Instagram-fiók végleges törlése – 2023-as frissítés

Az Instagram, mint a szülővállalata, a Facebook nincs idegen a páratlan adatvédelmi botrányhoz.

2023 végén arról számoltak be, hogy biztonsági hiba a „Töltse le az adatait” Instagram szolgáltatásban, melyik kiszivárgott felhasználói jelszavak egyszerű szövegben.

Ironikus, mivel a funkciót eredetileg a biztonság javítása és a felhasználó személyes adatainak és adatainak védelme érdekében vezették be. Ezenkívül úgy hajtották végre, hogy a felhasználók elméje nyugalomba kerüljön a Cambridge Analytica szivárgás.

A jelszó szivárgása után az Instagram gyorsan bejelentette, hogy csak kisszámú felhasználót fenyegetett a veszély, és a kérdést gyorsan megoldották. Vannak azonban számos más is hogy az Instagram veszélyezteti az Ön személyes adatait.

Például az Instagram Az alapértelmezett beállítás automatikusan követi a helyét, kivéve, ha kézzel kapcsolja ki.

Ezeket az adatokat arra a célra használják, hogy hirdetéseit a helyszínhez viszonyítva jelenítsék meg, ahol sok időt töltenek. Továbbá, Az Instagram megosztja az alkalmazáson belüli tevékenységeidet – például tetszés, megjegyzés, interakció a történetekkel stb. – más felhasználókkal.

Aztán ott volt a frissítés a DM szolgáltatáshoz amely 2023 elején érkezett. Nem csak a „látott” értesítés vagy a gépelési buborék okozta a felzaklatást, hanem az állapottevékenységről szóló értesítés is..

Az Instagram most volt a felhasználók tájékoztatása, amikor mások aktívak voltak, és még utoljára is aktívak. Ez a szolgáltatás alapértelmezett beállítás, de a fiókbeállítások „Adatvédelem és biztonság” szakaszában letiltható.

Ha kicsit kevesebbet szeretne megosztani online, akkor fontolhatja meg a közösségi média-fiókok törlését vagy inaktiválását. Ez a cikk megmutatja az Instagram-fiók végleges törlése.

Kikapcsolás vs törlés: Tudnivalók

Preferenciájától függően inaktiválhatja és véglegesen törölheti Instagram-fiókját.

A fiók deaktiválása ideiglenes, de amíg kikapcsolják, a fiókod, valamint a profilod, a követői, a fotók, a hozzászólások és a megjegyzések együtt lesznek elrejtve a többi felhasználótól. Az összes információ visszaállításához és az Instagram szokásos újbóli használatához egyszerűen jelentkezzen be új fiókjába.

  6 legjobb VPN Mexikóban - a biztonság, a streaming és a gyorsaság érdekében 2023-ban

Instagram-fiókjának törlését nem lehet visszavonni – a törölt fiókot nem lehet visszaállítani. Amikor törli Instagram-fiókját, minden adatot, ideértve a fényképeket, a követőket, a kedvelőket stb., mindenképpen töröljük. A jövőben, ha úgy dönt, hogy ismét feliratkozik az Instagram-ra, akkor nem fogja újra használni ugyanazt a felhasználónevet, sem senki más.

Instagram-fiók deaktiválása

Az Instagram nem kapcsolhatja ki az Instagram alkalmazást, ezt egy Instagram böngészőn kell végrehajtania. Ha szüneteltetni szeretné az Instagram alkalmazást, deaktiválhatja fiókját az alábbi lépések végrehajtásával:

 1. A Instagram weboldal, jelentkezzen be a fiókjába, és kattintson a személy ikonra, hogy a fiókjába lépjen profil oldal.
 2. Válassza a „Profil szerkesztése”, Görgessen az oldal aljára, és kattintson a„Ideiglenesen tiltsa le a fiókomat”.
 3. A rendszer megkérdeziMiért tiltsa le fiókját??”, Válasszon egy okot a legördülő menüből.
 4. Írja be újra a jelszavát, és válassza a „Ideiglenesen tiltsa le a fiókot”.
 5. A fiókod most van deaktiválva, és rejtve marad más felhasználókkal szemben amíg ismét be nem jelentkezik. JEGYZET: Az Instagram felhasználói irányelveinek megfelelően heti egyszer deaktiválhatja Instagram-fiókját.

Instagram-adatok letöltése

Miután törölte Instagram-fiókját, minden adatja jóra eltűnik – nem lehet letölteni.

Ezért érdemes lehet a fiók törlése előtt töltse le Instagram-adatait, tehát továbbra is vannak az összes fénykép, videó stb., amelyet idővel közzétettek. Instagram-adatok másolatának letöltése:

 1. Nyissa meg Instagram-profilját és válassza a lehetőséget ‘Beállítások‘ (fogaskerek ikon).
 2. Kattintson a ‘Magánélet & BiztonságFülre, és kattintson a „Letöltés kérése”.
 3. Írd be a email cím ahol szeretne linket kapni a Instagram-adataihoz, majd jelszavával.
 4. 48 órán belül e-mailt kell kapnia az adatokra mutató hivatkozással, amelynek címe:Az Ön Instagram-adatai”. Kattintson az „Adatok letöltése” elemre..

Lépésről lépésre: Hogyan törölhetem Instagram-fiókod

Mint a kikapcsoláskor, egy Az Instagram-fiókot csak egy böngészőből lehet törölni. Instagram-fiókjának végleges törléséhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Jelentkezzen be fiókjába a Instagram weboldal.Instagram végleges törlése - Bejelentkezés
 2. Lépjen az Instagram oldalára Törölje a fiókjátOldal. Válassza ki a legördülő menüből a távozás okát.Instagram végleges törlése - Fiókoldalának törlése
 3. Írja be a jelszavát, majd kattintson a „Véglegesen törölje a fiókomat”.Instagram végleges törlése - Fiókom törlése
 4. A ti Az Instagram-fiókot most töröltük.Instagram végleges törlése - Fiók törölve
  Защо имам нужда от VPN за игри?

Az adatok bizalmas kezelésének egyéb módjai

Sokan használnak a Felhő-tárolási szolgáltatás a fontos adatok mentéséhez és / vagy fájlok tárolásához. Ha az egyik ilyen tárolási szolgáltatást használja, válassza azt automatikusan titkosítja a fájlokat. Mivel azonban a felhő-szolgáltató birtokolja a titkosítás kulcsát, valószínűleg képesek lesznek elérheti adatait, sőt meg is oszthatja azokat kormányzati hatóságok kérésére.

Megkerülheti ezt a problémát azáltal, hogy fájlok manuális titkosítása mielőtt feltöltné őket a felhőbe. Ebből adódóan, Ön az egyetlen fogja tartani az adatok kulcsa. Felhőszolgáltatójának nincs hozzáférése, mindaddig, amíg nem tölti fel a titkosítási kulcsokat a felhőbe.

Számos ingyenes titkosítási programok ott könnyen kezelhető, még akkor is, ha nincs tapasztalata az adatok kézi titkosításával kapcsolatban.

Válasszon olyan titkosító szoftvert, amely kompatibilis a számítógépével és a mobil operációs rendszerekkel, valamint a felhőalapú tároló szolgáltatójával. A titkosítási programnak is meg kell lennie végpontok közötti titkosítás, és soha ne tárolja a jelszavát.

Következtetés és további olvasat

Manapság fontos mindent megtenni, hogy biztonságban maradjon a közösségi médiában, és ne kerüljön kiberbűnözők áldozatává..

Ha érdekli, hogy megtanul-e több lehetőséget védelmezi magánéletét online, nézd meg a mi részletes útmutató.

Vagy ha törölni szeretné profilját a Facebookon, akkor nézd meg a mi oldalt lépésről lépésre.