10-те най-добри мениджъри на сигурни пароли за 2023 г.

Мениджърите на пароли са би трябвало да е лесно решение до болка от запомнянето на всички пароли за вашите онлайн услуги – тези, които използвате за забавление, тези, които ви трябват за работа, и тези, от които се нуждаете за критични услуги като финанси и здравеопазване.

Е, познайте какво? Много мениджъри на пароли просто ще ви създаде повече проблеми със сложни интерфейси и дори рискувате вашите данни, поверителност и пари.

Това е причината Анализирах и тествах 25 водещи приложения за управление на пароли, за да ви донесат това: крайният списък на топ 10 на най-добрите мениджъри на пароли.

Избрах ги след внимателни изследвания въз основа на това, което наистина има значение: сигурност, прозрачност, лесна употреба, съвместимост на услугите и цялостна ефективност. Готов? Да тръгваме!

Кратко време? Ето нашето бързо ръководство.

 1. Dashlane: Сигурното споделяне на файлове, всеобхватните онлайн оценки на сигурността и персонализирани сигнали за безопасност ви помагат да сте наясно с рисковете за сигурността веднага щом възникнат.
 2. пазач: Защитава вашите пароли с херметично криптиране и позволява множество форми на двуфакторно удостоверяване, за да не се хакери.
 3. NordPass: Мощно криптиране, архитектура с нулеви знания, лесен за употреба дизайн, двуфакторна автентификация и сигурно съхранение за вашите лични бележки и информация за плащане.
 4. LastPass: Здраво криптиране и удобен за потребителя дизайн, включващ генератор на парола и потребителско име, както и сигурно съхранение за информация за кредитна карта и застраховка.
 5. 1Password: Шифроване от край до край, дизайн с нулево познание и уникална технология WebCrypto гарантират, че вашите пароли остават поверителни.
 • И още 5 страхотни мениджъри на пароли!
 • Методология: Какво трябва да търсите в мениджъра на пароли?

Най-добри мениджъри на сигурни пароли за 2023 г.

Тези десет отлични мениджъри на пароли са опаковани мощни, удобни за потребителя функции за да гарантирате, че най-чувствителните ви данни остават защитени по всяко време.

1. Дашлан

Dashline Image Vendor Image

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, Android, iOS и Linux.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer и Edge.
 • Encryption: 256-битов AES ключ с CBC-HMAC и избор между Argon2d или PBKDF2-SHA2.

Dashlane има привлекателен, удобен за потребителя интерфейс което улеснява генерирането на силни пароли и сигурното им съхраняване. След като запазите парола, Dashlane автоматично го попълва всеки път, когато имате нужда за да спестите време.

Освен паролите, можете да използвате Dashlane, за да съхранявате друга лична информация и данни за плащане, така че не е нужно да продължавате да попълвате досадни онлайн формуляри. Той също така ви позволява да запазвате бележки, документи, прикачени файлове и друга важна информация с функцията си Безопасни бележки.

Този мениджър на пароли ви позволява да споделяте идентификационните данни на вашия акаунт с колеги, семейство и приятели. Не е нужно дори да давате паролите си, за да осигурите достъп.

Dashlane ви дава достъп до изчерпателен Табло за самоличност, което оценява състоянието ви на сигурност онлайн и ви позволява да знаете къде можете да се подобрите, за да можете да бъдете по-сигурни във времето.

То дори следи редовно тъмната мрежа и изпраща ви персонализирани сигнали ако открие, че данните ви са изтекли или откраднати.

С Дашлайн функция за авариен контакт, можете да предоставите достъп до акаунта на някой, когото познавате и на когото имате доверие. Това ще осигури вашите близки да имат достъп до важните ви акаунти в случай на спешност.

Този мениджър на пароли предлага a безплатна версия, която ви ограничава до едно устройство и ви позволява да запишете до 50 пароли. Надграждането до премиум версията ви дава неограничено място за съхранение и устройства, както и достъп до Dark Web Monitoring.

Dashlane също има план Premium Plus, който осигурява кредитен мониторинг и застраховка за кражба на самоличност. Можете да изпробвате премиум плановете с Dashlane’s 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Запазете вашите пароли с Dashlane!

2. Пазител

пазач

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, Android, iOS и Linux.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Microsoft Edge и Opera.
 • Encryption: 256-битов ключ AES с PBKDF2-SHA2.

Keeper е ефективен мениджър на пароли, който е насочен към бизнеса, но също така работи добре като мениджър на лични пароли. Софтуерът премина множество независими одити това потвърдено Keeper е сигурен и надежден.

Той използва a собствена архитектура за сигурност на нулевите знания за да се гарантира, че никой – включително Keeper – няма достъп до личната информация, която съхранявате с мениджъра на паролите.

Keeper винаги криптира вашите данни на вашето устройство, преди да го изпрати до хранилището на облачната сигурност на Keeper. Единственият начин да декриптирате и да получите достъп до данните, съхранявани с Keeper, е с вашата Главна парола, до която имате само достъп.

Ако искате допълнителен слой сигурност, можете да се възползвате от Keeper’s многофакторна автентификация.

Keeper предлага традиционна двуфакторна автентификация, както и биометрично влизане и Keeper DNA, което ви позволява да потвърдите самоличността си, като използвате устройството си Apple Watch или Android Wear. Можете дори да използвате пръстовия си отпечатък, за да получите достъп до свода на Keeper Touch ID на вашия iPhone или iPad.

  Как да гледате френска лига 1 Conforama от Anywhere през 2023 г.

Keeper предлага a ограничен безплатен план което ви позволява да използвате мениджъра на пароли на едно мобилно устройство с капачка за съхранение на данни от 100MB.

Можеш изпробвайте Keeper Premium за лична употреба с 30-дневна безплатна пробна версия. Пробният процес за бизнес планове е 14 дни. Ако не платите за абонамент след края на пробния период, автоматично ще се върнете към ограничения безплатен план.

Запазете паролите си с пазене!

3. NordPass

NordPass изображение на продавача

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, Linux, iOS и Android.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge, Brave и Vivaldi.
 • Encryption: XChaCha20 с Аргон 2.

NordPass е мощен нов мениджър на пароли от най-високо оценен VPN доставчик NordVPN. Той бързо научава вашите пароли и автоматично ги попълва винаги, когато трябва да влезете навсякъде. Той също предлага сигурно съхранение за вашите лични бележки и информация за кредитни карти.

Функции на NordPass нулеви знания архитектура, което означава, че мениджърът на пароли криптира вашата информация на вашето устройство, преди да го изпрати до сървърите на компанията за архивиране и синхронизиране. От никакви нешифровани данни не оставят вашето устройство, не е възможно друг, освен вас, да получи достъп до личните си данни за вход.

Двуфакторна автентификация не е задължително, но препоръчвам да активирате тази функция, за да гарантирате, че няма хакери да имат достъп до трезор на вашата парола, дори ако по някакъв начин получат копие на основната си парола NordPass.

Други полезни функции включват a вграден сигурен генератор на парола и проверка на силата на паролата за да ви помогне да създадете най-силните възможни пароли. Ако в миналото сте използвали друг доставчик, NordPass ви позволява също да импортирате данните си от стария си мениджър на пароли.

Можете да използвате NordPass безплатно, колкото искате. Мениджърът на пароли също предлага достъпен премиен план което ви позволява да синхронизирате данните си на до шест устройства, така че можете да превключвате между вашия лаптоп, телефон, таблет и други устройства без излишни. Ако се интересувате от изпробването на премиум плана, безплатната версия включва 7-дневна пробна версия.

Премиум версията също ви дава възможност да безопасно споделяйте пароли, информация за кредитни карти и бележки с доверено семейство, приятели и колеги. Можете да изпробвате премиум услугата без риск с a 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Запазете вашите пароли с NordPass!

4. LastPass

Последно изображение на доставчика

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, iOS, Android и Linux.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Opera и Microsoft Edge.
 • Encryption: AES 256-битов с PBKDF2 SHA-256.

LastPass обещава да опрости живота ви и точно това прави. Добре проектираният софтуер работи във фонов режим на вашето устройство или браузър, за да осигури, съхранява и автоматично попълва данните ви за вход без излишни.

LastPass има вграден потребителско име и генератор на пароли което ви помага бързо да създавате супер сигурни идентификационни данни за вход за всички ваши акаунти. Получавате всички предимства за сигурността на неразбираеми пароли, без да изпитвате неудобство да ги запомните.

Поверителността ви е гарантирана, тъй като дори LastPass не може да получи вашата главна парола или ключове за криптиране. Всички ваши данни са криптирани и дешифрирани на ниво устройство.

негов функция за автоматично попълване не само ще попълни вашите данни за паролата в акаунтите, които добавяте в трезора си, но и може попълнете данни като информация за плащане когато пазарувате онлайн.

Услугата също може съхранявайте друга чувствителна информация като застрахователни карти и членство в файл с цифрови записи.

LastPass предлага отлична безплатна версия, която ви позволява да синхронизирате информацията си на неограничени устройства. Когато се регистрирате за безплатен план, вие също получавате 30-дневна безплатна пробна версия на LastPass Premium.

Премиум планът включва допълнителни функции като сигурно споделяне, спешен достъп и приоритетна техническа поддръжка. Предлагат се и специални семейни планове.

Запазете паролите си с LastPass!

5. 1Password

1Използване на изображение на продавача

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, iOS, Android, Linux и Chrome OS. Също така предлага инструмент за команден ред.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Firefox, Brave, Opera и Safari.
 • Encryption: AES-GCM 256-битов с PBKDF2-HMAC-SHA256.

Този мениджър на пароли е отличен избор, ако най-голямата ви грижа е сигурността. 1Password защитава вашите чувствителни данни за вход с криптиране от край до край.

Той генерира a Секрет ключ въз основа на вашия личен Мaster парола за криптиране и удостоверяване на вашите данни. Това означава, че информацията ви не може да бъде компрометирана, дори ако някой получи достъп до вашия лаптоп или телефон.

За да защити вашите данни от хакери, 1Password също използва Сигурна отдалечена парола за да удостоверите вашите идентификационни данни за вход на устройството си, така че никога не трябва да изпращате своята Главна парола през интернет.

  5 лучших VPN для просмотра США Netflix в Аргентине в 2023 году

С функцията на наблюдателната кула веднага получавате сигнал, ако 1Password открие нарушение на паролата или друга заплаха за сигурността.

Софтуерът също проверява, за да се увери, че уебсайтовете, които посещавате, и вашият браузър са проверени, преди автоматично да попълните информацията за вашия акаунт предпазва от злонамерен софтуер и опити за фишинг.

1Password има a прозрачна политика за поверителност което гарантира, че вашата лична информация (PII) не се споделя с трети страни при никакви обстоятелства.

Друг пример за отдадеността на 1Password на прозрачността е нейното задълбочено Бяла хартия. Компанията предоставя безплатен достъп до задълбочена информация за своя дизайн за сигурност за всеки, който може да прегледа, така че можете да сте сигурни, че е не крие никакви тайни.

Няма безплатна версия на 1Password, но можете да използвате 30-дневната му безплатна пробна версия, за да разберете дали услугата ви харесва. Можете да избирате от множество планове за лична и бизнес употреба.

Запазете вашите пароли с 1Password!

6. RoboForm

RoboForm Vendor Image

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, iOS, Android, Linux и Chrome OS.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge и Internet Explorer.
 • Encryption: 256-битов AES с PBKDF2 SHA256.

RoboForm ви улеснява влезте в системата само с едно кликване, без значение кой уебсайт разглеждате.

Платформата автоматично улавя и съхранява вашите пароли докато разглеждате мрежата, което ви позволява сигурен достъп до тях на всички ваши устройства. Той съхранява вашите пароли в папки с организирана категория, което ги прави лесни за намиране.

RoboForm също предлага a генератор на пароли за да ви помогне да създадете силни пароли в движение, докато това е център за сигурност оценява съществуващите си пароли за вас.

негов 256-битово криптиране AES с PBKDF2 SHA256 предпазва от речник, груба сила и други форми на атаки. Той също предлага двуфакторна автентификация които поддържат TOTP-базирани приложения за удостоверяване като Google Authenticator, Authy и Microsoft Authenticator.

RoboForm предлага безплатни и два премиум плана за лична употреба и премиум план с 14-дневна безплатна пробна версия за бизнес употреба.

Запазете паролите си с RoboForm!

7. Лепка парола

Лепкаво изображение на продавача на парола

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, iOS и Android.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Chromium, Seamonkey, Yandex, Comodo Dragon и Pale Moon.
 • Encryption: 256-битов AES с PBKDF2 SHA256.

Sticky Password е друг солиден избор, който предлага подобрено двуфакторно удостоверяване и поддържа биометрично удостоверяване използвайки пръстовия си отпечатък на съвместими устройства.

Вашите пароли ще бъдат удобно автоматично запълнено за вас, докато основната ви парола може да бъде запазена само от вас и никога не се вижда на техните сървъри или устройства.

Неговият сигурно криптиран свод ще безопасно съхранявайте цялата си информация за кредитната карта и синхронизирайте с всичките си устройства за лесни плащания с едно щракване.

Sticky Password предлага безплатен и премиен план, а безплатният план включва 30-дневен пробен период на премията. Компанията дори дарява, за да спести манати за всеки продаден лиценз!

Запазете паролите си с лепкава парола!

8. RememBear

RememBear Image Vendor

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, iOS и Android.
 • Поддържани браузъри: Chrome, Firefox и Safari.
 • Encryption: 256-битов AES с PBKDF2 SHA256.

Далеч не е просто сладко име, RememBear използва най-добрите функции за сигурност пазете паролите си защитени, без да компрометирате удобството.

За да се уверите, че сте единственият, който има достъп до основната си парола, RememBear използва a Сигурна отдалечена парола през Дифи-Хелман обмен на ключове който проверява вашата парола, без всъщност да я излага на интернет връзка.

RememBear защитава данните, съхранявани на сървърите му с Ключови услуги на Amazon. Освен това добавя допълнителен слой шифроване на транспортния слой, за да се сведе до минимум зависимостта му от HTTPS.

Този мениджър на пароли демонстрира своята прозрачност с независим одит от експерт по киберсигурност Cure53, които потвърдиха, че има няма критични проблеми със защитния дизайн на RememBear.

RememBear предлага безплатна версия, която можете да използвате на едно устройство и премиум версия, която ще работи на всички ваши устройства.

Запазете паролите си с RememBear!

9. Интуитивна парола

Интуитивно изображение на доставчик на парола

 • Поддържани платформи: Windows, macOS, iOS и Android.
 • Поддържани браузъри: Microsoft Edge, Firefox, Safari, Chrome и Opera.
 • Encryption: 256-битов AES с PBKDF2.

Интуитивната парола взима сериозно сигурността ви. Той съхранява всички мрежови данни зад слоеве защитни стени, и достъпът до неговите бази данни е стриктно контролиран от сертификатите за кандидатстване. Той също така предлага a стабилна антивирусна програма които се актуализират редовно.

Интуитивната парола защитава мрежата си от DDoS атаки и използва в реално време услуга за сканиране на злонамерен софтуер да поддържа своите сървъри сигурни по всяко време.

Интуитивната парола никога не съхранява вашите пароли в обикновен текст. Използва PBKDF2 с уникална сол за всеки идентификационен номер, за да маскира паролите си от хакери. Той също предлага двуфакторна автентификация използване на базиран на време алгоритъм за еднократна парола TOTP и алгоритъм за еднократна парола за SMS.

  Cum să urmărești Goliath Sezonul 3 Oriunde!

Интуитивната парола предлага безплатни и премиум опции и е съвместима с Windows, Android, macOS и iOS.

Запазете вашите пароли с интуитивна парола!

10. LogMeOnce

LogMeOnce Vendor Image

 • Поддържани платформи: Android и iOS. Защитеното USB хранилище също се поддържа.
 • Поддържани браузъри: Firefox, Internet Explorer, Safari и Chrome.
 • Encryption: 256-битов AES с SHA-512.

LogMeOnce е надежден мениджър на пароли, който предлага a разнообразие от опции за влизане с автоматично двуфакторно удостоверяване.

Можете да влезете в мениджъра на пароли, като използвате неговия уникално разпознаване на снимки на селфи 2FA, биометрично разпознаване на пръстови отпечатъци, а ПИН код, или традиционна главна парола.

Той също предлага разнообразие от мерки против кражба за да гарантирате, че вашата чувствителна информация за вход остава сигурна в случай, че вашето устройство бъде изгубено или откраднато.

Можеш отдалечено излезте, заключете устройството си, изтрийте всичките си данни или използвайте GPS локатор, за да намерите вашето устройство. Можете дори да използвате LogMeOnce, за да покажете персонализирано съобщение на устройството си, за да помогнете на човека, който го намери, да ви го върне..

LogMeOnce има както безплатни, така и премиум опции за потребителите и бизнеса и предлага удобни за потребителя разширения за браузъри и собствени приложения.

Запазете вашите пароли с LogMeOnce!

Често задавани въпроси

Колко безопасни са мениджърите на пароли?

Тествах всеки мениджър на пароли на този списък и намерих всички тях да бъдат напълно безопасен за изтегляне и използване, но същото не може да се каже за всеки мениджър на пароли там. При грешен мениджър на пароли винаги съществува риск вашите пароли могат да бъдат компрометирани и личните ви данни да бъдат изложени.

Можете да срещнете сериозни последици, ако хакерите проникнат в приложението ви за управление на пароли. След като получите достъп до всичките си идентификационни данни за вход, ще бъде лесно за злонамерените страни да имат достъп до вашите лични акаунти или дори извърши кражба на самоличност.

Това не е проблем с мениджърите на пароли, които препоръчвам. Устойчивата им сигурност и лесният за употреба дизайн го правят лесно пазете личните си онлайн акаунти в безопасност от опасни кибер заплахи.

Какво да търсите в мениджъра на пароли

Моята методология включва тестване 3 критични полета за да се уверите, че приложението ви за управление на пароли няма да създаде нови проблеми.

1. Безопасност и прозрачност

Това е най-важната част – в края на краищата, вие му предоставяте част от най-чувствителната си лична информация. Поради това всички ръководители на пароли, които препоръчвам, се управляват реномирани компании с доказани записи в областта на киберсигурността.

Най-безопасните мениджъри на пароли са тези, посветени на прозрачността. Вашият мениджър на пароли трябва да предостави ясна, пряма информация за това как работи и каква информация събира.

Повечето висококачествени мениджъри на пароли използват 256-битово криптиране AES, което е същото ниво на криптиране, използвано от повечето банки и правителствени организации.

Също така е добра идея да потърсите мениджър на пароли, който предлага двуфакторна автентификация. По този начин вашите пароли не са изложени на риск, дори ако някой получи достъп до главната ви парола.

2. Лесно използване

Страхотните мениджъри на пароли са така добре разработена дори не забелязвате, че са там. Вашият мениджър на пароли трябва да работи безпроблемно с вашия браузър и устройства до автоматично попълнете вашите потребителски имена и пароли веднага щом се нуждаете от тях.

Повечето мениджъри на пароли също ви помагат да генерирате нови силни пароли в движение. Това ви спестява време и умствени усилия, а също и гарантира, че паролите ви са почти невъзможни за хакване.

3. Съвместимост

Най-малкото ви трябва мениджър на пароли, който предлага разширение за любимия ви браузър. Но в идеалния случай искате мениджър на пароли, който да е съвместим с всички ваши устройства пази те докато ги използвате за пазаруване, онлайн банкиране, и още.

 • Обратно към списъка с топ 10 мениджъри на пароли

Долната линия

Използването на един от тези десет страхотни мениджъри на пароли е прост начин за подобряване на вашата онлайн сигурност. Тези мениджъри на пароли улесняват следването на добри практики с парола и избягват опасните последици от нарушаване на сигурността.

Ако все още не сте сигурни кой мениджър на пароли е най-подходящ за вас, препоръчвам ви Тире за неговото лесен за използване интерфейс, високоефективни функции, и въздухонепроницаема сигурност. 

Но вашата онлайн сигурност не трябва да завършва с мениджър на пароли. Висококачественият VPN ще осигури вашата онлайн активност по всяко време и ще защити поверителността ви от шпионски очи.

Сега, когато вашите пароли са защитени, време е да защитите останалата част от данните си. Вижте нашия най-високо оценен VPN доставчик NordVPN за херметична сигурност с пламтящи високи скорости. Можете също да разгледате нашата Страница с VPN купони (актуализира се седмично!), за да намерите невероятни оферти за страхотни VPN услуги.