uTorrent vs. BitTorrent – Što je brže za mobilni / stolni stol u 2020. godini?

Kada su u pitanju torrent klijenti, uTorrent i BitTorrent su dva veterana s velikim, odanim praćenjima.

Ali što jedno čini boljim od drugog? Je li veća raznolikost postavki, ili a bogatiji paket značajki? Može biti ubrzati ili praktičnost je odlučujući faktor?

Dok UTorrent i BitTorrent u stvari su vrlo slični, postoje neke ključne razlike između to dvoje. Ovaj će vam članak pomoći da shvatite sličnosti i razlike.

Također će vas naučiti kako koristiti VPN (virtualna privatna mreža) može povećati brzinu za preuzimanje i zaštititi vas od opasnosti preuzimanja bujica.

Konkretno, važno je to znati bujica nije svugdje legalna, pa čak i tamo gdje je, nekima su izrečene novčane kazne – pa čak i uhićene – za prenošenje zaštićenih medija.

Međutim, putem VPN-a, vaša internetska aktivnost ne može vas pratiti. Stoga nitko neće znati koji sadržaj preuzimate ili čak činjenicu da uopće preuzimate bujice.

Ipak, nisu sve VPN mreže iste.

Srećom, procijenili smo tonu VPN-a i shvatili koji su najbolje za preuzimanje bujice. Sa svojim moćnim sigurnosnim protokolima i poslužiteljima posvećenim bujicama,CyberGhostposebno je dobar izbor.

A ako ste stvarno novi u mučenju i želite naučiti kako to sigurno i anonimno učiniti, pogledajte ovaj vodič.

uTorrent i BitTorrent imaju gotovo identična sučelja

Ako ste koristili i uTorrent i BitTorrent, vjerojatno ste se pitali zašto su njihova sučelja gotovo identična. Doista, da nije bilo imena i boja, lako biste mogli pogrešiti jednu za drugom.

uTorrent sučelje: 

uTorrent vs. BitTorrent - Što je brže za mobilni / stolni stol u 2020. godini?

BitTorrent sučelje: 

uTorrent vs. BitTorrent - Što je brže za mobilni / stolni stol u 2020. godini?

To je zato što oni su gotovo isti softver. Oba klijenta su u vlasništvu BitTorrent, Inc.

BitTorrent (klijent) razvijen je 2001. godine za implementaciju BitTorrent protokola. UTorrent u to vrijeme još nije bio dizajniran – u stvari, u početku to čak nije bio ni BitTorrentov proizvod. Započeo je kao samostalni projekt krajem 2004., a prvi put je objavljen u rujnu 2005. BitTorrent, Inc. uTorrent je preuzeo u prosincu 2006..

Dakle, dok je BitTorrent bio prvi koji je implementirao protokol, danas oba klijenta vodi ista tvrtka i koriste isti kod. To ne znači da nema nikakvih razlika, ali nećete ih uočiti na prvi pogled.

Pa kako se razlikuju?

BitTorrent i uTorrent proizvodi su braće i kao takvi imaju puno zajedničkih značajki – sučelje, postavke, neograničeno preuzimanje, besplatne i plaćene verzije itd.

Međutim, oni nisu potpuno isti. Evo razlika:

1. Veličina: uTorrent je puno lakši od BitTorrent-a. S manje od 1 MB, uTorrent znatno manje oporezuje vaš operativni sustav nego mnogi drugi klijenti koji se buju. Usporedbom, BitTorrent je gotovo 3 MB.

2. Učestalost ažuriranja:  uTorrent se stalno razvija, pri čemu se puštaju alfa i beta verzije, dok BitTorrent izdaje samo stabilne verzije. To znači da Iako ćete s UTorrentom dobiti više vrhunskih značajki, to može biti na štetu pouzdanosti.

3. Kompatibilnost s platformom: BitTorrent je kompatibilan sa sustavom Windows, Mac i Android, ali uTorrent je dostupan i na Linuxu.

4. Kripto valuta rudarstvo: I uTorrent i BitTorrent imali su partnerske ponude softvera tijekom instalacije (često ih manje dobrotvorne nazivaju “bloatware”). Međutim, UTorrent je poznato da je u prošlosti imao nekoliko prozora, uključujući tiho bacajući kripto-rudare na računala, koji ispraznite CPU korisnika bez njihovog dopuštenjaTo je očito mnogima smetalo, pa da im se ne bi dogodilo nešto slično, mnogi su korisnici otišli čak i do instaliranja starijih verzija klijenta, usprkos sigurnosnim rizicima korištenja zastarjelog softvera.

Ali koji je brži? Znači li to da li koristim Windows ili Mac?

U tom slučaju, vjerojatno još uvijek tražite odgovor na vrlo važno pitanje: koji je klijent brži?

Na to ćemo reći ne postoji nijedan torrent klijent koji će ubrzati preuzimanja bez obzira na to koji operativni sustav koristite.

Brzina ovisi o vašoj internetskoj vezi i broju sejača koje ima torrent datoteka. BitTorrent nije brži od uTorrent ili obrnuto.

Međutim, kombiniranje VPN-a s uTorrentom ili BitTorrentom može dramatično povećati brzinu za preuzimanje.

Koji je brži za Android, a koji za iOS?

Kao što smo već rekli, kada je u pitanju brzina, ne postoji stvarna razlika između uTorrent i BitTorrent, a isto vrijedi i za vaš Android uređaj. Dva klijenta čak imaju potpuno istu ocjenu na Google Playu (4,5 zvjezdice).

Ipak, s preko pet puta većim brojem recenzija kao BitTorrent, uTorrent je u svijetu popularniji od BitTorrent-a. Dakle, ako vjerujete u mudrost gužve, uTorrent će biti vaš najbolji ulog.

uTorrent recenzije: 

uTorrent vs. BitTorrent - Što je brže za mobilni / stolni stol u 2020. godini?

BitTorrent recenzije:

uTorrent vs. BitTorrent - Što je brže za mobilni / stolni stol u 2020. godini?

Što se tiče vašeg iPhone-a, pitanje koje mu je brže vrijeme nije toliko relevantno iOS ne podržava bujice klijenata.

Ako ste zaista opredijeljeni da nađete rješenje ovog problema, morat ćete zatvoriti uređaj, što će vam omogućiti preuzimanje aplikacija nedostupnih u Apple App Store.

Kako ubrzati svoje Torrent Downloads

Bez obzira koji uređaj ili operativni sustav koristite, još uvijek postoji način da poboljšate brzinu buke.

To je zato što – bujica može iskoristiti puno širine pojasa – vaš davatelj internetskih usluga možda će vam ugasiti vezu tijekom preuzimanja.

Najbolji način za to je instalacija VPN-a. VPN će šifrirati i preusmjeriti sav vaš internetski promet putem udaljenog poslužitelja, tako da vaš internetski pružatelj neće moći nadzirati nijednu vašu mrežnu aktivnost – uključujući i torrenting.

A ako ne znaju da buriš, neće te moći usporiti.   

Osim toga, VPN-ovi imaju i koristi osim što su bujica. Zbog mogućnosti šifriranja mogu štiti vas od hakera, i zato što koriste udaljene IP adrese, mogu vam dati pristup web-sadržaju s ograničenom geološkom oznakom poput američkog Netflixa.

Za velike brzine, nepropusnu sigurnost i neusporedivi pristup geo-ograničenom sadržaju, evo nekoliko najboljih VPN-ova:

Ocjena davatelja naših ocjena Ocjena korisnika
Izbor urednika 5.0 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
2 4.9 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
3 4.8 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
4 4.8 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto
5 4.7 / 5
Pročitajte recenziju
Saznaj više Započnite >> Posjetite web mjesto

A ako ste zainteresirani za provjeru različitih BitTorrent klijenata ili otkrivanje koji su torent web stranice najpouzdaniji, imamo i vas tamo.

Možda će vam se također svidjeti:

  • 5 najboljih (ZATO BESPLATNO) VPN-ova za torentiranje bez ograničenja P2P
  • 10 najpopularnijih (NON BLOCKED) torent stranica u 2020. godini [Ažurirano]
  • 10 najboljih VPN-ova za torrenting
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me