BankVault.com – Nem csaphat be olyasmit, ami nem létezik

A BankVault története pivots. Ami szuperszámítógépes projektként kezdődött az önfejlődő IT-infrastruktúra létrehozására, egy olyan csuklón ment keresztül, amely új típusú számítógépes technológiát eredményezett. Kezdetben az SMB-ket (kis- és középvállalkozások) célozta meg, hogy megállítsák a számítógépes bűnözők által a bankszámlák átvételét, ám most kibővítette figyelmét, és számos más számítógépes kérdést megoldott az egyéni fogyasztók számára a vállalkozásokon keresztül.

Graeme Speak, a BankVault.com vezérigazgatója és alapítója megvitatja technológiájuk és üzleti fókuszuk fejlődését, valamint azt, hogy hogyan kezeli a biztonsági fenyegetéseket oly módon, hogy más megoldások nem rendelkeznek és nem tudnak. Ezenkívül megosztja öt legfontosabb biztonsági fenyegetését és előrejelzését az online biztonság jövője szempontjából.

Kérem, mondja el nekem egy kicsit magadról és háttéréről.

Tanultam fizikát, kémiát és számítástechnikát, majd szinte egyenesen az egyetemen alapítottam első vállalkozásomat. A Central Data Systems úttörő alkalmazás-szolgáltatókat (ASP-k) vezet, amelyeket az iparág most felhőalapú számításnak nevez. 2005-ben az IP-t (szellemi tulajdon) külön vállalattá alakítottam, hogy összpontosítsunk. Új koncepciótechnológiaként indítottuk el a GoPC.net-et, és először piacra dobták a nyílt forrású alkalmazásokkal rendelkező Linux asztali számítógépeket az interneten keresztül. Emulált egy Microsoft asztali / szerver hálózatot, nulla licencköltség nélkül. A Szilícium-völgybe költöztem és 16 000 felhasználóra méreteztem.

2013-ban a folyamatos frissítések terhe mindannyiunk halálát fogja okozni, tehát forradalmian új lépéseket tetünk – úgy terveztük át a rendszert, hogy teljesen új virtuális gépeket építsenek fel minden bejelentkezéskor. Ez azt jelentette, hogy nincs több frissítés, nincs karbantartás, nincs műszaki támogatás és új rendszerek nem kerültek üzembe. Jövőbiztos volt, és elméletileg csökkentenie kellene bármely vállalkozás folyamatos IT-költségeit 90% -kal. A lehetőségeket látva elkezdtük kifejleszteni azokat a módszereket, amelyek segítségével a beépítési idő 20 percről 4 percre csökkenthető, és ma 2 másodpercre nyugszik. Ez egy új típusú felhőplatform-technológia volt, amelyet „Rainmaker” -nek hívtunk, és benyújtottuk első szabadalmi bejelentésünket. Ezt a Rackspace műszaki vezetője is felismerte, Robert Scoble profilozta a Szilícium-völgyben készített videó sorozatán, és a Stanfordi Egyetem kísérleti projektet keresett 15 000 alkalmazott számára..

A Rainmaker most a titkos összetevő, amely a BankVault számítógépes termékeit olyan egyedié teszi. A bal oldali mezőből jött ki, mint egy csap, amely ugyanazt a technológiát alkalmazza egy másik probléma megoldására. Az irónia az volt, hogy az első eszköz 2 éven át az orrunk alatt egy íróasztalon ült, de nem láttuk ennek hasznát.

A BankVault biztosítja, hogy a végpont eszköz, amelyet valaki használ, biztonságos, névtelen és a hackerektől való nyomon követhetetlen. A távoli elszigetelésnek nevezett technikával biztonságos online tranzakciókat lehet végrehajtani, például banki szolgáltatásokkal, vagy számtalan új számítógépes támadás megakadályozására..

Mielőtt megvitatná a termékének sajátosságait, szeretném megérteni annak elhelyezkedését. Miért értékesít egy speciálisan banki jellegű biztonsági terméket általános célú biztonsági termék helyett??

Kiindulópontunk az volt, hogy nagyon szorosan összpontosítsunk egy kínos fájdalomra – hogy megállítsuk a bankszámlák feltörését. Miután ezt szögeztük, elkezdtük kibővíteni kínálatunkat, hogy más végponti kérdésekkel foglalkozzunk. Ezután a technológiát két különböző termékre osztottuk:

 • A BankVault olyan üzleti minőségű termék, amely megakadályozza a bankszámla átvételét. Potenciális alkalmazásokkal rendelkezik a Blockchain és a Homeland Security között.
 • A SafeWindow fogyasztói / kisvállalkozói termék, és tartalmaz egy „láthatatlan billentyűzetet”. Megállapítottuk, hogy a legjobb, ha az ügyfelet egyetlen világos kérdésbe kapcsoljuk, majd amikor megértik, hogy ez miként biztosítja olyan fontos dolgot, mint egy banki tranzakció, láthatják másokat is. alkalmazások rá.

A kötet általi kiber-támadások 99,99% -a a felhasználói végpontot célozza meg: PC / Mac és okostelefonok. Senki sem garantálhatja a szoftvermodulok, alkalmazások, böngészők, plug-inek és az eszköz internetes kapcsolatának lehetséges kombinációinak integritását. Ezzel szemben a BankVault / SafeWindow megkerüli az összes ismert támadási vektort, és garantálhatja a teljes technológiai verem integritását..

Pontosan mit csinál a BankVault termék??

A BankVault megkerüli a rosszindulatú programokat vagy a végpontok feltörését a helyi eszközön. Biztonságos, elkülönített környezetet biztosít az online tranzakciók vagy kommunikációk végrehajtásához. Ezt úgy látja el, hogy létrehoz egy láthatatlan végpontokat, amelyek kiküszöbölik a hackerek által lefektetett rosszindulatú programokat, és immunitást biztosítanak a rosszindulatú programoktól / ransomwarektől azáltal, hogy a végrehajtást távoli gépen elkülönítik.

Az ügyfelek az online banki biztonság biztosítására, a portfólió kereskedelmére vagy a potenciálisan veszélyes webhelyek, e-mailek vagy megosztott online mappák ellenőrzésére használják.

A technológia 99% -a felhőalapú, és szoftver-szolgáltatásként kerül kiszállításra. A felhasználók távoli virtuális gépeit egy adott fizikai eszközhöz rögzítik, biztosítva, hogy munkamenetüket nem szabad eltéríteni. A felhőn keresztül biztonságos végpontot szolgáltat, amely megkerüli az összes ismert támadási vektort, akár a BIOS (Basic Input / Output System) firmware-hackeket is..

  ибосс - Јединствена сигурна платформа за мрежни пролаз у облаку

Érdekes, szélesebb körű alkalmazásai is vannak. Például egy Blockchain-felhasználó mindent elveszít, ha a hacker ellopja a személyes kulcsát. A BankVault szabadalmaztatott módszerével egyesíti a hardver pénztárcát és a biztonságos végpontot egy rendszerbe a biztonságos tranzakciók biztosítása és a személyes kulcs biztonságának megőrzése érdekében.

A BankVault egyszerű analógiájának megadása megegyezik egy vadonatúj számítógép vásárlásával minden tranzakcióhoz, majd használat után történő eldobással. Ez egy gyári alaphelyzetbe állítás, ahol a rendszer architektúrája minden egyes bejelentkezést frissít minden szoftver összetevő legújabb támogatott verziójára.

A BankVault láthatatlan a hackerek számára, és megoldja a következő kérdéseket:

 • Key-favágók
 • spyware
 • Man-in-the-böngésző
 • Man-in-the-Middle
 • Ransomware, vírusok és trójaiak
 • BIOS / Firmware hack
 • A WebGL Shader a GPU-ban rejtőzik
 • Ez megbontja a szociális mérnöki egyes elemeket
 • Biztosítja a jelszavakat, hitelkártya-számokat és egyéb kritikus adatokat a végpont-hackerektől.
 • Biztonságos a nyilvános Wi-Fi hálózatokkal történő használata
 • Olyan dokumentumokat támogat, mint a Word, Excel, PowerPoint, PDF, képfájlok.
 • Biztonságosan letöltheti, továbbíthatja és kinyomtathatja a fájlokat

Hogyan csinálja ezt??

A rendszer 3-tényezős hitelesítéssel azonosítja az adott eszközről bejelentkezett felhasználót. A hitelesítés után a tiszta új gépet egy véletlenszerű internetcímen építik fel, és 2 másodpercen belül párosítják a helyi fizikai eszközzel. A vékony kliens architektúra a számítógép asztalát titkosított kapcsolaton keresztül jeleníti meg. Az asztalon vannak alkalmazások PDF, Word, Excel, PowerPoint és Image fájlok böngészéséhez és megnyitásához. Amikor a felhasználó kész, az egész környezet nyom nélkül elpárolog. A következő bejelentkezéskor egy teljesen új gépet építünk a semmiből, előzmények nélkül.

A BankVault a teljes technológiai köteget továbbítja egy távoli felhasználónak, és így biztosítani tudja a teljes rendszer integritását.

Most kínál Önnek olcsóbb, kizárólag szoftverre vonatkozó megoldást is – helyes?

Az eredeti BankVault termék fizikai USB-eszközt használ. Teljesen átveszi a laptopot, és bár golyóálló architektúra, nem mindenki számára kényelmes. Valójában általában egy dedikált laptopot csomagolunk a vállalkozások számára, így ez lesz a banki eszköz.

bankvault usb

Az általunk nemrégiben elindított új termék, a SafeWindow, egy tiszta szoftver szolgáltatás, amelyet a fogyasztók és a kisvállalkozások használhatnak. A PC / Mac szoftveralkalmazása elindít egy távoli gépet, amely biztonságos ablakként jelenik meg a képernyőn, és szinte mindegyik előnyt nyújt, mint a BankVault. Ez sokkal könnyebben használható, és sokkal alacsonyabb áron elérhető.

A hozzáértéses felhasználók rögtön meg fogják érteni, hogy továbbra is használják a helyi billentyűzetet és a helyi operációs rendszert, és ezért továbbra is hajlamosak egy helyi kulcs-regisztráló támadásra. Ennek a kérdésnek a megoldására két megoldást hoztunk létre:

 • Az első egy virtuális billentyűzet, amelyet képként szállítottak a SafeWindow virtuális gépről. Az egér kattintása a távoli gépen megkerüli a karaktereket, amelyeket egy helyi kulcs-naplózó elfog. Azonban a szoftverben, amely képernyőképet készít minden egérkattintással, könnyen felfedheti az egér helyzetét és ezáltal a jelszó minden karakterét.
 • Az igazi újítás a „Láthatatlan billentyűzet”, amely a 4. szabadalmi bejelentés tárgya volt. Ez külön eszközről, például mobiltelefonról / táblagépről indul, és teljes mértékben megkerüli a helyi PC / Mac számítógépet. Mélyebbre megy, mert a mobil billentyűzet csak egy titkos kézfogás, amelyet a távoli gépen cserélnek, és titkosított kapcsolatot hoz létre, így csak a távoli számítógép, amellyel párosítva van, most értelmezheti a felhasználó műveleteit a telefonon. Soha nem létezik karakter a mobiltelefonban, és nincs rezgésen kívüli visszacsatolási mechanizmus, így az operációs rendszer számára láthatatlan. Amikor a felhasználó karaktereket ír be a jelszó mezőbe, csillagokként jelennek meg a helyi PC / Mac számítógépen. A felhasználó több eszközt csatlakoztathat párhuzamosan a további kódolás bemenettel, így a teljes sorozat soha nem kerül beírásra egy eszközön keresztül.

bankvault széf

Melyek a legfontosabb különbségek / kompromisszumok a BankVault Business termék és a SafeWindow / Safekeyboard termék között?

A SafeWindow kényelmes és egyszerűen letölthető és használható. A láthatatlan billentyűzet mind az Android / iPhone készüléken elérhető, és egyetlen kattintással a csatlakozáshoz szükséges. 

A BankVault egy prémium üzleti megoldás, ahol az egész környezetet irányítja, ideértve a helyi eszközt is. A virtuális billentyűzet meghiúsítja a BIOS / firmware hackert, tehát ez egy olyan megoldás, amelyet egy bank vagy biztosítási garanciavállaló garanciavállalásra képes építeni, enyhítve a kockázatokat és megkülönböztetve termékeiket új üzleti tevékenységek nyerése érdekében. Például egy bank a 24 órás időtartamú visszatérítést kínálhat, ha feltörik, természetesen tudva, hogy valószínűtlen, hogy az ügyfél számláját feltörték a BankVault segítségével.

Jelenleg feltárjuk a BankVault, mint kombinált Blockchain hardver pénztárca és biztonságos végpont alkalmazását, hogy a Blockchain privát kulcsot használat közben megvédjük..

  5 najboljših razširitev VPN Chroma: HITRO IN ZANESLJIVO v letu 2023

Miért nem elég jó a VPN (virtuális magánhálózat) használata??

A VPN biztonsága mítosz, és senkinek naiv azt gondolni, hogy ez megvédi őt a hackerektől. Az emberek továbbra is letöltik e-mailek mellékleteit, böngésznek az interneten, és futtatják a rendszerfrissítéseket. Vakon harmadik feleket bízunk meg, és minden bizonyíték azt mutatja, hogy innen jönnek a ransomware, a kulcstartók stb. Ma egy webhely megnyitása csak olyan kódot hajt végre, amely bevezetheti a böngészőben lévő ember fertőzést. Soha nem fog tudni, és a VPN nem tudja megállítani ezen támadások egyikét sem.

Biztosít-e szoftvere más típusú rosszindulatú programokat, vagy támadást??

A Ransomware fő hírek, mivel drámai módon elviszi az üzleti vállalkozások informatikai hálózatait. A Symantec azonban 2,5-szer több pénzügyi rosszindulatú programot jelentett a forgalomban, mint a ransomware. Ez sokkal megtévesztőbb és teljesen észrevétlen lehet. Ma a legkifinomultabb fenyegetések a nem rosszindulatú programok vagy a fájlok nélküli támadások, amelyek rendszerböngészőket és automatikus frissítést használnak a rendszerek megfertőzéséhez. 

Gartner szerint a böngészőalapú támadások manapság a felhasználók elsődleges támadási vektorai. Ezenkívül felsorolják a „távoli böngészést” a 2023-es legfontosabb számítógépes technológiákban, és előrejelzik a vállalkozások 2023-re történő elfogadásának 50% -át.

A BankVault és a SafeWindow böngésző és asztali szigetelést biztosítanak. Az iparág már nem képes megakadályozni a támadásokat, de a BankVault / SafeWindow biztonságos környezetben elkülöníti a felhasználót a biztonságos tranzakciókért. A lehetséges veszélyeket az eldobható gép tartalmazza.

Hogyan határozza meg piacát? Ki az Ön konkrét célközönsége azon a piacon?

A BankVault az SMB-ket célozza meg. A SafeWindow szakembereket / fogyasztókat céloz meg. A piacra vezető útunkat ideális esetben az intézményi csatornán keresztüli partnerek útján lehet elérni.

A BankVault kezdetben elindította a bizalmi bankszámlákat kezelő vállalkozások védelmét: ingatlanügynökök, ingatlan-letéti ügynökök, biztosítási brókerek és ügyvédek. Most széles körű kis- és középvállalkozásokat támogatunk. A bankszámlák átvételének megakadályozása minden vállalkozás számára kritikus kockázati tényező. A bankok megtéríthetik a költségeket, de a késedelem az, ami megrontja a pénzforgalmat és elpusztítja az üzletet.

A SafeWindow a fogyasztók és a szakemberek számára készült. Ez egy egyszerűbb termék, alacsonyabb költséggel.

Hogyan írná le jelenlegi tipikus vevőjét? Mennyi a bevétel százalékos megoszlása ​​az üzleti változat és a SmartWindow között??

Üzletünk gyorsan fejlődik, így a láthatár folyamatosan változik. Eredeti hangsúlyunk az volt, hogy ellenőrizzük, hogy a kkv-k valóban megvásárolják-e termékünket. Az üzleti élet első évét az üzleti szövetségek támogatásának megszerzése és a BankVault eladása követte a tagoknak. Ez jól működött, és most megváltoztattuk a fogaskerekeket, amikor a bankok és egy biztosítót keresünk kísérleti projekt végrehajtására.

Ebben az évben elindítottuk a SafeWindow-t, és most a sokkal nagyobb szakmai / fogyasztói piacot célozzuk meg.

Arra számítunk, hogy a nagy ügyfelek száma professzionális / fogyasztóktól származik, de arra készülünk, hogy az elkövetkező néhány hónapban kiadja a BankVault vállalati verzióját, tehát most megvizsgáljuk az Egyesült Államok és Ausztrália kormányzati lehetőségeit..

Ön közvetlenül a webhelyéről és a viszonteladókon keresztül értékesít?

A BankVaultot közvetlenül értékesítik, hacsak nincs helyi csatornapartner az országban. Ausztráliában elérhető a weboldalon felsorolt ​​IT szolgáltatók útján.

A SafeWindow közvetlenül a BankVault.com webhelyről érhető el.

Nemrég írták alá az első intézményi csatornánk partnerét, a globális személyazonosság-kezelő és hiteljelentő ügynökséget. Reklámozzák és eladják a SafeWindow-t ügyfeleiknek, és egy szélesebb ajánlatot tesztelnek a biztonságos banki szolgáltatásokon túl.

Piaci stratégiánk az, hogy megbízható intézményi partnereken keresztül értékesítsük. Miután aláírta az első intézményi partnerünket, arra várunk, hogy felgyorsítsuk a megbeszéléseket a banki, biztosítási, felhőszámviteli és kormányzati pilóta kiválasztására..

bankvault partnerek

Hogyan látja az eszközöket, mint a meglévő biztonsági termékeket, amelyek különböznek és / vagy jobbak, mint a meglévő biztonsági termékek??

A BankVault megközelítése egyedülálló, mivel a probléma az iparág többi része ellentétes irányából érkezett. Tudjuk, hogy senki sem tudja megnehezíteni vagy garantálni minden felhasználó PC / Mac és okostelefonját olyan sokféle szoftvercsomaggal. A BankVault azonban egy nagyon egyszerű elvre épül – minden egyes ideiglenes felhasználáshoz készítsen tiszta végpontot. Nyilvánvaló, hogy működik, és így az emberek megértik.

Garner 2016-ban kiemelte a „távoli böngészés” egyre növekvő alkalmazását a vállalkozások körében. Az általunk megvizsgált termékek megkövetelik a felhasználóktól, hogy „bízhassanak” egy középtávú harmadik féllel, egyszerű pont-pont kapcsolatnak kell lennie. Ezek a vállalati termékek a nagy teljesítményért cserébe gyengítették biztonsági modellüket. A BankVault / SafeWindow lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy biztonságos point-to-point kapcsolatot létesítsen egy távoli webhellyel anélkül, hogy harmadik fél erőszakos erőfeszítéseit megszakítaná a bizalomtól..

Milyennek tartja a legfontosabb fenyegetéseket a kritikus és bizalmas információkat tartalmazó banki és egyéb alkalmazásokra?

A legkritikusabb veszélyek rövid listája:

 1. Key Loggers (különösen böngésző alapú, amelyeket az antivírus szoftverek nem észlelnek).
 2. Egyszeri hozzáférési kódot hordozó SMS szöveges üzenetek a bankról a telefonra. Ez nagyon könnyen elfogható az SS7 biztonsági hibáján keresztül a mobiltelefon-hálózatokban.
 3. Az ember böngészőben támadások, amelyek becsapják a felhasználókat a banki biztonsági FOB-kulcsuk használatához, és továbbítják ezt a kritikus kódot a hackernek.
 4. A hitelező bankszámlaszámának manipulálása a bankhoz való jóváhagyás előtti / utáni feltöltése előtt vagy után.
 5. Olyan weboldalak, amelyek a WebGL-t futtató GPU-t (Graphics Processing Unit) használják gyönyörű grafika létrehozásához. A shader folyamatok a GPU-ban nem észlelhetők, és a legtöbb szoftver, amely valaha is írásban bízott a GPU-ban. Nagyon nagy bejövő kérdés, a hagyományos számítástechnika megoldása nélkül. Arra számítunk, hogy egy teljesen új támadási osztály jelenik meg ezzel a megközelítéssel az elkövetkező évben. A BankVault és a SafeWindow immunitást élvez, mert nem használnak GPU-kat.
  Kako pospešiti hudournike in blokirati ustavljanje - Vodnik po korakih

Hogyan látja általában a számítógépes biztonságot, és különösen a bankbiztonságot, amely az elkövetkező öt évben halad előre??

A kiberprobléma ma a globális gazdaságnak 500 milliárd dollárt fizet, és 2023-re exponenciálisan 2 trillió dollárra növekszik. Ez elsősorban az első világ országaira koncentrál, ahol a vállalkozások 95% -a és a gazdaság 70% -a kkv-kban van..

Bankok szempontjából a probléma mindig az ügyfél PC / Mac vagy okostelefonja. Európa és Ausztrália azonnali fizetési feldolgozást hajt végre a bankok között, amely kiküszöböli az összes tranzakció visszaigénylésének lehetőségét az internetes ügyfelek részéről.

A helyi bankokkal beszélünk a BankVault vagy a SafeWindow csomagolásáról az ügyfelek számára. Ez lehetővé teszi a bank számára, hogy átmenetileg biztonságos végpontot szállítson a banki tranzakció biztonságos elvégzéséhez azáltal, hogy mindent felhasznál, de teljesen megkerüli a felhasználók meglévő eszközén.

A mesterséges intelligencia (AI) és a kvantumszámítás a nagy ismeretlenség. Az AI-t most használják a csalások és a hackelés-kísérletek felfedezésére, de látom, hogy ezt a gyors, átfogó számítógépes támadások automatizálására is használják..

Milyen jövőbeli tervei vannak a BankVault-ra vonatkozóan?

Tudom, hogy technológiánk szilárd, és most megerősítettük, hogy valódi helye van a számítógépes tájban. Számunkra most a kérdés, hogyan tudunk gyorsan kommunikálni a piaccal. Rájöttünk, hogy az egyetlen módja annak, hogy gyorsan elérjék a méretarányt, ha partnerünk az intézményekkel, és kihasználják márkájukat és ügyfélkörüket.

A BankVault az én szenvedélyem és életem munkája. A csapat elkötelezett amellett, hogy technológiánk hozzáférhető legyen, hogy segítse az embereket és a vállalkozásokat az egész világon.

Jelenleg újabb beruházási köröket vonunk be az intézményi partnereken keresztüli további terjeszkedés támogatása érdekében.

Hány alkalmazottja van ma? Hol vannak??

Technológiai innovációs csapat vagyunk, és kicsi maradni szándékozunk, és intézményi csatornapartnerek kijelölésével elősegítjük a növekedést.

A csapat 15 emberből áll, Perth és Sydney Ausztrália között, valamint egy vállalati fejlesztési csapat San Franciscoban, az Egyesült Államokban.

Sok éven keresztül részt vesz az ausztrál induló közösségben. Hogyan írnád le??

Sokat utazom, és így tényleg észreveszem az idővel bekövetkező változásokat. 2010-ben, amikor először visszatértem a Szilícium-völgyből Ausztráliába, úgy éreztem, hogy embrionális. Azóta azonban exponenciálisan érlelt. Manapság az ausztráliai technológiai ökoszisztéma 40% -a Sydney-ben található, és olyan sikertörténetek táplálják, mint például az Atlassian. Ugyanakkor hatalmas sikereket értek el Perth-ből, és kiemelem a Canva-t, amelyet egy pár barát hozott létre 4 évvel ezelőtt, és utoljára 400 millió dollárra becsültek. Számos sikeres eset azt mutatja, hogy Ausztrália az igazi tehetség tégelye, amely felrobban. Nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek.

Személyes szinten szeretem másoknak segíteni és hozzájárulni, akár inspirálni, akár irányítani. Láttam magamban, hogy gyakran csak egy undorító ösztönzés szükséges ahhoz, hogy a világomat Technicolorra változtassam. Gyakran ez minden, amit egy vállalkozó megkövetel – majd szálljon el az útból, hogy megnézze, mit készítenek a következőkben. Azt is megtaláltam a sikerért járó jutalomnak, hogy ez engem is feltölt.

Naponta hány órát dolgozik? Mit szeretsz csinálni, ha nem dolgozik??

Úgy tűnhetnék, mint egy mű-holikus, de nem az. Ez nem munka. Ez az életem. Ha világos elképzelésem van és tudom, hogy igazam van, akkor ez elég ahhoz, hogy kihúzzak a kényelem zónámon. A kérdésed megválaszolásához azt mondanám, hogy a nap 18 órájában vagyok.

Amikor nem vagyok az irodában, sárkányos szörfözés vagyok, és szeretem, hogy a szél szélsebesen fut a tengerpart mentén. Félelmet engem. Félek a hidegtől, a hullámoktól, a széltől és a cápáktól. Azonban ott él az élet – a kényelem szélén, ahol állandóan alkot.