uTorrent vs. BitTorrent – Kaj je hitrejše za mobilne / namizje v letu 2020?

Ko gre za odjemalce hudournikov, sta uTorrent in BitTorrent dva veterana z ogromnimi, zvestimi sledilci.

Toda kaj naredi enega boljšega od drugega? Ali je a večja raznolikost nastavitev, ali a bogatejši paket funkcij? Mogoče hitrost ali praktičnost je odločilni dejavnik?

Medtem uTorrent in BitTorrent sta si v resnici zelo podobni, med njima obstaja nekaj ključnih razlik. Ta članek vam bo pomagal razumeti podobnosti in razlike.

Naučila vas bo tudi, kako uporabljati VPN (virtualno zasebno omrežje) lahko poveča hitrost prenosa in vas zaščiti pred nevarnostmi prenosa hudournikov.

Konkretno, to je pomembno vedeti hudourništvo ni povsod zakonito, in tudi tam, kjer je, so bili nekateri naloženi globe – in celo aretirani – za nalaganje avtorskih pravic.

Vendar pa, z VPN-jem vaše internetne dejavnosti ni mogoče zaslediti nazaj. Zato nihče ne bo vedel, kakšno vsebino prenašate ali celo dejstvo, da sploh nalagate hudournike.

Vendar pa niso vsi VPN-ji enaki.

Na srečo smo ocenili tono VPN-jev in ugotovili, kateri so najboljše za prenos hudournikov. S svojimi zmogljivimi varnostnimi protokoli in strežniki, namenjenimi hudournikom,CyberGhostje še posebej dobra izbira.

In če ste resnično novi v hudourništvu in se želite naučiti varnega in anonimnega dela, si oglejte to vadnico.

uTorrent in BitTorrent imata skoraj identične vmesnike

Če ste uporabljali tako uTorrent kot BitTorrent, ste se verjetno vprašali, zakaj sta njihova vmesnika skoraj enaka. Vsekakor, če ne bi bilo imena in barv, bi zlahka zmotili eno za drugo.

uTorrent vmesnik: 

uTorrent vs. BitTorrent - Kaj je hitrejše za mobilne / namizje v letu 2020?

BitTorrent vmesnik: 

uTorrent vs. BitTorrent - Kaj je hitrejše za mobilne / namizje v letu 2020?

To je zato so praktično enaka programska oprema. Obe stranki sta v lasti BitTorrent, Inc.

BitTorrent (odjemalec) je bil razvit leta 2001 za implementacijo protokola BitTorrent. Takrat uTorrent še ni bil zasnovan – pravzaprav, na začetku to sploh ni bil izdelek BitTorrent. Začelo se je kot samostojni projekt konec leta 2004, prvič pa je bil objavljen septembra 2005. BitTorrent, Inc. je uTorrent pridobil decembra 2006.

Torej, medtem ko je BitTorrent prvi implementiral protokol, danes obe stranki vodi isto podjetje in uporabljata isto kodo. To ne pomeni, da ni nobenih razlik, vendar jih ne boste opazili na prvi pogled.

Kako so torej drugačni?

BitTorrent in uTorrent sta sorodna izdelka in imata takšne veliko skupnih lastnosti – vmesnik, nastavitve, neomejeno nalaganje, brezplačne in plačljive različice itd.

Vendar pa niso povsem enaki. Tu so razlike:

1. Velikost: uTorrent je veliko lažji od BitTorrent-a. UTorrent z manj kot 1 MB precej manj obdavčuje vaš operacijski sistem kot številne druge mučilne stranke. Za primerjavo, BitTorrent je skoraj 3 MB.

2. Pogostost posodobitev:  uTorrent se nenehno razvija, izdajata se alfa in beta različice, medtem ko BitTorrent izdaja samo stabilne različice. To pomeni, da čeprav boste z uTorrentom dobili več vrhunskih funkcij, je to morda na račun zanesljivosti.

3. Združljivost s platformo: BitTorrent je združljiv z Windows, Mac in Android, uTorrent pa je na voljo tudi v Linuxu.

4. Rudarstvo s kripto valutami: UTorrent in BitTorrent sta med namestitvijo sodelovala v ponudbi programske opreme (pogosto jo dobrodelni imenujejo “bloatware”). Vendar pa, UTorrent je znano, da je imel v preteklosti nekaj spodrsljajev, tudi tiho spuščanje kriptovalutov na računalnike, ki izprazni uporabnikov CPU brez njihovega dovoljenjaTo je očitno marsikomu zamerilo, da ne bi prišlo do česa takega, veliko uporabnikov je šlo tako daleč, da so namestili starejše različice odjemalca, kljub varnostnim tveganjem uporabe zastarele programske opreme.

Toda kateri je hitrejši? Ali je pomembno, ali uporabljam Windows ali Mac?

Kljub temu verjetno še vedno iščete odgovor na zelo pomembno vprašanje: katera stranka je hitrejša?

Na to bomo rekli ni nobenega odjemalca torrentov, ki bi hitro prenesel vaše prenose, ne glede na to, kateri operacijski sistem uporabljate.

Hitrost je odvisna od vaše internetne povezave in števila sejalcev, ki jih ima torrent datoteka. BitTorrent ni hitrejši od uTorrent ali obratno.

Vendar pa, kombiniranje VPN-ja z uTorrent-om ali BitTorrent-om lahko drastično poveča hitrost prenosa.

Kateri je hitrejši za Android in kateri za iOS?

Kot smo že povedali, ko gre za hitrost, ni prave razlike med uTorrent in BitTorrent, enako pa velja tudi za vašo Android napravo. Obe stranki imata celo enako oceno v Googlu Play (4,5 zvezdice).

Kljub temu z več kot petkratnim številom pregledov kot BitTorrent, uTorrent je v svetu bolj priljubljen kot BitTorrent. Če torej verjamete v modrost množic, bo uTorrent najboljša stava.

uTorrent Reviews: 

uTorrent vs. BitTorrent - Kaj je hitrejše za mobilne / namizje v letu 2020?

Ocene BitTorrent:

uTorrent vs. BitTorrent - Kaj je hitrejše za mobilne / namizje v letu 2020?

Kar zadeva vaš iPhone, vprašanje hitrejšega vprašanja ni tako pomembno iOS ne podpira torrentskih odjemalcev.

Če ste resnično zavezani iskanju rešitve te težave, boste morali svojo napravo zapreti, kar vam bo omogočilo prenos aplikacij, ki niso na voljo v Apple App Store.

Kako pospešiti prenos torrentov

Ne glede na to, katero napravo ali operacijski sistem uporabljate, še vedno obstaja način, kako izboljšati hitrost hripa.

To je zato, ker – zaradi dejstva, da lahko hudourniki porabijo veliko pasovne širine – vaš ponudnik internetnih storitev med prenosom morda poveže povezavo.

Najboljši način za to je namestitev VPN-ja. VPN bo šifriral in preusmeril ves vaš internetni promet prek oddaljenega strežnika, tako da vaš ponudnik internetnih storitev ne bo mogel nadzorovati nobene vaše spletne aktivnosti – vključno s torrenting.

In če ne bodo vedeli, da se mučite, vas ne bodo mogli upočasniti.   

Poleg tega imajo VPN-ji tudi druge načine uporabe, kot so hudourniki. Zaradi šifriranja lahko ščiti vas pred hekerji, in ker uporabljajo oddaljene naslove IP, vam jih lahko dajo dostop do spletnih vsebin z omejenim geo kot ameriški Netflix.

Za visoke hitrosti, zrakotesno varnost in neprimerljiv dostop do geo-omejene vsebine je nekaj najboljših VPN-jev:

Ponudnik uvrstitev Naša ocena uporabniške ocene
Izbira urednika 5,0 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
2 4.9 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
3 4.8 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
4 4.8 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto
5 4.7 / 5
Preberi pregled
Izvedi več Začeti >> Obiščite spletno mesto

In če vas zanima, kako preveriti različne stranke BitTorrent ali ugotoviti, katera spletna mesta torrentov so najbolj zanesljiva, smo tudi tam zajeti..

Morda bi vam bilo všeč tudi:

  • 5 najboljših (resnično BREZPLAČNI) VPN-ji za hudourništvo brez omejitev P2P
  • 10 najbolj priljubljenih (NON BLOCKED) hudourniških mest v letu 2020 [Posodobljeno]
  • Top 10 najboljših VPN-jev za hudourništvo
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me