A VPN használati és adatvédelmi statisztikája 2023-ra

Az előző cikkben számos, a létfontosságú internetes trendekről szóló felmérés eredményét mutattuk be. Reméljük, hogy hasznosnak találta!

Alapvető fontosságú, hogy az olvasóink legfrissebb információkat kapjanak a vpn használatával és az adatbiztonsággal kapcsolatban. Tehát, ez a cikk a legfrissebb felmérések eredményeit hasonlítja össze ezekkel a témákkal kapcsolatban és még sok más.

Adatvédelem

A 2023-as év egyértelművé válik az adatvédelemmel kapcsolatos kérdések nyilvános összpontosítása szempontjából.

Adatvédelem vs Nemzetbiztonság

A magánélet védelmét támogató aggodalomra okot adó fejleményben az amerikaiak többsége úgy gondolta, hogy az Applenek kinyitnia kellett volna a san Bernardino terrorista iPhone-ját.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

Ez tükrözi az általános tendenciát. Az amerikaiak jelenleg attól tartanak, hogy kormánya nem tesz eleget a számítógépes fronton a terrorizmus kezelése érdekében.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

A vállalkozásokkal és az adatfelhasználással kapcsolatos növekvő aggodalmak 2023

A közelmúltban végzett felmérés során megkérdezett amerikaiak több mint 95% -a azt állította, hogy vagy kissé aggódnak, vagy nagyon aggódnak a vállalatok adatainak felhasználása miatt.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

A hirdetések blokkolása tovább növekszik

Az olyan internetes óriások, mint az Apple és a Google, azt állítják, hogy ügyféladatokat gyűjtenek a felhasználók számára történő hirdetések testreszabása érdekében. Azonban az adatok azt mutatják, hogy az internethasználók annyira csalódtak a hirdetésekkel kapcsolatban, hogy rekordszámban alkalmaznak hirdetési blokkolókat.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

Ezen adatvédelmi statisztikák összefoglalása

Ezek a táblázatok együttesen demonstrálják mind a fogyasztók, mind a vállalkozások egyre növekvő igényét, hogy még inkább a kiberbiztonságra összpontosítsanak,.

Ezt a hangsúlyt azonban az Egyesült Államokban és a világ minden táján egyre polarizálódó politikai környezet bonyolítja.

Végül is a kormányok feladata az adatvédelmi törvények kidolgozása és végrehajtása. Ugyanakkor ezeknek a kormányoknak számos aktív eszköze van jogi eszközök keresése az adatvédelmi intézkedések megsértésére.

VPN Use 2023

A VPN használatának és az adatvédelemnek természetesen szoros összefüggése van. Az Internet használatához külön szerver elérésével a VPN sokkal nehezebbé teszi a hackerek és / vagy harmadik felek számára az online tevékenységek nyomon követését. A következő táblázatok a VPN használatának jelenlegi állapotát vizsgálják meg a világ minden tájáról.

  Hogyan nézhetem meg a cirkusz 4. évadját, online!

VPN használat idővel

A VPN-felhasználók száma jelentősen megnőtt.

VPN használat idővel

Ez a grafikon a VPN-vállalatoktól kapott adatok alapján épül fel. Noha nem osztják meg a mennyiséget, megosztják a növekedést, és egy modellt készítettünk, amely a teljes piaci részesedés elemzésére szolgál annak alapján, amit tudunk a méretükről..

Legfontosabb piacok a VPN használatához

Ázsia és a Közel-Kelet továbbra is uralja a VPN-piacot.

A VPN használati és adatvédelmi statisztikája 2023-ra

VPN frekvencia használata

A VPN-t alkalmazó emberek többsége ezt hetente legalább egyszer végzi.

A VPN használati és adatvédelmi statisztikája 2023-ra

A VPN használatának fő okai

Négy ember közül egy globálisan használ VPN-t, főként szórakoztató tartalmak eléréséhez és névtelen böngészéshez. Az öt legnagyobb VPN-piac Vietnam, Szaúd-Arábia, Törökország, az Egyesült Arab Emírségek és Thaiföld. A legkevésbé használt VPN-országok Japán, Ausztrália, Lengyelország, Kanada, Hollandia és Franciaország.

A VPN használati és adatvédelmi statisztikája 2023-ra

A Netflix elérése

A VPN használatának másik fő hajtóereje a streaming tartalom elérése. Például egy adott hónapban az összes VPN-felhasználó csaknem 30% -a csatlakozott a Netflixhez.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

A VPN-használati statisztikák összefoglalása

Az internetes adatvédelem piaca tovább növekszik, ugyanazok a globális régiók vezetik, mint az elmúlt években. Ezenkívül a streaming tartalomhoz való hozzáférés továbbra is fő motiváló szerepet játszik a VPN-felhasználók számára annak ellenére, hogy a Netflix állításai szerint a teljes felhasználói bázis egy kis részét képviselik.

Kiberbűnözés

A számítógépes bűncselekmények tovább fejlődnek. Amint az a következő táblázatokból kiderül, a jogsértések száma továbbra is magas, és mind a fogyasztók, mind a vállalkozások számára a változó fenyegetésekkel szembeni védelem kihívásai sokrétűek.

Adatok megsértése

A legfrissebb számok folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak az adatok megsértésének világszerte.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

Online adatvédelmi fenyegetések

Az Egyesült Államok kormánya szerint a személyazonosság-lopás a legnagyobb számítógépes bűnözés aggodalma az Egyesült Államokban.

VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

Számítógépes bűnözés és a háztartási eszközök száma

Az egyéni fogyasztókkal szembeni számítógépes bűncselekmények veszélye drámai módon növekszik, ahogy a háztartási eszközök száma növekszik.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

A számítógépes bűnözéssel kapcsolatos félelmek jelentős online viselkedésbeli változásokat hoznak létre

A személyazonosság-lopás és más számítógépes bűncselekmények fenyegetése miatt az Egyesült Államok minden internetes felhasználójának közel 30% -a elkerülte, hogy 2023 folyamán pénzügyi tranzakciókat végezzen egyszerre online..
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

  Как наистина да скриете IP адреса си с VPN - актуализирано 2023 г.

Kiberbűnözés vállalkozások és szervezetek ellen

A vállalkozások és a szakmai szervezetek számára a kiberbűnözés fenyegetése túllépi a támadásokra való felkészültségüket. Valójában a vállalkozások 63% -ának nincs teljesen működőképes incidencia-reagálási terve.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

Az online adatvédelem kihívásai

Számos oka van annak, hogy az adatvédelem gyakran kudarcot vall.
VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

A nulla napos biztonsági rés

A nulla napos sebezhetőség veszélye 2013 óta 125% -kal nőtt. Az ilyen típusú támadások során a hackerek ugyanazon a napon támadást fedeznek fel, indítanak és hasznosítanak, jóval megelőzve a biztonsági intézkedéseket, még a problémát felfedezni is..

VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

A Ransomware tovább fejlődik

Az utóbbi években jelentős változás történt abban, ahogyan a hackerek ransomware támadásokat indítanak. 2008-ban ezt szinte kizárólag megtévesztő alkalmazások tették. 2015-ben azonban az elsődleges módszer a kripto-ransomware.

A kripto-ransomware veszélyezteti a végpontot az alábbiak révén:

  • Levélszemét
  • Közvetlen letöltés
  • A rosszindulatú
  • Malware és botnetek

VPN használati és adatvédelmi statisztika - vpnMentor

A számítógépes bűnözéssel kapcsolatos statisztikák összefoglalása

Az olyan veszélyekkel, mint például a nulla napos sérülékenységek és a ransomware támadások egyre erősebbé és kifinomultabbá válnak, a fogyasztók online viselkedését továbbra is hátrányosan érinti. Ezenkívül, mivel egyre több háztartás vásárol több eszközt, növekszik a sikeres támadások kockázata.

Forrás:
http://www.kpcb.com/internet-trends
https://www.globalwebindex.net/blog
https://www.globalwebindex.net/blog/1-in-5-are-weekly-vpn-users/29-of-vpn-users-accessing-netflix
https://www.globalwebindex.net/blog/1-in-5-are-weekly-vpn-users
https://www.globalwebindex.net/blog/topic/vpn
https://www.globalwebindex.net/blog/15-for-15-generation-v
https://pagefair.com/blog/2015/ad-blocking-report/

Az adatvédelem helyzete 2015-ben [INFOGRAPHIC]

http://www.pwc.com/gx/en/services/advisory/consulting/forensics/economic-crime-survey/cybercrime.html

Az amerikaiak érzik a feszültségeket a magánélet és a biztonság szempontjából

Több támogatás az Igazságügyi Minisztérium számára, mint az Apple számára az iPhone feloldása kapcsán felmerülő vitákban

https://www.ntia.doc.gov/blog/2016/lack-trust-internet-privacy-and-security-may-deter-economic-and-other-online-activities
https://www.symantec.com/security-center/threat-report

Ossza meg ezt a Facebookon, vagy csipogjon rá