Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

A virtuális magánhálózatok egyre növekvő piaci szektor. Az online adatvédelem, cenzúra és a földrajzilag korlátozott tartalomhoz való hozzáférés iránti növekvő vágy azt jelenti, hogy sokkal több ember fordul VPN-hez, mint valaha. Valójában a kutatások azt sugallják, hogy a globális internethasználók 25% -a most VPN-t alkalmaz a kapcsolat biztosítása érdekében.

A VPN-piac jobb megértése érdekében, megvizsgáltuk a vpnMentor 20 legfontosabb VPN-szolgáltatójának forgalmát. A felmerült bizonyos minták és szabálytalanságok alapján, betekintést kaptunk abban, hogy mely stratégiák növelik a látogatók számát.

Ezt az információt abban a reményben osztjuk meg, hogy a VPN szolgáltatók új növekedési lehetőségeket találnak.

Mik a vpnMentor Top 20?

A vpnMentor rendszeresen felülvizsgálja a VPN-eket, hogy az olvasók számára a legjobb és legmegbízhatóbb információkat nyújtsa a sebességről, stabilitásáról, ár-érték arányáról és az ügyfélszolgálat szintjéről.

Noha a vállalatok felkérhetnek bennünket, hogy ismételje meg véleményeinket – különösen miután megváltoztattuk szolgáltatásainkat -, nem tudják eltávolítani, megváltoztatni vagy befolyásolni az általunk írott. Ez azt jelenti, hogy olvasóink biztosak lehetnek abban, hogy véleményeink megbízhatóak és nem torzak.

Globális vállalati forgalmi rangsor

A SimilarWeb létrehozta a webhelyek globális rangsorát a webhely egyedi látogatóinak száma, valamint az azoknak a látogatásoknak az alapján az oldalmegtekintések száma alapján.

A SameWeb szerint 2023 márciusában, a 20 legmagasabb rangú VPN webhely az ExpressVPN volt, 2,445-nél. Az ExpressVPN hosszú ideje fontos szerepet játszik, és bebizonyította magát magas színvonalú szolgáltatásával, így magas rangsorának nem kellene meglepnie a VPN-piacon ismerőket..

Jelentősen csökkent a rangsor a következő hat VPN-nél (Nord, PIA, TunnelBear, CyberGhost, Hotspot Shield és IPVanish), amelyek mindegyike viszonylag hasonló népszerűségű. Ebből látjuk egyértelmű élen jár a VPN piacon, ezt követi egy csomag szilárdan elhelyezett közepes méretű VPN-k, amelyeket viszont kisebb VPN-k követnek, amelyek népszerűségi szintje változik.

Meg kell azonban jegyezni, hogy egy weboldal népszerűsége (vagyis annak globális rangsorolása) nem feltétlenül jelenti a termék népszerűségét. Igen, sok webhely új látogatókat szerez azáltal, hogy a terméket boldog ügyfelek ajánlják. azonban, rengeteg más oka van a nagy forgalmú forgalomnak.

Ezek magukban foglalják a márka elismerését, a nagy hirdetési költségvetést és a minőségi SEO marketing megközelítéseket. A rangsorból, valójában nem tudjuk, hány látogatáshoz vezettek a letöltött VPN-ek. Továbbá, a globális rangsor nem befolyásolja a visszafordulási arányt. (Ezeket az alábbiakban részletesebben tárgyaljuk.)

Azt is meg kell jegyezni, hogy a globális rangsor nem korrelál a vpnMentor rangsorával.

A globális forgalom top 20 Globális rangsorolási helyzet – 2023. március (kisebb szám = több forgalom)
Expressz 2445
NordVPN 7664
PrivateInternetAccess 14038
TunnelBear 14044
CyberGhost 15092
Hotspot pajzs 18776
IPVanish 22763
MBSZ 24180
Vypr 36382
SaferVPN 48662
Proton 49381
TorGuard 52023
VPNUnlimited 59182
Trust.Zone 68102
PrivateVPN 118806
Ivacy 129164
SwitchVPN 133519
Liba 163553
TigerVPN 589004
VPN99 31919700

Érdemes megjegyezni azt is, hogy míg a globális forgalmi rangsor megmutatja, hány ember látogatja meg ezeket a webhelyeket másokhoz képest, nem mondnak el semmit a látogatók viselkedéséről. Nem tudjuk megmondani, hogy a látogatók tartalommal foglalkoznak-e, információkat keresnek, vagy véletlenül kattintanak-e linkekre.

Látogatások száma

Az alábbi táblázat bemutatja az egyes webhelyek látogatásainak számát 2023. március folyamán. Ezeknek a számoknak a jelentése valamivel félreérthetőbb, mint a globális rangsorban, mivel a képviselt látogatások nem feltétlenül egyedi látogatók. Ez azt jelenti, hogy míg néhány ember azért jön a weboldalra, mert érdekli a terméket, mások visszatérhetnek, mert egy termék nem működik jól, és technikai támogatásra és hibaelhárításra van szükségük.

Hogy az említett, a VPN-k elhelyezése nem különbözik annyira a globális rangsorolástól, a tetején az ExpressVPN-vel, majd a NordVPN-vel és a többi közepes méretű VPN-vel.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Ahol kezdjük látni a különbségeket, az az, hogy hogyan a látogatók száma megváltozott az elmúlt hat hónapban.

A következő ábra bemutatja a helyszíni látogatások számának százalékos változása az elmúlt hat hónap legalacsonyabb pontjától a legmagasabb pontig. Ebből elemezhetjük, hogy mi okozhat hirtelen emelkedést vagy csökkenést a forgalomban.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Három VPN-szolgáltató kiemelkedik. Az első az ProtonVPN, amelynek csúcspontja 2023 januárjában volt. Ez egybeesik az ingyenes Android alkalmazás elindításával, amely valószínűleg felelős a tüskéért.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

A második kiemelkedés a TigerVPN, amely 287% -os változást mutat a látogatók számában, a legmagasabb szintén 2023 januárjában van. Ha viszont a TigerVPN látogatásainak teljes számát vesszük figyelembe (lásd: „Összes látogatás 2023 márciusában”), nyilvánvaló, hogy a szolgáltató általánosságban nincs sok forgalom. Ezért a webhely látogatói számának még egy kicsi növekedése is jelentős változást eredményez.

  9 БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНИ поуздани ВПН-ови за иПад и иПхоне (иОС) у 2023. години

Végül, a legdrámaibb eltolódás a SaferVPN-ben mutatkozik meg, amely 297% -os változást mutat, és csúcspontja 2023. decemberében volt. Ebben az esetben a tüske egy karácsonyi eladással párhuzamosan történt..

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, mi járult hozzá ezekhez a változásokhoz, megvizsgáltuk, mely források hoztak forgalmat a webhelyekre.

Forgalmi források

A SaferVPN decemberi ugrását jobban meg lehet érteni, ha megvizsgáljuk az alábbi ábrát. Itt láthatjuk, hogy a SaferVPN a 2023. decemberi többi VPN-nél jóval többet fektetett be a vizuális hirdetésekbe.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

A vizuális reklám közel 25 éve működik, a szalaghirdetések 1994-ben jelentkeztek először. Ez azt jelenti, hogy bonyolult megtalálni az egyensúlyt a felhasználókat idegesítő, túlságosan színes hirdetések és a finomabb hirdetések létrehozása között, amelyek nem tudják elkapni a szemünkre készteti a marketing világ sokaságát abban, hogy úgy gondolja, hogy a szalaghirdetések úton vannak.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy a legtöbb VPN-szolgáltató viszonylag kevés erőforrást fordít a hirdetések megjelenítésére.

Ennek ellenére az alábbi grafikonon láthatjuk, hogy a többi VPN-hez képest a vizuális hirdetések felelősek voltak a SaferVPN forgalmának méltányos mértékű forgalmáért decemberben.

A 2023. decemberi vizuális hirdetésekre való összpontosítás még figyelemre méltóbb, ha a 2023. márciusi forgalmi forrásokhoz viszonyítják.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Meg kell azonban jegyezni, hogy A SaferVPN nem volt az egyetlen VPN, amely ünnepi ajánlatot nyújtott. Valójában, a VPN99 és a VPNUnlimited kivételével, mind a top 20-ban volt.

A SaferVPN mellett az egyetlen két VPN, amelyek három dollár alatti havi ügyleteket kínáltak, a NordVPN és a CyberGhost. Érdekes, hogy havonta 2,75 dollárral, három évre, a NordVPN és a CyberGhost üzlete hosszú távon olcsóbb volt, míg a SaferVPN üzlet, amely két évre havonta 2,45 dollár volt, több látogatót vonzott webhelyére..

Ebből úgy tűnik, hogy a felhasználókat inkább érdekli az alacsonyabb ár rövid távon, mint a hosszú távú megtakarítások iránt.

Valószínű, hogy azokat, akik még nem használtak VPN-t, különösen vonzzák a rövid távú alku, mivel különös aggodalomra adnak okot egy olyan termék elkötelezettsége mellett, amelyet még soha nem használtak. Szintén valószínűleg vonzza őket a vizuális hirdetés, mint valaki, aki ismeri a VPN-ket, mivel ez utóbbi valószínűleg megbízható forrásokból származik, ahonnan utalásokat kapnak..

A fenti ábra azt mutatja, hogy márciusban a Trust.Zone vezette az utat a vizuális hirdetések forgalmában. azonban, az utóbbi hat hónapban bekövetkezett százalékos változás visszatekintése azt mutatja, hogy nem tapasztaltak különösebb szöget. És valójában márciusban volt a legkevesebb látogató az adott időszakban.

Felhívjuk figyelmét: a „Forgalmi források 2023. december” grafikon szerint a VPN99 és a VPNUnlimited teljes mértékben támaszkodik a közvetlen forgalomra. Mivel más adatok hiányosak voltak, úgy gondoljuk, hogy ezek nem meggyőzőek. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a VPNUnlimited forgalmi forrásai 2023 márciusáig változnak.

Keresőmotor forgalmi forrása

Kétféle módon érhetik el a társaságokat weboldalai a keresőmotor találati oldalának első oldalán – organikusan vagy fizetett hirdetések útján. Az első oldal elérése organikus eszközökkel, a vállalatoknak kapcsolatba kell lépniük tartalmukkal és felhasználóikkal, meg kell érteniük a SEO-t, és jól ki kell használniuk a linkeket. Ha fizet a keresési eredményekért, akkor könnyű leszállni az első oldalra.

Ennek ellenére ahhoz, hogy ezek az eredmények jó megtérülést biztosítsanak a befektetéshez, ezeket fizető ügyfelekké kell fordítaniuk. Ehhez hatékony marketingcsatorna szükséges. Minden alkalommal, amikor egy látogató egy fizetett linkre kattint, a társaság pénzét fizeti. Például a Google Adsbe történő beruházás folytatása a megfelelő stratégia nélkül, amellyel a látogatókat ügyfelekké alakíthatja, nem lesz költséghatékony.

Ha megnézzük az alábbi grafikont, ezt meglepően láthatjuk, A VPN-k forgalmat szereznek az organikus keresési forgalomból. Noha a legtöbb VPN fizetett keresést használ, addig a legtöbb forgalom ezen a csatornán keresztül érkezik, 28% (GooseVPN esetén)..

Az ExpressVPN a fizetett keresés legtöbb forgalma után a második helyen áll, de ez valószínűleg azért van, mert ez már olyan népszerű, az összes elérhető üzletet fel kell használnia az új látogatók folyamatos generálására.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Visszafordulási árak

A visszafordulási arány azoknak a látogatóknak a százalékos aránya, akik elhagyják a webhelyet, miután meglátogattak csak egy oldalt – azt az oldalt, amelyre feljutnak. Következésképpen a legtöbb webhelynél minél alacsonyabb a visszafordulási arány, annál jobb.

Másrészt előfordulhat, hogy a látogatók egyszerűen a kívánt oldalra szállnak, és elhagyják a keresett információt, anélkül, hogy rá kellene kattintaniuk a webhelyre. Ebben az esetben az a tény, hogy visszapattan, a weboldal sikerének mutatója.

Ezek a változók, többek között, elmagyarázzák, miért nincs kapcsolat a visszafordulási arányok és a vpnMentor által meghatározott 20 legfontosabb VPN között.

  Доклад: Нарушаване на данни в Fortune 500 Tech Company

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Visszatérve a SaferVPN webhelyének teljesítményéhez, a fenti ábra azt mutatja, hogy 2023 decemberében valójában volt a legmagasabb visszafordulási arány az összes szolgáltatótól. Ez azt jelenti, hogy bár sokan jöttek a weboldalra, sokan elhagyták a VPN letöltését is.

Ez lehet a vizuális hirdetések egyik hatása. Az emberek rákattinthatnak egy hirdetésre anélkül, hogy valóban megértették volna, mi a célja, majd rájönnek, hogy nem az, amit akarnak, és elhagyják. Vagy – különösen a felbukkanó hirdetések esetében – a felhasználók akár véletlenül is kattinthatnak. Noha ez összességében megnöveli a forgalmat, gyengébb minőségű, és valószínűtlen, hogy a beruházások megtérülését eredményezné.

A GooseVPN esetében hasonló korreláció figyelhető meg a forgalom megszerzésének fizetett eszközei és a visszafordulási arány között. Márciusban a GooseVPN több forgalmat kapott a fizetett keresésből, mint bármely más VPN (lásd: „Fizetett vs. organikus keresés, 2023. március”), és abban a hónapban szintén szignifikánsan megnőtt a visszafordulási arány decemberéhez képest..

Közösségi média forgalma

Amint az a „Forrásforrások 2023. március” grafikonon látható, a közösségi média viszonylag csekély szerepet játszik az internetes forgalom bevezetésében. Mindazonáltal, tekintettel az internetes ökoszisztémában játszott kiemelkedő szerepükre, érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy mely platformok a leghatékonyabbak a VPN-webhelyek látogatói számára..

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Megjegyzés: A VPN99-re vonatkozóan nem álltak rendelkezésre adatok

2023 áprilisától kezdve a Facebook továbbra is a legnépszerűbb közösségi médiaplatform az egész világon. A Statista szerint 2,2 milliárd aktív havi felhasználója tovább halad a YouTube-on, amely csak 1,5 milliárd aktív havi felhasználót kezel.

Ennek ellenére a VPN-kre, a YouTube forgalma messze meghaladja a Facebook forgalmat. Valójában a VPN-szolgáltatók 89% -ának, A YouTube a legjobb közösségi média platform látogatások generálására, és ezek többségében forgalmuk jóval több mint felét teszi ki. Ez valószínűleg azért van, mert a YouTube közismert oktatóinak és áttekintéseinek köszönhetően.

A fennmaradó szolgáltatók számára a Reddit hozza a legtöbb forgalmat. Mint a YouTube esetében, ez nagyon jó a hibaelhárításból, mivel a Reddit hasznos platform a tömegforrás technikai tanácsadásához. Ezenkívül a Reddit olyan platform, amelyet valószínűleg azok fognak lakni, akik anonimitást értékelik.

Bár a Facebook nem hoz be annyi forgalmat, mint a Youtube vagy a Reddit, néhány látogatást generál. Ez valószínűleg kevésbé jelzi a Facebook VPN-kkel szembeni hasznosságát, mint a platform mindenütt jelenléte. Mivel a második helyen világszerte rangsorolt ​​webhely lenne, figyelemre méltó, ha nem játszana szerepet az internetes forgalomban.

Valójában, A VPN-felhasználók valószínűleg különösen vonakodnak a közösségi média óriásaival szemben, mivel hajlamosak aggódni a magánélet és a cenzúra miatt. A Facebook-nak nincs a legjobb hírneve, amikor az egyiket illeti, tehát valószínű, hogy a VPN rajongók körében ezt a platformot valamilyen tartalékkal kezelik, ha nem egyenes szkepticizmus..

Ha növeli a forgalmat a közösségi médián keresztül, a legjobb, ha a YouTube-ot használja, nem pedig egy másik platformon.

Földrajzi forgalmi források

A megnövekedett cenzúra és a magánélet védelme iránti vágy két fő oka annak, hogy az emberek miért választják a VPN-ket. Ezt figyelembe véve ésszerű ezt feltételezni a VPN 20 legfontosabb webhelyére irányuló forgalom nagy része olyan országokból származna, ahol a cenzúra a legelterjedtebb, például Kína, Szaúd-Arábia és Észak-Korea. A 2023. március eredményei azonban valami nagyon mást mutatnak.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzéseMind a 20 VPN közül, 85% -kal több forgalom érkezik az Egyesült Államokból, mint bármely más országból, az Egyesült Királyság 95% -kal a második helyen jár.

Miért van különbség az országok között, ahol a VPN-ekre van szükség leginkább, és azok között az országokban, ahol a VPN-ek a legtöbb forgalmat bonyolítják le?

Az egyik válasz a tudás hiánya lehet. Például a VPN-szolgáltató webhelyeket és a VPN-eket tárgyaló webhelyeket (beleértve a vpnMentor-t) tiltják és blokkolják Kínában.

Az ár valószínűleg egy olyan tényező, amely megakadályozza a cenzúrázott országok embereit, hogy feliratkozzanak a VPN-szolgáltatásokra. A legtöbb havi előfizetés a 20 legfontosabb VPN-ből három és tizenkét dollár között mozog, tehát nem csoda, hogy a gazdagabb országokban magasabb az igénybevétel. Ha ez a helyzet, akkor az következik, hogy ezekben az országokban népszerűbbek lesznek az ingyenes VPN-ek.

Sajnos nem végeztünk alapos értékelést arról, hogy ez igaz-e, mivel a top 20-nak csak egy ingyenes VPN-je van – az Tunnelbear..

Azt is meg kell jegyezni, hogy a fenti grafikon alapja a VPN-ek vásárlási helye. Valószínű, hogy a VPN-ket cenzúrázott országokban használják, de külföldi látogatók, a helyiek helyett.

Nagyon valószínű az is, hogy azokban a helyiekben, ahol az online cenzúra kiterjedt, valóban VPN-ket használnak – csak nem a 20 legfontosabbunk között. Például, Az AstrillVPN ismert, hogy Kínában rendkívül népszerű. Ezért a fenti grafikont nem szabad általában a globális VPN használat mutatójának tekinteni.

  Kako do Urugvajske IP adrese bilo gdje u 2023. godini [+ VIDEO]

További figyelemre méltó megfigyelések ezek A GooseVPN látogatóinak 38% -a Hollandiából érkezik, a VPN99 pedig az összes forgalmát Oroszországból és Finnországból kapja. Az előbbi oka nyilvánvaló – a GooseVPN Hollandiában található; ennélfogva valószínűleg ismerik a célközönséget, és hozzáértőek a marketing felé és a sajátos igényeik kielégítésére.

Hasonlóképpen, a VPN99 orosz, bár Finnországban való népszerűségének oka kevésbé egyértelmű. Talán a finn befolyásolókat egyszerűen elfogadták a VPN-t, majd szájról szájra terjesztették őket.

Összességében nagyon világos, hogy ez Az angol nyelvű országok dominálnak a VPN-ek vásárlásakor. Valójában még A más nyelvekre fordító VPN-szolgáltatók valójában nem látnak sok előnyt ebből.

Például az ExpressVPN 16 nyelven érhető el, beleértve azokat a nyelveket, amelyekben olyan cenzúrázott országok vannak, mint Törökország, Thaiföld, Észak-Korea és Oroszország. És mégis, az egyetlen nem angolul beszélő ország, amely az ötödik legjobban helyezkedik el, Hollandia, amely a látogatások kevesebb, mint 5% -át teszi ki.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Ráadásul az IPVanish, amely csak angol nyelven érhető el, az öt legnagyobb németországi és olaszországi listán van, jelezve, hogy még a nem angolul beszélõk valószínûleg keresnek és használnak VPN-eket angolul.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Ezen adatok alapján nehéz meghatározni, hogy miként léphet be az angolul nem beszélő piacokra. Ez azonban egyértelmű A fordítás biztosítása nem túl hatékony az erőforrások elosztása.

Drámai változások a VPN piacon

A VPN-piac folyamatosan fejlődik. A Google Trends segítségével megfigyelhetjük, hogy a különféle VPN-ek hogyan vették át a piacot.

Az elmúlt néhány évben, a legnépszerűbb VPN-ek az ExpressVPN, NordVPN és PIA voltak.

Az alábbi grafikonon láthatjuk, hogy 2016 elején a PIA és az ExpressVPN nyaka volt a nyakban, a NordVPN pedig csak lemaradt. Ennek ellenére 2016 szeptemberéig az ExpressVPN átvette a vezetést, amelyet az NordVPN követ. A PIA statikus maradt, majd fokozatosan elvesztette tapadását.

2023 áprilisában egy olyan váltást látunk, amelyben a NordVPN helyettesíti az ExpressVPN-t. Körülbelül ugyanabban az időben kezdte a NordVPN több szerver, jobb árengedmény és több szolgáltatás bevezetését. Látjuk, hogy ez kifizetődött, és a NordVPN most a három vezető között van.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Hasonlóképpen, a „NordVPN” és a „Legjobb VPN” keresése azt mutatja, hogy ez a két kifejezés lassan egyre szinonimábbá válik.

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

A fentiekben már említettük, hogy az ExpressVPN és a NordPVN a saját szintjén vannak, és ez a grafikon úgy tűnik megerősíti, hogy.

A középméretű VPN-k, például a PrivateVPN és a SaferVPN azonban fejlődést mutatnak.

Annak ellenére, hogy a PrivateVPN-t 2009-ben alapították – jóval korábban, mint a 2013-ban debütált SaferVPN -, az utóbbi népszerűbbnek tűnik..

Forgalom és márkák VPN piaci elemzése

Úgy tűnik, hogy a SaferVPN üzletei, kedvezményei és vizuális hirdetései megtérülnek a forgalom generálása szempontjából.

Ez azt mutatja, hogy nem csak az a kérdés, hogy a VPN milyen jól megalapozott, hanem az is, hogy milyen jól terjeszti nevét és javítja szolgáltatását..

Következtetések

A fenti elemzésből számos következtetés vonható le.

  1. Az értékesítés és a kedvezmények vonzzák az új felhasználók forgalmát. Ez látható a SaferVPN-hez történő forgalom drámai növekedésében, 2023. decemberben. Ezekben az esetekben az alacsonyabb ár rövid távon, amelyet az áremelkedés követ, hatékonyabb, mint egy kissé magasabb ár, amely végül több pénzt takarít meg a hosszú távon. Hogy az említett, az árengedmények miatti forgalom a magas visszafordulási arányhoz kapcsolódhat, és nem világos, hogy mekkora forgalom eredményezi a tényleges eladásokat. A elvitelnek ezután kell lennie Az árengedmények nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy a potenciális vásárlókat weboldalra hívják fel – de ha már ott vannak, hatékony vásárlási csatornának kell lennie a helyén annak érdekében, hogy a látogatók cselekedjenek.
  2. Hasonlóképpen, a fizetett reklám szintén hatékony eszköz lehet a forgalom generálásában. Ez látható mind a SaferVPN, mind a GooseVPN esetében. Ugyanakkor, mint kedvezmények, A fizetett reklámok általában együtt járnak a magas visszafordulási arányokkal.
  3. Noha a közösségi média nem a leghatékonyabb csatorna a látogatók felhívására egy webhelyre, ha egy VPN-szolgáltató úgy dönt, hogy fejleszti ezt az utat, a legjobb fogadás a YouTube-on keresztül lenne.
  4. Habár létezik néhány nagyon célzott közönséggel rendelkező VPN, túlnyomórészt, A VPN-eket angolul beszélők vásárolják. Ez arra utal kevés előnye származik a VPN-webhelyek további nyelvekre történő fordításából.

Reméljük, hogy a fenti adatok és elemzések értéket szolgáltattak, és felhasználhatók a VPN-piac továbbfejlesztésére és bővítésére.