5 načina za uštedu novca na hotelima s VPN-om | 2023. ažuriranje

Dva najznačajnija troškova na putovanju su obično vaši letovi i smještaj.

Već smo vam pokazali kako možete uštedjeti novac na letovima putem VPN-a, ali u nekim slučajevima, hoteli mogu koštati više.

Iako su platforme za zajedničko korištenje poput Airbnb-a nesumnjivo transformirale tržište, ima dosta puta kad bi hotel bio bolja opcija. Međutim, uz nekoliko jednostavnih trikova, možete rezervirati luksuznu hotelsku sobu za djelić njegove uobičajene cijene.

Web lokacije za usporedbu učinile su pronalaženje najboljih hotelskih cijena još dostupnijima, ali mi ćemo vam pokazati kako upotreba VPN-a može povećati uštede.

Pomoću CyberGhostkad smo rezervirali, uštedjeli smo 308 dolara po noći na boravak u luksuznom hotelu!

Hoteli mijenjaju cijene prema vašoj lokaciji

Kao i aviokompanije, hoteli nude različite cijene ovisno o tome gdje se nalazite. Čak i web lokacije za usporedbu pratit će vašu lokaciju, koju potom koriste za prilagođavanje cijena koje vam pokazuju.

Na primjer, ako iz Amerike rezervirate hotel u Londonu, cijene će (obično) biti skuplje nego ako ih rezervirate iz Afrike.

Postoje dva različita pristupa cijenama koje kupac vidi. U nekim slučajevima, traži od zemlje s nižim dohotkom će vam pomoći da dobijete najbolje ponude. U drugim slučajevima, hoteli i druge zemlje putovanja to žele prije svega razonoditi mještane. Stoga, ako pretražujete iz neke strane zemlje, možda ćete vidjeti cijene koje su znatno više nego ako biste tražili iz iste zemlje.

Kako web stranice prate svoju lokaciju

Web lokacije hotela i web lokacije za usporedbu hotela prate vaše postavke na isti način kao što vas prati Google. To čine ispitivanjem sljedećih podataka.

 • keksi
  Kolačići pohranjuju vašu povijest pregledavanja. Web lokacije za usporedbu upotrebljavaju kolačiće za otkrivanje prilikom pretraživanja istog predmeta na mreži nekoliko puta. Ako vas vide da stalno pretražujete istu stvar (što znači da postoji velika mogućnost da rezervirate sobu), povećati će cijenu dostupnih hotela.
 • IP adresa
  Poznata i pod nazivom Internet Protocol, vaša IP adresa je najlakši način da web lokacije za putovanja otkriju vašu lokaciju. Ovisno o vašoj lokaciji, mogu vam pokazati različite cijene hotela.
 • Praćenje putem mobilnih uređaja
  GPS značajka na mobilnom uređaju, poput vašeg pametnog telefona ili tableta, može naznačiti vašu lokaciju. Ako pregledavate web mjesta za putovanja s mobilnog uređaja, vjerojatno ćete vidjeti različite cijene ovisno o vašoj lokaciji.
 • Wi-Fi
  Ako im dopustite, web stranice mogu otkriti vašu lokaciju putem vaše WiFi.
  Kako iskati po spletu brez Googla

Međutim, web stranice možete spriječiti da prikupe ove dijelove podataka. Bez njih neće moći podići cijene koje vam nude u hotelskim sobama. Ovo je gdje VPN može biti koristan, ali to nije jedina tehnika kojom smo se štedjeli novac.

5 načina za uštedu novca na hotelima

Da bismo testirali hipotezu da VPN može uštedjeti novac, pogledali smo hotel s pet zvjezdica u Londonu.

London je prekrasan grad, posebno oko Božića. Međutim, to je i posebno skupo u to doba godine. U vrijeme kada su cijene već visoke, štednja novca je još važnija.

Goring je luksuzni hotel u srcu Londona. Dojmljivi smještaj udaljen je samo nekoliko koraka od same kraljice. Savršeno je mjesto za Božić, ali prostorije se brzo pune.

Odlučili smo otkriti koliko obično košta Goring u to doba godine.

5 načina za uštedu novca na hotelima s VPN-om | 2023. ažuriranje

S IP adresom postavljenom u UK, tjedan boravak u hotelu Goring od 20. do 27. prosinca koštat će 602 funte po noći ili oko 795 dolara u SAD-u.

Nije jeftino.

Međutim, smislili smo način da uštedimo preko 300 dolara po noći.

Evo kako:

1. Promijenite svoju lokaciju pomoću VPN-a

Kao što smo gore spomenuli, web mjesta hotela prikazuju cijene na temelju vaše lokacije. Cene koje možete vidjeti možete promijeniti ako promijenite svoju lokaciju pomoću VPN-a. Naš najbolji izbor VPN-a jeCyberGhostzbog velike mreže poslužitelja.

VPN, poznat i kao virtualna privatna mreža, mijenja vašu lokaciju prema skrivanje vaše IP adrese. Umjesto toga, web stranice vidjet će IP adresu VPN poslužitelja na koji ste povezani. Uz to, to šifrira vaše podatke i osigurava vašu internetsku vezubr. Ako želite saznati više o funkcioniranju VPN-ova, pročitajte naš vodič za novorođenče.

Željeli smo vidjeti mijenja li se cijena hotela u Goringu prema lokaciji, pa smo svoj VPN prebacili u Pariz.

Iako Francuska nije jeftina zemlja, cijena Goringa promijenila se na 495 eura po noći, odnosno oko 583 dolara.

5 načina za uštedu novca na hotelima s VPN-om | 2023. ažuriranjeima 212 dolara manje po noćenju! Cijeli tjedan, ova cijena će vam uštedjeti više od 1400 dolara.

Započnite spremanje uz CyberGhost

2. Pretvorite svoj IP u zemlju s niskim prihodima

Često će pregledavanje iz zemlje s nižim prihodima učiniti uštedjeti još više novca.

  Ошибка DOM-XSS, влияющая на порчу, Shopify, Yelp и многое другое

Ako ne želite pregledati nekoliko različitih zemalja kako biste isprobali najbolji popust, to je dobra ideja započnite pretraživanjem iz zemlje s nižim prihodima.

Na primjer, možete da odaberete preglednik iz Indije.

5 načina za uštedu novca na hotelima s VPN-om | 2023. ažuriranje
Cijena iz Indije je 37.944 rupija, ili otprilike $ 584, istu cijenu kao i Pariz.

U ovom slučaju, pregledavanje iz Indije neće vam uštedjeti puno, ali će vam uštedjeti više od prvotne cijene.

3. Pronađite zemlju s popustom

Ponekad će hoteli ljudima ponuditi popuste na određenim lokacijama.

Popust smo pronašli spajanjem na poslužitelj u Americi.

5 načina za uštedu novca na hotelima s VPN-om | 2023. ažuriranje
Uz našu IP adresu postavljenu u Washingtonu, pronašli smo dodatnih 17% popusta za isti hotel i iste datume.

Dakle, umjesto da platite gotovo 800 USD na noć, platili biste samo 487 USD. To je popust od preko 300 USD po noćenju! Preko 2100 dolara uštede ukupno.

Iako nam je pregledavanje iz Londona kupilo najvišu cijenu, postoje i drugi slučajevi hoteli nude najpovoljnije ponude mještanima. Ako možete, dobro je provjeriti cijene iz svoje matične zemlje i odredišta.

Uz takve popuste, boravak u luksuznom hotelu s pet zvjezdica usred Londona jednostavno je postao pristupačniji.

4. Očistite povijest pregledavanja

Čak i ako koristite VPN, uvijek biste trebali očistiti povijest pregledavanja i kolačiće prije nego što počnete tražiti. Ponekad vam ova akcija može pomoći da pronađete bolje cijene. U najmanju ruku, hoće spreči ih da se dižu zbog opetovanih pretraga.

Kao što je ranije spomenuto, web mjesta za usporedbu prate vašu lokaciju i povijest pregledavanja na temelju kolačića pohranjenih u vašem pregledniku. Ako ne pretražujete anonimni ili privatni način rada, otkrit ćete da web mjesto može odrediti vašu stvarnu lokaciju čak i ako ste povezani na VPN.

Očistite kolačiće i podatke preglednika za resetiranje tih web lokacija. Zatim se povežite s VPN-om i pretražite u privatnom načinu. Morat ćete zatvoriti prozor i otvoriti novi svaki put kad promijenite zemlje.

5. Budite strpljivi

Bilo bi divno kad bismo se mogli prijaviti putem interneta, pronaći hotel i 1-2-3 rezervirati. Ali ušteda novca obično zahtijeva vrijeme.

Naš savjet: ne žuri.

Može potrajati neko vrijeme dok ne nađete najbolju ponudu. Ispitajte lokacije, očistite povijest pregledavanja, potražite različite datume (ako je moguće) i sigurno ćete pronaći posao koji vam odgovara..

  5 legjobb VPN Bahreinhez - biztonság, streaming és gyorsaság 2023-ban

Naš najbolji izbor: CyberGhost

CyberGhost uređaji

CyberGhost volimo iz više razloga, ali kada je riječ o postizanju najpovoljnijih cijena u hotelima, ističe se server mreže CyberGhost..

CyberGhost djeluje više 5700 poslužitelja u 89 zemalja. To znači da imate obilje mogućnosti kada je riječ o pronalaženju najboljih hotelskih cijena. Zemlja s najnižom cijenom može se promijeniti ovisno o vašem odredištu. No, s CyberGhostom nećete morati brinuti da ćete pronaći poslužitelja u zemlji s popustom.

Nadalje, CyberGhost je dobra opcija kad ste već na putu. Hoće zaštiti svoju vezu od hakera dok šifrirate svoje podatke. Možete saznati zašto biste uvijek trebali koristiti VPN kada se ovdje povezujete na hotel WiFi.

CyberGhost može deblokirati:

 • Namjenski profil za streaming sa serverom optimiziranim za: Netflix, BBC iPlayer, Sky Go, Hulu, Comedy Central, Eurosport, ESPN i druge.

Podržava bujicu:

 • Da; namjenski profil prikazuje zemlje i broj korisnika.

CyberGhost radi na ovim uređajima:

 • Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire Stick, Android TV, Linux i Chrome.

Započnite spremanje uz CyberGhost

Je li to legalno?

Ako ste zabrinuti zbog zakonitosti korištenja VPN-a za rezerviranje hotela, budite sigurni. Ne postoji pravni sukob ako koristite VPN pronaći bolju cijenu. Ove su web stranice namijenjene navesti različite cijene za kupce na različitim lokacijama. Pregledavanje VPN-a može vam pomoći iskoristiti te razlike i uštedjeti mnogo novca.

Idan Ben Or, stručnjak za internet marketing, kaže da su takve tehnike rasprostranjene među mrežnim trgovcima. Ako ih prodavači na siguran i zakonit način koriste, to se odnosi i na pojedince.

Podrazumijeva se da ako želite uštedjeti novac na hotelskim rezervacijama, najbolje je sakriti svoju lokaciju pomoću VPN-a..

Daljnje čitanje

U iskušenju da zaboravim VPN na Airbnbu? Evo zašto je morate koristiti.

Otkrijte naše preporuke za najbolje VPN-ove za putovanja.

Ako se ne želite dugoročno obvezati za kratko putovanje, možete isprobati najbolje mjesečne VPN pretplate.

Da biste uštedjeli novac na VPN-ima, pogledajte našu stranicu s ponudama.

Također možete ukloniti dio stresa koji je uključen u rezervaciju hotela bez rezervacije za stres. Proširenje je lako instalirati i blokira dosadne poruke “zadnja soba” i “djeluj činjenice” što rezervaciju može učiniti stresnom.