PIA не работи с Netflix? Ето какво трябва да направите

PIA означава частен достъп до интернет и изглежда като добро име за VPN услуга, която е силно фокусиран върху сигурността на данните. Но дали тази VPN работи с Netflix?

PIA може да се похвали с много изключителни функции за сигурност като висококачествено криптиране, Open VPN протокол и усъвършенствана защитна стена за блокиране на реклами, тракери и зловреден софтуер. Проблемът е, че когато става дума за деблокиране на Netflix, PIA просто не предлага специална услуга за стрийминг.

Въпреки че имаше съобщения за потребители, деблокиращи Netflix US със сървърите на PIA’s East Coast, съобщава се, че скоростите са невероятно ниски. Netflix в други страни не може да се деблокира изобщо.

За съжаление, това ни принуждава да заключим това не можете да разчитате на PIA, за да заобиколи Netflix geoblocking.

Защо не може PIA да деблокира Netflix?

Понякога VPN не са в състояние да заобиколят гео ограниченията на Netflix, защото те нямат мрежата от сървъри или ресурси необходими за да сте в крак с Netflix анти-VPN софтуер.

Netflix геблокира съдържанието си защото проблеми с авторското право и лицензирането, където различно съдържание е лицензирано или нелицензирано в различни страни. Когато стрийминг услугата осъзна, клиентите са използване на VPN за заобикаляне на гео ограниченията, тя въведе усъвършенствана VPN блокираща технология също.

Netflix работи за блокиране на VPN от откриване на криптиран трафик и черен списък на асоциирания IP адрес. Известно е на блокира цели диапазони от IP адреси от един център за данни, ако е известно, че центърът хоства VPN сървъри.

VPN мрежите трябва да имат a налична огромна мрежа от сървъри да предлагат на потребителите алтернативи, ако съществуващите сървъри попадат в черен списък.

Интересното е, че PIA не е точно малка VPN услуга. То има 3 300+ сървъра по целия свят – достатъчно, за да се конкурира с някои от най-мощните VPN мрежи.

  Как да пазарувате на международните уебсайтове на Amazon от Австралия

Въпреки тази впечатляваща мрежа, PIA не може надеждно да се свърже с Netflix.

Както споменахме преди, PIA изглежда много по-фокусиран върху осигуряването на поверителност и сигурност на своите потребители при сърфиране в интернет. Доставянето на надеждна поточна услуга не изглежда като приоритет.

Може би услугата не иска да отдели необходимото време и пари, за да бъде в крак с процеса на черния списък. Или може би предпочитат да се концентрират върху предлагането на отлична услуга за поверителност, вместо да се опитват да се конкурират с други VPN, които са посветени на поточно предаване.

NordVPN отблокира Netflix

Още не се отказвайте от надежда! Въпреки че PIA не може да деблокира Netflix, има много VPN мрежи, на които са способни заобикаляйки гео ограниченията и надхитрира анти-VPN софтуера на Netflix.

Един пример е NordVPN, който може надеждно и лесно деблокирайте Netflix от всяка точка на света.

NordVPN има огромна мрежа от 5 200+ международни сървъра и тази мрежа непрекъснато се разширява. Това първокласна инфраструктура, комбиниран с a всеотдаен персонал, означава, че NordVPN е в състояние да следете кои IP адреси са в черен списък от Netflix.

Когато бъде открит блокиран сървър, NordVPN може просто превключване на потребителите към нов сървър, който все още работи с любимите си поточни услуги.

Всъщност NordVPN дори включва SmartPlay технология, който автоматично ви свързва към правилния сървър за деблокиране на избраната от вас услуга за стрийминг. SmartPlay идва като настройка по подразбиране за всички акаунти, така че има не включва сложна настройка.

NordVPN също работи объркани сървъри. Замразените сървъри добавят допълнителен слой защита на криптирани данни, за да скрие факта, че е криптиран Това прави криптиран VPN трафик да изглежда същия като трафик от обикновен ISP.

  5 najboljih VPN-a za Brazil - zbog sigurnosti, struje i brzine u 2023. godini

От анти-VPN софтуера на Netflix не може да открие никакъв криптиран за VPN трафик, то няма да има черен списък на сървъра и неговите IP адреси. Следователно сървърите на NordVPN са по-малко вероятно е да бъде блокиран от Netflix.

Други предимства на NordVPN

  • Впечатляваща мрежа от сървъри и неограничена честотна лента гаранция отлични скорости за стрийминг.
  • Някои интернет доставчици пропускат обхвата на газта, когато се открие стрийминг. Използването на VPN, и по-специално такъв с обсебени сървъри, може дори подобрете скоростта на връзката като скриете дейността си от вашия интернет доставчик.
  • Интуитивни, удобни за потребителя приложения на всички основни устройства и платформи.
  • Високо-достъпни дългосрочни и краткосрочни планове с a 30-дневна гаранция за връщане на парите.
  • Единствен по рода си Софтуерът CyberSec блокира рекламите и зловредния софтуер за да избегнете досадни прекъсвания.
  • 256-битово AES криптиране, автоматичен превключвател за убийство, и DNS защита от теч пази своята поверителност, докато течеш.

Заключение и допълнително четене

Разбира се, всички тези добавени предимства означават, че NordVPN не е просто чудесен избор за стрийминг. Според нашите потребители, той също е много способен да деблокира друго гео-ограничено съдържание онлайн и ще ви предпази от хакване, проследяване и наблюдение.

Ето защо това е един от нашите най-високо оценени VPN.

Ако искате да разберете за повече VPN, които могат да се използват за стрийминг, разгледайте нашия списък с най-добрите VPN мрежи за Netflix.

Гледайте Netflix с NordVPN