YouTube Private proti neuvrščeni: Kakšna je razlika v letu 2020?

YouTube je odličen način za predstavitev vaših video spretnosti ali objavo svojih najljubših ljubkih video posnetkov. Vendar pa obstajajo časi, ko ne želite, da jih ves svet YouTube vidi. The enostavna rešitev je, da gremo zasebno ali ne kotiramo na borzi.

Kako poveš razliko? Najprej morate določiti raven varnosti svojih videoposnetkov. Ali jih želite videti samo prijatelji in družina? Ali imate podjetje, ki želi deliti webinar? Ali udobno delite povezave s potencialnimi strankami ali s prijatelji? Tu lahko razpakiramo veliko vprašanj, zato si poglejmo natančneje.

Razlika med zasebnimi in neuvrščenimi videoposnetki YouTube

Preden se prepustimo zasebnemu in nerazvrščenemu seznamu, preučimo, kaj ponuja javni video YouTube.

Javno

The Javna nastavitev za YouTube je privzeta za vse videoposnetke. Če vam je vsem, ki vidijo vaš videoposnetek, in vam ni vseeno, da bi prišel v Googlove rezultate iskanja, se držite javne nastavitve.

Poleg tega je nekaj prednosti, če ste zunaj na prostem:

 • A ogromno število naročnikov je super za posel, in lahko pritegne več strank.
 • Ustvarja učinkovito poznavanje blagovne znamke.
 • Je dobičkonosno s pravim podjetjem ali kreativno strategijo.
 • Lahko vas naredi superstar na YouTubu.

Če vas javni forum spravlja ob živce, niste sami. Nekaj ​​pomanjkljivosti:

 • Privablja trole.
 • Če imate ogrožene videoposnetke, lahko ogrozi prihodnje možnosti zaposlitve.
 • Vaše videoposnetke v YouTubu lahko najde vsak, čeprav jih izbrišete.

Zasebno

Zasebno je najvarnejša vrsta videoposnetka na YouTubu. Vidni so samo ljudem (do 50 skupaj), ki jih povabite. Zasebni videoposnetki ne prikažejo video priporočil, rezultatov iskanja in razdelkov na zavihkih videoposnetkov.

  A DNSCrypt legjobb alternatívái - biztonságos online maradás 2020-ban

Poleg tega povabljenci ne morejo videoposnetka deliti z drugimi. Tudi, tudi če ima nekdo povezavo, vam videoposnetka še vedno ne more ogledati, razen če ima povabilo.

Ne kotirajo na borzi

YouTubova video nastavitev, ki ni na seznamu, je navzkrižno zasebno in javno. Videoposnetki, ki niso na seznamu, so neviden v rezultatih iskanja, naročniške vire, predloge in uporabniške video zavihke. Vendar z videoposnetki, ki niso na seznamu, kdorkoli s povezavo lahko vidi in deli vaš video.

To je osnovna vsebina zasebnega in ne kotiranega. Pojdimo malo globlje in naštejmo prednosti za vsakega.

Prednost ustvarjanja videoposnetka »zasebnega«

Če so vaši videoposnetki za vas zelo osebni ali na primer imate skriven projekt podjetja, je YouTube zaseben idealen.

Tu je še nekaj prednosti:

 • Skupna raba videoposnetkov z ljubljenimi: Če vaši sorodniki živijo daleč stran, je to popoln forum za zasebne delitve posebnih trenutkov.
 • Vaša zasebna video knjižnica: Pomembne so osebne zbirke, kot so umetnost, stripi ali zapisi. Z videoposnetki ni nič drugače. Pripadajo vam – nihče drug.
 • Shranjevanje podatkov o podjetju: To je odlična možnost, če imate poslovne strategije, ki jih želite deliti z zaposlenimi, vendar ne želite, da bi jih videli vaši konkurenti (kot pomembni treningi).
 • Prihrani prostor za shranjevanje: Zasebna nastavitev je odličen kraj za shranjevanje na tone video posnetkov (zdrave mačke), namesto da bi v telefonu zmanjkalo prostora.

Prednost ustvarjanja videoposnetka “Ne kotirajo na borzi”

Če želite svoje videoposnetke deliti z veliko skupino, vendar ne želite, da se prikažejo v rezultatih iskanja, je YouTube, ki ni na seznamu, najboljša izbira za vas.

Tu je še nekaj prednosti:

 • Odličen je za povratne informacije sodelavcev: Če imate veliko podjetje (z več kot 50 zaposlenimi), je deljenje videoposnetkov, ki niso na seznamu, popolna.
 • Izmenjava portfelja s potencialnimi delodajalci: To možnost uporabite, če morate življenjepis predstaviti z več kot enim delovnim mestom.
 • Terensko testiranje potencialnega javnega videoposnetka: Videoposnetki, ki niso na seznamu, so idealni za zbiranje pregledov in pozitivnih komentarjev majhne skupine, preden pridejo v javnost. Če so ocene slabe, pritisnite Delete!
 • Čiščenje strani YouTube: Želite organizirati svojo stran in se znebiti teh starih neprijetnih videov. Vendar, kaj če še vedno želite, da bi vsi, ki so vgradili ali delili te videoposnetke, ohranili dostop? Brez problema. Videoposnetek spremenite v neuvrščen, kar odstrani vidnost iz vašega kanala.
  Kako gledati kako pratiti Kardashians bilo gdje besplatno

Poudariti moramo dve glavni točki glede neuvrščenih: Prvič, ti videoposnetki se včasih delijo na drugih spletnih mestih. Obstajajo celo namensko spletno mesto za neuvrščene videoposnetke YouTube. Drugič, vaš videoposnetki, ki niso na seznamu, bodo javno prikazani, če so na seznamu predvajanja.

Kako spremeniti nastavitve zasebnosti za video

Ko se prijavite v svoj Youtube račun, pojdite v zgornji desni kot na ikono kamere, da naložite video:

Nastavitve zasebnosti videoposnetka

Nato pojdite na Naloži stran če imate možnost javne, zasebne ali kotirane na borzi:

Naloži stran za Youtube

Zdaj lahko izberete video, ki ga želite naložiti iz računalnika. To je to!

Zaključek

Varovanje zasebnosti je pomembno, ko imate internet. Želite uživati ​​svobodo ustvarjanja in uživanja v videoposnetkih brez vdorov nezaželenih uporabnikov. Zasebni in zasebni Youtube ne predstavljajo ovire za javnost. Izdelava zasebnih videoposnetkov je najboljša, če želite zagotoviti, da so vaši videoposnetki čim bolj varni. Na koncu pa odvisno od vas, ali se odločite, katero stopnjo varnosti potrebujete.

Nadaljnje branje

Več informacij o tem, kako ostati varen v spletu, najdete v našem Ultimate Vodniku o zasebnosti na spletu in preberite si o najboljših VPN-jih.

Morda vas bo zanimalo tudi branje Kako dostopati do YouTube TV od koder koli.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me