GigaTrust – Čuvanje svoje e-pošte i dokumenata

Velika većina naših danas povjerljivih podataka pohranjuju se u e-porukama i dokumentima. Zato je GigaTrust posvećen tome da olakšava i sigurno dijeli te dokumente. Njihova suradnja GigaCloud platforma ne samo da šifrira e-poštu / dokumente u mirovanju i u tranzitu, nego također pruža zaštitu od uporabe ručno ili automatski primjenom prava upotrebe

U ovom razgovoru s Robertom Bernardijem, osnivačem, predsjednikom, predsjednikom i izvršnim direktorom GigaTrusta, ne raspravljamo samo o servisu utemeljenom na oblaku GigaCloud kakav postoji danas, već i o tome kako će se razvijati kao odgovor na promjene u sigurnosti pejzaž.

Molim te, reci mi malo o sebi i svojoj pozadini. 

Imam i tehničku poziciju i magisterij. Karijeru sam započeo kao savjetnik u Booz Allen, a zatim u MCI-u u svojim ranim danima (1980-ih). Otišao sam tamo 1984. godine kako bih započeo svoj poduzetnički put. Nastavio sam na polju telekomunikacija i osnovao tvrtku koja je izrađivala multipleksere. Poduzeo sam tvrtku i potom je prodao.

Početkom 1990-ih bio sam predsjednik i izvršni direktor softverske tvrtke zvane TREEV 6-7 godina koje sam također preuzeo u javnost i kasnije prodao. Krajem 1990-ih bio sam suosnivač, izvršni direktor i predsjednik odbora MusicMaker.com. To je bilo u vrijeme kad je (izvorni, vršnjak) Napster bio na izlazu. Iz naše knjižnice stvorili smo prilagođene CD-ove s blizu milijun pjesama koje smo licencirali od velikih izdavača. Ta je tvrtka također izašla u javnost.

S GigaTrustom sam već 14 godina. Posljednjih 10 godina obnašao sam dužnost izvršnog direktora, nadgledajući strateški smjer, rad i rast tvrtke.

Možete li mi, molim vas, dati pregled GigaTrust-ove usluge GigaCloud?

Naš GigaCloud je SaaS (softver kao usluga) koji nudi sigurne usluge e-pošte i suradnje s dokumentima u bilo koje vrijeme, bilo gdje i na gotovo bilo kojem uređaju, zajedno s alatima za analizu podataka, izvještavanje i administrativne alate u stvarnom vremenu. To nadilazi samo sinkronizaciju i dijeljenje datoteka – štitimo se e-mailovima i dokumentima i enkripcijom i upravljanjem pravima (dozvolama) i pomoću naših privatnih opcija u oblaku, kupac isključivo drži svoj privatni ključ.

  NordVPN vs Norton Secure VPN: koji je najbolji za vas u 2023. godini?

Pristup koji ste uzeli je da se fokusirate na osiguravanje dokumenata, a ne da se fokusirate na osiguranje perimetra. Zašto je to?

Koristimo ovaj pristup jer smo saznali da postoje dva glavna scenarija za sigurnosne probleme u poduzeću:

 1. Informacije nestaju – Povjerljive informacije šalju se iz poduzeća bez odgovarajuće zaštite (tj. Šifrirane).
 2. Ulaze hakeri – Poduzeća pretpostavljaju da će biti hakirani, a podaci naknadno prekršeni, usprkos njihovim najboljim naporima na prevenciji i otkrivanju. Stoga pretpostavljaju da će im biti ukradeni povjerljivi dokumenti i da ih žele zaštititi.

Naš je sustav jednostavan za korištenje i tvrtka može biti spremna za jedan dan. Nudimo i privatne i zajedničke mogućnosti oblaka, koje koštaju 3 USD / korisnik / mjesec i 2 USD / korisnik / mjesec, respektivno. U situacijama kada se informacije o poduzeću moraju dijeliti s vanjskim stranama – što je vrlo lako s našom arhitekturom u oblaku – nema dodatnih naknada za vanjske strane.

Još jedna stvar koju sam primijetio u vezi s vašom uslugom je da je ona vrlo usredotočena na Microsoft. Čak se temelji i na Microsoftovom Active Directoryu za upravljanje autentifikacijom i autorizacijom. Zašto ograničiti svoje tržište?

Microsoft je dominantan igrač na tržištu zaštite dokumenata koji se koristi, s 60-70% tržišta. Svako računalo od 2007. godine u sustav ugrađuje Microsoftov RMS (Services Management Services), bez obzira koristi li se ili ne.

Prodajemo Microsoftove tvrtke usmjerene na Microsoft, ali ne konkuriramo Microsoftu – mi smo Microsoftovi partneri. Usredotočili smo se na popunjavanje značajki i mogućnosti koje Microsoft ne pruža, poput:

 • Zaštitite / konzumirajte Adobe PDF datoteke na radnoj površini kao i tekstualne i slikovne datoteke prikazane u izvornim aplikacijama
 • Podrška za IMAP e-poštu
 • Android i iOS aplikacije koje štite i upotrebljavaju zaštićeni sadržaj s preciznim pravima.
  VPN szivárgásellenőrzés - DNS-szivárgások diagnosztizálása és javítása

gigatrust oblak

Imate i podatke OverWatch? Što točno čini?

Osim naših komponenti za radnu površinu i mobilnost, Data Over Watch dodatna je komponenta GigaCloud-a koja omogućuje mjerenje, reviziju, praćenje i analizu podataka. Sastoji se od agenta koji se nalazi na uređajima krajnjih točaka koji bilježe svaku transakciju (tj. Stvaranje ili korištenje zaštićenog dokumenta) i ažurira središnju bazu podataka. S druge strane, postoji niz alata na strani poslužitelja za administratore za postavljanje pravila i pravila, nadzor što se događa i provjeravanje ispravne zaštite dokumenata.

Kako definirate svoje tržište? Tko je vaša specifična ciljna publika na tom tržištu?

Svako poduzeće s povjerljivim podacima glavni je kandidat za naš softver. Rekavši to, postoje određene vertikale koje prirodno imaju veće potrebe, poput:

 • Zdravstvo
 • Lijekovi
 • Bankarske i financijske usluge
 • Proizvodnja
 • energija
 • Vlada
 • Obrambene agencije

Ovu industriju karakterizira činjenica da, osim što imaju povjerljive podatke, imaju i regulatorne zahtjeve i podliježu ogromnim kaznama ako ispadnu bilo koje povjerljive informacije.

Kako biste opisali svog trenutnog tipičnog kupca?

Imamo cijenjene klijente širom svijeta i obično imaju najmanje nekoliko tisuća zaposlenih.

gigatrust kupaca

Tko su neki od vaših najvećih kupaca?

Naš trenutno najveći kupac je Udruženje veterana SAD-a, koje broji 250.000 korisnika.

Koje metode obično koristite za privlačenje i suradnju s novim kupcima?

Naša dva glavna izvora vodećih i novih klijenata su događaji Microsofta i sigurnosne industrije. Pored toga, pokrećemo i inicijative za marketing na društvenim mrežama, uključujući Twitter, LinkedIn i e-poštu.

Kako vidite kako se korporativna sigurnost i tržište korporativne sigurnosti razvijaju u sljedećih nekoliko godina?

Prvo, to je krajolik koji se vrlo brzo mijenja. Poduzeća i zaštitarske tvrtke shvaćaju da trenutni pristupi sprječavanju upada uglavnom ne djeluju. Fokus je sada na krajnjim točkama. Tvrtke ulažu mnogo novca u mnoštvo rješenja kako bi pokušale pokriti mnoge različite korisničke slučajeve. Nažalost, još uvijek je poput divljeg zapada i ovo je vjerojatno najveći problem IT odjela danas.

  Diferite tipuri de VPN-uri și când să le folosesc (actualizate 2023)

Koji su vaši budući planovi za GigaTrust?

Želimo biti dominantni igrač na tržištu Enterprise Rights Management (ERM) tržišta. Već polako krećemo na tržište malih i srednjih poduzeća (SMB).

Također radimo na rješenju za tržište društvenih medija. Danas pokrivamo tržišta od poduzeća do poduzeća i od poduzeća do kupca (npr. Bankovni izvodi kupcima). Naš proizvod na društvenim mrežama, koji planiramo predstaviti do kraja 2023., bit će naš ulazak na tržište potrošača – što je ogromno tržište.

Koliko danas imate zaposlenih? Gdje se nalaze?

Trenutno imamo 75 zaposlenika u našem sjedištu ovdje u Herndonu, Virginija.