Най-прозрачни доставчици на VPN 2023 – Кой стои зад вашата VPN?

Може да не е изненада, че някои от доставчиците на VPN, които са специализирани в маскирането на нашите локации, нямат желание напълно да разкрият своите собствени. Всъщност, някои VPN всъщност крият физическите си местоположения като регистрират бизнеса си в друга държава.

Често чуваме за компании от други индустрии, регистриращи в чужбина, за да спестят пари, но VPN компаниите са склонни да го правят за да се избегне връзката със страните от пет очи и техните съюзници с 9 очи и 14 очи.

Обикновено препоръчваме да използвате VPN, базиран извън юрисдикцията Five-Eyes, за да се предпазите от закони за запазване на данни, които излагат на поверителност личния ви риск. Това обаче ни засяга, когато не можем да потвърдим, че доставчик на VPN се намира там, където се твърди, че е.

Представете си, ако VPN изброява местоположението си в държава, която е подходяща за поверителност, но действително работи в държава с широко съхранение на данни и дори шпиониране на интернет потребителите. Вашият данните могат да бъдат изложени на риск от наблюдение и никога няма да ги знаете.

Ако честността и отвореността имат значение за вас в VPN, прочетете, за да научите повече за най-прозрачен доставчици, които сме проучили. Ние не само знаят точно къде се намират, но и кои са.

Какво представлява съюзът с пет очи и защо е важен?

The Five Eyes е an съюз за споделяне на разузнаването между Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и Съединените щати. Съюзът, създаден в отговор на нуждите от световно наблюдение след Втората световна война, и остава активен и днес.

По време на Студената война алиансът разработва системата за наблюдение на ECHELON следете комуникациите между Съветския съюз и европейските страни от Източния блок. Днес системата е свикнала да следи за милиарди частни и корпоративни комуникации по света.

С течение на времето съюзът беше разширен, за да включи Дания, Франция, Холандия и Норвегия като трети страни. Наред с първоначалните пет нации, тази група се нарича „Девет очи“. Германия, Белгия, Италия, Испания и Швеция в крайна сметка се присъединяват към образуването на „14 очи“.

Нациите “Петте очи” започнаха да поставят акцент върху интернет наблюдението като част от „Войната срещу тероризма“ през 2001 г. Вътрешните закони попречиха на тези правителства да шпионират собствените си хора, но документите, изтекли през 2013 г. от Едуард Сноудън, разкриха, че са заобиколили тези закони от шпионирайки едни други граждани.

  Гледайте Англия срещу Южна Африка по крикет отвсякъде през 2023 г.

Защо държавите от 5/9/14 с очи са заплаха за моята VPN сигурност?

Ако използвате предимно вашата VPN за достъп до гео ограничено съдържание като Netflix или BBC iPlayer, вероятно няма нужда да се притеснявате от проблеми с надзора в страни с пет очи. Ако искате 100% анонимност онлайн обаче, шпионирането в пет очи е основна грижа.

Всички данни, които преминават през сървър, базиран в държава с пет очи, са обект на протоколите за наблюдение на страната. Това означава, че ако използвате сървър в някой от тези региони, вашата поверителност може да бъде нарушена.

Това обикновено съветваме да избягвате VPN компаниите, базирани на територията на Five-Eyes (или 9- или 14-Eyes). Ако абсолютната поверителност е критична за вас, може дори да искате да избягвате да се свързвате със сървъри в тези страни.

Въпреки че криптирането, използвано от най-добрите VPN мрежи, обещава да поддържа браузъра ви частен и сигурен навсякъде, никой не може да гарантира 100% това. От случая със Сноуден знаем, че по-слабите протоколи за криптиране като PPTP са пропукани от NSA.

Този случай също показа, че ФБР може да поиска доставчикът на цифрови услуги да предаде своите ключове за криптиране. Властите могат дори да поставят доставчика под заявка за да го предотвратят да казва на потребителите какво се случва, както направиха с шифрованата имейл услуга Lavabit.

Това ни отвежда към реална заплаха, пред която са изправени онези от нас, които използват доставчик на VPN, който не е прозрачен за неговото местоположение.

Ако не можете да проверите къде се намира доставчикът, няма начин да знаете под чия юрисдикция попада. Ако услугата действително се намира в държава с пет очи, вашата лична информация може да бъде изложена на риск без ваше знание.

  MPLS против VPN: в чем разница и что безопаснее в 2023 году?

Топ три най-прозрачни доставчици на VPN

За щастие има някои VPN компании, които са напълно прозрачен за техните местоположения и дори техния персонал. Ако искате да знаете кой стои зад вашата VPN, ето компаниите, които препоръчваме.

1. SaferVPN

safervpn-устройства

 

В декларацията на мисията на SaferVPN са посочени основните й стойности като приемане, уважение, прозрачност и доверие, и бизнес практиките на доставчика са напълно съобразени с тези стойности. Всъщност SaferVPN е една от най-прозрачните VPN компании в индустрията.

 

за нас safervpn

 

В документа на Общите условия на SaferVPN ясно се посочва, че това е регистриран бизнес в Тел-Авив, Израел. Всъщност, посетихме офисите на компанията!

 

linkedin персонал safervpn

 

Въпреки че Израел не е член на 5, 9 или 14 очи, Истинността на SaferVPN относно местоположението му е смела. Много потребители са загрижени за действията на израелската национална разузнавателна агенция Мосад.

уреждащи правото и юрисдикцията

Преглед на офертите за SaferVPN

2. CyberGhost

cyberghost множество устройства

CyberGhost винаги е бил напълно прозрачен за офисите си в Румъния и Германия, въпреки че Германия е страна с 14 очи.

 

за нас киберхост

 

Когато една компания признае присъствието си на територия 5/9/14-Eyes, ние можем напълно оценете мерките, които предприема, за да ви предпази от наблюдение. Ето защо прозрачността има значение и когато казваме, че CyberGhost е безопасен, ние знаем, че е истина.

 

Най-прозрачни доставчици на VPN 2023 - Кой стои зад вашата VPN?

 

Всъщност цялата бизнес информация на CyberGhost, включително адресите, е ясно показана на страницата на LinkedIn. Можете дори да видите пълните профили на повече от 50 служители на CyberGhost.

Вижте оферти за CyberGhost

3. TunnelBear

тунелни устройства

През 2016 г. и отново през 2023 г. TunnelBear възлага на Cure53 да завърши а трети потребителски VPN одит на обществената сигурност на своите услуги. Това беше индустрия на първо място и TunnelBear беше изключително предстоящ за резултатите.

Въпреки че първият одит показа някои неочаквани уязвимости, повечето от тях бяха разрешени до 2023 г., когато бяха открити само няколко проблема с нисък риск.

 

за нас тунел

 

Бизнес детайли на доставчика, включително неговите Канадски бизнес адрес и профили на над 40 служители, са достъпни и в LinkedIn.

 

свързан в тунела на персонала

 

  Google és VPN-k - Biztosan biztonságban vagy? Frissített útmutató 2023

Въпреки че местоположението в територията на Five Eyes далеч не е идеално за VPN, отвореността на TunnelBear за това местоположение означава, че можете да анализирате методите на VPN за защита от правителствения надзор за себе си.

Вижте оферти за TunnelBear

Какво ще кажете за NordVPN и ExpressVPN?

Въпреки че са две от най-популярните VPN в света и препоръчваме и двете, NordVPN и ExpressVPN не се класират в този списък. И двете компании твърдят, че са базирани извън юрисдикцията на Five-Eyes, но не успяхме да проверим местоположението им.

За разлика от CyberGhost, TunnelBear и SaferVPN, NordVPN и ExpressVPN не са оповестявали информацията си в LinkedIn, нито има профили на служители, свързани с компаниите.

Това не означава, че не се доверяваме на тези VPN услуги. Имало няма оплаквания от течове на поверителност срещу нито един от доставчиците, и нямаме причина да вярваме, че ще има.

И те може би ще казват истината за техните местоположения (Панама за NordVPNand Британски Вирджински острови за ExpressVPС запис на техните уебсайтове). Просто бихме предпочели те да приемат политика на прозрачност за да можете да потвърдите тези местоположения за себе си.

резюме

Местоположение извън юрисдикцията с 14 очи е най-доброто за доставчик на VPN. Въпреки това, a VPN с фалшифицирано местоположение в държава, поддържаща поверителност и действително местоположение, предмет на наблюдение с пет очи може да представлява сериозна заплаха за вашата поверителност онлайн.

Разбира се, VPN компаниите, които са прозрачни за местонахождението и персонала си, няма да решат проблема с правителствените посегателства в интернет и шпионирането на разузнавателната агенция, но това означава, че вашите данни никога не са излагайте на риск без ваше знание.

Ето защо прозрачността е една от основните ни ценности, и защо аплодираме всяка VPN компания, която спуска воала, за да разкрие кой ви пази в интернет и къде го правят.

За да научите повече за начина, по който доставчик на VPN може да ви поддържа напълно анонимни онлайн, вижте нашето ръководство за VPN за търсещите поверителност.

Започнете безплатния си пробен CyberGhost сега