10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

Iskanje najboljšega VPN-ja za vašo varno uporabo v spletu se zdi nemogoče. Tam je na stotine VPN-jev in vsak trdi, da je najboljši.

Pri vpnMentor, doslej smo preizkusili več kot 300 VPN-jev za hitrost, varnost, podporo in funkcije. Analizirali smo kopice podatkov in preskočili pristranske preglede. Namesto tega smo izvedli lastne teste, da smo vam predstavili seznam 10 najboljših storitev.

Poklicali smo celo k Googlu in PayPalu, da bi raziskali govorice o nekaterih VPN-jih. Izključili smo tudi več senčnih VPN-jev: čeprav še niso ujeli skupnih podatkov o uporabnikih, nas kmalu skrbi, da bodo.

To smo ugotovili medtem nekaterim majhnim VPN-jem primanjkuje marketinških proračunov od nekaterih večjih blagovnih znamk jim je uspelo preseči nekatere velike fante.

Po drugi strani smo ugotovili, da nekaj več priljubljeni VPN-ji so pravzaprav precej brez vrednostiin celo nevarno – ko se opravi s strogimi testiranji.

Iskreno lahko rečemo, da smo po tem preizkusnem postopku prepričani naših 10 najboljših VPN-jev vas bo varovalo, varovalo vaše podatke in vam zagotavljalo hitrost strele.

Če želite vedeti, kako smo preizkusili in razvrstili te VPN, kliknite tukaj.

Kratek čas? Tu je povzetek najboljših VPN-jev:

  1. NordVPN – # 1 VPN leta 2023
  2. ExpressVPN – # 1 za hitrost
  3. CyberGhost – Najboljši VPN za začetnike
  4. Surfshark – Najboljši VPN za družine ali mala podjetja
  5. ZasebnoVPN – Najboljši proračun VPN Plus 5 več odličnih VPN, ki jih ne smete zamuditi!
 • Primerjalna tabela funkcij VPN
 • Kako smo se uvrstili & V primerjavi s temi VPN-ji

Tukaj so predstavljeni najboljši ponudniki VPN leta 2023 & V primerjavi

1. NordVPN

Leta 2023 se je uvrstila med 1. mesto VPN

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Da, na voljo so posebni strežniki P2P
 • Deluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Na voljo na: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, Usmerjevalniki, Raspberry Pi, Android TV, Chrome, Firefox
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez zapisov

NordVPN je naše # 1 VPN priporočilo. Zagotavlja izjemno vsestransko vrednost, z odličnimi lastnostmi in zmogljivostjo po ceni, ki jo lahko premagate.

Šifriranje AES-256 in podpora protokolom OpenVPN in IKEv2 / IPSec ohranjajo varen promet in skrit. Ker je registrirano v Panami, NordVPN je tudi daleč stran Nadzor nad štirinajstimi očmi in moteči zakoni o hrambi podatkov. To omogoča zbiranje nič občutljivi dnevniki uporabnikov – odlične novice za zasebnike.

Ogromno omrežje NordVPN ima več kot 5.400 strežnikov v več kot 60 državah, z rednimi novimi dodatki. Ponuja posebne strežnike za P2P, dvojno šifriranje, namenske IP-je in onion prek VPN za uporabnike Tor.

Varno pretakanje in hudourništvo so opravila z enim klikom pri NordVPN. Zahvaljujoč lastniškim nastavitvam DNS SmartPlay, odjemalec NordVPN samodejno poskrbi zanesljiv dostop in visoke hitrosti, ko odprete Netflix in druge storitve pretakanja.

The CyberSec apartma je še ena edinstvena funkcija NordVPN. Zagotavlja adblocking in dodatno zaščito pred zlonamerno programsko opremo. Napredno nastavitve zatemnitve zagotoviti, da VPN deluje v državah z močno cenzuro, kot je Kitajska. Poleg tega vam ni treba skrbeti zaradi puščanja VPN, kot ga ponuja NordVPN dva različna stikala za ubijanje in nastavitve DNS po meri da jih preprečijo.

Če boste kdaj potrebovali pomoč, lahko računate na 24/7 podpora strankam v živo da vam pomagajo. Še več, NordVPN ima ogromno bazo znanja poln koristnih informacij o nastavitvah in strežnikih.

Ne uporabljaj, če:

 • Želite plačati s PayPalom.

Spodnja črta? Mislimo NordVPN je vrhunski večnamenski VPN, vendar smo bili razočarani, ker ne morete plačati s PayPalom. Njene intuitivne aplikacije in odlične funkcije lahko preizkusite v šestih napravah z a brez tveganja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Glave navzgor – NordVPN ima odlične ponudbe! Pridobite do 70% popusta na svoj načrt NordVPN s temi super kuponi.

Preizkusite NordVPN zdaj!

Za več informacij, preberite celoten pregled NordVPN.

2. ExpressVPN

Kot 2. mesto v skupni rabi, toda hitrost # 1

slika ekspresnega prodajalca

 • Namenski profil hudournika: Ne (vendar vsi strežniki podpirajo aktivnost P2P)
 • Deluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV
 • Na voljo na: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, Usmerjevalniki, Raspberry Pi, Chrome, Firefox, Safari, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Amazon Fire TV, Samsung Smart TV, Roku, Chromecast, Nvidia Shield
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez zapisov

Na hitro smo preizkusili na desetine VPN-jev na več lokacijah in ExpressVPN je prišel na vrsto.

ExpressVPN ima 3.000+ hitrih strežnikov na 160 globalnih lokacijah. To je tudi najhitrejši VPN, ki smo ga preizkusili, zato je idealen za pretakanje in hudourništvo.

The funkcija razdelitve tunelov vam omogoča, da ExpressVPN prilagodite svojim potrebam tako, da izberete, katere aplikacije in storitve so šifrirane. Tole je zelo koristno, če želite imeti dostop do lokalnih in tujih vsebin na isti napravi.

Še več: ExpressVPN vam lahko pomaga do dostopa do vaše priljubljene vsebine tudi na platformah, ki ne podpirajo VPN-jev. Zahvaljujoč se MediaStreamer Funkcijo lahko brezplačno gledate na pametni televiziji, Amazon Fire TV, Apple TV in igralnih konzolah.

ExpressVPN podpira povezave P2P na vseh strežnikih, zato ne potrebujete profila za hudournike. Funkcija pametne lokacije v aplikaciji izbere najboljši strežnik za vas.

ExpressVPN ponuja 256-bitno šifriranje in Podpora za OpenVPN na vseh platformah, zagotavlja zanesljivo zaščito. Poleg tega dobite DNS zaščita pred uhajanjem in a Zaklepanje omrežja nastavitev – z drugimi besedami, stikalo ubijanja za vašo povezavo.

ExpressVPN je inovativen TrustedServer tehnologija zagotavlja, da vsak ExpressVPN strežnik vedno naloži popolnoma enako varno in posodobljeno programsko opremo, kar močno zmanjša varnostna tveganja. TrustedServer omogoča tudi strežnikom ExpressVPN, ki uporabljajo samo RAM. Ker strežniki nikoli ne zapišejo na trdi disk, po ponovnem zagonu ni mogoče shraniti nobenih podatkov na strežniku – niti slučajno. To ponuja neverjetno raven varnosti.

ExpressVPN dosledno obide Veliki požarni zid Kitajske, tako da je to tudi najboljša izbira za regije z močno cenzuro.

Storitev za stranke je prav tako na voljo, s koristna 24/7 podpora za klepet v živo in podrobna navodila za nastavitev za številne podprte platforme.

Ne uporabljaj, če:

 • Iščete poceni VPN. ExpressVPN je lahko dvakrat dražji od nekaterih drugih VPN-jev na tem seznamu.

ExpressVPN ponuja zmagovalno kombinacijo zmogljivosti in zasebnosti kar je zagotovo vredno denarja. Lahko ga vzamete tudi za a brez tvegane testne vožnje na treh napravah, iz vljudnosti 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Skratka, ta VPN zlahka zadovolji tudi najzahtevnejše uporabnike.

Ne zamudite najboljših ponudb ExpressVPN. Z našimi kuponi si zagotovite najhitrejši VPN s 49% popusta.

Preizkusite ExpressVPN zdaj!

Preberite si v celoti ExpressVPN pregled da vidite, kaj pravijo pravi uporabniki.

3. CyberGhost

Najboljši VPN za začetnike

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Da
 • Deluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, DAZN, HBO GO, Amazon Prime Video, Sky Go
 • Na voljo na: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki, Raspberry Pi, Chrome
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez zapisov

Če cenite vmesnik, ki je enostaven za uporabo z uporabnikom prijazno zasnovo, je CyberGhost morda popoln VPN za vas.

Ta ponudnik s sedežem v Romuniji prihaja z vsemi osnovnimi stvarmi – trdno šifriranje, nič zapisovanja in impresivno omrežje, ki se ponaša s 5.700 strežniki v 90 državah. Z aplikacije za tesnjenje in dodatek kill stikalo Za dobro mero je ta VPN stabilen in varen.

CyberGhost se ponaša z nastavitvijo in uporabo z enim klikom. Poleg samodejne povezave z najhitrejšim strežnikom se je posvetil strežniki za pretakanje in hudourništvo ki vam pomagajo do Netflix US, Hulu in drugih priljubljenih storitev.

Prav tako je enostavno krmariti po aplikacijah osnovne in napredne nastavitve. Nastavite lahko pametna pravila in prilagodite funkcije povezave.

Čeprav ne tako hitro kot NordVPN ali ExpressVPN, CyberGhost ponuja dovolj dobre hitrosti za brezstično pretakanje in hudourništvo. Če imate težave, lahko vedno poiščete pomoč live chat.

Ne uporabljaj, če:

 • Potrebujete VPN, ki deluje na Kitajskem. Trenutno CyberGhost ne more zaobiti Velikega požarnega zidu Kitajske.

Mislimo, da je CyberGhost preprost VPN, ki odlično opravi na vseh frontah. To je še en najboljši izbor in si zasluži zasluženo tretje mesto na naši skupni lestvici. Preizkusite sami na do 7 napravah z brezplačno 24-urno preizkušanje in 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preizkusite CyberGhost zdaj!

Oglejte si naše CyberGhost pregled za več podrobnosti.

4. Surfshark

Najboljši VPN za družine ali mala podjetja

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Ne (P2P je dovoljen na vseh strežnikih)
 • Deluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video, ESPN
 • Na voljo na: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki, Chrome, Firefox, Amazon Fire TV
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez zapisov

Surfshark je sorazmerno nova storitev VPN, ki pa si že daje ime.

Kot nov ponudnik, Surfshark ponuja zelo redek bonus – neomejene istočasne povezave. Če želite zaščititi vso družino (ali sami uporabljati veliko naprav), ne boste našli boljše ponudbe.

Seveda to ne bi bilo pomembno, če Surfshark ni zagotovil dobre storitve – vendar pa. Njegove značilnosti vključujejo deljeno tuneliranje, dvojno šifriranje, zaščita stikala ubijanja in varnostni paket, imenovan CleanWeb ki blokira oglase in preprečuje zlonamerno programsko opremo. Našli boste tudi dodatne nastavitve zakrivanja z načinom NoBorders, medtem Način za kamuflažo celo vašemu ponudniku internetnih storitev preprečuje, da bi videl, da ste povezani z omrežjem VPN.

Rastoča mreža Surfsharka vključuje več kot 1041 strežnikov v 61 državah. To pomeni, da boste imeli vedno hiter in zanesljiv dostop do želene vsebine.

Ne uporabljaj, če:

 • Na usmerjevalnik morate namestiti svoj VPN – Surfshark nima namenske aplikacije za usmerjevalnik.

Na splošno je Surfshark impresiven VPN z vrhunsko vrednostjo in preprostimi, elegantnimi aplikacijami. Ponujajo odlične ponudbe z visokimi popusti na dolgoročne načrte in enomesečno obdobje vračila.

Preizkusite Surfshark zdaj!

Preberite naše celoten pregled Surfshark in si oglejte, kaj mislijo resnični uporabniki.

5. ZasebniVPN

Najboljši proračunski VPN

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Ne, vendar je promet P2P dovoljen na vseh strežnikih
 • Deluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, Amazon Prime Video
 • Na voljo na: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Usmerjevalniki
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez zapisov

PrivateVPN je cenovno ugodna storitev z odličnim ugledom. Upravlja kompaktno omrežje 150+ strežnikov v lastni lasti v 59 državah na več kot 80 različnih lokacijah.

Ta ponudnik s sedežem na Švedskem je zavezan k zagotavljanju zasebnosti in varnosti svojih uporabnikov. Čeprav je podrejena pristojnosti 14 oči, PrivateVPN ne more prenesti vaših podatkov, saj ne beleži nobenega. The preproste in enostavne aplikacije prihajajo z Šifriranje AES-256 in podpora več protokolov, vključno z industrijskim standardom OpenVPN.

PrivateVPN poleg zaščitnega stikala ponuja zaščito pred puščanjem IPv6 in DNS. Ima tudi način Stealth, ki je zasnovan tako, da obide VPN bloke in požarne zidove DPI neomejen dostop do globalne vsebine.

Čeprav nima na tisoče strežnikov in bliskovitih funkcij, PrivateVPN ostaja odlična izbira za dostop do vaše priljubljene geoblokirane vsebine. To je omogoča povezave P2P na vseh strežnikih in ponudbah specializirani strežniki za Netflix in druge priljubljene kanale za pretakanje. Impresivne hitrosti PrivateVPN pomenijo, da vam ne bo treba čakati na odlaganje ali zaostajanje: izberite svoj profil in začnite gledati!

Ne uporabljaj, če:

 • Želite VPN z velikim številom strežnikov.

Če iščete ponudnika proračuna z nizkimi cenami na kratkoročne in dolgoročne načrte, bi bil PrivateVPN lahko tisto, kar potrebujete. The 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja vam daje dovolj časa, da sami preizkusite to VPN.

Poskusite PrivateVPN zdaj!

Za več informacij preberite naše popoln pregled PrivateVPN.

6. IPVanish

Odlične aplikacije in stabilne hitrosti

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Ne
 • Deluje z: Netflix, BBC iPlayer
 • Na voljo na: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Windows Phone, Usmerjevalniki, Chromebook, Amazon Fire TV
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez zapisov

Zaradi ravnovesja med varnostjo in učinkovitostjo je IPVanish še en najboljši izbor VPN. Z 1.200+ strežnikov, spodobna moč za odblokiranje in zanesljiva zaščita, ta ponudnik ima veliko za ponuditi.

256-bitno šifriranje in a različne protokole VPN – vključno z OpenVPN – naredite IPVanish varen. A kill stikalo in DNS / IPv6 zaščita pred uhajanjem poskrbite, da boste vedno zaščiteni.

Hitrost je hitra in zanesljiva, zato vam ni treba skrbeti zaradi motečih padcev povezav ali težav s stabilnostjo. Kaj je več, IPVanish je pred kratkim izboljšal svoje strežnike Netflix, zaradi česar je zanesljiv za pretakanje.

IPVanish podpira povezave P2P in proxy SOCKS5 za hiter prenos torrentov. Čeprav IPVanish ima sedež v ZDA (kar bi po navadi podvrglo zahtevam DMCA), deluje zakonito politiko ničelnega beleženja – zato pristojnost ZDA ne bi smela biti težava za hudournike oboževalcev.

IPVanish tudi ponuja dodatne nastavitve zamračenja in dodatna konfiguracija IP-ja kot intervali ponastavitve. Te lastnosti, skupaj z 24/7 podpora strankam in 10 hkratnih povezav, izstopajo med številnimi drugimi storitvami VPN. Želimo si, da bi bilo obdobje vračila nekoliko daljše, a 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja je še vedno boljši kot nič.

Ne uporabljaj, če:

 • Iščete poceni VPN.

IPVanish ni najbolj poceni ponudnik, a cena je prava za veliko vrednost, ki jo ponuja ta VPN.

Preizkusite IPVanish zdaj!

Preverite, kaj pravijo pravi uporabniki IPVanish pregled.

7. Ščit za žarišče

Zanesljiva zaščita in enostavno pretakanje

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Ne
 • Deluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video
 • Na voljo na: Windows, macOS, Android, iOS, Chrome
 • Zapisovanje podatkov: Da (dnevniki povezav hranijo trajanje sej VPN in podatke za tržne namene)

Vplačani VPN Hotspot Shield – znan kot Hotspot Shield Premium – vključuje dostop do več kot 2500 svetovnih strežnikov, tako dobro, kot elegantne aplikacije in velike hitrosti. Ali je to vredno stroškov?

Tako bi rekli. Ta VPN je dobra izbira tako za naključne kot za porabnike energije, saj zagotavlja odlično varnost 128-bitno / 256-bitno šifriranje in lastniški protokol Catapult Hydra (temelji na OpenSSL).

Hotspot Shield med pretakanjem stisne podatke optimiziran dostop do Netflixa pretakanje brez puferja.

Za funkcije dobite bistveno kill stikalo in ne veliko drugega. Ne boste našli nastavitev DNS po meri ali dodatne pomoči za hudournike. Čeprav je promet P2P dovoljen, vam je bolje, da z drugim VPN-jem na tem seznamu, če vam je hudourništvo prednostna naloga.

Zato je to kljub odličnim splošnim zmogljivostim, Ščitna točka ni storitev VPN brez dnevnika. V kombinaciji z ameriško jurisdikcijo bi to lahko postalo lahka tarča za avtorske trolove ali zahteve DMCA – še posebej, če ste prebivalec ZDA.

Ne uporabljaj, če:

 • Za hudourništvo potrebujete VPN.

Čeprav ima Hotspot Shield svoje pomanjkljivosti, ostaja priljubljena, zmogljiva in cenovno dostopna storitev VPN. Priporočamo, da ga vzamete za testno vožnjo s 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preizkusite Hotspot Shield zdaj!

Preberite naše Pregled žariščne točke da bi videli, kaj mislijo strokovnjaki.

8. UltraVPN

# 1 za podporo strankam

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Ne
 • Deluje z: Netflix, Hulu, HBO GO
 • Na voljo na: Windows, macOS, Android, iOS, Fire TV
 • Zapisovanje podatkov: Da (zbira IP naslov, lokacijo in podatke o napravi, ne pa dnevnikov dejavnosti)

UltraVPN je poceni storitev z odličnim servisom za stranke. Po telefonu se lahko obrnete celo na njegovo podporo!

Deluje 100+ strežnikov na več kot 55 globalnih lokacijah. Med našimi testi smo lahko odblokirali Netflix, Hulu in HBO GO. Njeni strežniki so hitri, mi pa smo doživeli minimalno varovanje.

UltraVPN nudi močno varnost s podporo za OpenVPN in 256-bitno šifriranje. Žal ima enak problem kot Hotspot Shield – hrani nekaj dnevnikov. Deluje tudi v ZDA, zato zanj velja pristojnost 14 oči. Rezultat? Ta VPN ne bi smel biti vaš prvi izbor, če želite popolno anonimnost.

Na zgornji strani, UltraVPN je enostaven za namestitev in uporabo z odličnimi namiznimi in mobilnimi aplikacijami.

Ne uporabljaj, če:

 • Za dostop do BBC iPlayerja zunaj Združenega kraljestva potrebujete VPN.

Spodnja črta? Če potrebujete hiter VPN za pretakanje, razmislite o UltraVPN. Preizkusite ga lahko brez tveganja s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Preizkusite UltraVPN zdaj!

Za vse, kar uporabniki povedo o UltraVPN, si oglejte naš pregled.

9. VyprVPN

Impresiven namizni VPN – za ceno

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Ne
 • Deluje z: Netflix, Hulu, BBC iPlayer
 • Na voljo na: Windows, macOS, Android, iOS, Usmerjevalniki, Android TV, QNAP, Blackphone, Anonabox
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez beleženja

VyprVPN strankam ponuja dve različici, če pa ste uporabnik sistema Windows ali Mac, boste želeli paket Premium.

Poleg 700+ strežnikov in a zero-log politika, VyprVPN Premium vam omogoča funkcijo, po kateri je znan: svoj lastniški protokol Chameleon.

Izboljšana različica OpenVPN, Chameleon nudi dodatno zaščito in dodatno mišico za obhod geoblokov. Zaradi tega je VyprVPN zanesljiva izbira za dostop do Netflixa ZDA in druge priljubljene tokove.

Na žalost je Chameleon trenutno na voljo samo v namiznih aplikacijah. Kljub temu pa osnovni paket VyprVPN ponuja izjemno zasebnost in zmogljivost na mobilnih napravah. Programska oprema je odporen na tesnjenje, eleganten, in kar je najpomembneje – enostaven za uporabo.

VyprVPN nikakor ni proračunska storitev, vendar dobite odlične popuste, če se odločite za daljši načrt. VyprVPN ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da lahko preizkusite storitev brez tveganja.

Ne uporabljaj, če:

 • Želite plačevati z Bitcoin ali drugimi kripto valutami
 • Želite VPN z odzivnim 24/7 servisom za stranke

VyprVPN se je izkazal kot zanesljiv ponudnik, ki ceni zasebnost uporabnikov.

Preizkusite VyprVPN zdaj!

Preberite naše celoten pregled VyprVPN za več informacij.

10. ZenMate

Preprost VPN, ki nalogo opravi

10 najboljših storitev VPN: Zaupno, varno in hitro (posodobitev 2023)

 • Namenski profil hudournika: Ne (omogoča promet P2P)
 • Deluje z: Netflix
 • Na voljo na: Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, Firefox, Opera
 • Zapisovanje podatkov: Stroga politika brez beleženja

Svojo primerjavo zaključimo s ponudnikom, ki se drži osnov. ZenMate ne izstopa toliko kot druge storitve, ki so sestavile naš seznam, vendar obstaja zelo dober razlog, da je tukaj.

Za skromno ceno vam daje ZenMate Šifriranje OpenVPN, a stroga politika ničelnega beleženja, in več kot 290 strežnikov v 30 državah. P2P promet je dovoljen, tudi če ni ločenega profila za hudourništvo in hitrosti so dovolj hitre za pretakanje HD brez vprašanj.

Obstaja tudi kill stikalo, zato občutljivih podatkov ne boste puščali, če se povezava zruši. To se je pogosto dogajalo – po nekaj izboljšavah pa je ZenMate bolj stabilen kot kdajkoli prej.

Če vam bo podpora za klepet v živo pomembna, bo ZenMate VPN verjetno razočaral, saj ponuja le sistem vozovnic. Kljub temu lahko od prijaznega osebja pričakujete pravočasne in podrobne odgovore.

Všeč nam je, da ponudniki VPN postajajo vedno boljši in boljši. ZenMate je eden izmed teh ponudnikov – s množične izboljšave celotne storitve, ta VPN je zrastel dovolj, da si zasluži mesto med najboljšimi v letu 2023.

Ne uporabljaj, če:

 • Za pretakanje potrebujete VPN. Zenmate samo resnično omogoča dostop do Netflixa.

Oglejte si, kaj vse počne ZenMate s svojim brezplačnim 7-dnevno sojenje in 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preizkusite Zenmate VPN zdaj!

Oglejte si, kaj mislijo strokovnjaki in uporabniki ZenMate v našem pregledu.

Najboljši VPN: Tabela za hitro primerjavo

Brezplačen preizkus Jamstvo za vračilo denarja Združljive storitve pretakanja
NordVPN 30 dni 440+ in več Netflix, HBO, Hulu, Showtime, BBC iPlayer, Amazon Prime Video in Sling TV
ExpressVPN 30 dni Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, Showtime, Sling TV, DAZN in BBC iPlayer
CyberGhost 24 ur 45 dni Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN in še več.
Surfshark 30 dni Netflix, Hulu, CBS, ESPN, Amazon Prime Video in še več.
ZasebnoVPN 7 dni 30 dni Netflix, Hulu, HBO, Hotstar, Amazon Prime Video in BBC iPlayer.
IPVanish 7 dni Netflix, BBC iPlayer
Ščit omrežne točke 7 dni 45 dni Netflix (čeprav ni ameriški katalog), BBC iPlayer
UltraVPN 30 dni Netflix, Hulu in HBO GO
VyprVPN 30 dni Netflix in BBC iPlayer Hulu ter Amazon Prime Video in še več.
ZenMate 7 dni 30 dni Netflix

Izbira najboljše storitve VPN: Kako smo se uvrstili & V primerjavi s temi VPN-ji

Na voljo je na stotine storitev VPN in vsaka trdi, da je popolna za vaše potrebe. Izbira najboljšega VPN je lahko težavna. Naša poglobljena priporočila upoštevajo najpomembnejša merila, vam ponuja vse informacije, ki jih boste potrebovali, da se pravilno odločite.

Varnost

Dva ključna vidika vrhunskega VPN sta zasebnost in varnost. Močno boste našli ponudnika, ki ga ne bo ponudil na papirju – toda stvari so lahko v resnici drugačne.

A VPN s preverjenim pravilnikom brez dnevnika zagotavlja, da je vaš digitalni odtis varen. Pravilniki o nedelovalnih dnevnikih pomenijo, da se nobeden vaših podatkov ne zbira, hrani ali deli medtem ko brskate. Ščiti vas pred radovednimi očmi in ohranja vašo zasebnost, zaradi česar je eno izmed vodilnih meril na naši lestvici VPN.

Hitrost

Druga nujna sestavina v receptu za najboljši VPN je hitrost. Uporaba VPN pomeni, da se vaš promet pošilja prek dodatnih strežnikov, kar vpliva na vašo hitrost. Vsak VPN vas bo na nek način upočasnil; pravo vprašanje je, koliko. The najhitrejše storitve VPN imajo najmanjši vpliv na kakovost vaše povezave. Omogočili vam bodo brskanje, hranjenje in pretakanje brez motečega zaostanka ali varovanja.

Resnično hiter VPN vam lahko pomaga tudi pri premagovanju ISP-a. Morda boste dosegli hitrejše hitrosti, kot ste jih začeli.

Pretakanje

Ko že govorimo pretakanje, VPN-ji so priljubljena rešitev za dostop do celotne palete vsebin na platformah, kot je Netflix, Hulu, BBC iPlayer, in DAZN. Takšne platforme omejujejo njihove storitve odvisno od vaše regije, vendar vam povezava s pravim strežnikom VPN lahko odpre vrata za vaše najljubše oddaje.

Torrenting

VPN so uporabni tudi za oboževalce hudournikov – zlasti v državah, kjer so hudourniki prepovedani. Tudi če upoštevate pravila (priporočamo vam, da to storite), hudourništvo brez dodatne zaščite vas lahko izpostavi do pohlepnih avtorskih trolov in hekerjev.

Povezave P2P niso varne, lahko pa to spremenite z a dober VPN za hudournike. Avtor prikrivanje resničnega naslova IP in skrivanje prometa za plastjo šifriranja, izognili se boste vsem grožnjam, ki jih prinaša nalaganje hudournikov, medtem ko uživate ugodnosti. V primerjavi z VPN smo preverili funkcije torrentinga, kot so P2P profili, pooblaščenci SOCKS5 in enostavna namestitev s hudourniki strank.

Cenzura

Nenazadnje pa se pogovorimo cenzura. Veste, da ste pristali na zanesljivega ponudnika, ko vaš VPN deluje v državi, ki ga aktivno poskuša blokirati. Med raziskavo smo si ogledali posebnosti in nastavitve za dodatno zamračenje. Najboljše storitve VPN na celotnem seznamu so se izkazale cenzurne regije, kot so Kitajska, Iran, in ZAE.

Številni drugi dejavniki so igrali pomembno vlogo v naši končni razvrstitvi. Tej vključujejo velikost strežniškega omrežja, šifriranje, varnostne funkcije, enostavnost uporabe, in seveda – cena. Pri iskanju vsake podrobnosti za naše preglede in teste VPN nismo prihranili stroškov.

Najboljše storitve VPN: Pogosto zastavljena vprašanja

Prosti proti plačljivim VPN: so brezplačni VPN-ji varni?

Je VPN zakonit za uporabo?

Ali je varno uporabljati VPN?

Kako uporabljam VPN?

Koliko stane VPN? Lahko dobim dober poceni VPN?

Ali lahko namesto VPN uporabim Tor ali proxy?

Kateri je najboljši VPN za mojo napravo / programsko opremo / operacijski sistem?

Prosti proti plačljivim VPN: so brezplačni VPN-ji varni?

Lahko bi trdili, da vam ne bi bilo treba kupovati svoje pravice do zasebnosti na spletu. S tem se v teoriji strinjamo, soočiti se moramo tudi z realnostjo.

Ponudniki VPN ponujajo storitev v zameno za nekaj. In ko nekaj ni denar, je ponavadi veliko slabše. Resnično zastonj ni nič takega: verjetno ne plačate izdelka, ti si izdelek.

Na žalost ima večina brezplačnih VPN resnih omejitev in predstavljajo resne grožnje zasebnosti in varnosti uporabnikov. Od počasnih hitrosti in omejitev pasovne širine do nadležnih oglasov in celo prodaje podatkov, obstaja veliko veljavnih razlogov, da se izognete brezplačnim VPN-jem.

Vzemite za primer Hola. Ta brezplačna storitev VPN je v bistvu poveličeni proxy, ki za medsebojno preusmeritev prometa uporabnikov uporablja medsebojno delitev datotek. Ne samo, da se vaša pasovna širina deli, Hola zbira in beleži skoraj vse podatke iz vaše seje brskanja. Njihova „politika zasebnosti“ to celo določa vaše podatke bo delil s tretjimi osebami, podružnicami in partnerji.

Niso vsi brezplačni VPN-ji slabi. Strogo smo preizkusili na desetine brezplačnih storitev in našli nekateri brezplačne VPN, ki so varne za uporabo. A je to dovolj?

Ko pogledate ponudba VPN-jev z dodatno vrednostjo, verjetno ne boste želeli brezplačne storitve. To je preprosto – če želite ponudnika, ki bo zagotavljamo vašo zasebnost in vam nudi strežnike in funkcije, ki jih potrebujete, bolje je plačati nekaj dolarjev, kot pa razočarati z brezplačnim VPN-jem.

Upoštevajte, da lahko skupne stroške plačanega VPN občutno znižate tako, da izkoristite prednosti diskontne ponudbe in kode kuponov. Tako lahko dobite vrhunsko storitev za menjavo žepov – win-win situacija!

Veliko vrhunskih storitev VPN ponuja tudi brezplačne preizkuse, tako da lahko brezplačno preizkusite njihovo storitev. Večina nudi tudi garancije za vračilo denarja, tako da boste lahko imeli preizkusno obdobje brez tveganja, da boste zadovoljni s storitvijo.

Je VPN zakonit za uporabo?

Ker se VPN-ji lahko uporabljajo za lažje nezakonite dejavnosti, mnogi menijo, da je sama programska oprema v nasprotju z zakonom. To ni res.

Uporaba VPN je zakonita v 95,9% držav. Uporaba VPN je nezakonita (ali spada v sivo območje) na:

 • Kitajska
 • Irak
 • Iran
 • Rusija
 • Belorusija
 • puran
 • Oman
 • ZAE

Uporaba VPN je običajna praksa. Mnoga podjetja jih uporabljajo za zaščito občutljivih podatkov, zmanjšanje tveganja za kramp in za izvajanje tržnih raziskav v različnih državah.

Skrivanje za VPN-jem med opravljanjem kaznivih dejanj je nezakonito. Vendar to ni težava s samim VPN-jem, zlasti kadar milijoni te storitve uporabljajo za varnost in zasebnost.

Ali je varno uporabljati VPN?

VPN-ji so varni za uporabo v večini držav. Vaša odgovornost pa je, da sledite pravilom in se izognete težavam.

Vendar lahko tvegate, če:

 • V državi, v kateri vlada pooblasti, katere VPN so dovoljene, uporabljate nevladni VPN
 • Gradivo, zaščiteno z avtorskimi pravicami, imate z VPN, ki vodi dnevnike ali nima stikala za ubijanje.

Kako uporabljam VPN?

Dandanes, Uporaba VPN je tako preprosta kot prenos programske opreme s spletnega mesta vašega ponudnika in ga namestite. Namestitev običajno traja le nekaj minut.

Večina storitev VPN je uporabniku prijazna, z intuitivnimi vmesniki in preprostimi navodili. Vse, kar morate storiti, je, da na seznamu izberete varen strežnik – ali naj aplikacija VPN izbere optimalno lokacijo če ima a hitro povezavo funkcija.

Če nimate izkušenj z VPN-ji, ne skrbite! Veliko lažje je, kot se slišiše posebej, če upoštevate naš podroben vodnik za začetnike.

Koliko stane VPN? Lahko dobim dober poceni VPN?

K sreči premijski VPN-ji ne pridejo po premium cenah. Medtem ko so mesečne naročnine drage, vlaganje v dolgoročni načrt pomeni, da boste verjetno plačevali protivrednost od 3 do 7 USD na mesec.

Pravzaprav lahko dejansko dobite vrhunsko storitev VPN za manj kot 3 USD / mesec!

Omeniti velja tudi, da veliko VPN ponuja brezplačne preizkuse, tako da lahko preizkusite, ali njihova storitev ustreza vašim potrebam po varnosti in pretakanju..

Večina ima tudi politike vračila garancije za vračilo denarja. Odvisno od storitve, ki jo izberete, boste imeli od 7 do 45 dni, da prekličete storitev brez tveganja, če niste zadovoljni.

Pri naročnini lahko prihranite tudi z našimi ponudbami in kodami kuponov.

Ali lahko namesto VPN uporabim Tor ali proxy?

Tor, pooblaščenci in VPN so tri popolnoma različne vrste programske opreme, ki včasih služijo isti uporabi. Poglejmo natančneje.

Tor (kratek za Usmerjevalnik čebule) uporablja anonimno omrežje, ki preusmeri vašo povezavo prek več prostovoljnih strežnikov. Medtem ko ta postopek vam (in vašim podatkom) veliko težje sledi, upočasnila vas bo. Tor je zelo zapletena tema, zato si oglejte dodatne informacije in nasvete, če želite zanimati več o našem najboljšem vodiču Tor.

V primerjavi z VPN-ji ima Tor svoje pomanjkljivosti. Čeprav je brezplačna za uporabo, omogoča šibkejše šifriranje in počasnejše povezave. Najboljša poteza je skupaj uporabljajte Tor in VPN in izkoristijo vse koristi. Stabilni VPN odpravi Torine slabosti, Tor pa še izboljša vašo zasebnost.

To je reklo, niso vsi VPN-ji združljivi s podjetjem Tor. Če želite delovati, potrebujete VPN, kot je NordVPN, ki ponuja specializirani Tor preko VPN strežnikov.

Proxy storitve imajo eno prednost pred VPN-ji: omogočajo hitro hitrost (in skrijete vaš IP naslov). Vendar nimajo drugih varnostnih funkcij, ne šifrirajo svojih podatkov in niti ne ponujajo vmesnika.

Te lastnosti pomenijo, da pooblaščenci niso varni ali enostavni za uporabo. Vendar pa lahko izboljšajo vašo hitrost povezave, če vas zasebnost ne skrbi.

Tam je na stotine pooblaščencev, zato je pomembno izbrati pravega. Še bolje, investirajte v hiter in poceni VPN in izkoristite dodatno zaščito in zasebnost poleg velikih hitrosti.

Opomba: VpnMentor zagotavljamo brezplačno proxy orodje! Uporabite ga, če se vam mudi in nimate časa za izbiro.

Kateri je najboljši VPN za mojo napravo / programsko opremo / operacijski sistem?

Ista storitev VPN ima lahko več različnih različic, odvisno od platforme, ki je zasnovana. Na primer, tudi če je vaš VPN brezhiben v sistemu Windows, je njegova mobilna aplikacija v vašem telefonu lahko zlomljena in nestabilna.

V resnici, ni ponudnika VPN, ki bi bil najboljši za vsako napravo, programsko opremo ali operacijski sistem. Če želite pravilno izbrati, boste morali opraviti nekaj raziskav in poiskati najbolj ocenjene VPN-je za svoje potrebe.

Spodaj lahko najdete naše redno posodabljane preglednice vseh glavnih platform:

 • Windows
 • Mac
 • iOS, iPhone, iPad
 • Android
 • Chrome
 • Firefox
 • Safari
 • Apple TV
 • Pametni televizorji
 • Kodi
 • Fire TV Stick
 • PS4
 • Usmerjevalniki
 • Roku