în 2020

Нейната мрежа се състои от 5100+ високоскоростни сървъри в 59 страни, включително оптимизирани за потоци сървъри, които могат да деблокират Netflix US и Hulu. Функцията CyberSec блокира рекламите и тракерите докато вие предавате и разглеждате. Освен това помага за предотвратяване на злонамерени програми, като блокира подозрителни уебсайтове, преди да се заредят.

NordVPN има специални P2P сървъри. Тези сървъри са бързи и оптимизирани за торент. Можете да включите функцията Onion over VPN в приложението за лесен достъп до уебсайтовете Tor и.onion.

Има приложения за почти всяка операционна система и можете да защитите до шест от устройствата си с един акаунт. Така че можете да защитите телефона, телевизора и таблета си, без да плащате за допълнителни абонаменти.

Поддръжката е достъпна 24/7 чрез чата на живо на началната страница на NordVPN.

Ние поставяме NordVPN на теста, за да видим как се сравнява с други премиум и безплатни услуги. Можете да прочетете обширния преглед на пълния резултат на моя колега. 

Започнете с NordVPN сега!

2. Ветропис

устройства за предписване

 • 10 GB безплатни данни на месец
 • WebRTC / IPv6 / DNS защита от теч
 • Сървъри на десет места
 • Поддържа P2P връзки
 • Работи с: HBO GO, YouTube и Kodi
 • Съвместим с: Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox, Opera, Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Kodi и рутери

Windscribe е a наистина безплатна VPN услуга с 10 GB данни на месец и разширени функции за сигурност. Това е достатъчно, за да гледате десет часа видео, но нямате достъп до услуги за стрийминг, освен ако не надстроите. Ако имате нужда от повече данни, можете да спечелите допълнителни 5 GB, като туитирате компанията.

За разлика от повечето безплатни VPN, не се изисква никаква лична информация за регистрация. Необходимо е само да предоставите имейл адреса си, което означава, че не съхранява вашата идентифицируема информация.

Неговата строга политика без регистрация и криптиране от военна степен запазвайте анонимността на своята дейност. Можете да използвате Stealth Mode на Windscribe за заобикалят цензурата и геоблоковете дори в най-рестриктивните региони на света, включително Китай и Русия.

Windscribe позволява порой, и е достатъчно бързо да изтегляте големи файлове бързо. Въпреки че няма достъп до Netflix или Hulu, аз успях безпроблемно да предавам YouTube и Kodi.

Имате сървъри за достъп в 10 глобални локации. Това не е толкова ограничително, колкото повечето безплатни VPN мрежи, но означава, че не можете да деблокирате гео ограничени сайтове от други страни.

Приложенията са лесни за инсталиране и включване вградена защитна стена и круиз контрол, който ви свързва с най-бързия наличен сървър. Не ви служи никакви изскачащи прозорци в приложението, но няма рекламен блокер, така че пак ще виждате реклами на уебсайтове на трети страни като YouTube.

Чатботът на Windscribe може да отговори на почти всеки въпрос, който имате относно функциите и плановете. Ако не може, той ви свързва с представител на човека за поддръжка на чат на живо.

Искате да научите повече за Windscribe? Погледнете по-добре как се подреди на нашите тестове в нашия преглед.

Започнете с Windscribe сега!

3. TunnelBear

Топ 10 на най-добрите безплатни VPN за лаптопи през 2020 г.

 • 500MB безплатни данни на месец
 • Високоскоростни сървъри в 22+ страни
 • Отделен, безплатен рекламен блокер за Chrome
 • Работи с: HBO GO, YouTube, Kodi
 • Съвместим с: Mac, Windows, iOS, Android, Opera, Chrome и Firefox

TunnelBear ви предоставя 500MB безплатни данни на месец. Можете да наваксате в социалните медии и имейлите си или да гледате видеоклипове за около 30 минути, но това не е достатъчно данни за изтегляне на големи файлове или торенти.

Симпатичните му, мече тематични приложения са лесни за изтегляне и използване. Успях да го инсталирам и конфигурирам за по-малко от пет минути. 

TunnelBear използва 256-битово AES криптиране и спазва стриктна политика без регистрация. Режимът му GhostBear прави криптираните ви данни да изглеждат като редовен трафик при дълбока проверка на пакетите (DPI). Това е от съществено значение в страни като Китай, където правителството блокира рутинно VPN връзки. Когато активирате GhostBear режим, агенциите за наблюдение изобщо не знаят, че използвате VPN.

Има разширение за Chrome, наречено TunnelBear Blocker, което блокира реклами, тракери и Flash. Той обаче не е вграден в приложението, така че ще трябва да го изтеглите отделно.

TunnelBear на Винаги в режим стартира приложението и ви свързва с най-добрия наличен VPN сървър веднага след като стартирате устройството си, така че никога не сте незащитени. Бдителен режим е по същество превключвател за убиване, който предотвратява изтичане на данни в рядкото събитие, когато вашата VPN връзка пада.

Можете да използвате настройката му за най-близък тунел автоматично се свържете с най-бързия сървър въз основа на вашето местоположение. Подходяща е за основна защита, докато разглеждате, но не е полезно, ако се опитвате да заобиколите geoblock.

TunnelBear не може да получи достъп до поточни услуги като Netflix, Hulu или BBC iPlayer. Все пак успях да го използвам за деблокиране на гео ограничени видеоклипове в YouTube и добавки на Kodi.

Не сте сигурни, че TunnelBear е за вас? Научете повече за функциите в пълния преглед на доставчика. 

Започнете с TunnelBear сега!

4. ZenMate

Zenmate-устройства-нов

 • Неограничени безплатни данни
 • 128-битово криптиране
 • Четири места на сървъра
 • Работи с: Netflix US, HBO GO, Hulu и Amazon Prime Video
 • Съвместим с: Chrome, Firefox и Opera

Безплатната версия на ZenMate предлага неограничени безплатни данни, но е достъпно само като разширение за браузър Разширенията са леки и лесни за използване, но те защитават само трафика на вашия браузър. Данните от приложенията и други програми не са кодирани.

Разширенията на браузъра използват 128-битово криптиране. Въпреки че е по-ниска от 256-битова, тя все още е достатъчно силна, за да защити личната ви информация. ZenMate не записва вашата активност при сърфиране, един.

  Най-добрите алтернативи на DNSCrypt - Бъдете безопасни онлайн през 2020 г.

Той може да деблокира поточни услуги, включително Netflix US и Hulu. Но скоростта на връзката ви е ограничена до 2Mbps. Минималната скорост, необходима за поточно предаване на Netflix в стандартна дефиниция, е 3Mbps. Все още успях да теча по време на моите тестове, но ограничението на скоростта предизвика буфериране и понижи качеството на видеото ми. 

Имате достъп до сървъри в Германия, Хонконг, Румъния и САЩ. Тъй като можете да получите достъп само до geoblocked съдържание, което е достъпно в тези страни, не можете да предавате поточно BBC iPlayer.

ZenMate е със седалище в Германия, която е член на 14-Eyes Alliance. Но това не е твърде притеснително, защото ZenMate не регистрира никакви ваши данни. Дори ако съюзническото правителство поиска информация за вас, ZenMate нямаше да им даде нищо.

Когато за първи път се регистрирате за безплатен акаунт в ZenMate, ще получите 7-дневна безплатна пробна версия на премиум услугата. Това не е абонамент и когато изпитанието изтече, няма да ви таксува.

Няма чат на живо, но можете да се свържете с поддръжката на клиенти чрез формата за контакт на уебсайта му. Когато протегнах ръка, получих отговор в рамките на 24 часа.

Искате да научите повече за ZenMate? Вижте как се изправи пред обширни тестове в нашия преглед ZenMate.

Започнете с ZenMate сега!

5. ProtonVPN

protonvpn устройства

 • Неограничени безплатни данни и честотна лента
 • IKEv2 / IPSec и OpenVPN протоколи
 • Сървъри в Япония, Холандия и САЩ
 • Работи с: YouTube, Kodi, Netflix и Hulu
 • Съвместим с: Windows, macOS, Android, iOS и Linux

ProtonVPN ви дава неограничени безплатни данни и честотна лента. Той не регистрира нито една ваша активност при сърфиране и предлага перфектна секретност напред.

Перфектна секретност напред гарантира, че имате нов временен ключ за криптиране за всяка сесия. Това означава, че дори ако хакер компрометира един от вашите ключове за криптиране, останалите сесии са сигурни.

Той също използва 256-битово AES криптиране, защита от течове на DNS и превключвател за автоматично убийство. Той е базиран в Швейцария, извън 5/9/14-юрисдикция на очите.

Приложението Винаги в настройка установява VPN връзка веднага щом вашият лаптоп се стартира, така че винаги сте защитени.

ProtonVPN не ви показва реклами, но няма вграден блокер. Все още ще виждате реклами от трети страни, когато разглеждате и предавате поточно съобщение.

Успях да предавам Netflix и Hulu в стандартна дефиниция с минимално буфериране. Тъй като ProtonVPN управлява безплатни сървъри само в Япония, Холандия и САЩ, трябва да надстроите до премиум за достъп до сървъри във Великобритания и други места. Безплатните сървъри поддържат P2P връзки. 

Неговият ограничен избор на сървър причинява задръствания в мрежата през пиковите моменти. С толкова много безплатни потребители, свързани само с три сървъра, сървърите стават претоварени и се забавят. Открих, че по време на бавни периоди все още беше достатъчно бързо, за да проверя имейлите си и Facebook, но не можах да заредя видеоклип в YouTube, докато задръстванията не се облекчат. 

На уебсайта има обширна база от знания. Ако не можете да намерите отговора на въпроса си там, можете да се свържете с поддръжката на клиенти чрез системата за продажба на билети в помощния център.

Можете да прочетете повече за функциите на ProtonVPN в нашия цялостен преглед.

Започнете с ProtonVPN сега!

6. ЧастенVPN

ЧастниVPN устройства

 • 7-дневна безплатна пробна версия с неограничени данни
 • OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 / IPSec протоколи
 • IPv6 защита срещу теч
 • Работи с: Netflix, BBCiPlayer, YouTube и Kodi
 • Съвместим с: Windows, Mac, iOS, Android

PrivateVPN ви дава неограничени данни, скорост и честотна лента по време на 7-дневния си безплатен пробен период. Можете също да свържете до шест от устройствата си с един акаунт.

Той пази вашите данни криптиране във военна степен и сигурни VPN протоколи, като OpenVPN, PPTP, L2TP и IKEv2 / IPSec. PrivateVPN на IPv6 защита срещу теч запазва вашия IP адрес скрит, така че няма нужда да се притеснявате за това, че други приложения ще изтекат местоположението ви.

PrivateVPN е базирана в Швеция, която е част от Алианса на 14 очи. Но не е нужно да се притеснявате, защото PrivateVPN спазва стриктна политика без регистрация. Той няма данни за вашата активност при сърфиране, която да изтече.

Имате достъп до 150+ високоскоростни сървъри в 60 държави. Той може да деблокира най-популярните стрийминг услуги, включително Netflix US и BBC iPlayer. Можете също използвайте PrivateVPN, за да заобиколите голямата китайска защитна стена използвайки L2TP протокола.

Ако срещнете проблеми и се свържете с поддръжката, ще говорите директно с разработчиците, така че винаги ще получите отговор, на когото можете да се доверите.

Искате да научите повече за PrivateVPN? Прочетете резултатите от тестовете за ефективност в нашия преглед. 

Започнете с PrivateVPN сега!

7. Opera VPN

изображение на опера опера

 • Неограничени безплатни данни и честотна лента
 • Сървъри в три региона
 • Не се изисква регистрация
 • Работи с: YouTube и Kodi
 • Съвместим с: Windows, macOS, Linux и Android

Opera VPN е безплатно разширение за браузър за Opera и OperaGX. Той ви дава неограничени данни и честотна лента, но сървърите са ограничени до Азия, Европа и Америка. Не можете да изберете сървър от конкретна област в тези региони, така че е трудно да заобиколите геоблоки с Opera VPN.

Тъй като е разширение за браузър, Opera VPN защитава само вашия трафик в Opera. Тя не е достъпна за други браузъри.

Той използва 256-битово криптиране и спазва стриктна политика без регистрация. По време на моя тест открих, че сървърите на Opera VPN са бавни. Успях да гледам видеоклип в YouTube с ниска разделителна способност, но изпитах много буфериране. Не може да деблокира Netflix или други поточни услуги.

На основния уебсайт на Opera има кратък раздел за често задавани въпроси за VPN, но няма налична поддръжка за разширението на браузъра.

Можете да научите повече за предимствата и недостатъците на използването на Opera VPN от четене на задълбочения преглед на колегата. 

Започнете с OperaVPN сега!

  Kako gledati FOX Sports GO Online!

8. скрийте.me

windows hid.me

 • 2 GB безплатни данни на месец
 • Автоматичен ключ за убийство и 256-битово криптиране
 • Разделяне на тунели
 • Работи с: Hulu, Netflix, HBO Go, Spotify и Amazon Prime Video
 • Съвместим с: Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire OS, Windows Phone, Linux, Blackberry, Chrome, Firefox, рутери и NAS

Всеки месец получавате 2 GB безплатни данни с hid.me. Достатъчно е да проверите имейла си и да актуализирате Facebook или да предавате в стандартна дефиниция за около два часа.

Можеш достъп до пет местоположения на сървъра с безплатния си план, но можете да защитите само едно устройство на акаунт. hid.me не е подходящ, ако искате да свържете цялото си домакинство наведнъж.

Той използва първокласни защитни функции, включително 256-битово криптиране, IP защита срещу течове и автоматичен превключвател за убийство. Той също не регистрира вашите данни.

Можете да използвате функция за разделяне на тунели за да персонализирате кой трафик минава през вашата VPN и кой използва вашия локален IP адрес. Само няколко премиум VPN предлагат разделно тунелиране и е рядко да се вижда в безплатен VPN.

Той може да деблокира Netflix US, Amazon Prime Video и Hulu. Той също така поддържа торент. Това не намалява скоростта на връзката ви, което означава, че можете да изтегляте ток и да предавате без забавяне.

Научете повече за hid.me в нашия експертен преглед.

Започнете с hid.me сега!

9. Ускорете

Топ 10 на най-добрите безплатни VPN за лаптопи през 2020 г.

 • 2 GB безплатни данни месечно
 • Поддържа P2P връзки
 • 200+ сървъра в 50 страни
 • Работи с: YouTube, HBO GO и Kodi
 • Съвместим с: Windows, macOS, Linux, iOS и Android

Speedify ви осигурява 2 GB безплатни данни всеки месец. Не е необходимо да се регистрирате или предоставяте чувствителна информация и можете да получите достъп до 200+ сървъра в 50 държави.

Въпреки че има сървъри на САЩ и Великобритания, не може да деблокира Netflix, Hulu или BBC iPlayer. По време на моите тестове имах достъп до HBO GO, YouTube и Kodi.

Използва AES 128-GCM криптиране. Това не е толкова силно, колкото 256-битово, но все още е много сигурно. Той не регистрира вашата активност при сърфиране и предлага защита от течове на DNS също.

Ускорете офертите функция за свързване на канали, която твърди, че увеличава скоростта и надеждността на връзката ви чрез комбиниране на вашите Wi-Fi, мобилни и Ethernet връзки. По време на моя тест обаче установих, че свързването на канали не помогна. Връзката ми беше бавна, дори при активирана тази функция. 

Също така е важно да се отбележи това свързването на канали използва два пъти повече данни. Така че, ако имате ограничен план за данни с мобилния си телефон или wi-fi, трябва да го държите изключен.

Искате да знаете повече за Speedify? Вижте как се сравнява с други най-високо оценени услуги в нашия преглед. 

Започнете с Speedify сега!

10. Betternet

по-добър хроник

 • 500MB безплатни данни на ден
 • Криптиране с военен клас
 • Работи с: YouTube и Kodi
 • Съвместим с: Mac, Windows, iOS, Android и Chrome

Безплатният план за подкрепа на Betternet включва сигурност на военно ниво и 500MB данни на ден. Това е достатъчно, за да разглеждате около осем часа или да предавате поточно в продължение на 30 минути. за жалост, Betternet не може да деблокира поточни услуги като Netflix, но успях да гледам YouTube и Kodi в стандартна дефиниция.

Използва 256-битово криптиране, но няма автоматичен ключ за убийство. Неговият протокол Catapult Hydra е проектиран да увеличи максимално скоростта на вашата връзка.

Базирано в САЩ, Betternet попада в рамките на 5/9/14-юрисдикция на очите. Когато проверих нейната политика за поверителност, разбрах това тя не регистрира вашата активност при сърфиране, но поддържа някои записи за вашата връзка, включително информация за вашето устройство и мрежа. Той събира и криптира вашия реален IP адрес, но изтрива тази информация, след като прекъснете връзката.

Има обширен раздел с често задавани въпроси, който може да отговори на почти всеки въпрос. Можете също така да се свържете с обслужването на клиенти чрез формата за контакт на нейния уебсайт.

Вижте нашия подробен преглед на Betternet, за да научите повече за функциите му за защита. 

Започнете с Betternet сега!

Често задавани въпроси

Защо шифроването е важно за потребителите на лаптопи?

Когато разглеждате интернет без VPN, всеки може да шпионира вашата активност при сърфиране. Това включва всички съобщения, които изпращате, и всички пароли, които въвеждате в уебсайтове

Шифроването блокира вашия интернет трафик, така че хакери и шпиони да нямат достъп до него. Ако хакер пресече връзката ви и вашите данни са кодирани, те виждат серия от произволни букви и цифри вместо вашата лична информация.

Потребителите на лаптопи са изправени пред уникален риск, защото използват обществени wi-fi мрежи. Всеки може да управлява обществена wi-fi мрежа, включително киберпрестъпници. Можете да се свържете с опасна мрежа, без дори да знаете, така че е важно личната ви информация да е криптирана.

Законни ли са VPN-ите?

да. VPN мрежите са напълно легални в повечето страни. Само няколко региона ограничават или забраняват използването на VPN.

Но не се притеснявайте, никой турист никога не е бил арестуван за използване на VPN, докато е на почивка.

Какви са рисковете от използването на безплатен VPN на лаптоп?

Трудно намерих десет безопасни безплатни VPN за този списък. Повечето от тестваните от мен услуги използват слабо криптиране, записват данни на потребителите или имат приложения, които не работят.

Разбрах, че повечето безплатни VPN срезат ъглите, когато става въпрос за функции за сигурност. Използвайки по-малко защитена VPN, излагате личната си информация на риск. Това включва вашите банкови пароли, данни за кредитна карта и вход.

резюме

Намирането на наистина безплатен VPN е почти невъзможно. Дори най-добрите безплатни услуги ограничават данните, скоростта и потока. Някои дори ограничават защитните функции, така че никога не знаете дали вашите данни са наистина безопасни.

Това е нещо, за което няма нужда да се притеснявате, ако използвате първокласен VPN. Повечето премиум услуги, като NordVPN, предлагайте безплатни изпитания и гаранции за връщане на пари, за да можете да ги тествате безплатно. Не е необходимо да рискувате сигурността си или да се ограничавате с безплатен VPN.

Можете да научите повече за VPN за вашите други устройства в ръководството на моя колега най-добрите VPN за множество връзкиИли си спестете малко пари от премиум услуга, като използвате нашата сделки и купони.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me