Биткойн мъртъв ли е? Кога ще умре биткойн?

Биткойн е мъртъв … почти.

От 2023 г. биткойн изскочи до 20 000 долара и падна до 7500 долара. Наскоро паднаха експерти, които твърдят, че това е краят на биткойн и балонът най-накрая изскочи.

Но, може ли биткойн наистина да умре?

Разглеждаме историята на биткойн, как криптовалутата се е променила през годините, какво казват експертите за това и ако може би има по-добра алтернатива от все по-популярния биткойн.

Биткойн функционира самостоятелно

Биткойн е изобретен през 2009 г. като система за онлайн разплащания, която не изисква надежден централен посредник – като банка или шлюз за плащания – за проверка и контрол на транзакцията.

Защото няма посредник, система контролира двойните разходи, за да гарантира, че никой не харчи същите пари повече от веднъж (не забравяйте, че всичко цифрово може да се копира и използва отново и отново). Системата е мрежа от партньорска партньорска мрежа.

Потребителите по целия свят получават достъп за свързване на компютрите си в мрежа и се награждават с биткойни за размера на процесорната мощност, която даряват на мрежата. (Това е известно като добив на биткойн.)

Тази мрежова система, известна още като блокчейн, действа като публична книга, която записва всички транзакции с биткойн, като вземете контрола далеч от посредника (банки, карти, PayPal) и го върнете на лицето, извършващо транзакцията. Това води до по-малко такси за транзакции и пълен контрол върху средствата, което означава, че централните агенции не могат да диктуват ограничения за транзакции, да замразяват всякакви сметки или обратни плащания.

Как работи Blockchain

Без да навлизам в твърде много подробности, Blockchain е как биткойн нарежда транзакции. Използвайки възли, метод за проверка, който гарантира транзакцията, биткойн мрежата групира няколко транзакции заедно, наречени блокове. На всеки 10 минути (което е необходимо за проверка и потвърждаване на транзакциите в рамките на един блок) мрежата одобрява блок.

  Как смотреть 3-й сезон Marvel's Runaways онлайн!

Поради тази блокчейн, Bitcoin не може да бъде спрян.

Мигел Кунета пише:

„Blockchain не се интересува. Няма тапа, която да дърпате. Няма чувства. Но на всеки десет минути се прави крачка напред. На всеки десет минути тя увеличава стойността и силата на мрежата си. Никой човек или институция не може да спре това. “

Според него, стига хората да имат транзакции, биткойн ще продължи да расте. Но дали стойността ще се увеличи отново?

Падането и покачването на биткойн

Още от създаването си от Сатоши Накамото през 2009 г., биткойн има своите възходи и падения. През 2011 г. Bitcoin спадна до $ 2,00, след като достигна $ 31 няколко месеца преди това. През 2013 г., когато Bitcoin достигна $ 1000, той падна до $ 300.

Така че има смисъл само, че когато Bitcoin достигне близо $ 20 000, той падна обратно до $ 7500 (към момента на писането на това).

Означава ли това, че биткойнът отново ще се покачи?

Най-вероятно.

Ран Нойнер, експерт по биткойн, каза на CNBC, че очаква пазарът да се задържи за малко и след това да се върне обратно.

за жалост, няма начин да се каже дали е прав.

Точният момент за инвестиране

Докато мнозина вярват, че биткойнът ще се върне обратно, други, които гледат на криптовалутата като цяло, казват да тръгнат с друг маршрут.

Алтернативите на биткойн, известни като Altcoins, заляха пазара. Много от тях предлагат вариации на биткойн, като различни икономически модели, алгоритми за добив и някои предлагат повече или по-малко поверителност от самия Биткойн.

В някои случаи тези алткойни могат да бъдат по-ценни от биткойн и си струват инвестицията.

  Cum să vizionezi sângele de la Viena gratuit oriunde online în 2023

Къде биткойн се удвои в стойност за месеци преди да загуби печалбата си, Алтернативните монети като Cardano бяха до 30 до 40 пъти.

Поставяйки това в перспектива, 10 000 USD, инвестирани от 1 декември 2023 г. до 31 декември 2023 г. в Bitcoin, биха донесли малко повече от 4 000 долара печалба. Същата сума, инвестирана в монета Cardano, би имала печалба над 54 000 долара.

Bitcoin
Цена 01/12/2023 = 10 000 USD
Закупени монети (10К) = 1 монета
Цена 31/12/2023 = 14 235 USD
ПЕЧАЛБА = 4,234 USD

КАРДАНО МОНЕТ
Цена 01/12/2023 = 0,11 USD
Закупени монети (10К) = 90 909 монети
Цена 31/12/2023 = 0,71 USD
ПЕЧАЛБА = 54 555 USD

Така че, докато Bitcoin ще продължи да живее и може дори да увеличи стойността си, има по-полезни варианти за инвестиране в.