Сели се у иностранство? Гледајте ТВ из свог родног града уз ВПН моје мреже Екпат

Реците нам нешто о себи и својој позадини пре покретања ВПН услуге. Како сте започели као ВПН услугу?

Мрежу Екпат-а покренули смо 2009. године мој и мој дугогодишњи пријатељ Ноел Греавес-Лорд. Тада сам са седиштем у Шангају радио за међународну банку и фрустрирао сам се што нисам могао да гледам британску ТВ он-лине, пошто су веб странице којима сам желео да приступе ограничене. Почео сам гледати око себе да видим које су опције да се заобиђу та ограничења и пријавила сам се на ВПН. Утицало ме чињеница да је већина тада доступних услуга била усмерена на безбедност и анонимност он-лине, а не на заобилажење ограничења геолокације. Многе веб локације тада су биле усмерене на то шта је ВПН, а не на оно што би могао да ради. Осјетио сам да постоји јаз на тржишту у промоцији ВПН услуге корисницима који нису хтели да се муче да разумеју техничке карактеристике деблокирања веб странице, већ су једноставно желели да деблокирају одређену веб локацију.

35_780пк

Када Опера нуди бесплатан ВПН, видите ли будућност за плаћене ВПН?

Да, знам. Моја мрежа Екпат фокусирана је искључиво на заобилажење ограничења геолокације и наша услуга је прилагођена да удовољи тој потреби. Намјерно користимо 64-битну енкрипцију ниског нивоа, што значи већу брзину везе и веће перформансе за стриминг видео записа. Наши сервери никада не раде са капацитетом већим од 75%, чак и за спортски догађај уживо, тако да можемо максимизирати непрекидно гледање. Радимо са Сабаи Тецхнологи како бисмо понудили њихове ВПН рутере преко наше он-лине продавнице рутера. Овде наши клијенти могу купити забавни пакет који укључује ВПН рутер, стреаминг уређај и све потребне каблове како би наши клијенти могли да гледају њихов омиљени ТВ ……… на телевизору!
Имамо водећи тим за подршку у индустрији, који пружа свакодневну подршку и по потреби ће приступити рачунару да би инсталирао ВПН клијент или решио проблем са везом. Укратко, као плаћена услуга можемо понудити свеобухватну услугу нишном сегменту тржишта, не верујемо да бесплатна услуга може послужити овај сегмент на начин на који платна услуга може. Наравно да се не жалимо, индустрија се мења и ако желимо да останемо конкурентни, такође морамо бити иновативни и развијати нашу услугу, али то радимо са нашим главним клијентом на уму.
Од када смо започели 2009. године, видели смо много конкурената који нуде бесплатне ВПН услуге и сада то видимо у комбинацији са интеграцијом прегледача. Међутим, ове услуге обично имају улов као што је бомбардовање корисника огласима или не могу понудити прилагођени производ, као што су интеграција ВПН рутера и подршка може бити минимална, горљива или не постоји.

  5 razloga kupnje doživotnog VPN-a moglo bi biti velika pogreška

Нудите јединствену услугу инсталирања ВПН софтвера за ваше клијенте путем Теам Виевер апликације. Како је дошло до ове специјализоване услуге?

Ово је заиста био природан напредак за нас, с обзиром на наш циљ да ВПН буде једноставан. Велика већина наших клијената софтвер инсталира сама за мање од 5 минута. Међутим, за оне који нису толико угодни са технологијом, почели смо да нудимо ову услугу 2013. Откад смо покренули сервис који је постао веома популаран, сваки дан инсталирамо између 10-15 ВПН клијената.

Неки ВПН-ови нуде доживотни посао. Шта ви мислите о овој стратегији?

Мислим да су уговори за цео живот веома добри за ВПН провајдере. Нисам сигуран да је то најбоља понуда за наше клијенте.
Не бих препоручио „доживотну претплату“ јер не постоји подстицај да провајдер остане „најбоље перформанси“ након што се једном плати претплата. Друго, „доживотна претплата“ веже корисника за услугу и не нуди флексибилност уколико се околности у будућности промене.
Препоручујем годишњу претплату као најбољу вредност и добар однос цене и флексибилности. Нудимо 20% попуста свима који се обавежу на годишње услове плаћања, а готово половина наших нових претплатника креће с овом опцијом.

По чему се Моја Екпат мрежа разликује од других ВПН-ова?

Усредсређени смо на то да нашим клијентима олакшамо гледање телевизије у Великој Британији / САД / Канади и Аустралији, слушање радија, лаку локалну лутрију или приступање другим веб локацијама ограниченим за геолокацију, без обзира где се налазе у свету. Поред тога, наше клијенте не занима толико шта је ВПН, већ шта може учинити да им помогне, тако да је наша веб локација постављена с тим умом и док су сигурност, приватност и остале погодности које ВПН пружа велике, то нису главни фокус наше услуге. Затим нудимо једноставно постављање или то можемо учинити за наше клијенте, ВПН веза је оптимизована за видео упаривање и на крају нудимо пакете са додатом вредношћу са роутер продавницом како бисмо омогућили нашим клијентима беспрекорно ВПН искуство у свом домаћинству.

  Как подключиться к VPN на Android за 5 простых шагов [+ ВИДЕО]

Можете ли објаснити „Задржавање података“? Која је ваша политика?

Ми смо компанија са седиштем у Хонг Конгу и не постоји законски услов за чување података. Наши сервери су са седиштем у Великој Британији, САД-у, Канади и Аустралији и захтевају да њихови серверски центри задрже неке податке о повезивању, као што су оригинална ИП адреса корисника. Ове информације се откривају само ако смо законски обавезни да то учинимо.
Чувамо податке који су потребни за пружање услуге као што је адреса е-поште. Међутим, ми користимо Браинтрее као наш улаз за плаћање и сви детаљи картице су смештени у њиховом трезору.

Ваша ВПН је намењена особама које желе да приступе ТВ каналима из иностранства. Како сте изабрали ову нишу?

То је засновано на мом властитом искуству живим и радим као експатман у Кини, Хонг Конгу и Сједињеним Државама. Из Велике Британије сам и пропустио сам да гледам сопствени ТВ. Имао сам велику срећу да сам у 12 година живео у иностранству живео на три фантастична места, међутим, из искуства сви експонати пропуштају нешто од куће, а настављање везе кући преко телевизије много значи.

Код бесплатних ВПН-ова као што су Виндсцрибе и Хола, шта је разлика за плаћене ВПН-ове?

Како пропусна ширина није бесплатна, сви такозвани бесплатни сервиси морају да раде на свом сервису да би заобишли или смањили трошкове ширине опсега и надгледали услугу. Њихов пословни модел укључује једно или све следеће;

  • Користите технологију “пеер то пеер” да бисте добили ширину траке која ће се пренијети на корисника. Другим речима, када се пријавите, такође се пријављујете да се ваш рачунар придружи глобалној мрежи и да други ВПН саобраћај тече кроз ваш уређај. Још забрињавајуће је што ће се ваши подаци кретати преко рачунара непознатог корисника.
  • Покријте своје трошкове послуживањем пуно реклама; то значи да приликом посета веб страницама корисници виде додатно оглашавање уметнуто у веб странице које се прегледавају. Ово може бити веома инвазивно за уживање у гледању.
  • Понудите и плаћене услуге и додајте вам све на основу тога што мислите да је бесплатна услуга толико лоша да ћете ускоро морати да платите!
  • Модел Опера за подстицање употребе њиховог прегледача, што заузврат доноси приход од оглашавања за Опера, али није водећи на тржишту прегледач. Укратко, компромитирајте избор прегледача за бесплатан ВПН.
  Luther a Netflix-en van! Így nézheti meg ezt 2023-ban

Када се наши клијенти претплате на Моју мрежу експерата, да, плаћају месечну претплату, али могу да приступе било којем доступном оглашавању садржаја и без ометања и сметњи, добијају водећу службу за кориснике и производе прилагођене њиховим потребама..

Многи ВПН се жале због проблема са приступом Нетфлику. Будући да сте специјализовани за приступ забавном програму из иностранства, да ли се сусрећете и са овим проблемима?

Лоша вест је да не верујем да постоји ВПН провајдер који може затражити 100% непрекинути приступ Нетфлику. У већини случајева морате послати пошту тиму за подршку и питати их који сервер (и) ради, а не баш неприметно. Ово решење функционише само за верзију прегледача, Апликације су готово 100% блокиране. Многи тврде да можете слободно приступити Нетфлику, не верујте им.
Добра вест је да је конкуренција и даље доступна, укључујући Амазон Инстант Видео (Приме), САДА ТВ, Ски Сторе и Хулу и не заборавите сјајан садржај који је доступан из Велике Британије са ББЦ, ИТВ и Цханнел 4. Постоји тако много велике конкуренције вани, живот без Нетфлика је могућ!

Које мере се предузимају у вашој компанији да спрече стране људе као и запослене да погледају ваше податке о употреби?

Када размишљамо о подацима постоје две различите врсте података а) Подаци потребни за регистрацију б) подаци који пролазе кроз наше ВПН сервере, историјски записи посећених веб локација и други подаци прикупљени током коришћења услуге.
Подаци потребни за регистрацију – Тражимо важећу адресу е-поште коју чувамо и користимо за управљање налогом наших клијената. Само чланови тима моје Екпат мреже имају приступ томе у сврху подршке. Подаци о плаћању, као што су подаци о кредитној картици, чувају се на нашем улазу за плаћање Браинтрее. Ми (Моја мрежа експерата) немамо приступ тим подацима и Браинтрее је у потпуности компатибилан са ПЦИ (Подаци о платној картици).
Подаци који пролазе кроз наше ВПН сервере – не водимо евиденције за историјску историју прегледавања и не надгледамо протоке података. Чувамо само податке о ИП вези, које смо дужни да учинимо и пружат ћемо информације само властима које су то законски обавезне..