Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

Добре, така че ако все още пазарувате от прозорци за идеалния VPN или го използвате вече известно време, ще знаете, че има една жизненоважна характеристика „направи или счупи“, която всички търсим: стабилна връзка.

Дори никога преди да не сте използвали VPN, със сигурност не сте непознат за нестабилната WiFi връзка – отпадате и прекъсвате потока си от работа. Случва се. Въпреки това, загубата на вашата VPN връзка е съвсем различен въпрос. В крайна сметка каква употреба е VPN, ако връзката със сървъра отпадне – пренасочване на вашите ценни, лични данни обратно чрез вашия интернет доставчик? Почти ще е сякаш никога не сте имали VPN за начало.

Ще ви облекчи да разберете, че има няколко метода, чрез които да се защитите и да се подсигурите в този почти неизбежен сценарий. Така че, преди да наредите на опашка повече торенти или да се установите, за да гледате Netflix, ще трябва да се уверите, че ако или кога вашата VPN не успее, вашият поток от данни спира, вместо да се изсипва обратно в ръцете на вашия интернет доставчик.

Независимо дали използвате Windows, Mac или Linux, ето някои решения:

 1. Изберете VPN, който включва „Kill Switch“

  Това е бог, изпратен за начинаещия или нетехнологичен потребител, който предпочита да избегне потенциално отнемаща време задача за коригиране на настройките на техния компютър. VPN „Kill Switch“, някога практически несъществуваща функция, днес е една от най-горещите точки за продажба от VPN доставчици.

  Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

Вграден в много VPN софтуер, „Kill Switch“ е толкова прост, колкото и отметката в квадратче – понякога им се дават други имена (като Mullvad има по-горе). Това ви дава абсолютно спокойствие, без значение какво се случва, че няма да избяга трафикът от компютъра ви, ако VPN не успее. Някои програми дори автоматично ще се опитат да се свържат отново – удобна функция за бонус, ако планирате да бъдете далеч от компютъра за известно време.

Така че, ако текущият ви VPN не се състои от тази зашеметяваща функция, тогава може би е време да разделим начини и да прехвърлите кораб до друга компания, която знае как да се грижи за своите клиенти.

Ето списък с най-добрите компании, които са внедрили „убийствен ключ“ в своя софтуер:

Доставчик на ранг Нашата оценка Потребителска оценка
Избор на редакторите 5.0 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
2 4.9 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
3 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
4 4.8 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта
5 4.7 / 5
Прочетете рецензия
Открийте повече Първи стъпки >> Посетете сайта

Потребителите на торент трябва да използват VUZE (Windows, OSX)

Този торен клиент, удобен за VPN, който има възможност да установи дали използвате VPN. Vuze се грижи толкова много, че дори ще ви подкани с предупредително съобщение, предлагащо ви възможността да използвате клиента през VPN. Благодаря Vuze.

След като кликнете върху „Да“, това трябва да се конфигурира автоматично. Ако не, тогава няма пот – лесно е да го настроите ръчно.

 • Отидете на Инструменти >> Настроики. Кликнете Разширени под заглавието: „Професионалност на потребителя“Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада
 • Сега кликнете Връзка >> Разширени мрежови настройки

Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

 • Сканирайте през списъка отдясно и изберете IP адреса, който съответства на вашата VPN.
 • Копирайте и поставете име на интерфейса в ‘Свържете се с локален IP адрес или интерфейс
 • Сега кликнете върху „Прилагане на IP връзки …

Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

Ще знаете дали вашият Torrent трафик се пренасочва през VPN, когато иконата за маршрутизация в долния десен ъгъл се обърне ЗЕЛЕНА. Когато вашата VPN връзка спре, всички процеси също спират. Пфу. Иконата може да отнеме няколко секунди, за да стане зелена, но бъдете сигурни, че няма изтичане на данни, когато VPN спре.

Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

 

 

 1. Изтегли VPNetMon – само за потребители на Windows

Ако настоящият ви доставчик на VPN или онзи, на който сте настроени сърцето си, няма вграден „превключвател за убийство“, не се отчайвайте. VPNetMon е много изящен, практичен парче безплатен софтуер, само за потребители на Windows, създаден да автоматично затваря програми, които имат достъп до интернет, когато VPN връзката се загуби. Въпреки че ще трябва сами да го конфигурирате ръчно, той е много прав.

Нека да покажем как работи това:

 • Изтеглете VPNetMon тук: Извадете и стартирайте. Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада
 • Сега кликнете избирам. Сега можете да изберете точно кои програми да се затворят, когато VPN връзката се загуби (A).
 • Влез в първите две числа на IP адреса на вашите VPN (намира се под „IPV4 Адресни полета“) В„VPN IP Start “ кутия (B).

Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

 • Вземете го за тест драйв, като ръчно изключите от VPN. Ако видите, че всички програми са затворени, добре направени, вие създадохте свой собствен персонализиран превключвател за убийства.
 • Уверете се, че стартирате всяка програма, която искате да използвате чрез програмата VPNetMon.
 •  Сега, когато се свързвате с вашия VPN, ще видите, че IP адресът се появява в ЗЕЛЕНО в едно от долните „IPV4 адреси“ кутии (C).

 

 1. Опитайте VPN Check – Windows и Linux

Още една програма за наблюдение – този път потребителите на Linux са поканени на партито. Вместо VPNetMon, този прост, но ефективен софтуер гарантира, че всички програми (например BitTorrent) автоматично ще се затворят, когато VPN връзката падне.

Това е самостоятелен софтуер, който може да се използва заедно с други VPN програми, но работи най-добре, когато използвате OpenVPN с доставчици, които не предлагат свой собствен ключ за убийство. “

 • Изтеглете безплатната или професионалната версия тук [http://www.guavi.com/vpncheck_free.html]. След като изтеглите и отворите, щракнете “Довереник”. Ако използвате Windows, можете да въведете вашето VPN потребителско име и парола, за да се свържете със съществуващия доставчик на акаунт.Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

 

 • Изберете кои програми искате да сте затворили, ако вашата VPN се прекъсне, като щракнете върху „Цикъл IP задача.“ Ще можете да изберете дали да изключите тези програми или дори да изключите цялата интернет връзка, ако VPN не успее

„Време на цикъл (сек)“ е колко често искате програмата да проверява дали VPN връзката е активна. Екранната снимка показва “2”, така че програмата ще проверява връзката на всеки 2 секунди.

Как да защитите данните си, ако вашата VPN връзка отпада

 

Да обобщим

Независимо от това, от което се състоят вашите онлайн дейности – торент, стрийминг, изтегляне – това е една област, която не можете да си позволите да игнорирате и с тези безплатни и разнообразни методи няма причина да изтегляте данните си обратно към вашия интернет доставчик.

Внедряването на собствения ви ключ за убиване може да изисква ръчна работа, но сложното решение е по-добро, отколкото никакво решение. Въпреки че е облекчение да видите доставчиците на VPN, които сега предлагат това като вграден механизъм – пестете време, пари и стрес. „Превключвателят за убийство“ наистина е крайният щит за днешните воини за поверителност.

 

  Auth0 - simplificarea implementării caracteristicilor de identitate