Топ 8 ИСТИНСКИ БЕЗПЛАТНИ VPN за Linux

Обичате бързината и поверителността на Linux? Тези VPN добавят еднакво високоскоростна производителност и сигурност към цялата ви интернет активност, без да ви струват цяло състояние.

Тествах 45 безплатни VPN за Linux и установих, че повечето не работят така, както твърдят те. Те имаха досаден улов, бавни скорости и задръстени сървъри. Някои дори компрометираха сигурността ми.

въпреки това, Успях да намеря осем VPN, които са достатъчно безопасни и бързи за използване с Linux. Тъй като са безплатни, те имат някои ограничения, но са най-добрите налични безплатни VPN. Ако искате VPN без ограничения, препоръчвам ви да отидете с доставчик на евтини премии като NordVPN.

Най-добрите безплатни VPN за Linux – Бързо ръководство

 1. NordVPN: Насладете се на страхотна съвместимост с Linux и светкавични скорости. Най-хубавото е, че можете да го тествате с него 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. Windscribe: Възползвайте се максимално от отличните скорости на сървъра безплатна надбавка за 10 GB месечни данни.
 3. ProtonVPN: Без ограничения за данни, без реклами и без гаранция с възможност за безплатен 7-дневен ъпгрейд на премията.
 4. скрий ме: Сървъри на три места с приличен безплатен лимит на данни от 2GB на месец.
 5. TunnelBear: Отлично криптиране, но без ограничение на разходите за данни 500MB на месец.
 • Плюс още три безплатни VPN за Linux
 • Как класирахме и тествахме тези VPN
 • Какъв е уловът с безплатни VPN мрежи? 

Най-добрите безплатни VPN за Linux (актуализирано 2023 г.)

Какъвто и дистрибутор на Linux да използвате, имате нужда от VPN, който може да предложи лесна инсталация, силна сигурност и най-важното – бърза скорост. Внимателно тествах 43 варианта, за да ви донеса най-доброто на пазара, за да можете спокойно да използвате интернет отвсякъде.

1. NordVPN

nordvpndevices_optimized

 • 256-битово AES криптиране, превключвател за убийство и двойна VPN защита
 • Над 5200 високоскоростни сървъри в 59 страни
 • Стъпка по стъпка ръководства за дистрибутивите на Linux
 • Специализирани P2P сървъри
 • Насладете се безплатно за 30 дни, когато използвате гаранцията за връщане на парите
 • Работи с: Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Prime Video, Amazon и Sling TV
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Chrome, Firefox и повечето рутери

Въпреки че NordVPN е a първокласна услуга, Включих се в най-добрите си Linux избори заради удобното му приложение 30-дневна гаранция за връщане на парите.

За разлика от много безплатни опции, NordVPN е пълен с водещи в индустрията функции, поради които е много по-хубаво да сърфирате в интернет, да изтегляте файлове и да предавате любимото си съдържание.

Няма разлики между Linux и Windows / macOS версиите на NordVPN, така че да можете да се наслаждавате на достъп до 5200 високоскоростни сървъри в 59 страни. Най-съществените предимства на толкова много сървъри включват по-голямо деблокиране на гео ограничени сайтове и по-бърза работа.

Можете също да се възползвате от специфичните за Linux предимства, включително NordLynx. Този удобен за Linux протокол комбинира Wireguard VPN с превод на мрежови адреси на NordVPN. Накратко, комбинацията от системи позволява отлични скорости, без да излагате идентичността си на риск. 

Ако стриймингът е ваша основна грижа, ще се радвате да го чуете тестовете ми редовно деблокират Netflix, Hulu и Amazon Prime. Това е благодарение на вградената функция на DNS за SmartPlay от NordVPN. Тази умна DNS прокси услуга ви дава бърз и лесен достъп до гео-ограничено съдържание от цял ​​свят. 

Торентите също са обхванати от любезното съдействие на специализираните P2P сървъри на NordVPN. Плюс това, с политика без регистрация и автоматично превключване на убийствата, можете да останете напълно анонимни, независимо къде се намирате в света.

Тази сигурност е подкрепена от военния клас на NordVPN 256-битово AES криптиране и уникална функция Double Double VPN, която криптира данните два пъти. Няма да се притеснявате за реклами и злонамерен софтуер или като NordVPN Функция CyberSec поддържа изскачащи прозорци.

Инсталирането е лесно поради Родният Linux VPN клиент на NordVPN. Той използва OpenVPN протоколи като стандарт, но можете да въведете свои собствени командни редове за конфигурация, която ви подхожда. Така или иначе, с удобни ръководства за настройка на Linux и 24/7 поддръжка за клиенти, вие сте повече от покрити.

Искате да научите повече за възможностите за геоблокиране на NordVPN? Вижте пълния ни преглед. Или опитайте услугата днес с това 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Започнете с NordVPN! 

2. Ветропис 

Топ 8 ИСТИНСКИ БЕЗПЛАТНИ VPN за Linux

 • 10 GB месечен лимит за данни
 • Неограничени връзки с устройства
 • Достъп до 10 места на сървъра
 • Без регистрационни файлове или IP времеви марки
 • Работи с: Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, BBC iPlayer и Kodi
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, iOS, Android, уеб браузъри и рутери

Windscribe идва под формата на a безплатен команден ред което ви позволява да разглеждате частно в следните Linux дистрибуции:

 • Ubuntu
 • Fedora
 • Debian
 • CentOS

Въпреки че Windscribe за Linux може да не работи толкова гладко, колкото приложенията му за Windows и Mac, той все още предлага a специално ръководство за настройка на Ubuntu на своя уебсайт. То също подпори IKEv2 и OpenVPN, така че не бива да се сблъсквате с проблеми с използваемостта.

Windscribe има едно от най-големите квоти за безплатни данни на пазара на 10GB на месец. Но като се има предвид, че HD стриймингът може да използва до 3GB на час, може да откриете, че данните ви изчезват след няколко епизода на любимото ви шоу.

Най-големият проблем на безплатната версия на Windscribe е нейната ограничения за поточно предаване. При моите тестове не успях да деблокирам Netflix или BBC iPlayer, въпреки че имах достъп до двете на премиум плана.

По-добре е обаче за порой. Безплатният план ви дава достъп до сървъри на 10 места и напълно поддържа P2P споделяне. Ако обаче споделяте големи файлове, тази 10 GB капачка за данни може да ви попречи.

  Hogyan nézheti meg bárhol ingyen a Kardashians lépést

Защита на сигурността, Windscribe ви покри. 256-битовото криптиране на AES държи вашите данни далеч от слепота. Плюс това, строг политика без регистрация и вграден блокер за злонамерен софтуер защитават ви от тракери и хакери.

Windscribe има набор от ценови планове, които да отговарят на вашия бюджет, но можете да се регистрирате още днес и да се насладите на 10GB безплатно. Вижте как се представи в нашите тестове, като прочетете пълния преглед.

Вземете Windscribe безплатно! 

3. ProtonVPN

windows protonvpn

 • Без ограничения на данните, но по-ниски скорости
 • Местоположение на сървъра само в три държави
 • Позволява една връзка наведнъж
 • Силни функции за сигурност, включително политика за без регистрация
 • 7-дневно безплатно надграждане до премиум плана
 • Работи с: Netflix, Hulu и Amazon Prime Video, но стриймингът не е опция за безплатния план
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, iOS, Android и някои рутери

Proton е един от онези редки VPN мрежи, при които съвместимостта на Linux не изглежда като задкулисие.

Трябва да го използвате OpenVPN пакет със съответните конфигурационни файлове, за да настроите вашата връзка. Но уебсайтът на ProtonVPN има удобни водачи да ви преведе, особено за Ubuntu distros.

Така или иначе ProtonVPN се справи с течовете на DNS, които бяха често срещани в пакета му за Linux, за да предостави на потребителите по-добро цялостно изживяване. Въпреки това, не се изненадвайте, ако скоростите ви спаднат като свободният план ограничава скоростта на връзката.

Ще имате достъп до сървъри в три страни така че можете да се биете с geoblocking, но имайте предвид, че никой от сървърите не поддържа торентинг. P2P споделянето обаче е достъпно за всички първокласни планове на ProtonVPN.

Предаването на свободен план също е трудно. Въпреки че ProtonVPN предлага неограничено използване на данни, неговите специализирани сървъри Netflix са достъпни само за клиенти на Proton Plus. Това обаче е чудесен вариант за достъп до други материали с ограничен или цензуриран географски характер като статии, музика и видеоклипове.

Моят съвет би бил да се насладите на 7-дневно безплатно надграждане за да тествате премиум функциите на ProtonVPN. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате за безплатен акаунт и да следвате инструкциите. Първият път, когато се свържете със ProtonVPN сървър, ще получите седем дни достъп до премиум план, така че да можете да се наслаждавате на сигурно поточно предаване, P2P поддръжка и отлични скорости.

Независимо дали надграждате или не, все още се радвате AES-256 криптиране и предотвратяване на течове в DNS, така вашите данни и навици за сърфиране остават в безопасност. Трябва обаче да се регистрирате за платен план за достъп Уникалната защита на ядрото на ProtonVPN. Той автоматично насочва вашия трафик през неограничена страна, за да ви даде още повече уединение.

Искате да разберете повече? Вижте нашия задълбочен преглед на ProtonVPN; или се регистрирайте днес за безплатния си пакет.

Вземете ProtonVPN безплатно!

4. скрийте.me

windows hid.me

 • 2 GB безплатни данни на месец
 • Поддръжка на IKEv2 и Ubuntu
 • Неограничена честотна лента
 • IP защита срещу течове
 • Без реклами или изскачащи прозорци
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Работи с: BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sling TV, Showtime, Crackle, HBO GO, Kodi и Sky Go
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, FireFox, Windows Phones и някои рутери

Ако търсите безплатна VPN, която не компрометира вашата безопасност, hid.me е най-добрият ви залог. Данните ви остават сигурни благодарение на 256-битово AES криптиране, защита срещу течове на IP, автоматично превключване на убийства и политика без изход. 

Докато много безплатни VPN-та финансират своите планове за Freemium с реклами, hid.me не прави такова нещо. негов лесен за използване дизайн е чудесен за потребители на Linux на всяко устройство.

Засега толкова добре, нали? Лошата новина е криенето. Свободният план на скрийм има някои сериозни ограничения.

Имате достъп само до сървъри в пет места по целия свят. Това затруднява торентите невероятно трудно. Плюс това сте ограничени до 2 GB трансфер на данни на месец. Това е достатъчно за четири часа предаване на музика, но не е подходящо за ежедневна употреба.

Премиум планът отваря много повече възможности. Ще имате достъп до 1400+ сървъра в 57 места по целия свят без ограничения за използване на данни. Въпреки че безплатният план позволява само една връзка, първоначалният план на hid.me позволява до десет устройства едновременно.

hid.me също предлага a удобно ръководство за настройка за Linux (Ubuntu) потребители. За съжаление интегрираният VPN клиент на Ubuntu поддържа само остарелия PPTP (протокол за тунелиране от точка до точка), който има някои сериозни проблеми със сигурността.

За да поддържате сърфирането си сигурно и сигурно, hid.me препоръчва да използвате OpenVPN или IPsec IKEv2. Като такъв, малко ръчна конфигурация може да е необходимо.

Научете повече за възможностите за геоблокиране на hid.me в пълният ни преглед, или изтеглете безплатната услуга днес. Ако ви заинтригува премиум планът, опитайте го сега без риск 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вземете hid.me безплатно!

5. TunnelBear

прозорци за прозорци

 • Месечно ограничение на данните от 500MB
 • Сървъри в 22 страни
 • AES-256 битово криптиране
 • Съвместим с Linux, но ограничена поддръжка за настройка
 • Работи с: HBO Go; при моите тестове не можах да деблокирам Netflix US, Hulu или BBC iPlayer
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, iOS, Android, Chrome, Firefox и Opera

Не позволявайте на сладкото мече да ви заблуди. TunnelBear събира удар. Но безплатният му акаунт идва с някои основни недостатъци. Най-големият проблем е мъничкото 500MB месечно ограничение на данните. Това едва ли е достатъчно за половин час епизод на любимото ви шоу.

По време на тестовете си не можах да се свържа с Netflix US, Hulu или BBC iPlayer, но други потребители успяха да деблокират тези сайтове по повод. За съжаление, специализираната функция за гео ограничение на TunnelBear GhostBear е достъпна само за потребители на Windows, Mac и Android.

  Как да гледате Supergirl сезон 5 безплатно онлайн!

TunnelBear не е оптимизиран за Linux. Основните му протоколи са поддържа се на стандартния десктоп на Ubuntu и работната станция на Fedora. Но потребителите на Linux на Gentoo, Slackware и Mint ще останат разочаровани тук.

TunnelBear обаче предлага a стъпка по стъпка ръководство за инсталиране на своите Linux пакети, включително всички необходими команди. Все пак ще трябва да имате активен акаунт, преди да опитате да го инсталирате.

Но да се върнем към добрите неща.

TunnelBear има някои страхотни функции за сигурност, включително 256-битово криптиране на AES, режим на бдителност, блокиращ зловреден софтуер, и политика без регистрация. За разлика от някои безплатни VPN, тук вашите данни са защитени. Ще се насладите и на достъп до високоскоростни сървъри в 20+ страни по целия свят, за да заобиколите гео-ограниченията.

Скоростите му също са прилични. Спечеленото с награда изпълнение на TunnelBear трябва да ви позволи поточно видеоклипове с висока разделителна способност без буфериране. Въпреки това, тази 500MB ограничение на данни е истински препъни камък.

Научете повече за скоростите на изтегляне на TunnelBear в нашия цялостен преглед, или се запишете за безплатен план още днес.

Вземете TunnelBear безплатно!

6. Частен тунел

privatetunnel устройства

 • 7-дневен безплатен пробен период
 • Сървъри в 12 страни
 • 24/7 поддръжка на клиенти
 • Няма ограничения за данни
 • Стъпка по стъпка ръководство за настройка на Linux
 • Работи с: Някои гео ограничени услуги, но не Netflix, Hulu или BBC iPlayer
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, iOS, Android

Частният тунел е един от любимите ми безплатни VPN за Linux. негов 7-дневен безплатен пробен период ви позволява да получите достъп до всичките му функции, без да харчите нито стотинка. Но ако търсите дългосрочно безплатен VPN, ще трябва да потърсите другаде или да обмислите премиен план, тъй като Private Tunnel не предлага постоянна безплатна услуга.

Настройката на Linux е приятна и лесна. PrivateTunnel има полезно стъпка по стъпка ръководство за инсталиране на услугата чрез вашия терминал. Плюс това има PrivateTunnel 24/7 поддръжка на клиенти под ръка за всякакви проблеми с инсталацията.

Веднъж инсталиран, имате достъп до защитени сървъри на 12 места. Тестовете ми показаха висока скорост на изтегляне с минимално буфериране на видео съдържание. Неограничени данни също е голям плюс. Въпреки това не успях да деблокирам поточни сайтове като Netflix, Hulu и BBC iPlayer.

Сигурността тук не е проблем. 128-битово AES-GCM криптиране и добавена защита от DDoS атака пазете браузъра си скрит от изглед. въпреки това, PrivateTunnel поддържа някои журнали за наблюдение на работата и поддръжката. Това може да бъде обезпокоително, тъй като тези данни могат да попаднат в грешни ръце в случай на хакване или нарушаване на данни.

Научете повече за силното криптиране на Private Tunnel на пълният ни преглед, или започнете 7-дневния си безплатен пробен период сега.

Вземете частен тунел безплатно!

7. VPNBook

VPNBook

 • Шест сървъра в пет държави
 • Неограничена надбавка за данни, но редовни реклами
 • Страхотно за деблокиране на US Netflix
 • Специализирани конфигурации за настройка на Linux
 • Работи с: Netflix, Hulu и Amazon Prime Video
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, iOS и Android

Безплатен клиент на OpenVPN, VPNBook работи блестящо с Linux. Той дори предлага a стъпка по стъпка ръководство за инсталиране на неговия OpenVPN профил в Ubuntu. с отлична поддръжка на клиенти, включително контакти във Facebook и Twitter, винаги има някой, който да помогне за проблеми с инсталацията.

Безплатната услуга на VPNBook не струва и стотинка, но трябва да се примирите редовни реклами и изскачащи програми. За впечатляващото си представяне това изглежда малка цена за плащане.

В моите тестове успях достъп до ограничено съдържание в Netflix US, Hulu и Amazon Prime Video. Скоростта на изтегляне обаче беше проблем. Безплатната услуга на VPNBook предлага само шест сървъра в пет държави, така че не очаквайте скоростите на премиум доставчик.

Сигурността е моята основна грижа. VPNBook използва 128-битов ключ за криптиране AES а не на по-сигурните 256-битови. То също поддържа дневници за връзка, включително IP адреси и времеви марки, в продължение на една седмица, така че не мога да кажа, че поверителността ви е гарантирана.

Все пак VPNBook е чудесна безплатна услуга. Вижте пълния преглед да видим защо бяхме толкова впечатлени. Или изтеглете своя пакет OpenVPN и започнете да разглеждате без ограничения.

Вземете VPNBook безплатно!

8. Ускорете

ускорете устройството

 • Алтернатива за свързване на канали с първокласни VPN мрежи
 • Насладете се на 2 GB безплатни данни на месец без регистрация
 • Достъп до над 200 сървъра
 • Политика без регистрация за подобрена поверителност
 • Работи с: YouTube само за YouTube и BBC iPlayer
 • Съвместим с: Linux, Windows, macOS, iOS и Android

Speedify е нещо малко по-различно. Това е услуга за свързване на канали която комбинира връзки като wi-fi, ethernet и свързани смартфони в една бърза и сигурна връзка. Но тя все още изпълнява много от същите задачи като традиционната VPN.

Безплатните му планове предлагат Шифроване на AES128-GCM и политика без регистрация, така че вашите данни са в безопасност. В тестовете си изпитах добри скорости на изтегляне, особено в САЩ. И за безплатна услуга, Speedify предлага добър избор на сървър с 200+ сървъра на 50 места в световен мащаб.

Най-добрата новина е, че е много съвместим с Linux. Той предлага поддръжка за Базираните на Debian Linux дистрибуции на ARM и Intel, включително Ubuntu и Raspbian за Raspberry Pi.

Лошата новина е Speedify 2 GB месечно ограничение на данните ограничава до няколко часа стрийминг. Нещо повече, аз бях неспособен достъп до US Netflix, но бих могъл да предавам ограничено съдържание на YouTube и BBC iPlayer.

  Как смотреть доктора прыщ Поппер в 2023 году

Speedify има набор от ценови планове, които да отговарят на вашия бюджет, но неговия безплатната версия предлага всички функции на премиум пакетите, само с капачка за данни. За да научите повече за технологията за свързване на канали на Speedify, вижте нашия задълбочен преглед.

Вземете Speedify безплатно!

Как класирахме и тествахме тези VPN

Тествах всеки от тези VPN на две устройства: лаптоп, работещ с Mint, и настолен компютър, работещ с Ubuntu.

Сравних техните функции за сигурност, бързина и способност за поточно и торент.

Сигурност

Препоръчвам само VPN, които използват 128-битово криптиране или по-високо. 256-битовият е идеален, но 128-битов е достатъчен, за да ви защити при сърфиране, стрийминг и торент. Прочетох политиката за поверителност на всеки VPN за да потвърди използваното от него криптиране и че не поддържа никакви регистрационни файлове.

Тогава, Изпълних тест за теч на DNS / IPv6 на всеки VPN, за да се уверите, че е маскирал моя IP и насочи правилно моите DNS заявки. Аз също разгледа всички други функции за защита, които предлагат, като автоматични превключватели. Дадох предпочитание на добре закръглените услуги, които предлагат защита срещу течове и блокиращи зловреден софтуер.

скорост

Изпълних тестове за скорост за всеки VPN на няколко различни сървъра по време на пиковите и извън пиковите периоди. Препоръчах само VPN, които са достатъчно бързи за торент и потоци с висока разделителна способност.

Streaming

Проверих всяка услуга, за да видя кои стрийминг сайтове може да деблокира. Тествах тяхната съвместимост с Netflix US, Hulu, BBC iPlayer и HBO GO. Също така тествах дали могат да деблокират международни видеоклипове в YouTube и добавки на Kodi. Включих списък със съвместими поточни услуги с всеки преглед.

Torrenting

Използвах резултатите от тестовете си за сигурност, за да определя дали всеки VPN е достатъчно безопасен за торент. Разговарях с поддръжката на клиенти, за да потвърдя поддръжката на P2P в безплатните версии, преди да ги използвам, за да споделям няколко снимки и домашни видеоклипове със семейството си чрез P2P.

Какъв е уловът с безплатни VPN мрежи?

Услугите, които препоръчвам, са безопасни, но много безплатни VPN мрежи представляват сериозни рискове за сигурността. Тези доставчици използват по-ниско ниво на криптиране от техните първокласни колеги, така че вашите данни са по-лесни за кражба. Те също така са склонни да пропускат основни функции за сигурност, като превключватели за убийства, защита от теч и блокиране на WebRTC.

Най-често срещаният проблем, който открих по време на моето тестване, беше този повечето безплатни VPN ограничават вашите данни, скорост и честотна лента. Те правят безплатната услуга неудовлетворителна за използване, така че можете да надстроите до премиум ниво. Аз се уверих, че всички VPN препоръчваните са достатъчно бързи за използване без буфериране. 

Допълнително, повечето безплатни VPN са съвместими само с Windows и macOS. Те не конфигурират Linux дистрибуции Помощта за настройка е по-лесно достъпна за Ubuntu, но безплатните VPN за други дистрибутиви като Mint, Fedora и OpenSUSE са много по-трудни.

Ще намерите по-добра поддръжка за Linux и всички други платформи, когато изберете премиум VPN.

Често задавани въпроси

Трудно ли е да инсталирате VPN на Linux?

Има няколко прости начина да инсталирате VPN на вашето Linux устройство. 

Най-лесно е да използвате OpenVPN, но повечето доставчици предлагат свои собствени хранилища чрез ръководствата за инсталиране на Linux на своите уебсайтове. След това просто трябва да инсталирате хранилището чрез терминала.

Уверих се, че всеки от препоръчаните от мен VPN-и има задълбочено, лесно за разбиране ръководство за инсталиране на Linux.

Дали VPN забави връзката ми?

VPN действат като посредник между вашето устройство и уебсайта, до който се опитвате да получите достъп. Маршрутизирането на вашия трафик през VPN сървър причинява средно, 5% намаление на скоростта на връзката ви. 

Ако връзката ви работи около 90Mbps, VPN може да я намали до 85.5Mbps, което не е забележима загуба.

Ако вашият интернет доставчик е претоварен или прехвърля вашата линия, скоростта ви вероятно ще се увеличи, тъй като трафикът ви заобикаля вашата локална мрежа и вместо това използва по-бързата VPN мрежа.

Какво е OpenVPN за Linux?

Някои от VPN мрежите препоръчвам инструкции за настройка на OpenVPN.

OpenVPN е VPN приложение с отворен код за Linux. Ако е съвместим, вашият доставчик ще предложи персонализиран OpenVPN пакет, който можете да използвате за инсталиране на вашата VPN. Можете да прочетете повече за използването на OpenVPN на Linux тук.

резюме

Не се заблуждавайте от изкусителната цена. Безплатните VPN за Linux могат да ви оставят да плащате по други начини чрез течове на данни, бавна скорост и опасен зловреден софтуер.

Използвайки безплатен VPN, бихте могли да изложите вашето Linux устройство от риск хакери, измамници и атаки на човек в средата. Тъй като много VPN отдават приоритет на друг операционен софтуер, намирането на решение, когато нещата се объркат, може да бъде много по-трудно. Така че да поддържате вашето устройство да работи максимално ефективно, изберете VPN с специализирани Linux профили и светкавични скорости.

Ако имате нужда от VPN само за малко, като например, когато пътувате, имайте предвид, че премиум VPN все още е опция. Няколко варианта, включително NordVPN и Private Tunnel, предлагат гаранции за връщане на пари или безплатни изпитания, които ви позволяват да се наслаждавате на всичките им защити и функции без заплащане..

Ако се навеждате към първокласна услуга, прочетете нашето удобно ръководство на най-добрите VPN за Linux. А за всички най-нови оферти и спестявания, посетете нашите страница с купони.