Antivirus vs VPN – Ce te protejează mai bine online în 2023?

Nu este un secret că web-ul poate fi un loc periculos. Amenințări care variază de la spionii și virușii pentru hackeri și escroci se ascund în spatele fiecărui colț virtual, punând în pericol toată lumea, de la marile corporații până la clienții nevinovați ai cafenelei.

Pe măsură ce cu toții căutăm modalități de a rămâne în siguranță online, software antivirus și rețele private virtuale (VPN) au apărut ca atare cele mai populare instrumente pentru a vă proteja pe dvs. și pe dispozitivele dvs..

Dar cum funcționează de fapt clienții antivirus și VPN-urile? De ce te protejează? Cum luptă împotriva pericolelor de pe internet și cum se deosebesc între ele?

Cel mai important, pe care ar trebui să-l folosești pentru a vă proteja datele, activitatea dvs. online și confidențialitatea?

Vom răspunde la toate aceste întrebări și multe altele în acest sens actualizare importantă pentru ghidurile noastre la libertatea internetului, securitatea și anonimatul.

Ce amenințări faceți online?

Pericolele digitale sunt peste tot și au o varietate de forme și dimensiuni.

Pentru început, există malware-ului (software rău intenționat). Acest termen este utilizat pentru orice formă de software dăunător, inclusiv adware care vă poate deturna browserul, spyware, și viruși. Cele mai frecvente tipuri de virus în prezent sunt:

  • Troieni – Programe care arată ca aplicații utile, dar au viruși ascunși în ele.
  • Viermi – programe distructive care infectează numeroase dispozitive prin auto-replicare.
  • Virusi din sectorul de pornire – virusi continuti pe dispozitive de stocare externe, cum ar fi CD-ROM-urile; odată foarte frecvente, aceste virusuri sunt mai rare în epoca de stocare în cloud.

Odată ce un virus vă infectează dispozitivul, acesta poate ștergeți fișierele, prelucrați lent până la o rampă sau chiar distrugeți hardware-ul dincolo de reparații.

Dar malware-ul este doar una dintre pericolele cu care te confrunți pe internet. Indiferent dacă navigați, transmiteți sau descărcați, alte riscuri pe care le veți întâlni pe web includ:

  • Atacuri DNS, unde hackerii exploatează vulnerabilitățile din sistemul de nume de domeniu pentru a vă accesa serverul. Cel mai frecvent tip este un Atac DoS (Denial-of-Service), care deconectează temporar sau definitiv dispozitivul de pe web.
  • Supraveghere și recoltarea datelor de cibernetici, guverne și ISP-uri.
  • Hacking și furt de identitate.
  • Acces restricționat la conținut datorită legilor de cenzură sau geoblocurilor.
  • Sancțiuni pentru accesarea conținutului blocat sau restricționat.
  • Scam-uri de tip phishing și spam.

Această listă ar putea fi suficientă pentru a vă face să închideți laptopul și să nu-l mai deschideți niciodată, dar iată vestea bună: Software-ul antivirus și VPN-urile te pot ajuta să te protejezi de practic orice cyberthreat care există astăzi.

Fiecare dintre aceste două instrumente cruciale vă protejează în felul său și fiecare are punctele sale forte și punctele slabe. Să aruncăm o privire detaliată asupra modului de funcționare a aplicațiilor antivirus și a VPN-urilor.

Cum vă protejează programul antivirus dispozitivele dvs.

De fiecare dată când deschideți orice pe dispozitiv – indiferent dacă este un e-mail, un fișier, un site web sau o aplicație nouă – introduceți un cod nou procesorului dispozitivului. Asta înseamnă că riscați să aveți infecții cu malware.

  Cum să Anulați contul dvs. NordVPN și să vă rambursați (actualizat în ianuarie 2023)

Adică, dacă nu aveți perete antivirus care te protejează.

Software-ul antivirus scanează continuu dispozitivul pentru eventuale pericole. Compara programele care rulează cu tipurile de malware cunoscute și evaluează activitatea dvs. de calcul pentru a vă asigura că nu este nimic ieșit din comun.

Dacă antivirus găsește un cod suspect, îl izolează și elimină amenințarea automat.

Din păcate, virușii și alte programe malware devin mai sofisticate în fiecare zi, deci soluțiile antivirus trebuie să evolueze constant să rămână cu un pas înaintea amenințărilor. Prin urmare, este esențial să vă mențineți actualizate produsele antivirus.

Modul în care un VPN îți asigură traficul pe internet și datele personale

Dacă software-ul antivirus este armura dispozitivului, atunci a VPN este camuflarea ta. Până la urmă, criminalii și agențiile de spionaj nu pot face rău din ceea ce nu pot găsi.

Un VPN bun vă permite să navigați pe web în mod anonim conectând dispozitivul la un server privat securizat și ascunzând adresa dvs. IP adevărată. Acest lucru înseamnă că veți putea site-uri de acces interzise de guvernul dvs., servicii restricționate și conținut TV geoblocat cu liniște sufletească care vine din cunoașterea identității și a datelor dvs. sunt în siguranță.

VPN-urile folosesc un proces numit tunel pentru ambele încapsulează și criptează datele. Primul proces ascunde datele dvs., al doilea face imposibil de citit chiar și pentru agenții guvernamentali sau ciberneticii care le descoperă.

VPN-urile de calitate folosesc suplimentar măsuri de securitate de ultimă generație pentru a preveni urmărirea, inclusiv întrerupătoare automate de omor. Este vorba despre valve de siguranță care vă întrerup complet conexiunea la internet dacă serverul VPN se deconectează, ceea ce ar putea deschide ușa pentru urmărire.

Înseamnă acest lucru că un VPN vă protejează de viruși și alte malware? Nu neaparat. Cele mai bune VPN-uri oferă protecție anti-malware încorporată, cum ar fi funcția de protecție CyberSec folosită de NordVPN, unul dintre VPN-urile noastre cele mai bine cotate, dar protecția este incompletă.

Protecția împotriva malware împotriva VPN este o măsură preventivă, destinat să blocheze programele dăunătoare de la dispozitivul dvs. Nu va fi la fel de eficient ca un client antivirus atunci când vine vorba de identificarea și combaterea virusurilor existente.

Ceea ce este mai bun: Antivirus sau VPN?

Adevărul este că software-ul antivirus este mai bun în a vă proteja împotriva unor amenințări online, în timp ce VPN-urile vă protejează de alții. Sunt concepute pentru a lucra împreună, nu pentru a concura unul cu celălalt.

Iată un rezumat al ceea ce face fiecare dintre aceste instrumente importante:

Tipul de protecție necesară Un instrument mai bun pentru a vă proteja
Prevenirea urmăririi activității dvs. online VPN
Prevenirea invaziei dispozitivelor dvs. de către viruși, adware și alte programe malware Antivirus
Acces sigur la conținut internet restricționat VPN
Anonimat pentru navigare sau torrenting VPN
Eliminarea virusului existent de pe dispozitivele dvs. Antivirus
Identificarea e-mailurilor periculoase de tip Phishing Antivirus
Ștergerea permanentă a datelor sesiunii de internet VPN
  Útikalauz Chengdu Kína 2023-hoz

Ar trebui să fie clar până acum că nu ar trebui să alegeți între protecția antivirus și VPN – ar trebui să aveți absolut ambele! combinație de un program antivirus topnotch și un VPN de înaltă calitate este cea mai apropiată pe care o poți proteja 100% împotriva oricărei amenințări online.

În calitate de vpnMentors, putem oferi cu siguranță câteva informații cu privire la modul în care VPN-urile au cele mai înalte standarde de securitate în afaceri. Pe lângă NordVPN,vă recomandăm și ExpressVPN,care este foarte rapid și CyberGhostVPN,care este foarte ușor de utilizat.

Toți trei dintre acești furnizori oferă criptare de grad militar, A comutator de omor încredere, și alegerea dvs. de protocoale de tunelare, inclusiv OpenVPN, L2TP / IPsec, IKEv2 și PPTP.

Cele mai bune pachete combinate VPN și antivirus

Unele dintre cele mai importante companii antivirus pachet servicii premium VPN cu pachetele lor de securitate cibernetică. Merită să vă combinați antivirusul cu un VPN ca acesta? Este un da!

Această combinație vă oferă cea mai bună protecție, și nu trebuie să faceți compromisuri pentru nicio caracteristică. Experții noștri au testat pachetele de software VPN și de protecție împotriva virusului de la cei mai importanți dezvoltatori de antivirus. Iată care sunt alegerile noastre de top:

1. Norton Secure VPN + Norton Security

Acum puteți grupa suita antivirus Norton cu serviciul său VPN premium, Norton Secure. Dacă ați achiziționat Norton Security Deluxe Plan, veți fi bucuros să rețineți că VPN-ul său este deja inclus.

Oferte sigure VPN criptare la nivel de bancă și blocare tracker. Funcționează de mare viteză servere în 73 de locații globale. Există, de asemenea aplicații pentru Windows, MacOS, Android și iOS.

Doriți să aflați mai multe? Puteți citi aici câteva comentarii informative Norton Secure de la clienții săi.

Începeți cu Norton Secure VPN

2. Webroot WiFi Security + Internet Security complet 

Software-ul WiFi Security și antivirus al Webroot fac o combinație puternică care vă poate proteja până la cinci dintre dispozitivele dvs. simultan.

Software-ul său antivirus este rapid. Este nevoie doar de 20 de secunde pentru scanarea dispozitivului – software-ul său bazat pe cloud îi permite să ruleze de până la 60 de ori mai rapid decât programul antivirus mediu.

Oferă protecție în timp real împotriva încercărilor de phishing, hacking-ului webcam și furtului de identitate.

VPN-ul Webroot este, de asemenea, foarte rapid. Este ușor de instalat și perfect pentru începători. Păstrează o strictă politica fără jurnale, și oferă protecție automată de fiecare dată când te conectezi la internet. Ca bonus, este filtru web te va proteja de site-urile web dăunătoare și riscante.

Acesta oferă aplicații pentru Windows, MacOS, Android și iOS. Sună interesant? Puteți afla mai multe citind recenzii reale ale clienților.

  Najboljših 8 resnično brezplačnih VPN-jev za Linux

Începeți cu Webroot WiFi Security

3. Avast Ultimate

Pachetul de securitate internet Avast vă protejează dispozitivul patru dintre cele mai populare programe ale sale: SecureLine VPN, software antivirus premium, CleanUp Premium și Passwords Premium.

SecureLine VPN utilizează securitate la nivel militar pentru a anonimiza prezența online, în timp ce Software-ul antivirus premium Avast combate malware și spyware.

SecureLine oferă, de asemenea Protecție împotriva scurgerilor DNS, și operează servere în 34 de țări.

Ca bonus în acest pachet, CleanUp Premium vă va menține dispozitivul funcționând rapid și eficient. Parole Premium vă permite să vă gestionați toate conturile în siguranță. De asemenea, va completa automat datele de conectare și le va sincroniza pe dispozitivele dvs..

Recenziile clienților SecureLine vorbesc despre volume: este într-adevăr unul dintre pachetele de top de pe piață.

Începeți cu Avast SecureLine VPN

4. BullGuard Antivirus + VPN   

BullGuard și NordVPN și-au unit forțele pentru a crea BullGuard VPN. Când este inclus în pachetul complet de antivirus BullGuard, acest VPN vă va oferi securitate online completă.

Ofera multe dintre aceleași caracteristici ca NordVPN, inclusiv protecție de grad militar, un comutator automat de omor și o politică strictă fără jurnalele de bord. Există aplicații ușor de utilizat pentru toate dispozitivele majore.

Puteți afla ce cred aici utilizatorii VPN BullGuard.

Începeți cu VPG BullGuard

5. Avira Prime

Pachetul Prime al Avira include tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă proteja dispozitivul, inclusiv a program antivirus stelar și popularul său Phantom VPN Pro produs. Similar cu SecureLine, veți obține de asemenea Speedup Pro și Parolă Manager Pro aruncat inauntru.

Phantom VPN Pro vă protejează datele cu caracteristici de securitate de înaltă calitate, cum ar fi criptarea de 256 biți, un comutator de omor încorporat, prevenirea scurgerii DNS și instrumente anti-ransomware. De asemenea, se va conecta automat, deci nu trebuie să vă faceți griji pentru a fi neprotejat online.

Este aplicațiile sunt ușor de utilizat, și funcționează servere în 38 de locații globale. Puteți vedea ce au de spus clienții despre Phantom VPN Pro citind recenziile sale.

Începeți cu Avira Phantom VPN

rezumat

Dacă securitatea internetului vă stă în minte – și ar trebui să fie în toate mințile noastre în zilele noastre – antivirus software și VPN-uri sunt două dintre cele mai bune măsuri de protecție disponibile și acestea poate și trebuie utilizat împreună.

De fapt, utilizarea unuia fără celălalt vă lasă vulnerabil la o serie de potențiale amenințări. Niciuna nu este mai bună decât cealaltă, dar antivirus + VPN se adaugă la cea mai bună protecție online poți obține.

Pentru mai multe informații despre modul în care funcționează VPN-urile și de ce toată lumea ar trebui să folosească una, consultați ghidul nostru complet pentru începători. Și continuați să verificați postările de pe blog pentru actualizări despre cele mai recente pericole pe internet și cea mai bună tehnologie pentru a vă proteja.

Obțineți NordVPN acum