Am analizat caracteristica CyberSec a NordVPN și aceasta este ceea ce am învățat

Nu ești niciodată pe deplin ferit de malware. Nu contează dacă căutați fluxuri, descărcați fișiere sau doar navigați. Există întotdeauna riscul de a prinde un virus sau de a cădea pentru un anunț inteligent deghizat. Poate că nu este plăcut să te gândești – dar există o soluție.

Rețelele private virtuale (VPN) vă criptează conexiunea și vă ascund identitatea online, dar asta singură nu ține departe hackerii. Este nevoie de un VPN ignifug pentru a vă proteja de malware.NordVPN este un serviciu premium care include protecție anti-malware, datorită acesteia Suita CyberSec.

Deci, care este exact această caracteristică, cum funcționează și ar trebui să o utilizați? (Alertă spoiler: da!) Am făcut o scufundare profundă pe CyberSec, iar mai jos veți găsi tot ce trebuie să știți despre stratul suplimentar de protecție oferit de acest VPN.

Aruncați o privire la recenzia noastră aprofundată pentru a vedea alte motive pentru care NordVPN este unul dintre cele mai bune la păstrare ești sigur online.

Înainte de a începe cu CyberSec, să aruncăm o privire mai atentă la malware – nu la timid!

Cuprins

Ce este malware?
Tipuri de malware
Cum vă protejează NordVPN CyberSec
Cum funcționează CyberSec
Cum să obțineți NordVPN CyberSec
Concluzie

Ce este programul malware?

Gândiți-vă la malware (software rău intenționat) ca la o boală pentru dispozitive. Deși este posibil să îl prinzi din greșeală, este adesea implementat cu un obiectiv sinistru.

Programele malware pot deturnă dispozitivul și accesează datele dvs. sensibile. Aceasta include parole și liste de e-mailuri, informatii despre cardul de credit, și chiar portofele electronice. Cei din spatele ei pot folosi aceste date pentru a face profit pe cheltuiala ta.

După cum veți vedea în scurt timp, malware-ul are mai multe forme și dimensiuni. Prin preluarea unui control asupra dispozitivului dvs., se poate fura sau șterge datele. Poate deasemenea spionează-ți acțiunile pe măsură ce utilizați computerul sau telefonul infectat, jurnalizează-ți activitatea, și chiar schimbați modul în care se comportă dispozitivul. Și în timp ce se întâmplă toate, nu veți avea ideea că securitatea dvs. este compromisă. Până nu este prea târziu.

Opriți programele malware cu NordVPN ACUM!

Tipuri de malware

Există un număr mare de programe rău intenționate – suficient pentru a vă lăsa foarte confuz. Vom clarifica lucrurile cu o listă de tipuri de malware pe care cel mai probabil să le întâlniți.

Adware

Probabil că te alergi la adware de mai multe ori pe zi. Scurt pentru software-ul acceptat de publicitate, este responsabil pentru reclame pop-up pe care le vedeți de multe ori pe site-uri web sau în aplicația „gratuită” pe care tocmai ați descărcat-o.

În timp ce este invaziv și considerat un tip de malware, adware-ul nu este în mod în mod rău intenționat. Este folosit ca o modalitate de a afișa anunțuri și de a obține venituri – enervant pentru mulți, dar nu un risc de securitate de la sine.

Iată problema. Hackerii le place să împerecheze adware-urile cu tipuri de malware mai periculoase (cum ar fi spyware). Acest lucru vă poate determina să faceți clic pe un anunț care pare legitim, doar pentru a vă infecta dispozitivul cu un software care vă poate fura datele.

Ransomware

Ransomware-ul a fost un subiect fierbinte în 2016 și 2023, când au avut loc notoriile atacuri Petya și WannaCry, dar a trecut mult mai mult. Acest tip de malware vizează țineți dispozitivul ostatic odată ce a fost infectat cu succes – și singura cale de a ieși este plătește răscumpărarea.

De obicei, ransomware își găsește calea către dispozitivul dvs. atunci când sunteți rulați un fișier infectat descărcat de pe un site umbrit, sau prin exploatarea unei slăbiciuni în serviciul de rețea.

Ransomware-ul este deosebit de periculos, deoarece nu-i pasă să preleveze datele dintr-un sistem de lucru. In schimb, computerul dvs. devine inutilizabil până când respecti cerințele hackerului. Acest lucru face foarte greu, dacă nu imposibil, să găsești o soluție după ce ai fost atacat.

Spyware

Spyware-ul este tot monitorizându-ți activitatea fără să bănuiești vreodată nimic. Spre deosebire de ransomware, acest tip de malware este conceput să fie cât mai subtil posibil. Aceasta nu o face mai puțin dăunătoare.

Spyware are două obiective – să recoltați-vă datele (inclusiv conturi, informații de conectare, detalii bancare) și colectați-vă apăsările de taste (cunoscut și sub numele de keylogging). Versiunile avansate de spyware pot modifica chiar și setările de securitate ale aplicațiilor dvs., lăsând în aer liber pentru mai multe atacuri.

Nici nu trebuie să vizitați site-uri umbrite pentru a ajunge la spion. De multe ori se deghizează în software-ul oficial legitim. Spyware-ul este inclus în mod regulat cu malware Troian Horse.

botnet

Un botnet este un rețea de calculatoare infectate cu rău intenționat roboții – programe concepute pentru a efectua operațiuni specifice. Proprietarul unei botnet gestionează această rețea prin intermediul software-ului „comandă și control”.

Odată ce computerul dvs. devine parte a armatei botnet, acesta poate fi folosit pentru datacuri de refuz de serviciu (DDoS) istribuite, spam și chiar răspândirea malware. De asemenea, o botnet poate fi folosită pentru a crește veniturile publicitare pe site-uri web vizitându-le în conformitate cu voința ta. Nu în ultimul rând, lățimea de bandă a internetului dvs. poate fi partajată într-o botnet fără acordul dvs..

Unele dintre motivele principale sunt botnetele CAPTCHA coduri, utilizate pentru a verifica dacă un om sau un robot încearcă să acceseze site-uri web.

Cal troian

Probabil ai mai auzit de un cal troian sau pur și simplu de „troian” înainte. Dar sunteți conștient de daunele pe care le poate provoca?

Troienii acordă atacatorul acces la distanță la computer. De acolo, aparatul dvs. devine locul de joacă al hackerilor. Ei pot fura date, modifica fisiere cruciale, adauga mai multe programe malware, și ascunde-și piesele făcându-le anonimă activitatea online. De asemenea, pot deturna computerul și îl pot folosi în botnets, sau observați-vă activitatea prin spyware.

Din fericire, troienii nu se răspândesc prin infectarea altor fișiere de pe sistemul dvs. și nu se autoreplică. Cele mai comune moduri de a prinde un cal troian sunt prin deschiderea unui atașament de e-mail compromis sau rularea unui fișier infectat.

Cum vă protejează NordVPN CyberSec

Ați observat firul comun în tipurile de malware? In vizita site-urile suspecte te fac susceptibil la un atac. NordVPN CyberSec are grijă de această problemă inaintea timpului.

CyberSec folosește cele mai populare liste de site-uri web blocate pentru a identifica potențialele amenințări malware în timpul sesiunilor de navigare. Scanează adresele web pe care le introduceți împotriva acestor liste – dacă există o potrivire, accesul la site-ul web este blocat înainte de a vă conecta la acesta. În acest fel, nu veți deschide site-uri web cunoscute pentru găzduirea de malware și fișiere infectate.

În plus, CyberSec funcționează pentru a vă proteja, chiar dacă malware a ajuns deja pe dispozitivul dvs. Dacă sunteți un participant nefericit (și nu cunoașteți) într-o botnet, CyberSec va face acest lucru opriți conexiunea dintre proprietarul rău intenționat și dispozitivul dvs., prevenind implicarea în atacuri DDoS și alte activități nedorite.

În cele din urmă, CyberSec abordează problema adware-ului blocant de reclame încorporat. Nu va trebui să aveți de a face cu reclame pop-up potențial periculoase sau videoclipuri cu redare automată. Un bonusul adăugat este timpul de încărcare mai rapid pe site-urile web cu tone de reclame.

În timpul nostru mobil teste, am constatat și că CyberSec ne-a salvat destul de multe date în timp ce am sărit toate ferestrele de tip pop-up, deci este obligatoriu dacă nu aveți lățime de bandă de rezervă!

Obține CyberSec cu NordVPN Today!

Cum funcționează NordVPN CyberSec

Iată cum NordVPN CyberSec vă protejează împotriva atacurilor malware. Când introduceți numele unui site web în browserul dvs., este trimisă o solicitare de sistem de nume de domeniu (DNS). CyberSec rapid verifică dacă solicitarea este destinată unui site web menționat ca o amenințare. Dacă funcția CyberSec nu detectează nimic periculos, vă permite să vă conectați la site-ul web. Dacă, totuși, site-ul web este prezent pe un blocklist, accesul va fi restricționat și va apărea un mesaj de avertizare.

Poti activați CyberSec în doar câteva clicuri. Pur și simplu deschideți Setări fila din NordVPN și pornește funcția! Rețineți că veți avea nevoie de o conexiune VPN activă pentru ca CyberSec să funcționeze:

NordVPN CyberSec Activat

Cum să obțineți NordVPN CyberSec

CyberSec vine cu fiecare abonament NordVPN. Nu este necesar să o alegeți ca opțiune opțională sau să plătiți nimic în plus. Acesta este un plus uriaș, dar nu ne-am aștepta nimic mai puțin de la unul dintre cele mai bune VPN-uri orientate către securitate din jur.

Alte caracteristici standard de securitate NordVPN includ Două ucide întrerupătoare (internet și pe aplicație), setări DNS personalizate pentru a preveni Scurgeri VPN, și special servere anti-DDoS.

CyberSec este disponibil în prezent pe Windows, macOS și Linux. Android utilizatorii pot obține, de asemenea, această caracteristică descărcând aplicația direct de pe site-ul web NordVPN.

Concluzie: Ar trebui să obțineți NordVPN CyberSec?

Raspunsul este, absolut. Dar întotdeauna există loc pentru îmbunătățiri.

In viitor, am dori să vedem mai multă profunzime la această caracteristică – cum ar fi setările independente pentru protecția împotriva programelor malware, DDoS și reclame. Mai multe opțiuni din partea utilizatorului pentru site-urile cu lista neagră ar fi de asemenea apreciate.

Acestea fiind spuse, CyberSec merită laude pentru ceea ce este – o soluție la un pas pentru amenințările grave ale programelor malware. Această caracteristică este în special util dacă nu sunteți expert în tehnologie, dar pentru că funcționează rapid, liniștit și eficient, bănuim că are multe fani și printre utilizatori avansați.

Sperăm că acest review CyberSec v-a ajutat! Pentru scoaterea completă pe NordVPN, nu uitați să verificați ce au de spus experții și utilizatorii.

Opriți programele malware cu NordVPN ACUM!

Lectură ulterioară

Care este diferența dintre ransomware, malware și viruși? Aflați cum să vă protejați dispozitivul cu ghidul nostru complet.

VPN-urile nu sunt doar instrumente puternice de securitate cibernetică. Iată cum puteți utiliza VPN-ul dvs. pentru a debloca site-uri de streaming, a accelera conexiunea la internet și multe altele!

Ești preocupat de confidențialitatea online? Vezi recomandările noastre pentru cele mai bune VPN-uri fără log.