Legyen az Ultimate Hacker – Free fejezet, amelyet az MJG Publishing készített

Az alábbiakban a Become The Ultimate Hacker bevezető és első fejezete található – Számítógépes vírusok, feltörések, rosszindulatú programok, IT biztonság

A teljes Kindle vagy paperback változat megvásárolható az Amazon-on.

Bevezetés

A „hackelés” olyan szó, amelyet a világ illegálisnak tart. Ez azonban nem igaz. Az a személy, aki csapkod, nem feltétlenül kell tolvaj. Amíg ártalmatlan, a hackelés szórakoztató.

A hackelés rendben van, ha el akarja enyhíteni a kíváncsiságát. Az a személy, aki adatot védelmet nyújt, legyen szó akár egy szervezettől, akár pusztán személyi számítógépről, szintén hackerek. Számos társaság hackereket toboroz hivatalos csapatába adatok védelme és biztonságuk javítása érdekében. Bármi meglepő is, az a hackeléssel jó karriert tehet. A hackerek korlátozott ideig szabadúszóként is alkalmazhatnak szerződéses hackereket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy különféle vállalatokkal dolgozzanak.

Számos multinacionális vállalat (MNC) profi hackereket foglalkoztat. Fontos azonban, hogy etikus maradjon, és ne engedje magát a hackelés sötétebb oldalának. Az embereknek azt a tévhit is, hogy a hackelést csak a magasan képzett számítógépi zseniknek, úgynevezett kódolóknak szánják. A hackelés nem korlátozódik a művekre, hanem bárki megteheti, aki adatait másoktól védi.

Számos olyan témakör létezik, amelyre a hackelés vonatkozhat, és olyan könyvekkel is foglalkozhat, amelyek az alapoktól kezdve egészen a szakmai részletekig terjednek. Ez a könyv azonban a kezdőknek szól, akik nincsenek jól megértetve a hackelés alapjait. Ez a könyv elsősorban a hackelés kritikus fogalmainak megértésére összpontosít, mint például a feltörés, a rosszindulatú programok, a vírusok és az IT biztonság.

Ez a könyv az etikus hackelés fogalmaival is foglalkozik, amellyel az etikátlan hackerek tömege biztosíthatja adatait. Remélem, hogy ez a könyv hasznos és informatív lesz, és szeretném megköszönni, hogy ezt a könyvet választotta.

Olvassa el jól!!

1. fejezet: A számítógépes hackelés alapjai – A tudnivalók a hackelés elindításához

Mindannyian hallottuk a hackerekről a médiánknak és annak a módnak köszönhetően, hogy Hollywood szereti őket filmekben ábrázolni. Gondolunk egy olyan emberre, aki okos és ül az alagsorában, miközben csatlakozik bármelyik választott hálózathoz. Izgalmas, amikor a filmeket és a médiákat a saját módon hackereket ábrázoljuk, de sem a Hollywood, sem a mainstream sajtó nem mutatja meg valóban a hackelés történetét.

A hacker kifejezés az 1960-as években jelent meg, és eredetileg egy programozó vagy valaki leírására használták, aki képes számítógépes kód feltörésére. Ezek az emberek láthatták a számítógép használatának jövőbeli lehetőségeit, és olyan új programokat hozhatnak létre, amelyeket senki más nem tudott. Alapvetően innovátorok voltak a területükön abban az időben, és végül azok lennének azok, akik a számítógépes ipart oda vezeték, ahol ma van.

Ezek a korai hackerek érdekeltek munkájukban. Izgatottak voltak egy új program létrehozásában, de meg akarták tanulni, hogy más rendszerek hogyan is működnek. Ha történt hiba egy másik rendszerben, akkor ezek a hackerek hoznák létre a javításokat javító javításokat..

Míg először ezek az emberek látnokok voltak, akik hozzájárultak a programok készítéséhez, sőt meg is javították azt, ami mások számára nem működött, a dolgok megváltoztak, amint a számítógépes rendszer átment a hálózatokba. Akkor a hacker kifejezés kibővül, és olyan személynek tekinthető, aki képes belépni egy olyan hálózatba, ahol korlátozott a hozzáférésük. Előfordulhat, hogy ez a hacker egy adott hálózaton volt, mert kíváncsi voltak arra, hogy megtudják, hogyan működik, máskor rosszindulatú célokra és célokra..

Mint láthatja, nagy különbség van az, amit néhány évtizeddel ezelőtt hackernek tartottak, és a mai hackernek. Ennek a félreértésnek egy része azért van, mert a hackelésnek két oldala van – amelyeket később részletesebben elemezzünk -, és mindegyik kissé eltérően fog működni a kérdéses hálózat felfedése vagy védelme érdekében..

A hackelés folyamata gyakran szerepel a hírekben, de a legtöbb ember nem érti, hogy miről szól. Alapvetően a hackelés a számítógép szoftverének és hardverének olyan módosítása, amelynek célja az eredeti céljain kívül eső cél elérése volt. Ez magában foglalhatja minden olyan alkalmat, amikor valaki belép a hálózatba, amely nem engedélyezett. Azokat, akik részt vesznek ebben a folyamatban, hackereknek hívják, és gyakran képesek feljutni számítógépekre, rendszerekre és hozzáférni olyan információkhoz, amelyekhez valószínűleg nem kaptak felhatalmazást..

Noha a média arra vezethet bennünket, hogy azt gondoljuk, hogy az összes hackert semmi jót nem lehet elérni, többségük számára ez nem igaz. Néhányan csak kihívásnak és adrenalinnak tekintik a rendszerbe jutást, még akkor is, ha nem kellene. Mások élvezik a számítógépek megismerését, és kitalálják, mit tudnak csinálni. A ma folyó hackelás nagy részét egyáltalán nem pusztító vagy bűnösnek kell tekinteni, bár a törvény ezeket a dolgokat másképp vizsgálhatja.

Mivel sok hackert számítástechnikának tekintik, Amerikában valójában nagyon sok vállalat létezik, hogy műszaki személyzetükön alkalmazzák őket. Ezek a hackerek képesek a társasággal együttműködni, hogy kitalálják a biztonsági rendszerben felmerülő hibákat, megkönnyítve ezeknek a problémáknak a kijavítását, még mielőtt egy bűnözői hackerek bejutnának. Ezek az egyének segíthetnek megállítani a személyazonosság-lopást, megvédeni a szervezetet és még sok minden mást..

Ezenkívül a számítógépes hackelés más technológiai fejleményekhez vezetett. Ilyen példa Dennis Ritchie, a volt hacker, aki létrehozta a UNIX operációs rendszert, amely jelentős hatással volt a Linux későbbi fejlesztésére. Shawn Fanning, aki a Napster alkotója, számítógépes hackerként és technológiai vezetőként is ismert..

Természetesen azok, akiknek kevésbé nemes motívumai vannak a hackelésnek, azok, akik a legnagyobb szándékkal bírnak. Néhányan arra törekednek, hogy ellopják személyes adatait, behatoljanak a vállalat adataiba, és megfelelő engedély nélkül csatlakozzanak a hálózathoz. Ez bűncselekmény, és 20 évig börtönbe engedheti magát, valamint sok izgalmas pénzbírságot fizet. Ezek az emberek azok a típusok, amelyek szigorúbb törvényeket vezettek be a hackelés, a szigorúbb antivírusok és rosszindulatú programok ellen, valamint.

Mint láthatja, a hackelés világának sok oldala van. A legtöbb hackert valóban érdekli a számítógépek, és képesek arra, hogy ezeket az ismereteket a technológiai területen működjenek, míg mások kevésbé nemesek, és arra törekszenek, hogy hálózatokra lépjenek és információt lopjanak, ami nem az övék..

 

Gyakori Fontos tudnivalók

Most, hogy van egy ötlete arról, hogy mi a hackelés, fontos, hogy ismerje a szokásos kifejezéseket, amelyek a hackelés szóban fordulnak elő. Ne felejtse el áttekinteni néhány kifejezést és megérti őket, mert ez megkönnyíti a következő fejezetekben szereplő információk átvételét..

Adware – Az Adware egy olyan típusú szoftver, amelyet úgy terveztek, hogy előzetesen kiválasztott hozzáadások jussanak a szoftverére. Néhányan rosszindulatúak, és átveszik a számítógépet, lelassítják a rendszert, megkötve az erőforrásokat, és lehetetlenné téve a számítógép megfelelő használatát.

Hátsó ajtó – ez egy olyan számítógép vagy rendszer belépési pontja, amely megkerüli a normál biztonságot, és gyakran használják egy számítógépes rendszerhez vagy hálózathoz való hozzáféréshez. Lehetséges, hogy a rendszerfejlesztő ezt parancsikonként hozta létre a fejlesztési szakaszban, de ha elfelejtik eltávolítani, a hackerek megszerezhetik. Időnként a hacker képes létrehozni saját hátsó ajtót a rendszerbe.

Fekete kalap – ez a rossz fiú, a hacker, aki rosszul akarja használni az információkat. Ezt az információt megoszthatják más fekete kalapokkal a rendszer kiaknázása érdekében.

Sütik – ez egy kis információ, amelyet egy webhely tárol a számítógép böngészőjében a keresési előzményekről. Időt takaríthat meg az űrlapok kitöltésekor egy oldalon és így tovább. A hackerek megszerezhetik ezt az információt, és felhasználhatják, ha nem törli időnként.

Cracker – ezek a hackerek, akik képességeikkel illegálisan lépnek fel webhelyekre és hálózatokra, általában ártalmasak.

Tűzfal – ez a rendszer akadálya, amely segít a nem kívánt betolakodókat távol tartani a hálózattól. Ezek lehetnek szoftver vagy fizikai eszköz, és ha jól megtervezték, akkor a hackerek elkerülhetők.

Szürke kalap – ez egy hibrid a fehér és a fekete kalap között. Általában azon munkálkodnak, hogy feltárják azokat a hibákat, amelyek a rendszer biztonságában vannak. Használhatnak valamilyen illegális eszközt erre, de hozzájárulhatnak egy magánszemély vagy vállalat védelméhez a folyamatban, néha még azért is dolgoznak az adott társaságnál.

Keylogger – ez a program nem pusztítja el számítógépét, de naplózza a számítógépen elvégzett minden stroke-ot. Az információkat vissza lehet küldeni egy fekete kalapnak, aki felhasználja a felhasználónév és jelszó meghatározására későbbi felhasználás céljából. Ez veszélyeztetheti a banki és a magáninformációkat, sőt a közösségi médiát is. Ezt gyakran egy képernyőképernyő-hackel kombinálják, hogy a hacker jobban hozzáférhessen az Ön által meglátogatott webhelyekhez, amikor beírja az adatait..

Malware – ez egy olyan rosszindulatú program, amely kárt okoz, és tartalmazhat logikai bombákat, időbombákat, férgeket, vírusokat és trójaiakat.

Adathalászat – amikor egy olyan üzenetet kap, általában e-mailben, amely legitimnek tűnik, de fekete kalapból származik, aki megpróbál személyes információkat szerezni. Kaphat valamit, amely úgy néz ki, mintha a bankjáról származna, például kérheti a nevét, címét, PIN-kódját és társadalombiztosítási számát. Ne feledje, hogy a bankok és más intézmények soha nem kérdezik ezt online módon. Az e-mailek biztonságos kezelésének jó módja az, hogy soha ne kattintson a linkre az e-mailben. Nyissa meg a böngészőt, írja be a weboldalt, és látogasson el innen.

Vírus – ez egy rosszindulatú kód vagy program, amely csatolódik egy másik programfájlhoz, sőt megismétli magát más rendszerek megfertőzéséhez. Olyan ez, mint az influenza, mivel elterjed és sok rendszert egyszerre megfertőz. Terjeszthető egy hálózatba kötött rendszer, memóriakártya, CD vagy e-mail útján.

Fehér kalap – ezek a hackerek, akik tudásukat etikai célokra használják fel. Használhatják őket egy fekete kalap lerombolásához és a számítógépes rendszer megfelelő működésének fenntartásához. Sok vállalat fehér kalapot fog felvenni, hogy rendszere megfelelően működjön.

Ember középső támadásban – ekkor a hackerek beilleszkednek a hálózatba, hogy figyeljék a forgalmat és megváltoztassák az elküldött üzeneteket. A rendszer legitimnek tekinti őket, és a célok gyakran nem veszik észre, hogy üzeneteikkel és forgalmukkal manipulálják. Amikor az első számítógép információkat küld, akkor a hackert használó számítógéphez kerül, aki ezt követően módosíthatja az információkat, vagy csak átolvassa azokat, hogy megismerje a hálózatot, mielőtt továbbítja azokat a kívánt vevőhöz. Mind a fogadó, mind a feladó feltételezi, hogy a hackernek ott kell lennie, ha a középső támadásban lévő ember sikeresen működik.

Nyers erőszakos támadás – ez egy olyan taktika, amely egy kis időt vehet igénybe, mivel a betűk, számok és karakterek összes kombinációját felhasználva bejut a rendszerbe. Nem hatékony, de működik, és gyakran megtakarításra kerül, amikor az összes többi alternatíva nem működik.

A szolgáltatás megtagadásának támadása – ez a támadás arra szolgál, hogy a hálózat vagy a weboldal nem reagáljon. Ezt gyakran akkor érik el, ha a hacker hatalmas mennyiségű tartalomkérést küld, hogy túlterhelés legyen a kiszolgálóra. Amíg a szerver nem reagál, a hackerek be tudnak lépni és megkaphatják a kívánt információkat.

IP – ez az internet protokoll címe. Ez az ujjlenyomat, amelyet minden eszköz hordoz, hogy elősegítse a csatlakozást. Ha a hackernek van egy eszköz IP-címe, akkor megtudhatják, hol található, megfigyelhetik az eszközön zajló tevékenységeket, és megtudhatják, ki használja a számítógépet.

Ez csak néhány a kifejezésekről, amelyekkel felmerülhet, amikor a hackelési világgal foglalkozik. Sok más támadási feltétel is létezik, amelyeket a fekete kalapok a számítógépes rendszereken végrehajthatnak annak érdekében, hogy megkapják a kívánt információkat, átvegyék a számítógépet és így tovább. A támadás különböző módszereinek megértése és a hackelés működésének megismerése segít megérteni a hackelés sokféle szempontját.

A hackeléssel kapcsolatos általános tévképzetek

A hackelés már egy ideje fennáll, és a média, valamint a folyamatról hallott információk miatt tévedés lehet, hogy mi a folyamat. Itt megismerjük a hackerekkel kapcsolatos általános téves tételeket a jobb megértés érdekében.

A hackelés mindig illegális

Amikor online vagy egy újságban olvas egy cikket a hackelésről, általában az illegális hackelésre vonatkozik, amikor valaki olyan hálózatra került, amelyet nem kellett volna, és súlyos testi sértést vagy hackereket okozott, amelyek rosszindulatú programokat és vírusokat terjesztnek. Az ilyen típusú hackelés illegális, de ez nem jelenti azt, hogy minden hackelés illegális.

Van egyfajta hackelés, amelyet etikai hackelésnek hívnak. Ezek olyan emberek, akik a vállalatoknál dolgoznak, hogy segítsék őket a rendszer hibáinak feltárásában, és azok, akik másokat tartanak fenn, és így tovább. Ezek az emberek segítik a vállalatok és magánszemélyek hálózatainak és rendszereinek védelmét, ahelyett, hogy gonosz célokra használnák őket.

Minden hackerek fiatalok

Egy másik téves elképzelés, hogy előfordulhat, hogy minden hackerek fiatalok, akár tinédzserek, akár a 20-as éveik elején. Noha vannak olyan hackerek, akik beleférnek ebbe a korosztályba, a hackerek olyanok, akik sokat tudnak a számítógépekről és arról, hogyan jutnak el olyan helyekre, amelyekbe nem engedik be őket. Gyakran fiatalabb hackerek vannak azok, akik illegális hackelést fognak el, mert fiatalabbak. kevesebb tapasztalattal, de bárki bármilyen korú lehet hacker.

A biztonsági szoftver leállítja a hackelést

A biztonsági rendszer bevezetése segíthet megakadályozni a számítógép védelmét bizonyos veszélyek ellen, de ez nem mindig biztonságos módszer az összes hackertől való védelemhez. A hackerek gyakran képesek átjutni ezen a szoftveren annak érdekében, hogy megszerezzék az Ön érzékeny információit. Ráadásul a probléma gyakran nem a szoftver miatt van, hanem azért, mert a felhasználó valami rosszat tesz. A hackerek trükköket és más módszereket fognak használni, hogy meggyőzze Önt arról, hogy engedi őket a rendszerbe, függetlenül a számítógépen lévő szoftvertől..

Lehet, hogy például a számítógépen van a legjobb biztonsági rendszer, de ha rákattint egy linkre és átadja az információkat, a hackerek továbbra is nyernek. A hackerek sokszor e-maileket vagy információkat küldnek, mintha valaki más lenne, például a bankja, és kéri ezeket a személyes információkat. Azok, akik nem figyelnek, elküldik az információkat és ki vannak téve a hackereknek, függetlenül a biztonsági szoftvertől.

Hackelési igények, sok szoftver

A Hollywoodnak köszönhetően számos pletyka és tévhit jön létre a hackeléssel, és ezek egyike az, hogy más rendszerekbe való becsapáshoz speciális szoftverre van szükség, amelyet néha illegálisan szereztek be. De a valóságban csak néhány egyszerű eszközre van szüksége a megvalósításhoz. Hackeléshez például használhat egy olyan webalkalmazást, amely megvizsgálja a különböző webhelyeket, és megtalálja a rajta található sebezhetőségeket. A fehér kalap hackerek ezeket felhasználják a hibák felkutatására és a webhely biztonságosabbá tételére, ám a fekete kalap hackerek ezen mennek keresztül a webhely kihasználása érdekében..

A hackelés többnyire sokféle dolog kipróbálását jelenti, csak egy kicsit másképp, amíg meg nem találja a rendszert megtörő módot. Ehhez nem lesz szükség a leg egzotikusabb szoftverre, de ehhez némi lóerőre van szüksége a számítógéphez és sok türelemre..

Haladónak kell lennie haladó szintre

Egyes hackerek haladó szintű munkát végeznek. Ezek azok, akik szeretik a számítógépeket, és egy nagyvállalat mellett dolgoznak, hogy hibákat találjanak a rendszerben. Iskolába mentek, hogy segítsenek bejutni a lábukba az ajtón, és hogy megismerjék a legfrissebb technológiákat a hackelés terén, hogy másoknak segítsék őket.

Hackerré válás nem igényel hosszú évekig tartó képzést. Valójában a legjobb hackerek soha nem ment egyetemre, vagy legalábbis nem számítógépes tanulmányokra. Csak szeretnie kell a számítógépeket és meg kell tudnia tanulni, hogyan működnek. Könnyedén megtanulhatja, hogyan végezzen sok munkát a saját otthonának hackelésével, és sokan, akik a hackelés területére kerülnek, inkább így járnak, mint egyetemen.

Etikai és etikátlan szaggatás

Két világ van a hackelésről. Vannak olyanok, akik a hackerek készségét mások segítésére fogják használni. Szabadidejükben megtehetik és kiskapukat vagy hátsó ajtókat találhatnak a vállalati webhelyen, és figyelmeztethetik a társaságot, hogy segítsenek nekik. Ezen személyek egy része kórházakban, vállalatokban és más vállalkozásokban is dolgozik, azzal a kizárólagos céllal, hogy megkeresse és rögzítse a biztonság gyenge pontjait a személyes adatok biztonságának megőrzése érdekében. Lehet, hogy feltörik a rendszert, de etikus módon teszik, hogy segítsenek.

A másik világ egy kicsit sötétebb és tele van hackerekkel, akik képességeiket saját személyes előnyükhöz használják. Előfordulhat, hogy behatolnak a rendszerbe, hogy személyes információkat szerezzenek. E-maileket és linkeket küldhetnek, amelyek személyes adatokat kérnek személyazonosság-lopás és egyéb bajok miatt. Nem segítenek senkit, csak magukat ebben a folyamatban.

Ezeknek a világoknak ugyanaz fog működni, ha a hackereket és ugyanazokat az eszközöket használják, de különféle okokból fogják megtenni. Míg a média idejük nagy részét a fekete kalap hackelésével nézi – azok számára, akik nehézségekbe ütköznek erőfeszítéseik miatt -, az etikai hackelés egész világa sok mindent megtesz a világon, és sok pénzt takarít meg az emberek számára , idő és fejfájás hosszú távon.

Etikus hackelés

Az etikus hackerek ugyanazokat a technikákat és módszereket fogják használni, mint a bűnözői hackerek, hogy megkerüljék a hálózat védelmét, de más okokból fogják megtenni. Az etikus hackerek elhaladnak a biztonsági rendszereken annak érdekében, hogy dokumentálják ezeket a kiskapukat, és adjon némi tanácsot e problémák kijavításához. Sokan azoknak a társaságoknak fognak dolgozni, amelyek rendelkeznek a weboldallal, így elkészíthetik a dokumentációt és segíthetnek egy terv kidolgozásában a probléma megoldásához. Mások csak megtudhatják a kiskapukat és értesítik a társaságot anélkül, hogy velük kapcsolatban állnának.

Az etikus hackelés mögött a hálózat biztonságának ellenőrzése áll. A társaság megérti, hogy vannak olyan hackerek is, akik szeretnék belépni a hálózatba és ellopni személyes adataikat. Online áruházak, kórházak és más cégek esetében nagyon sok személyes információ található meg az ügyfelek széles köre számára. Ha bejut egy fekete kalap, ez az információ szabadon hozzáférhető, és emberek ezreit érintheti.

Ezen információk ismeretében a vállalatok fehér kalapot vesznek fel, hogy segítsenek megtalálni a rendszerükben található sebezhetőségeket. Időt töltenek annak kipróbálására is, hogy a jövőben rosszindulatú tevékenységek történhetnek-e a szoftverben. Ezeket a sebezhetőségeket gyakran nem megfelelő rendszerkonfigurációkban, például szoftverhibaban találják meg, és a fehér kalap működni fog, hogy kijavítsák ezeket az értékes információkat..

Nagyon sok olyan társaságnak, amelynek internet-kapcsolata van és ügyfeleinek személyes adatait tárolja az adatbázisban, fontolóra kell vennie egy fehér kalapot, vagy legalábbis valaki, aki ismeri az alapvető hackelést. Ez segít nekik egy kicsit jobban vigyázni a sebezhetőségre, és megkönnyíti ügyfeleik védelmét.

Noha a hackelés egy kicsit fennállt, csak az 1970-es években kezdődött meg az első etikus hackelés. Az Egyesült Államok rájött, hogy sok személyes információ birtokában van, és hogy a fekete kalapok szívesen megkapják ezeket az információkat. A kormány úgy döntött, hogy felhívja a vörös csapatoknak nevezett szakértőket, hogy csapkodjanak be a számítógépes rendszerekbe, és keressék meg a sebezhetőségeket. Ez az információbiztonsági piacon hamarosan jelentős iparává vált, és sok nagyvállalat most beépíti ezt a fajta munkát az infrastruktúrájába a biztonság megőrzése érdekében..

Most, hogy oly sok személyes információt osztanak meg az interneten keresztül, különféle szabványok vannak érvényben, amelyek megkövetelik az internethez csatlakozó összes szervezet számára, hogy elvégezzék a penetrációs tesztet. Ez alapvetően egy olyan teszt, amelyet a szervezetnek át kell tennie annak érdekében, hogy biztosítsák információik biztonságát és a kiskapukkal való gondoskodást. Kisebb szervezetek etikai hackereket bérelhetnek fel, hogy segítsenek abban, hogy naprakészek legyenek, és a nagyobb cégeknek egész csapata lesz, akik teljes munkaidőben dolgoznak számukra a betolakodók elkerülése érdekében..

Az etikus hackerek számos módon segíthetnek ügyfeleik kiszolgálásában, és ez egyre növekvő terület. Noha sok ember még mindig úgy érzi, hogy a hacker olyan személy, aki csak a bajtól szenved, vagy az információ ellopása iránti érdeklődés, sokkal több hackerek etikus módon dolgoznak a számítógépes hálózatok biztonságának megőrzése érdekében. Lehet, hogy ugyanazokat a technikákat használják, mint a fekete kalapjuk társaik, de inkább a jót, mint a rosszat használják.

Az etikus hackelés egyre népszerűbbé vált, és nagyszerű módja volt a szervezeteknek, hogy biztonságukat a saját kezükbe vegyék. Fehér kalapú hackerek fognak dolgozni, hogy a vállalat átmenjen a hackelés folyamatán, hogy megóvja az ügyfelek adatait a gátlástalan emberektől. Néhány biztonsági szakember más néven szerepel, mert nem szeretik a „hackerekkel” való összekapcsolást, ám hasonló módon működnek – azért, hogy segítsenek.

Bűnügyi hackelés

A hackelés másik oldala kissé sötétebb. Ahelyett, hogy megvédne mások személyes adatait, és segítse a társaság biztonságát, a bűnözői hackerek saját személyes felhasználásuk céljából ellopják az információkat. Lehet, hogy bekerülnek egy cég hálózatába, hogy ellopják az e-maileket és a hitelkártya-számokat, hogy saját maguknak használhassák. Küldhetnek egy vírust, vagy információt kérhetnek, ha úgy tesznek, mintha valaki más, hogy ártalmasak legyenek a másiknak és segítsenek magukban.

Alapvetően a bűncselekményes hackelés olyan cselekedet, amelyet olyan személy hajt végre, aki sok ismerettel rendelkezik a számítógépekről, és ezt az információt felhasználja különféle szellemi tulajdon eltulajdonítás, személyazonosság-lopás, hitelkártya-csalás, vandalizmus, terrorizmus és egyéb bűncselekmények végrehajtására. a számítógépen. Gyakran sérti a másik személy vagy embercsoportok magánéletét, és akár valamilyen kárt is okozhat a számítógépes tulajdonban. Sok oka van annak, hogy bűncselekményes hackelés történik, de gyakran a hackerek pénzügyi haszonnal járnak.

A bűnözői hackereknek számos módja van arra, hogy bekerüljenek a hálózatba, és olyan személyes információkat találjanak, amelyeket rosszindulatúan felhasználhatnak. A vírusok vonzó lehetőség, amely a számítógépére kerül, és visszajuttatja az információkat az eredeti feladónak. A trójai lovak akkor jutnak a számítógépére, mert legitim programnak tűnnek, de gyakran könnyű hátsó ajtót biztosítanak a hackerek számára a rendszerbe való bejutáshoz. Más programok csendesen hozzáadhatják számítógépét, és dokumentálják a billentyűleütéseket annak érdekében, hogy kitalálják a felhasználónevedet és jelszavakat az e-mailekhez, a banki oldalakhoz és még sok máshoz..

Egy másik módszer, amelyet sok fekete kalap hackerek használnak, az e-mailek küldése. Ezek az e-mailek úgy fognak kinézni, mintha legitim webhelyekről származnak, például a bankjából, és linkeik vannak benne. Ha rákattint a linkre, vírus vagy más probléma merül fel a számítógépen. Vannak, akik még olyan messzire mennek, hogy űrlapot küldnek Önnek, amelyben személyes adatokat kérnek. Ha megadja az információt, rájön, hogy egyenesen a hackerekhez jut, és a kérést soha nem a bankjától, vagy a forrástól érkezett..

Nagyon sok károkat okozhatnak a fekete kalap hackerek, különösen akkor, ha egy magánszemély vagy cég nem a megfelelő lépéseket tesz a számítógép biztonsága érdekében. Az emberek sok pénzt veszítenek, személyazonossági lopásokkal kell foglalkozniuk, és még sok más. Nagyon érdemes figyelni, hogy mikor fordulhatnak elő ezek a jogsértések.

Van néhány eset a híres hackerekről az elmúlt néhány évtizedben. Például David Smith az egyik legjelentősebb ilyen eset, amikor 1999-ben elindította a Melissa vírust. Ez a vírus 1,2 millió számítógépet tudott elérni, és az Európában és az Egyesült Államokban működő vállalkozások 80 millió dollárt veszítettek el. Elfogása után Smith-et elítélték bűncselekményes hackelésért és negyven év börtönbüntetést kapott. Két év börtönbõl félénken engedték szabadon, miután beleegyezett abba, hogy dolgozik az FBI-nál.

Ez csak egy a bűncselekményes hackelés eseteinek, és ezek többsége nem fog olyan széles körben elterjedni, mint a fentiek. Ennek ellenére évente millió dollárt fizetnek pénzügyi veszteségek sok vállalkozás számára, amikor egy „fekete kalap” hackerek képesek lesznek számítógépre kerülni, és ezeket a személyes információkat megszerezni..

Alapvetően egy verseny folyik a fekete kalap és a fehér kalap hackerek között. A fehér kalapok a hálózatokban található kiskapuk és hátsó ajtók kiküszöbölésére készülnek, míg a többi számítógép és a fekete kalapok megpróbálnak bejutni, mielőtt a dolgok bezáródnak, vagy új megoldást találnak a rendetlenség megteremtésére. Időnként a fehér kalap nyer és meggátolhatja az embereket, ám sokszor olyan esetekben egy fekete kalap képes lesz rá verni, és megsérti őket.

A fehér kalap és a fekete kalap hackerek ugyanazokat a technikákat fogják használni a számítógépes rendszer átvétele érdekében. Ugyanúgy képesek lesznek bejutni a rendszerekbe, megnézni az információkat, és elvégezni ugyanazokat a feladatokat. A különbség abban, hogy az etikus hackerek ezt megteszik a hálózat sebezhetőségeinek felkutatása és kijavítása érdekében, míg a bűnözői hackerek inkább a személyes információk megismerésében veszteséget okoznak, egy vállalatnak veszteségeket okoznak, és más bajt okoznak. a munkájuk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me