Како прихватити Битцоин плаћање путем БитцоинПаи-а

Пре него што почнемо са техничком страном ствари, ево кратког увода који ће вам помоћи да убрзате шта се све тиче битцоина.

Код битцоина свака трансакција валуту јача. Као и интернет, и битцоин се може користити преко граница, заобилазећи ограничења земље и локалне прописе.

Међутим, као систем електронског плаћања, битцоин се претежно користи путем интернета и захтева почетно подешавање од оних који га желе користити.

Када завршите са читањем, моћи ћете да почнете прихватати битцоин као пролаз за плаћање у својој продавници за е-трговину или га уградити у своју продавницу од опеке и малтера или посао.

Да бисте започели прихватање битцоина:

Одаберите свог добављача за обраду плаћања у битцоин-у (ПСП) и отворите битцоин рачун.

Постоји неколико веб локација које нуде услуге управљања битцоинима, попут битпаиа, цоинифи и битцоинпаи. Свака од ових компанија наплаћује различите накнаде и има нешто другачије карактеристике, тако да истражите и пронађите ону која вам највише одговара.

Повратак на битцоинпаи.цом, подешавање рачуна је заиста једноставно. Једноставно кликните на дугме „Прихвати Битцоин“, унесите своју адресу е-поште и добро је да кренете.

(Када смо први пут започели истраживање за овај чланак, покушали смо отворити рачун на битпаи-у, али након што смо попунили неке детаље дошли смо до сазнања да битпаи не подржава израелске рачуне. У демо сврхе користићемо бутцоинпаи.цом .)

Уклоните ограничења додавањем података о вашем банковном рачуну

Иако су битцоин трансакције анонимне, нови рачуни су подразумевано ограничени на 1000 УСД трансакција месечно. Да би уклонили то ограничење, трговци морају да дају своје личне податке у сврхе верификације. Ово може да укључује копију личне карте или пасоша, имена и адресе директора предузећа и адресу регистрације.

  Kako gledati prvostupnika 2023. godine

Одаберите валуту

Након отварања рачуна, од вас ће се питати у коју валуту желите да претвори ваше битцоине када се уплате на ваш банковни рачун. Иако су накнаде и девизни курсеви мало различити код сваког ПСП-а, битцоинпаи препоручује рад са ЕУР-ом, јер ће то драматично умањити износе накнада плаћених за сваку трансакцију.

Што се тиче цена, можете крајњим купцима наплатити у УСД валути и даље их плаћати у ЕУР. Курс са УСД на ЕУР обезбеђује се по СПОТ курсу и не укључује никакву провизију.

Помоћу овог алата проверите цене Битцоин-а претворене у УСД, ЕУР или ГБП.

Прихватите битцоин плаћања на свом продајном месту

Сада када је ваш налог све постављен, спремни сте за почетак прихватања битцоин плаћања.

За посао са циглама и малтерима, најједноставнији начин за то је слање е-поште клијентима који садржи везу за плаћање. Алтернативно, својим клијентима можете пружити јединствени КР код, који се може генерисати на веб локацији битцоинпаи.

Наравно, купци који желе да плаћају битцоин треба да поставе свој битцоин новчаник.

Прихватите Битцоин плаћања на својој веб локацији

БитцоинПаи нуди АПИ који се данас може интегрисати са већином еЦоммерце платформи, укључујући веб локације и мобилне апликације. Узорци кода са моцк сервером тестирања су доступни у пхп, јава, питхон, Руби, Перл и још много тога. Чак имају одређени генератор тастера за лутке.

Али ево најбољег дела: Ако не знате како да кодујете, још увек можете релативно лако интегрисати битцоинпаи преузимањем једног од њихових наменских додатака за опенцарт, магенто, престасхоп и вооцоммерце. Једноставно идите до одјељка за програмере и преузмите потребни додатак. Затим је пребаците у подлогу веб локације и конфигуришите подешавања у складу са вашим потребама.

  Krajnji vodič za etičko hakiranje | Što trebate znati 2023. godine

Како се уплате шаљу и примају?

Да бисте добили бољу представу о томе како битцоин заправо делује, ево редоследа радњи које се дешавају када клијент притисне дугме „Плати битцоин“..

Како прихватити битцоин плаћање путем БитцоинПаи-а

Шта даље?

Након примања битцоин плаћања, имате неколико опција:

  • Задржите битцоине у свом битцоин новчанику како бисте их користили за сопствене куповине.
  • Аутоматски претворите и положите битцоине на свој банковни рачун. Можете да конфигуришете одређени праг за депозите или одредите понављајуће датуме депозита.
  • Опција Сплит вам омогућава да дефинишете колики ће ваш битцоин зараду треба депоновати у вашој банци и колики део треба да остане у вашем битцоин новчанику.

Горе наведене опције су неки врло основни примери како се новац може аутоматизовати помоћу битцоина. Постоје многе друге акције које се могу конфигурисати и аутоматизовати у складу са вашим пословним потребама, попут плаћања плаћа запосленима, креирања нових поруџбина добављача када је залиха мала или плаћања рачуна у земљама које то дозвољавају. Погледајте овај инспиративни видео Андреаса Антонолпоулоса за преглед неких ствари које можете учинити с битцоином.

Укратко, док је битцоин још увек у току у надметању са традиционалним финансијским системима, јасно је да је ова невероватно флексибилна валута овде да остане и може нам заувек променити живот. Ускочите на појасу тако што се већ данас пријавите за битцоин рачун.