A legátláthatóbb VPN-szolgáltatók 2023 – Ki mögött van a VPN?

Nem meglepő, hogy azok a VPN-szolgáltatók, amelyek a helyszíneink elrejtésére szakosodtak, nem akarnak teljesen feltárni a sajátjukat. Valójában, néhány VPN valójában elrejti a fizikai helyét regisztrálva vállalkozásukat egy másik országban.

Gyakran hallunk más iparágak cégeiről, amelyek pénzmegtakarítás céljából külföldön regisztrálnak, de a VPN-társaságok általában ezt teszik hogy elkerüljék az ötszemű országokkal és azok 9-szemű és 14-szemű szövetségeseivel való kapcsolattartást.

Általában azt javasoljuk, hogy a Five-Eyes joghatóságon kívüli VPN-t használjon, hogy megvédje magát adatmegőrzési törvények, amelyek az adatvédelmet veszélyeztetik. Mindazonáltal ez aggaszt, amikor nem tudjuk ellenőrizni, hogy a VPN-szolgáltató ott található-e, ahol állítja.

Képzelje el, ha egy VPN felsorolja a helyét egy magánélet-barát országban, de ténylegesen olyan országban működik, ahol nagy mennyiségű adattárolás van, és akár kémked az internetes felhasználók számára. A ti az adatokat veszélyeztetheti a megfigyelés, és soha nem fogja tudni.

Ha a VPN-ben számít az őszinteség és a nyitottság, akkor olvassa el tovább és tanulmányozza a legátláthatóbb szolgáltatók, amelyeket kutattunk. Mi nem csak pontosan tudják, hol vannak, hanem azt is, kik ők.

Mi az ötszemes szövetség és miért fontos??

Az öt szem egy intelligencia-megosztó szövetség Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok között. A szövetség a második világháború utáni világméretű megfigyelési igényekre reagálva alakult ki és ma is aktív.

A hidegháború alatt a szövetség kifejlesztette az ECHELON megfigyelő rendszert monitor kommunikáció a Szovjetunió és a Keleti Blokk európai országai között. Ma a rendszer hozzászokott milliárd magán- és vállalati kommunikációt figyel a föld körül.

Az idővel a szövetséget kiterjesztették Dániára, Franciaországra, Hollandiára és Norvégiára, mint harmadik felekre. Az eredeti öt nemzet mellett ezt a csoportot „Kilenc szemnek” hívják. Németország, Belgium, Olaszország, Spanyolország és Svédország végül csatlakozott a „14 szem” -hez.

Az Öt Szem nemzetek elkezdtek egy hangsúly az internetes megfigyelésen A 2001. évi terrorizmus elleni háború részeként. A nemzeti törvények megakadályozták, hogy ezek a kormányok saját népeiket kémkedjék, de Edward Snowden által 2013-ban kiszivárogtatott dokumentumok azt mutatták, hogy ezekkel a törvényekkel egymás polgárainak kémkedése.

  Kako zaobići nebesko širokopojasni štit pomoću VPN-a 2023. ažuriranje

Miért fenyegetik az 5/9/14-szemű országok a VPN-biztonságomat??

Ha elsősorban a VPN-jét olyan földrajzilag korlátozott tartalmak elérésére használja, mint a Netflix vagy a BBC iPlayer, akkor valószínűleg nem kell aggódnia az Öt szemű országok megfigyelési problémáival kapcsolatban.. Ha azonban 100% anonimitást szeretne online, az Five-Eyes kémkedés komoly aggodalomra ad okot.

Minden olyan információra, amely egy öt szemű országban működő szerveren keresztülhalad át, az ország megfigyelési protokolljai vonatkoznak. Ez azt jelenti ha egy szervert használ ezen régiók egyikében, az adatvédelem veszélybe kerülhet.

Ez általában azt javasoljuk, hogy kerüljük az Öt szem (vagy 9 vagy 14 szem) területen működő VPN cégeket. Ha az abszolút magánélet kritikus számodra, érdemes lehet elkerülni az ezekben az országokban a kiszolgálókhoz történő kapcsolódást.

Annak ellenére, hogy a legfontosabb VPN-k által használt katonai titkosítás ígéretet tesz arra, hogy a böngészést mindenhol magántulajdonban és biztonságban fogja tartani, ezt senki sem garantálja 100% -kal. A Snowden-esetből ezt tudjuk a gyengébb titkosítási protokollokat, például a PPTP-t az NSA feltörte.

Ez az eset azt is kimutatta, hogy a Az FBI kérheti, hogy a digitális szolgáltató adja át titkosítási kulcsát. A hatóságok a gazdálkodót akár gag parancs alá is vonhatják, hogy megakadályozzák azt, hogy elmondja a felhasználóknak, hogy mi folyik, mint a titkosított Lavabit e-mail szolgáltatással..

Ez elvezet minket a valódi veszély fenyegeti azokat, akik olyan VPN szolgáltatót használnak, amely nem átlátható a helyéről.

Ha nem tudja ellenőrizni, hogy a szolgáltató hol található, akkor nem tudhatjuk meg, hogy melyik joghatóság alá tartozik. Ha a szolgáltatás valójában egy öt szemű országban található, személyes adatait az Ön tudta nélkül veszélyeztetheti.

A három legjobban átlátható VPN-szolgáltató

Szerencsére vannak olyan VPN-cégek, amelyek ilyenek teljesen átlátható a helyükről és még a személyzetük is. Ha szeretné tudni, hogy ki mögött van a VPN, itt ajánljuk azokat a vállalatokat.

  Hogyan szerezzen lengyelországi IP-címet bárhonnan 2023-ban [+ VIDEO]

1. SaferVPN

safervpn-készülékek

 

A SaferVPN küldetési nyilatkozata felsorolja az alapértékeit elfogadás, tisztelet, átláthatóság és bizalom, és a szolgáltató üzleti gyakorlata teljesen összhangban van ezekkel az értékekkel. Valójában a SaferVPN az az egyik legátláthatóbb VPN-társaság az iparban.

 

rólunk safervpn

 

A SaferVPN Általános Szerződési Feltételei egyértelműen kimondják, hogy bejegyzett vállalkozás Tel-Avivban, Izraelben. Valójában, meglátogattuk a cég irodáit!

 

linkedin személyzet biztonságosabb

 

Annak ellenére Izrael nem tagja az 5, 9 vagy 14 szemnek, A SaferVPN helyének valódisága bátor. Sok fogyasztót aggódik Izrael nemzeti hírszerző ügynöksége, a Mossad.

irányító törvény és a joghatóság

Tekintse meg a SaferVPN ajánlatokat

2. CyberGhost

cyberhost több eszköz

A CyberGhost mindig is volt teljesen átlátszó Romániában és Németországban lévő irodáiról, annak ellenére, hogy Németország 14 szemű nemzet.

 

rólunk cyberhost

 

Amikor egy cég elismeri jelenlétét az 5/9/14-Eyes területén, akkor megtehetjük teljes mértékben értékelje a megfigyelés elleni védekezés érdekében hozott intézkedéseket. Éppen ezért számít az átláthatóság, és amikor azt mondjuk, hogy a CyberGhost biztonságos, tudjuk, hogy igaz.

 

A legátláthatóbb VPN-szolgáltatók 2023 - Ki mögött van a VPN?

 

Valójában a CyberGhost összes üzleti információja, ideértve a címeket, egyértelműen megjelenik a LinkedIn oldalon. Megtekintheti a több mint 50 CyberGhost alkalmazott teljes profilját.

Tekintse meg a CyberGhost ajánlatokat

3. TunnelBear

alagútberendezések

2016-ban és 2023-ben ismét az TunnelBear megbízta a Cure53-t az a harmadik fél által készített VPN közbiztonsági ellenőrzés szolgáltatásaival kapcsolatban. Ez volt az első iparág, és a TunnelBear rendkívül előkelő volt az eredményekről.

Noha az első ellenőrzés néhány váratlan sebezhetőséget mutatott, ezek többségét 2023-re, amikor még nem sikerült megoldani csak néhány alacsony kockázatú problémát fedeztek fel.

 

rólunk alagút

 

A szolgáltató üzleti adatai, ideértve az üzleti adatokat is Kanadai üzleti cím és több mint 40 alkalmazott profilja, szintén elérhetők a LinkedIn-en.

 

linkedin személyzet alagút

 

Noha az Öt Szem területén található hely messze nem ideális a VPN számára, az TunnelBear nyitottsága erről a helyről azt jelenti, hogy elemezheti a VPN védekezésének módszereit a kormányzati felügyeletről magad számára.

  Kako gledati Orville Online od kjer koli leta 2023

Tekintse meg az TunnelBear ajánlatokat

Mi a helyzet a NordVPN és az ExpressVPN céggel??

Bár ezek a világ két legnépszerűbb VPN-je, és mindkettőt erősen ajánljuk, a NordVPN és az ExpressVPN nem jogosult erre a listára. Mindkét társaság azt állítja, hogy az Five-Eyes illetékességén kívül helyezkednek el, de nem tudtuk ellenőrizni a helyüket.

A CyberGhost, TunnelBear és SaferVPN, NordVPN és ExpressVPN ellentétben nem tették nyilvánosságra információikat a LinkedIn-en, valamint a vállalatokhoz sem kapcsolódnak munkavállalói profilok.

Ez nem azt jelenti, hogy nem bízunk ezekben a VPN-szolgáltatásokban. Voltak egyik szolgáltatóval sem panaszkodnak az adatvédelmi szivárgásról, és nincs okunk azt hinni, hogy lesz.

És valószínűleg elmondják az igazságot a helyükről (Panama a NordVPN és a Brit Virgin-szigetek számára az ExpressVPNaccording szerint saját webhelyükön). Szeretnénk, ha számukra átláthatósági politikát fogadnának el hogy saját maga megerősíthesse ezeket a helyeket.

összefoglalás

A 14 szemű joghatóságon kívüli hely a VPN szolgáltató számára a legjobb. Azonban a VPN hamisított helyzettel a magánélet védelmét támogató országban, és egy tényleges hely, amelyre az Öt Szem felügyelete vonatkozik komoly veszélyt jelenthet az online adatvédelemre.

Természetesen a VPN-társaságok, amelyek átláthatóak a helyükről és a személyzetről, nem fogják megoldani a kormányzati internetes behatolások és a hírszerző ügynökségek kémkedésének problémáját, de ez azt jelenti, hogy az adatai soha tegye veszélybe a tudta nélkül.

Ezért az átláthatóság az egyik alapvető értékünk, és miért üdvözöljük minden olyan VPN-társaságot, amely leengedi a fátylat, hogy felfedje, ki biztonságban tartja Önt az interneten, és hol teszik.

Tudjon meg többet a a VPN-szolgáltatók hogyan tudják teljesen névtelenül tartani Önt online, olvassa el a VPN-ekkel kapcsolatos útmutatót az adatvédelmi keresők számára.

Indítsa el az ingyenes CyberGhost próbaverzióját most