4 начина за достъп до сайтове в Китай, ако вече сте там през 2023 г.

Докато Великата китайска стена привлича над 10 милиона зрители годишно, Великата защитна стена блокира китайските граждани и посетителите да не виждат повече 10 000 уебсайта.

Независимо дали живеете в Китай или просто посещавате, вашата онлайн свобода е застрашена. Facebook, YouTube, Twitter и Google са сред цензурираните уебсайтове, което го прави почти невъзможно е да поддържаш връзка със семейството и приятели вкъщи или в чужбина. С инструменти като Gmail и Dropbox са блокирани, също може да пропуснете важни имейли от работното си място или да бъдете неспособен да работи изобщо. Щракнете тук, за да проверите дали вашите любими сайтове са блокирани в Китай.

Не се безпокойте – ние сме тук, за да помогнем! А VPN е най-доброто и сигурно решение за да заобиколите китайската цензура и да си върнете достъпа до всички ваши любими уебсайтове и онлайн инструменти. Нашият лесен за разбиране ръководство ще да ви кажа всичко, което трябва да знаете.

И така, как така заобикаляйте Голямата защитна стена от рамките на китайската граница? Прочетете, за да разберете!

4 начина за отблокиране на сайтове в Китай

1. Използвайте VPN

Над всичко останало, препоръчваме да инсталирате VPN, преди да пътувате до Китай.

За разлика от прокси и разширения на браузъра, добра VPN ще шифрова вашите данни така че да е практически нечетлив за хакерите и правителствените програми за наблюдение. Ще имате и своя избор на виртуални локации по целия свят, за да можете лесно заобикаляйте geoblocking.

Въпреки че имаше строги правителствени пробиви в VPN, все още има избрани няколко доставчици, които ще работят в Китай.

Ако търсите страхотен VPN за използване в Китай и по целия свят, препоръчваме NordVPN. Настройката му „Затъмнени сървъри“ му позволява лесно да заобиколи Великата защитна стена и нейната висока скорост и сървъри в съседни страни, можете да получите достъп до всяко съдържание, което харесвате и да предавате видео от цял ​​свят.

NordVPN устройства

NordVPN предоставя криптиране с военен клас и разширени функции за сигурност, така че можете да сте спокойни, че китайското правителство и други трети страни никога няма да могат да знаят истинската ви идентичност или местоположение.

Най-добрата част е, че NordVPN идва с a 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че ако не сте сигурни дали това е подходящият VPN за вас, можете да го изпробвате без риск.

  Hogyan lehet a Jailbreak Amazon Fire Stick-et biztonságosan közvetíteni 2023-ban

Опитайте NordVPN без риск сега!

2. Използвайте Tor за сърфиране

Tor е защитен браузър, който анонимизира вашата идентичност и активност при сърфиране като го подскачате през различни релета в мрежата си.

Въпреки че не можете да получите достъп до уебсайта на Tor, за да го изтеглите от Китай, можете свържете се с неговите разработчици, за да получите връзка за да го изтеглите от облачна услуга. Ще трябва да изпратите имейл на [email protected] с вашата операционна система, посочена в тялото на вашето съобщение.

Китайското правителство работи за блокиране на Tor с известен успех. За да сте сигурни, че връзката ви ще бъде открита от цензори, ще трябва да стартирате Obfsproxy в тандем с вашия браузър Tor. Obfsproxy е инструмент, който променя вашия трафик, за да изглежда така редовен мрежов трафик под дълбока проверка на пакети, вместо трафик, който минава през Тор.

За мощно решение за сигурност, комбинирайте Tor с вашата VPN. Има два начина да направите това: Tor над VPN и VPN над Tor.

Tor над VPN осигурява допълнителен слой сигурност, защото вашият VPN ще криптирайте данните си, преди да влязат в мрежата Tor, предотвратявайки възела за въвеждане да вижда вашия IP адрес. Това също означава, че вашият интернет доставчик не може да види, че използвате Tor. За да постигнете това, ще трябва да свържете VPN, преди да стартирате Tor.

Когато отворите Tor преди да се свържете с вашата VPN, вие използвате VPN над Tor. Вашите данни са криптирани както при влизане, така и при излизане мрежата Tor. Когато използвате този метод, вашият VPN доставчик не може да види вашия истински IP адрес, а вашият интернет доставчик не може да каже, че използвате VPN.

3. Ултрасърф

Ultrasurf е един от най-популярните безплатни програми за борба с цензурата на разположение, което позволява на потребителите му да байпас защитни стени използване на HTTP прокси сървър.

Този прокси метод работи подобно на VPN, като създава тунел между вашия компютър и пул сървъри на отдалечено място.

  Блокчейн и биткойн действительно неизменны?

За разлика от VPN, прокси ще осигури трафик само от вашия уеб браузър. Няма да защити данни, изпратени от други програми, като вашата имейл клиент или Skype. Това означава, че по-голямата част от вашия интернет трафик е оставен уязвими за хакери и нападатели.

VPN ще криптирайте всичките си данни, гарантиране, че сте защитени по всяко време.

Ultrasurf наистина предлага криптиране между вашия компютър и неговите сървъри, но вашите данни не са кодирани за цялото му пътуване, освен ако нямате достъп до защитен уебсайт.

Ultrasurf променя IP адресите на сървърите си до 10 000 пъти на час за да се избегне откриването и да се гарантира, че потребителите му имат възможност безплатен достъп до интернет. И след като го деинсталирате, няма да остави следа. Дори ако някой търси вашия компютър, той няма да може да каже, че някога сте го използвали.

4. Сенки за чорапи

Сянката е друга отворен код прокси което обещава на потребителите свобода от онлайн цензура. Когато използвате Shadowsocks, той създава криптирана връзка между вашия компютър и прокси сървър, използващ протокола SOCKS5. Но за разлика от VPN, Shadowsocks не е проектиран да защитава поверителността ви – той е предназначен само за заобикаляне на цензурата.

Shadowsocks кодира само трафика, който изпраща от вашето устройство до вашия прокси сървър, и не маскира вашия IP.

Въпреки че динамичните протоколи на Shadowsocks са по-трудни за откриване на цензорите, VPN осигурява далеч по-добра поверителност и анонимност.

Китайският строг банков VPN създава предизвикателства

цензура е непрекъснато присъстваща сила в Китай и нейните регресивни закони за онлайн достъп, комбинирани с всевиждащи правителствени програми за наблюдение заплашва онлайн свободата на всеки, който има достъп до интернет от своите граници.

Тези закони първо бяха въведени за предотвратяване и наказание на киберпрестъпленията, но те са склонни да пропускат знака. Докато хакери и киберпрестъпници се разрастват, защитната стена блокира уебсайтове като Facebook, YouTube, Twitter и Google. Можете да проверите кой от сайтовете, на които разчитате, е блокиран в Китай, като използвате нашия безплатен инструмент за тестване на защитна стена.

Всъщност Китай дори блокира своите домашни уебсайтове, особено източници на новини и блогове които публикуват политически мнения, които не подкрепят управляващата партия. Това стига дори по-далеч от заплахата за онлайн достъп до застрашаващи личните свободи и безопасност на гражданите.

  Гледайте онлайн Vudu отвсякъде през 2023 г. | Бързо хапване с пара

Без достъп до балансирани източници на новини, това е невъзможно да бъдете информирани и да поддържате правителството си под контрол – какво точно предпочитат авторитарните сили.

Можеш ли използвайте VPN, за да заобиколите Great Firewall? Е, отговорът е и „да“ и „не“.

Китайското правителство забрани работата на VPN, които не са предварително одобрени от самите тях. Тези одобрени VPN услуги вероятно ще предоставят информация на потребителите на правителството, или дори да инсталирате заден достъп за по-лесно наблюдение. Освен това е много малко вероятно тези VPN да могат да заобиколят защитната стена.

Това подкопава всички функции за поверителност, които предлагат VPN, което ги прави повече като тракери, отколкото онлайн инструменти за сигурност.

Повечето чуждестранни уебсайтове за VPN вече са блокирани от самата защитна стена, което не позволява на потребителите да създават акаунт от страната. Така че, ако вече сте в Китай и не сте задали VPN, преди да пристигнете, можете използвайте горните съвети за да възстановите вашия интернет достъп.

Ако все още се подготвяте за пътуването си, не забравяйте да опаковате един от нашите препоръчани VPN за Китай – всички те са тествани, за да се уверят, че работят безпроблемно в страната и заобикалят Голямата защитна стена с лекота.

заключение

Цензура и държавен надзор заплашва онлайн свободата на всеки, който има достъп до интернет в Китай. Докато китайското правителство е заето да блокира уебсайтове, за които смята, че оспорват традиционните ценности своята политическа сила, борците за свобода по целия свят работят усилено за изграждането на преодоляване, възстановяване на поверителността на гражданите и пътниците.

Въпреки че програми като Tor и Ultrasurf могат да създадат път за заобикаляне на Great Firewall, инсталирането на VPN преди пътуването винаги ще бъде най-добрата опция.

Вземете 75% отстъпка от NordVPN сега!

Допълнителна информация:

Най-добрите VPN за Китай
Тествайте Великата защитна стена на Китай
Как да получите достъп до Facebook в Китай
Как да използвате WhatsApp в Китай
Пълният списък на блокираните уебсайтове в Китай