Какво е пренасочване на пристанища и как да приставим напред през 2023 г.

Достъп до всяка информация, която искате онлайн като поддържате анонимността и скоростта на връзката може да изглежда като сравнително проста заявка. Трябва да можете лесно играя видео игри с твоите приятели, достъп до вашия работен плот отдалеч и проверете банковите си сметки в поверителност. 

За съжаление, тези задачи не винаги са толкова лесни на практика. Хакерите, правителствените агенции и киберпрестъпниците може да могат да четат и проследяват всеки ваш ход с определени онлайн индикатори.

В същото време някои системи може да ви забранят стартиране на сървърите, които искате, дросете скоростите на връзката си, или да ви попречи достъп до определена информация, когато сте извън вашата локална мрежа. 

Препращане на порт може да помогне за решаването на тези и други проблеми. Може да ти даде повече контрол над вашите устройства и сървъри така че можете да ги настроите според вашите предпочитания.

въпреки това, пренасочването на пристанища включва определени рискове и е най-ефективен, когато е сдвоен с други високотехнологични системи. 

По-долу обясняваме основи на пренасочване на пристанища. Преминаваме защо, кога и как да го използвате, и как да прехвърлите напред с VPN.

Как работят интернет портовете?

За да разберете напълно как работи пренасочването към порт, първо трябва да разберете какво е онлайн порт. По същество Интернет използва различни етикети, за да насочва онлайн трафика до правилната дестинация. Портът е един от тези маркери.

По-конкретно, a номер на порт описва точната интернет услуга, която искате да използвате.

Например, порт 80 има достъп до HTML информация, например уеб страници, които започват с „http.“ Порт 17 получава достъп до цитата на деня, а порт 25 има достъп до имейл. Всъщност има 65 000 порта за избор в интернет.

След като на порт е присвоена функция, той обикновено не се променя. По този начин пристанищата са вид като телевизионни или радио канали. Без значение от какъв телевизор или радио имате достъп до канала, го настройвате на същия номер.

И така, как използвате тези портове? Когато отидете онлайн, имате два различни IP (Интернет протокола) адреса: публичен IP адрес и частен IP адрес.

Почти всеки, който е достатъчно интелигентен, за да изглежда намерете своя обществен IP адрес. Вашият интернет доставчик (доставчик на интернет услуги) ви дава този IP адрес. Вашият обществен IP адрес директно изпраща и получава информация от други публични IP адреси в интернет.

Други потребители могат да се опитат да се свържат с вас на този адрес и в зависимост от това как сърфирате в интернет, някои хора може да могат да видят вашата онлайн активност като видите с кои уебсайтове вашият обществен IP адрес е взаимодействал.

Както подсказва името му, вашето частният IP адрес обикновено не е достъпен за обществото. Вашият маршрутизатор го използва за насочване на трафика към и от вашия конкретен компютър в рамките на вашата локална мрежа.

За разлика от вашия публичен IP адрес, вашият самият частен IP адрес обикновено не може успешно да се свърже с други уебсайтове или устройства онлайн. Вашият личен IP адрес изпраща своите заявки чрез вашия публичен IP адрес за да получите информация.

Докато вашият таблет, настолен компютър и компютър ще имат един и същи обществен IP адрес, всяко устройство ще има свой личен IP адрес. Обикновено вашият личен IP адрес се състои от вашият обществен IP адрес с една или повече цифри, добавени в края. 

Така че, вашите публичен IP адрес е широко достъпният идентификатор на вашата мрежа, Вашият частен IP адрес е уникалният номер, свързан с конкретно устройство на вашата мрежа и port е номерът, който казва на вашия рутер коя конкретна интернет услуга с който искате да се свържете.

Как работи вашата мрежа

По същество си рутер служи като защитен среден слой между вашето устройство и интернет.

Вашият личен IP адрес изпраща заявки до вашия рутер, която тогава ги предава в правилния порт. Вашият рутер също получава отговорите на вашите заявки в интернет, тогава изпраща получената информация обратно на вашия личен IP адрес.

В допълнение, много рутери автоматично поставят защитни стени да филтрират това, което смятат за опасен трафик и блокирайте определени портове, за да защитите устройствата, с които се свързват. 

Това означава, че някои заявки може да се заседнат на ниво рутер, никога не предавайте информация между вашето конкретно устройство и интернет услугата, за която сте поискали формуляр за данни.

По-конкретно, това, което има тенденция да се случи, е това маршрутизаторът ви просто не позволява на някои искания извън интернет да имат достъп до устройството ви. Това означава ти може да не е в състояние да използва определени интернет функции и услуги, като онлайн игри, дистанционно управление на работния плот и други.

В допълнение, в някои случаи този процес на маршрутизиране може забавете скоростта на връзката си, не позволявайте да архивирате файловете си толкова лесно и да направите историята на сърфиране по-публична. 

с пренасочване на портове, можете да поемете контрола върху това как вашата мрежа насочва информацията до и от вашите устройства.

Пренасочване на пристанища 101

Както обяснихме по-горе, начинът по подразбиране на повечето компютърни мрежи може да бъде донякъде ограничаващ.

Ако искаш достъп до вашия домашен работен плот докато пътувате в чужбина, играя видео игри с вашите приятели или сърфирайте в мрежата по-анонимно, може да не обичате начина, по който мрежата ви е конфигурирана.

За щастие можете променете го с порт спедиция. Тази техника основно казва на вашия рутер винаги да приема заявки за конкретни портове и да ги препраща към личния IP адрес на вашето устройство. 

от като посочите на вашия рутер, че трафикът към определени портове е добре да преминете, ти по принцип даваш всякакви интернет трафик до вашия обществен IP адрес на тези портове директен път до конкретно устройство във вашата мрежа.

Най- номер на порт, който сте идентифицирали като безопасен за преминаване на трафик от става се превръща в нещо като въведете личния си IP адрес. Ако услугите, потребителите или други IP адреси знаят и използват правилния код на порта, те могат да влязат директно във вашето устройство.

  Hogyan nézhetem online a 47. Emmy díjat!

Би било подобно на това да кажете на вашия вратар, че искате той винаги да доставя пакети с червени лъкове до входната ви врата, вместо да ги оставя в пощенската си кутия или дори потенциално да ги изхвърля като подозрителни. Вашите приятели, които знаят, че имате създадена тази система, могат да ви изпращат писма и подаръци с червени лъкове, ако искат да са сигурни, че ги получавате.

Разбира се, логистиката на пристанищната спедиция (през което ще ви преведем по-долу) са малко по-сложни. Основната концепция обаче е доста проста: вие кажете на вашия рутер да пусне определен интернет трафик директно към вашето устройство, ако има правилния номер на порта прикрепен към него.

За какво да се използва пренасочване към порт

От пренасочването на портове коренно променя начина, по който вашата мрежа взаимодейства с онлайн заявките, тя предлага много предимства и приложения. Можеш използвайте пренасочване на пристанища да се:

 • Свържете се със сървърите за видеоигри.
  Един от най-честите причини потребителите искат да активират пренасочване към порт, за да могат да играят своите любими онлайн видео игри. Понякога, рутерите ще блокират интернет трафика от игралните сървъри, тъй като те виждат тези връзки като потенциално опасни. По същия начин, ако геймърите създават свои собствени частни сървъри за да могат да играят с приятелите си, техните маршрутизаторите може да не разпознават номерата на портовете, към които са прикачени сървърите. Препращане на порт може да помогне на вас и вашите приятели свържете се с любимите си сървъри и се наслаждавайте да играете заедно. 
 • Домашни сървъри и приложения за целия свят, за да ги видите и използвате.
  Може да искат и по-интелигентните потребители настройте сървъри и приложения за своите приятели, семейство или дори интернет потребители като цяло. Ако обаче те са свързани с непознати пристанища, вашата упорита работа може никога да не успее да премине защитните им рутери. Порт препращане може научете маршрутизаторите, че позволяването на другите да посещават тези страници и услуги е безопасно и трябва да бъде разрешено. 
 • Подобрете скоростта на връзката си.
  Както описахме по-горе, вашият рутер обикновено сортира интернет трафик, за да определи кои заявки са “безопасни” да изпратите на личния IP адрес на устройството си. Освен че е склонен към грешки и ненужно ограничаващ, Методите на рутера могат да отнемат време. Чрез настройване на пренасочване към пристанище можете незабавно насочете онлайн трафика към вашето устройство, ускорявайки връзката ви. Това може да е особено полезни за онлайн активна честотна лента, като игри, стрийминг, торент или изпълняване на сложни приложения.
 • Защитете вашата поверителност онлайн.
  Най- аспект на пренасочване към пренасочване на порт може да бъде полезен, ако искате защита на вашата чувствителна информация онлайн. от изискващ онлайн трафик, за да има правилния ключ преди да може да бъде изпратен до вашия личен IP адрес, можете да се уверите в това само тези с вашия публичен IP адрес и номера на вашия порт могат да имат достъп до вашето устройство. Освен това, когато са сдвоени с други техники, препращането на пристанища може да е в състояние да препредава интернет заявки, изпратени до IP адрес и порт към различен IP адрес. Настройката на този вид система може да помогне маскирайте истинския си IP адрес онлайн, значи можеш сърфирайте по-анонимно. 
 • На практика достъп до вашия работен плот.
  Ако искате да използвате a виртуална машина и хост вашия работен плот в облака, може да се наложи да настроите пренасочване към пристанища, така че да можете издърпайте информацията си на всяко устройство избирате да получите достъп до него от. С пренасочване на порт можете извлечете своя виртуален десктоп от какъвто и да е частен IP адрес, в който го съхранява, без вашият рутер да ви пречи. 
 • Архивирайте вашите файлове.
  Добра идея е запишете копия на най-важните си файлове в няколко различни онлайн локации. Разбира се, след като разполагате с тези резервни копия, ще трябва да можете да го направите сигурен достъп до тях, в идеалния случай от всяко устройство, навсякъде. Чрез настройване на пренасочване на пристанища и съхраняване на резервно копие на вашия личен IP адрес, можете да се уверите, че можете извличайте най-важните си данни от където и да сте, стига да знаеш своето публичен IP адрес и правилния номер на порта.
 • Свържете се с вашия VPN (виртуална частна мрежа) отдалеч.
  Ако имате a VPN инсталиран на вашия рутер у дома, може да имате проблеми с достъпа до неговите функции от разстояние. Пренасочването към порт може да ви помогне да се насладите всички функции за скорост, поверителност и сигурност на вашия VPN, докато сте извън къщата чрез предоставяне на a бърза и безопасна връзка с вашия личен IP адрес. 

Това са само няколко от най-популярните приложения за пренасочване на пристанища. Като се има предвид стойността и гъвкавостта на тази мрежова процедура, вероятно има много повече начини да я използвате.

Пренасочване на пристанища и киберсигурност

Препращането на порт може да има както положителни, така и отрицателни ефекти върху вашата киберсигурност. От плюс, както разгледахме по-горе, това може да помогне поддържайте безопасността си онлайн като предоставяте само вашето информация за частен IP адрес към интернет потребителите с „ключ“ на десния порт.

Когато се комбинира с други системи, то може също да ви помогне да скриете публичния си IP адрес от правителствени агенции, киберпрестъпници и други, които може да искате да шпионирате вашата дейност. 

В допълнение, пренасочване на пристанища може да ви помогне да ви предпази от атаки за разпространение на отказано обслужване (DDoS). По време на DDoS атака, хакери наводнете сървъри с онлайн трафик, за да ги накарат да се сринат.

Този вид киберпрестъпност е по-трудно за изпълнение портовете, за които сте създали пренасочване на порт, от нападателите би трябвало да знаят не само твоя публичен IP адрес, но на правилен номер на порт, също.

Въпреки това, пристигането на пристанище идва с някои потенциални рискове за киберсигурност. Конфигурирането на пренасочване към порт осигурява входна точка във вашия личен IP адрес информация за устройството от по-широкия интернет.

  5 legjobb showbox alternatívája Frissített lista 2023-ra

Макар и малко вероятно, технически е възможно това някой ненадежден може да разбере протокола за пренасочване на вашия порт. От този момент може да може да знае хакер използвайте публичния си IP адрес и правилния номер на порта, за да влезете в компютъра си, да ви шпионира и да открадне вашата информация. 

освен това, някои настройки за пренасочване към порт включват криптиране на пакетите с данни, изпратени чрез пренасочване към порт със Secure Shell (SSH) или други протоколи, но това е така не винаги изискване.

Ако вашата информация не е шифровано, може би по-лесно да се проследи, особено след като сте изложи порт, като настрои пренасочване на порт. 

Протоколът за пренасочване на порт Универсално Plug and Play (UPnP) е лесна за настройка и позволява на устройствата автоматично да конфигурират пренасочване към пристанища, но с помощта на тази техника може да постави вашите устройства в още по-голяма опасност от редовното пренасочване към порт. Използването на UPnP може да изложи компютъра ви на злонамерен софтуер или други кибератаки.

В допълнение, като автоматизирана система, UPnP не винаги може да настрои пренасочване към пристанище с подходящи мерки за сигурност на място, създавайки още повече проблеми с киберсигурността.

Накратко, пристанищното пренасочване има както плюсове, така и минуси, що се отнася до киберсигурността. Тъй като това е подход за конфигуриране на мрежата, колко надеждно зависи наистина как го използвате и с какви други стратегии го комбинирате.

Например, използване само UPnP може да е несигурен, но комбинирането на ръчно пренасочване към порт със защитена опция като VPN обикновено е доста безопасно. 

Пренасочване на порт срещу VPN

VPN и пренасочване към пристанища често се обсъждат заедно оттогава и двете влияят върху начина, по който работи вашата мрежа.

Те също са сходни по това, че могат директен интернет трафик според вашите предпочитания, и те могат и двете да ви помогне да получите достъп до онлайн информация от разстояние. Сравнението обаче по същество спира там.

Пренасочването към порт променя само един аспект от това как работят вашата мрежа и рутер. Позволява интернет данни от определен тип услуга, които да се предават към и от вашия личен IP адрес на едно устройство като отворите конкретен порт на вашия рутер. Това е потенциално много полезен, но сравнително тесен регулиране.

За разлика, VPN мрежите преработват начина, по който вашата мрежа работи на няколко нива. На първо място, a VPN транспортира информация чрез сложен процес, наречен тунелиране.

Понякога, хората се отнасят към пристанищното пренасочване и тунелиране взаимозаменяемо, но те са не същото.

Пренасочването към порт коригира настройките на порта на вашия рутер така че той изпраща трафик директно от интернет на вашето устройство. Тунели, обаче е много по-сложна. То включва две стъпки: капсулиране и криптиране.

При предаване на информация VPN го увива в слоеве от допълнителни данни, маскирайки го, така е по-трудно за потенциалните хакери да идентифицират и прочетат. Това е капсулиране.

VPN също криптира информацията, превеждайки го в a специален код, който може да бъде дешифриран само след като достигне правилното си местоназначение.

Освен това, докато пренасочването на пристанища провежда специфичен тип интернет трафик (с правилния номер на порта) до определено място (личен IP адрес на вашето устройство), a VPN напълно пренасочва онлайн информация за да защитите вашия публичен IP адрес.

Когато отидете онлайн с VPN, вашият заявките първо отиват на отделен VPN сървър, която често е в друга държава. Това След това VPN сървърът получава интернет информацията, която искате, и ви я препраща обратно.

Това помага пазете вашия IP адрес защитен и предотвратява прослушването на вашия интернет доставчик върху вашата дейност. Всичко, което можете да видите от вашия интернет доставчик, е, че сте се свързали с VPN и всички сайтове, които използвате, могат да видят, че VPN е получил достъп до тях.

Освен това маршрутизирането на вашата интернет активност през сървъра на VPN може да ви позволи достъп до гео ограничено съдържание, намерете по-ниски цени на самолетни билети и се насладете на много други предимства. 

За допълнителна сигурност, много VPN доставчици също имат политики без регистрация, значи те не пазете записи за дейността си с техните услуги.

Те също често включват превключватели за убийство, който прекъснете цялата интернет връзка, ако VPN отпадне. Това предотвратява излагането на вашия IP адрес или друга чувствителна информация ако VPN се прекъсне.

Пренасочването на порт е само една от аспектите на възможна настройка на мрежата, докато а VPN предоставя цялостна мрежова конфигурация, оптимизиран за поверителност, сигурност, достъп и анонимност.

Пренасочване на порт с VPN

Макар че те са значително по-различни един от друг, пренасочване на пристанища и VPN имат някакво припокриване. Всъщност, те дори могат да се комбинират. 

Първо, може да успеете използвайте пренасочване на портове, сред другите стратегии, за да създадете и управлявате свой собствен VPN.

въпреки това, това ще отнеме много технически умения, време и усилия за успешното им изпълнение, така не е задължително да ви насърчаваме да опитате, особено когато има страхотни VPN доставчици, които вече са свършили работата за вас.

В допълнение, ако имате инсталиран VPN директно на вашия рутер, можете да използвате пренасочване към порт за достъп до VPN, докато не сте в локалната си мрежа.

ВисокоефективниExpressVPNпредоставя ръководство за това как да го направите.

И накрая, и най-удобно, много VPN включват пренасочване на порт като една от техните характеристики. Точно както при обикновена мрежа, пренасочването на портове може да помогне на VPN по-лесен достъп до определени сайтове, които маршрутизаторите или защитните му стени могат да пресекат. 

VPN доставчиците, които използват пренасочване към порт, разпознават скорост, достъпност и други предимства тази техника осигурява, така че те го интегрират с останалите си предложения. 

По много начини, пренасочване на порт е най-доброто използва се като част от VPN. Обикновено доставчикът на VPN внимателно го следи, за да гарантира, че потребителите се наслаждават на всичко, което може да предложи, без рискове за сигурността понякога се представя.

  Как да получите литов IP адрес отвсякъде през 2023 г. [+ ВИДЕО]

Стъпка по стъпка ръководства за настройка на пренасочване на порт

Пренасочване на порт е силно адаптивни, и колко ефективно е до голяма степен зависи от начина, по който сте го настроили.

Въз основа на специфичните аспекти на вашето устройство, вашата локална мрежова връзка, услугите, до които искате да получите достъп, и други фактори има практически неограничени начини за конфигуриране на пренасочване към порт.

По-долу покриваме три основни начина, по които можете да извършите пренасочване на пристанища във вашата мрежа.

Пренасочване на порт с UPnP

Настройка на пренасочване на порт с автоматичният протокол UPnP е прост, но потенциално доста опасен.

Бихме ви препоръчали да използвате UPnP само ако сте нямат чувствителна информация на устройството, за което го конфигурирате, или ти си не е загрижен за вашата киберсигурност по някаква причина.

Както обяснява ръководството на Google по тази тема, за настройване на пренасочване на пристанища с UPnP, можеш:

 1. Впиши се до Google Fiber.
 2. Кликнете върху „мрежа”Бутон.
 3. Избирам “напреднал,”И кликнете върху”Пристанища.”
 4. ключ „Universal Plug and Play” на (по подразбиране ще бъде зададено Изключено).
 5. Кликнете върху „Приложи“, За да запазите новите си предпочитания.
 6. Нагласете вашите ръчни и автоматични правила и настройки за пренасочване към порт от списъка, който следва.

Можеш върнете се в тези настройки и деактивирайте UPnP по всяко време.

Ръчно пренасочване към порт

Настройката ръчно пренасочване на порт обикновено е a по-добър вариант като използване на UPnP, но изисква най-сложната настройка на нашите три избора. 

Тези стъпки могат да варират в зависимост от вашето конкретно устройство, рутер и предпочитания, но като цяло, за да конфигурирате ръчно пренасочване към порт, ще трябва:

 1. Уверете се, че устройството ви има статичен IP адрес. Ако вашият IP адрес е динамичен или се променя от време на време, това ще обърка конфигурацията за пренасочване на вашия порт.
 2. Влезте в своя рутер.
 3. Намери раздела за пренасочване на порт. Етикетът за тази конкретна информация може да е различен в зависимост от марката, модела и типа на рутера, с който работите.
 4. Въведете порта (ите), с които искате да препратите трафика, заедно с протокола, който искате да използвате за това.
 5. Въведете статичния си IP адрес. 
 6. Ако е приложимо, щракнете върху „Активиране”, След това бутон или кутия запишете актуализираните си настройки. 

Тъй като ръчното пренасочване към порт е сложна и променлива, горното е a много опростена версия на стъпките, необходими за прилагането му. 

Преди да започнете, предлагаме ви потърсете водачи специално създаден да ви помогне да внедрите пренасочване към порт на тези конкретни устройства. Ръководството за пренасочване на пристанища от PC World също предлага полезна информация и съвети.

Пренасочване на порт с VPN

Използване на a VPN за обслужване на нуждите за пренасочване на вашия порт е идеален. Вашият VPN доставчик гарантира, че вашата система за пренасочване към порт е защитена, плюс това предлага множество от други функции, които вероятно ще оцените.

И двете Surfsharkand PrivateVPNпредлагат пренасочване на пристанища. 

За да използвате пренасочване на порт с VPN, всичко, което трябва да направите, е:

 1. Уверете се, че вашият доставчик на VPN предлага пренасочване към порт. Много го правят, но някои не, така че ще искате да проверите.
 2. Платете и изтеглете избраната от вас VPN услуга. (Ако не искате да харчите пари за своя VPN, има някои безплатни доставчици, но ще искате да се уверите, че са надеждни и висококачествени. Съветваме да изберете от нашия списък с най-добрите седем безплатни VPN услуги .)
 3. Отвори си Настройки на VPN. 
 4. Включете пренасочване към порт, ако това не е по подразбиране.
 5. Следвайте указанията на VPN за изпълнение на пренасочване на пристанища. Самият VPN може да осигури ръчно или автоматизирано (UPnP) пренасочване на порт. 

Повечето VPN (и определено тези от нашите най-добри списъци, като Surfshark и PrivateVPN) предлагат интуитивни интерфейси и подробни ръководства за да ви помогне да коригирате техните функции. Те също са склонни да предлагат полезна поддръжка на клиенти, потребителски форуми и често задавани въпроси.

По тези причини вероятно е да настроите VPN с пренасочване към порт също толкова лесно, ако не и по-лесно, отколкото конфигурирането на UPnP за вашето устройство – плюс, това е много по-безопасен и предлага много повече предимства. 

Общи предложения за пренасочване на пристанища

Независимо от стратегията, която решите да използвате, когато настройвате пренасочване на порт във вашата мрежа, ние ви съветваме да:

 • Проучете внимателно възможностите си както знаеш как пренасочването на порт ще се отрази на вашата онлайн активност, сигурност и поверителност. 
 • Обмислете вашите цели за използване на пренасочване към порт. По този начин можете да се уверите, че настройката, която сте избрали наистина обслужва вашите нужди и предпочитания. 
 • Прочетете ръководства (като този!) и гледайте видео уроци така че знаете правилна процедура за конфигуриране на пренасочване на порт. 
 • Имам резервен план на място, само в случай, че нещо се обърка, когато се опитате да настроите и стартирате пренасочване на порт.
 • Следете активността си за пренасочване на порт след като го настроите уверете се, че работи по начина, по който искате. особено ако изберете опция за пренасочване без VPN порт, препоръчваме ви наблюдавайте внимателно вашата киберсигурност. Наблюдаването на потенциални заплахи може да ви помогне да сведете до минимум опасностите от кибер престъпления.

Следвайки горните препоръки, можете насладете се на всички достойнства на пренасочването на пристанища, без да търпите някой от възможните му недостатъци. 

Допълнителна информация

Искате ли да научите повече за киберсигурността, VPN и най-новите стратегии за поставяне на отговорност за вашата мрежа? Предлагаме ви да прочетете следните статии:

 • 5 най-добри VPN за игри – Кой е най-бързият?
 • 4 Супер лесно & Бързи начини (ИСТИНСКО) да скриете своя IP адрес
 • Как да изберем най-добрия VPN – 8 съвета за начинаещи VPN
 • Прегледани най-добрите VPN услуги & Сравнено | Безопасен ли е??