Арраи Нетворкс – окретност и перформансе

Арраи Нетворкс је глобални лидер у умрежавању апликација и безбедносних решења. Предузећима нуде избор хардверских решења или функционално еквивалентних софтверских решења за употребу у њиховим интерним дата центрима или у јавним облацима (тј. Амазон Веб Сервицес или Мицрософт Азуре).

У мом разговору са Паул Андерсен из Арраи Нетворкс-а, разговарали смо о историји ВПН производа са даљинским приступом, како облак и мобилно рачунање мења безбедносни пејзаж апликација и како недавни производ на платформи који је најавио Арраи Нетворкс покушава да купцима омогући да „добију своје колач и појести га такође. “

Почнимо с мало о себи и својој позадини.

У мрежном и безбедносном простору сам већ око 20 година, радим и у стартап и у великим компанијама. Након што сам провео око пола године у Цисцу, вратио сам се у Арраи Нетворкс по други пут. Последњих пет година овде сам био одговоран за све аспекте компаније у маркетиншким и комуникационим напорима.

Молим вас реците ми о својим различитим производима. Чини се да је у основи комбинација ЦДН (Нетворк Деливери Нетворк) и софтвера фиревалл.

Тај је опис прилично близу, али није 100% тачан. Наш основни производ су АДЦ-и – Контролери испоруке апликација. Ови контролери, који су настали из класичних баланса оптерећења, пружају и побољшање перформанси и сигурност. Ми смо прва компанија која је увела ову врсту производа.

Такође смо представили ССЛ ВПН предузећа (енгл. Сецуре Соцкет Лаиер Виртуал Привате Нетворк). У то време (2005) већина ССЛ ВПН производа који су били доступни није требало да буду веома „тешка“ и нису били веома робусни или скалабилни. Наш ВПН производ је веома скалабилан и добро се уклапа у корпоративне пословне и мобилне стратегије.

За разлику од већине компанија на овом простору, чини се да у основи пружате хардверско решење са припадајућим софтвером. Је ли тако?

Тачно је да наше порекло потиче од хардверских решења, али то се променило у последњих пет година, уз растућу популарност виртуализације и јавних облака. Купци сада желе да функције које пружамо у хардверу буду доступне у (само) софтверским решењима. Сада нудимо и сву нашу хардверску функционалност у софтверу. Можете чак и да одете у АВС (Амазон Веб Сервицес) или у Мицрософт Азуре продавницу и купите наше софтверске производе на услужној / потрошњи [плаћате како идете].

  5 legjobb VPN Kubában - a biztonság, a streaming és a gyorsaság érdekében 2023-ban

Што се тиче прихода, продаја хардвера и даље доминира и даље чини 70-80% наших прихода. Међутим, софтверске компоненте су најбрже растући дио нашег пословања, како путем директне продаје, тако и путем јавних облака.

Како дефинишете своје тржиште? Ко је ваша специфична циљна публика на том тржишту?

Традиционално смо усредсређени на тржиште предузећа, попут финансијских услуга, здравствене заштите и е-трговине. Чини се да нам најбоље одговара средња предузећа. Наши производи су углавном пребрзи, функционални и скупи за мала и средња предузећа.

Наши производи дизајнирани су тако да буду исплативи и веома једноставни за управљање. То га чини погоднијим за организације које немају велико ИТ особље и / или буџет.

Како видите облак и мобилне технологије који утичу на безбедносне производе као што је ваш?

Када смо први пут представили наш ВПН производ, само је мали број људи који користе мрежни слој ВПН радио од куће. Ови корисници су добијали даљински приступ корпоративној мрежи и њихови кућни рачунари или преносни рачунари су заправо повезани на мрежу са сопственом ИП адресом.

Од тада су се ствари развијале на више начина:

 1. Увођењем паметних телефона, таблета и других мобилних уређаја морамо обезбедити ВПН клијенте за све те уређаје и моћи да закључамо (заштитимо) те уређаје.
 2. Са старим начином приступа ВПН-у, само тунел ВПН-а је био осигуран, али једном када је у тунелу злонамерни софтвер од те тачке могао да покрене нападе на мрежу.
 3. Данас се компаније више ослањају на пружање приступа веб-апликацијама. То значи да удаљени корисник користи ресурсе у седишту компаније, али нема директну везу са корпоративном мрежом, што је много сигурнији модел приступа.
 4. Поред употребе ВПН-ова за пружање удаљеног приступа корисницима, виђамо и мноштво компанија које се крећу у облачне центре података, што значи да своју инфраструктуру и апликације премештају у облак. Ово ствара ситуацију када и администраторима система и корисницима треба приступ било где. Као резултат, наши ВПН производи се сада инсталирају у многим облачним центрима података. Ово је створило нову категорију купаца за нас – компаније за хостинг.
  Brezplačni VPN vs plačljiv VPN - kar je za vas in najboljše v letu 2023

Које методе обично користите да бисте привукли и сарађивали са новим купцима?

Користимо микс свега …

 • Медиа Оутреацх – Односи с јавношћу, односи аналитичара итд.
 • Веб присуство – СЕО, АдВордс кампање и кампање за усмеравање.
 • Догађаји у индустрији – И мали и велики.
 • Серија вебинара – Минимално два месечно, фокусирајући се на вертикале, студије случаја и / или објашњавање нових технологија.

конференција арраинетворкс

Колико активних купаца имате данас? Где се углавном налазе?

Ми смо заиста глобална компанија, са купцима широм света. Улазимо на ново тржиште сваке 2-3 године. Пре отприлике годину дана, последњи пут када смо урадили опсежну студију о својој корисничкој бази, имали смо преко 5000 активних корисника на основу уговора о подршци.

Продаја АДЦ и ВПН производа чини 90% наших купаца. Расправа је прилично занимљива јер 1/3 наших купаца купује АДЦ-ове, 1/3 куповине ВПН-ова и 1/3 куповине оба. У погледу прихода, пробој је приближно 65% АДЦ и 35% ВПН.

Ко су неки од ваших највећих купаца?

Нека од великих имена која бисте могли да препознате укључују:

 • Орацле
 • Амдоцс
 • Државна банка Индије
 • Хумана
 • Универзитет Бингхамтон
 • Софтвер (ИБМ цлоуд)

Зашто на вашој веб локацији нема информација о ценама?

Да смо били у простору малих и средњих предузећа (СМБ), а сви наши производи били би испод 10 000 УСД и доступни за куповину на мрежи, цене би биле постављене и на нашој веб локацији. На нашим тренутним тржиштима цене, маркетинг и дистрибуција су врло различити, чинећи стандардни ценовник на мрежи неизводљивим.

Како сматрате да су ваши алати другачији и / или бољи од оних ваших конкурената?

Наши производи и решења нуде богате пословне могућности и могућности.

  Top des services VPN (VRAIMENT GRATUITS) 2023

Поред тога, наши производи су:

 • Веома исплатив
 • Једноставно за употребу
 • Веома скалабилан

Који су ваши планови за будуће производе?

Оно што смо открили у разговору са нашим купцима је да постоје значајни компромиси између хардверских и софтверских решења.

Хардвер – Изузетне перформансе и скалабилност, али не баш окретни.

Софтвер – Веома флексибилан и спретан (једноставно поставите где год / кад год вам затреба). Међутим, он ради на рачунарима опште намене и троши дељене системске ресурсе, па перформансе имају велики хит.

Наравно, купци желе и обоје – окретност и перформансе!

Управо смо издали потпуно нови производ – АВКС Нетворк Фунцтионс Платформ – који нашим купцима пружа управо то. Ово је прилагођено окружење дизајнирано за хост виртуализованих функција умрежавања и сигурности. Отворена је платформа која пружа најбоље од оба света – окретност у облаку и виртуализацију уз перформансе наменских уређаја.

арраинетворкс авк

Колико запослених имате данас? Где се налазе?

Тренутно имамо преко 250 запослених широм света, како следи:

Северна Америка 100+
Кина 30-40
Индија 30-40
Јапан 30-40
Европа < 10

 

Колико сати дневно нормално радите? Шта волиш да радиш кад не радиш?

Обично радим 50-60 сати сваке недеље. Кад не радим, обично ме можете пронаћи како возим моторни бицикл Дуцати.