NordLocker pregled januar 2020 (kako lahko poskusite BREZPLAČNO)

Nad izdajo NordLockerja je veliko navdušenja – vendar so govorice resnične? Ali bo NordLocker spremenil vašo digitalno varnost?

Odločila sem se, da bom sama preizkusila NordLocker, da vidim, kaj lahko in česa ne zmore.

  • Kaj je NordLocker?
  • Funkcije NordLocker
  • Uporabniška izkušnja
  • Kompatibilnost
  • Cena
  • Povzetek

Kaj je NordLocker?

NordLocker je program, ki šifrira vaše datoteke.

Šifriranje ustavi spletnim kriminalcem dostop do vaših osebnih podatkov. Več o šifriranju si lahko preberete v članku mojega kolega tukaj.

Ti lahko za šifriranje fotografij in drugih dokumentov uporabite NordLocker preden jih shranite v računalnik, jih naložite v oblak ali jih delite z drugimi.

Šifriranje vam omogoča:

  • Zasebno delite svoje fotografije in videoposnetke z družino in prijatelji. Za razliko od socialnih medijev in drugih platform za skupno rabo fotografij bodo fotografije in videoposnetke, ki jih delite, lahko videli samo ljudje, ki jim zaupate.
  • Dokumente in osebne podatke varno shranjujte. Ti lahko šifrirajte kopije potnega lista, osebne izkaznice ali drugih pomembnih dokumentov. Tako boste do njih vedno imeli dostop v nujnih primerih in ko niste doma.
  • Delite datoteke s sodelavci ne da bi morali skrbeti, da bi nenamerno puščali informacije strank.

Lastnosti

Varnost

NordLocker uporablja šifriranje od konca do konca. To pomeni, da tudi samo podjetje ne more videti datotek, ki jih šifrirate. Uporablja napredne šifre in principe, vključno z Argon2, AES256, ECC (z XChaCha20, EdDSA in Poly1305).

Oblikoval in lastnik je NordVPN, uglednega ponudnika storitev VPN. Če želite izvedeti več o NordVPN, si lahko preberete naš podroben pregled.

Skupna raba

Lahko tudi za skupno rabo šifriranih datotek uporabite NordLocker. NordLocker mora biti tudi oseba, ki jo delite.

Uporabniška izkušnja

Aplikacijo NordLocker je enostavno namestiti in uporabljati. Pripravljen je v manj kot petih minutah.

Preizkusil sem ga na prenosniku Windows 10. Napako sem naletel, ko sem jo prvič poskusil uporabiti, vendar sem to hitro odpravil s ponovno namestitvijo aplikacije.

Ko sem se prvič prijavil, so me prosili, da ustvarim glavno geslo. To geslo se uporablja za dostop do vseh datotek. To sem ugotovil NordLocker tega gesla ne pošlje po e-pošti, zato ga boste morali zapomniti.

Na naslednjem zaslonu sem dobil ključ za obnovitev, ki ga uporabim, če izgubim geslo. NordLocker svetuje, da ta ključ varno shranite. Če pozabite geslo in obnovitveni ključ, do datotek ne boste mogli dostopati.

NordLocker pregled januar 2020 (kako lahko poskusite BREZPLAČNO)Aplikacija je bila pripravljena za zagon takoj, ko sem se prijavila. Za nalaganje datotek uporablja preprost način spuščanja in povleka. Kliknite datoteko, ki jo želite šifrirati, povlecite v odprto okno NordLocker in spustite gumb miške. Končano!

NordLocker pregled januar 2020 (kako lahko poskusite BREZPLAČNO)

Ogledal sem se meniju z nastavitvami, ampak Možnosti prilagoditve je zelo malo. Aplikacijo lahko konfigurirate tako, da se odpre, ko se računalnik zažene.

Približno šest sekund je trajalo, da je NordLocker šifriral in dešifriral svojo preskusno datoteko.

Nato sem datoteko poskusil deliti s prijateljem. To je enostavno. Vse kar morate storiti je, da vnesete e-poštni naslov osebe, ki jo želite deliti, NordLocker pa ostalo. Če vaš prijatelj ni član, bo datoteka prikazana kot “v čakanju”, dokler se ne pridruži.

NordLocker pregled januar 2020 (kako lahko poskusite BREZPLAČNO)

Kompatibilnost

NordLocker ima aplikacije za macOS in Windows.

Cena

NordLocker ponuja brezplačen račun s 5 GB podatkov. Ko porabite 5 GB, ne boste mogli šifrirati novih datotek. Ampak, lahko še vedno dostopate do že šifriranih datotek, in datoteke, ki so bile v skupni rabi z vami.

Z nadgradnjo boste dobili neomejene podatke in prednostno podporo 24/7 v živo. Ponuja cenovno ugodne načrte, ki segajo od enega meseca do treh let. Daljši načrti pritegnejo večji popust in obstaja 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

NordLocker pregled januar 2020 (kako lahko poskusite BREZPLAČNO)

Povzetek – je NordLocker vreden?

NordLocker je eden najboljših programov za šifriranje podatkov, ki sem ga uporabil. Je enostaven za uporabo, varen in cenovno ugoden.

Aplikacije so zanesljive in preproste. Ni vam treba konfigurirati ali spreminjati nobenih nastavitev; NordLocker je pripravljen na uporabo takoj, ko se prijavite.

Ponuja tudi 5 GB brezplačnih podatkov. Če presežete to mejo, lahko nadgradite na cenovno ugoden premijski načrt za neomejene podatke. Tudi če ne nadgradite, boste še vedno imeli dostop do vseh vaših šifriranih datotek.

NordLocker je povsem nov in navdušen sem, da vidim, kam gre v prihodnosti. Upam, da bomo videli nekaj mobilnih aplikacij, ki bodo olajšale fotografiranje, nalaganje in šifriranje fotografij.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me