NordVPN vs magán-Internet hozzáférés – Melyik a legjobb 2023-ban?

A NordVPN és a Private Internet Access (PIA) a VPN jelenet két legnagyobb neve. Melyikbe bízzon az online biztonság érdekében?

Ha már ellenőrizte a a legjobb általános VPN rangsor, Tudod, miért NordVPNaz egyik legjobb szolgáltatónak tekintik a piacon. De rengeteg értékkel rendelkezik a költségvetési kategóriájú árért, Privát internet-hozzáféréserõteljes esetre is támaszkodik.

Csak egy módon lehet megtalálni a jobb szolgáltatást a pénzéért –  mélyreható összehasonlítás. Ebben a cikkben látni fogja hogyan áll a PIA a NordVPN ellen számos kritikus teszt során ez határozza meg a végső győztesünket.

Ennek ellenére egyszerűen nem tudjuk összehasonlítani az egyes szolgáltatások összes finom részletét. Ha meg szeretne tudni mindent, amit tudnia kell, nézd meg a NordVPN és a Privát Internet hozzáférés áttekintését, ahol szakértőink ezt a két VPN-t a mikroszkóp alá helyezték.

Tartalomjegyzék

 1. streaming
 2. torrentezés-
 3. Költség
 4. Egyszerű használat
 5. Kompatibilitás
 6. Sebesség
 7. Szerverek és hálózat
 8. Adatvédelem és biztonság
 9. Záró ítélet

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés – A kategóriák

A NordVPN és a PIA közötti összehasonlítást körülbelül körülvettük nyolc fontos VPN szempont.

Először meglátjuk, hogy a két VPN hogyan lép fel a streaming és torrentezés- kategóriák. Ne hagyja ki ezeket, ha érdekli a BitTorrent protokoll vagy a földrajzi korlátozások megkerülése.

Ezután a PIA megfizethető árazását teszteljük a NordVPN ár-érték aránya alapján költség kategória. Az alkalmazás interfészeit is kipróbáljuk annak érdekében, hogy megtaláljuk a nyertest egyszerű használat.

Fontos a platformok támogatása, ezért áttekintjük az egyes VPN-ek átfogó jellegét is kompatibilitás. Ha kíváncsi, hogy mennyire gyorsak a NordVPN és a PIA, akkor is van egy sebesség összehasonlítás – teljes sebesség-teszteléssel egész világon a szerverek számára.

Végül áttekintjük szerver hálózatok, adatvédelem, és Biztonság. A NordVPN és a PIA mindegyikének megvan az erőssége, tehát ezeknek a kategóriáknak érdekesnek kell lenniük.

Most, hogy a feltételeket meghatározták, itt az ideje, hogy kiderítsük, melyik VPN végez jobb munkát a teszteinkben. Kezdjük!

1. Streaming

A felszínen mindkét VPN ígéretesnek tűnik a kedvenc tartalmak streamingjéhez. A NordVPN hatalmas szerverhálózatával rendelkezik, de a PIA nem marad le messze a tiszteletteljes saját listájáról..

A dolgok másképp válnak, ha néhány tesztet lefuttatunk. A NordVPN a Netflix rajongók jobb választását bizonyítja – könnyedén működik az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Franciaországban, Japánban és Brazíliában található katalógusokkal.

Eközben a PIA számos regionális Netflix verzióval küzdött. Míg megnézhettük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a kanadai és az ausztrál változatot, a hozzáférés messze nem volt megbízható. Problémáink voltak más népszerű adatfolyamokkal is – A PIA nem tudott segíteni nekünk a Hulu, a BBC iPlayer és az Amazon Prime Video oldalán.

A NordVPN szóváltás nélkül férhetett hozzá a fenti platformok tartalmához. Között nagy kiszolgálók választéka és a szabadalmaztatott SmartPlay DNS szolgáltatás, ez a szolgáltató jól felszerelt a folyamatos streaminghez. Ennek ellenére egyetlen VPN sem tökéletes – mint a PIA, a NordVPN sem tudott átjutni a DAZN blokkokon.

A streaming győztese: NordVPN

A NordVPN meggyőző győzelmet nyer a streamingért, rengeteg energiával feloldhatja a legnépszerűbb platformokat. A PIA nem olyan megbízható, de megfelelő alternatíva lehet, ha a Netflix az ön egyetlen érdeke.

Próbálkozzon a streaming-rel a NordVPN segítségével!

2. Torrenting

A BitTorrent protokoll rajongói örömmel hallják ezt mindkét VPN ebben az összehasonlításban engedélyezi a P2P kapcsolatok kiszolgálóinkat. A NordVPN kissé nyitottabb a támogatásáról, de a PIA ugyanúgy működik.

Hogy az említett, A NordVPN olyan életminőségi kínzó funkciókkal rendelkezik, amelyek a PIA-ban nem találhatók meg. Nevezetesen ott van egy külön P2P fül, ahol választhat 4 400+ megfelelő szerver.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

A PIA egy kicsit több spártai, ez egy kétélű kard. A jó hír az, hogy bármilyen szerverhez csatlakozhat a biztonságos torrentokhoz. A rossz hír az, hogy a PIA-nak valójában vannak P2P-optimalizált szerverek – és csendesen átirányítja az egyikükkel fennálló kapcsolatot, ha P2P-forgalmat észlelnek.

Ha még nem végzett kutatást, akkor nem fogja tudni, hogy mely szerverek a legjobbak a torrentekhez. Az ebből eredő kettős ugrás valószínűleg lelassítja a kapcsolatot, ezért a legjobb, ha kezdettől fogva csak a megfelelő szervert választja – a legjobb eredményeket kaptuk a svájci és holland szervereknél.

Még zavarosabb lesz, ha hozzáadja a port továbbítás funkció a keverékhez. énNagyszerű, hogy a PIA ezt kínálja (a NordVPN nem), de – ismét – csak maroknyi kiszolgálón érhető el Kanadában, Svájcban, Svédországban, Franciaországban, Németországban, Romániában, Izraelben és Hollandiában. A PIA ezt nem jelzi túl jól az alkalmazásban, és ha többet szeretne tudni róla, újabb utazásra van szüksége a fórumokon.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Az egyik szolgáltatás, amelyet mindkét VPN-ben talál, a SOCKS5 proxyk támogatása. Ezek a proxy-k titkosítás helyett extra hitelesítésre támaszkodnak, és általában jobb sebességet biztosítanak.

Végül, amerikai székhelyű szolgáltatásként a PIA szigorú DMCA (Digital Millennium Copyright Act) irányelvet követ. Nem a legjobb dolog a lelkesítő kínzó rajongók számára.

  Путешествие в Марокко?

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Mivel a NordVPN-t Panamában regisztrálták, az nem olyan érzékeny a DMCA-értesítésekre, és lehet, hogy ez a jobb választás, ha aggódik a szerzői jogokról szóló trollok miatt..

Torrenting győztes: NordVPN

Nem lesz túl sok probléma, hogy valamelyik VPN-t kíméli, de a NordVPN kétségtelenül finomabb élményt nyújt. A PIA P2P-kiszolgálói száma kissé megtévesztő – mégis jó választás, ha hajlandó kiszolgálni a kiszolgáló változatát port-továbbításhoz.

Próbálja ki a Torrenting alkalmazást az NordVPN segítségével!

3. Költség

Mind a NordVPN, mind a PIA a szerverek és szolgáltatások teljes listáját kínálja az összes tervhez. Ugyanazt a csomagot fogja kapni, akár egy hónapra, akár egy évre előfizet.

Az árképzési stratégia egyértelmű – minél hosszabb ideig jár, annál jobb a kedvezmény. Ha havonta szeretne fizetni, akkor a PIA 20% -kal olcsóbb mint a NordVPN.

Az egy- és kétéves tervek esetén a százalékos különbséget csökkentik, de A NordVPN kissé drágább a PIA-hoz képest. 

Azt mondta: a NordVPN újabb tervet kínál, és ez a végső alku. 70% -ot spórolhat meg hároméves NordVPN előfizetésén – csak használja az exkluzív kuponkódot!

Meglepő módon (vagy sem), ez a hatalmas kedvezmény hosszú távon olcsóbbá teszi a NordVPN-et, mint a PIA. Óriási eredmény, figyelembe véve a PIA-t, az már a költségvetés egyik legjobb választása a felhasználók számára.

Nyertes a költségért: NordVPN

Az árpontokról mindkét VPN drágán kezd – PIA valamivel kevésbé. A valós ügyletek a hosszú távú tervekben találhatók, és itt kiemelik a NordVPN különleges ajánlatát. Ha a három év túl sok kötelezettségvállalás az ön számára, a PIA nagyszerű ajánlatokkal rendelkezik éves és kétévenkénti előfizetésével, de a NordVPN is elég közel van néhány nagyszerű ajánlathoz.

Próbálja ki a NordVPN-t!

4. Könnyű használat

Mennyire jó a VPN, ha az alkalmazások nehéz időt jelentenek? A NordVPN és a PIA megérti ezt, ezért tudják stabil, elegáns és intuitív interfészek.

A NordVPN egyszerűvé teszi a dolgokat, éles kialakítással és egy kattintásos védelemmel a gyors csatlakozás gomb. Az a teljes szerverlista szintén jelen van a főmenüben a meghatározott helyekhez való könnyebb hozzáférés érdekében.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Az Beállítások fülre könnyű hozzáférni. Egy tisztességesen hosszú, de szervezett lista mindent tartalmaz, amire gondolni tud. A legtöbb beállítás biztonsággal kapcsolatos – nem meglepő, mivel a VPN a védelemre összpontosít.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

A PIA első pillantásra sokkal kompaktabbnak tűnik, a mobilszerű kialakítás még az asztalon is. Az alkalmazást nem mozgathatja, de megteheti testreszabhatja gyors beállítások, legfrissebb szerverek, valamint az adatok felhasználására és teljesítményére vonatkozó információk hozzáadásával.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Összehasonlítva a NordVPN-rel, A PIA más utat is megy a beállításokkal. Hat fülre oszlanak, de a szolgáltatások összlétszáma nagyjából megegyezik.

Személy szerint szeretjük, hogy ez a VPN miként néz ki az engedélyezett Sötét témában – kár, hogy a NordVPN nem kínál hasonló megjelenést.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

A PIA emellett egy kicsit több szabadságot is nyújt a kapcsolat beállításainak vonatkozásában (erről később).

Ha egy egyedi VPN-beállítást szeretne futtatni az OpenVPN felületen keresztül, mind a NordVPN, mind a PIA egyszerű hozzáférést biztosít a konfigurációs fájlokhoz.

Győztes a könnyű használatért: PIA

A PIA az egyik leginkább felhasználóbarát VPN, és megmutatja ebben az összehasonlításban. Szeretnénk, ha az asztali alkalmazások nem lennének statikusak, ám ez egy kicsit szomorú. Ennél is fontosabb, hogy néhány másodperc alatt csatlakozik a kiszolgálókhoz, és rengeteg mélységgel rendelkezik, így tökéletesen alkalmazható kezdőknek és haladó felhasználóknak is. A NordVPN nagyon közel áll, de csak egy kicsit lassabb és kaotikusabb.

Próbálja ki a Privát Internet hozzáférést!

5. Kompatibilitás

Mint a piac legjobb két VPN-je, A NordVPN és a PIA sokféle platformon simán működik. Minden fő operációs rendszerhez dedikált alkalmazásokat talál, valamint számos más eszköz támogatását is.

Nézzük meg, hogy egy mélyebb pillantás mutat-e nekünk nagy különbségeket.

ablakok

A Windows sok felhasználó számára választott operációs rendszer. Mindkét VPN lenyűgöző itt, és ez nem meglepő.

A NordVPN alkalmazás támogatása a Windows 7-től kezdődik – ugyanúgy, mint a PIA. A NordVPN kissé nagyobb rugalmasságot kínál kézi beállításokkal XP és Vista rendszerekhez.

Mac

A NordVPN alkalmazás Macintosh számítógépen való használatához legalább 10.10-es verzióra (Sierra) van szükség. A PIA 10.11 (El Capitan) és újabb verziót igényel. A NordVPN ismét rugalmasabb – de csak kissé.

Android

Mindkét VPN különféle újabb és régebbi Android verziókkal működik. Az alkalmazások telepíthetők az Android TV-re. A PIA-támogatás az Android 4.1-től kezdődik.

Ha ki akarja hagyni a Google Play Áruházot, közvetlenül letöltheti az alkalmazás APK-ját a NordVPN vagy a PIA webhelyről.

iOS

Mind a NordVPN, mind a PIA natív alkalmazásokat kínál iPhone vagy iPad készülékéhez. Legalább iOS 9-re szükség lesz, hogy a VPN működjön.

Linux

A PIA-hoz képest a NordVPN meglehetősen korlátozott mértékben támogatja a Linuxot. Mindkettő Debian disztrókon működik, de a PIA kompatibilis az Ubuntu (16.04+), a Mint (18+) és az Arch.

  IDVector - упрощение конфиденциальности и безопасности

Routerek

Mindkét VPN a router firmware széles választékával működik – DD-WRT, Paradicsom és pfSense. A NordVPN-nek van némi előnye, a kiegészítő firmware támogatásának köszönhetően.

Ha akarod állítson be egy VPN-útválasztót egyedül, Önnek is előnye lesz rengeteg jól megírt oktatóanyag és extra források mindkét szolgáltatással.

Végül, az előre konfigurált útválasztók elérhetők mind a NordVPN, mind a PIA számára külső gyártók útján.

Egyéb platformok

A NordVPN a következő további platformon működik:

 • Böngésző-kiterjesztések (Chrome, Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer)
 • Földi szeder
 • Kodi
 • Média- és játékkonzolok (útválasztón keresztül)
 • Intelligens TV-k (útválasztón keresztül)

A PIA a következő kiegészítő platformokat támogatja:

 • Böngésző-kiterjesztések (Chrome, Firefox, Opera)

Kompatibilitási nyertes: NordVPN

Mindaddig, amíg nem működik archaikus operációs rendszer, ebben az összehasonlításban mindkét VPN-vel jó lesz. A PIA élen jár a Linuxon, de a NordVPN valamivel jobb platformválasztékot és általános platformtámogatást kínál.

Próbálja ki a NordVPN-t!

6. Sebesség

A kapcsolat minősége létrehozhat vagy megszakíthat egy VPN-t. Nagy sebességű VPN-t akar, hogy ellensúlyozza a titkosítás okozta lassulást.

De nemcsak a nagy számokra vonatkozik. Még ennél is fontosabb a következetesség – ideális esetben a VPN-nek kell lennie gyors és stabil ugyanakkor.

Hogy megállapítsuk, megfelelnek-e a NordVPN és a PIA a kritériumoknak, kipróbáltunk 10 szerverhelyüket a világ minden tájáról. Teszteinket Kelet-Európából végeztük – itt vannak a referenciasebességek (VPN ki):

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Az alábbiakban láthatja, hogy a NordVPN és a PIA hogyan teljesített a 10 tesztünkben.

szerver Letöltési sebesség (MB / s) Feltöltési sebesség (MB / s)
NordVPN PIA NordVPN PIA
Automatikus (legközelebbi) 70.05 70.63 32.61 35.03
Románia 55.90 70.12 34.15 33.62
Németország 63.95 65.62 34.53 36.43
Egyesült Királyság 53.72 46.93 24.44 27.58
Portugália 33.93 N / A 30.00 N / A
Izrael 34.52 39.43 11.62 21.18
Egyesült Államok (New York) 54.35 35.25 27.61 30.12
Egyesült Államok (Los Angeles) 51.12 34.56 7,77 17.09
Japán 28.09 21.81 2.02 2.41
Ausztrália 24.56 4,56 1,97 1.01

MEGJEGYZÉS: A PIA-nak nincs kiszolgálója Portugáliában, így nem tudtuk ott tesztelni a sebességét.

Összehasonlítva a viszonyítási sebességgel, mindkét VPN lenyűgöző eredményt mutat a legtöbb helyen. A NordVPN és a PIA rendkívül gyors Európában, és nem okoz csalódást még a külföldi szerverekhez történő csatlakozáskor sem.

Az egyetlen kivétel a PIA Ausztrália szervere, hol a 90% -kal csökkent a letöltés és a feltöltés néhány bosszantó késést és pufferolást eredményezett. A NordVPN sokkal jobb sebességet nyújt ezen a helyen, annak ellenére, hogy a teszteket a világ másik oldaláról végeztük.

A NordVPN az USA szervereinél is meggyőző szerepet vállal. Nagyszerű hír azok számára, akik a lehető legmagasabb videobeállításokkal szeretnék nézni az USA Netflix-et vagy amerikai televíziót.

Ami a következetességet illeti, a tesztek során nem tapasztaltunk semmilyen sebességcsökkenést vagy megszakítást. Ennek ellenére elkerüljük a zsúfolt szervereket, hogy megakadályozzuk a pontos forgatókönyvet – egy kiváló szerver változatosságnak köszönhetően a NordVPN segítségével könnyebben megvalósítható feladat.

Győztes a sebességért: NordVPN

Míg mindkét VPN-nek itt van dicsőség pillanata, A NordVPN általában a leggyorsabb szolgáltatás. Erõsen indul, és nem esik le, még akkor sem, ha a távolság nagyobb szerepet játszik. A PIA kiváló alternatívának bizonyult minden helyszínen Ausztrália kivételével, ám az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság szerverei észrevehetően lassabbak ebben az összehasonlításban.

Próbálja ki a NordVPN-t!

7. Szerverek és hálózat

VPN-ek beszélgetésekor a nagyobb hálózatok nagyobb esélyt nyújtanak a túlzsúfolt szerverek elkerülésére. Ez szinte mindig jobb sebességet és stabilitást, valamint megbízhatóbb hozzáférést biztosít kedvenc tartalmához az interneten.

A NordVPN az egyik legjobb, ha a szerver parkokról van szó.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Az 5100+ A szám hatalmas és lefedi több speciális típus a szokásos VPN szerverek mellett. Ön is kap P2P, kettős titkosítás, hagyma-over-VPN, és extra elmosódás. Ha szüksége van egy dedikált IP, Ön is megszerezheti ezt az opcionális NordVPN extra-t, amely feloldható 70 további szerverek.

Ehhez képest a PIA kínál „Csak” 3 300+ szerver 32 országban.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Ezek a számok lenyűgözőek lennének bármely más összehasonlításban, de ebben a számban nem. A NordVPN szervereit is szinte kétszer annyi országban terjeszti. Sokkal erősebb jelenléte Délkelet-Ázsiában, Dél-Amerikában és a Közel-Keleten, ez a VPN előnye a helyváltozat.

Nyertes a szerverek és a hálózat számára: NordVPN

A NordVPN vezető szerepet tölt be a szerverhálózatok minden aspektusában. Az összes országot a PIA támogatja – és további 28 országot. Ez a kiszolgálók szélesebb választékát is biztosítja a legtöbb helyszínen. A PIA szerverének listája sok más VPN-hez képest továbbra is lenyűgöző marad – de nem, ha az a NordVPN-rel szemben áll.

Próbálja ki a NordVPN-t!

8. Adatvédelem és biztonság

Első pillantásra a NordVPN vagy a PIA esetében nincs nyilvánvaló adatvédelmi és biztonsági kockázat. Között erős titkosítás, nulla adatnaplózás, és számos funkció A biztonság érdekében ezek a VPN-k nagyon jól teljesítik elsődleges feladataikat – védelmüket.

  Hogyan lehet nézni a Conant határok nélkül: Ghána ingyenes online!

Nézzük meg, hogy ez teljesül-e egy alaposabb áttekintés után.

Naplózási politika

Az NordVPN Panama területén működik – egy ország, amely messze van az adatmegőrzési törvényektől és 5/9/14-Szem megfigyelés. Gyakori, hogy a VPN-szolgálatok vállalkozásukat olyan biztonságos menedékeken regisztrálják, mint például Panama, mert ez lehetővé teszi számukra a szigorú bejelentkezési tilalom – ahogy a NordVPN teszi.

A PIA tisztességes rekordokkal rendelkezik a magánélet egy másik bajnoka. Ez meglepetés lehet, tekintve, hogy ez a Egyesült Államokbeli VPN-szolgáltató (és mint ilyen, a kormányzati felügyelet által könnyen elérhető helyen). Általában ez felvonja a szemöldökét – de a PIA nem adott okot arra, hogy kételkedjünk azokban, ellentétben néhány más amerikai VPN-szolgáltatással.

Valójában a PIA már bebizonyította, hogy két külön alkalommal nem tárol semmilyen érzékeny felhasználói adatot, 2016-ban és 2023-ban mindkettő kapcsolódott az FBI nyomozásaihoz, és a PIA mindkét alkalommal meg tudta védeni nulla naplózású állítását.. Más szavakkal, a privát internet-hozzáférés „magán” nemcsak marketing trükk.

Alsó sor – mindkét VPN megérdemelt pontot szerez itt.

Titkosítás és protokollok

A NordVPN ipari szabvány AES-256 titkosítással rendelkezik. Ez katonai titkosítás, és jelenleg rejthetetlennek tekintik. A támogatott protokollok: OpenVPN és IKEv2 / IPSec – a legjobbak közül kettő – a biztonság és a teljesítmény nagyszerű egyensúlyának köszönhetően.

A tökéletes előrejutási titoktartás is garantált, köszönet dinamikus 2048 bites DH (Diffie Hellmann) kulcsok.

A NordVPN az OpenVPN protokollal működik Windows, Mac és Android rendszereken. Az iOS alkalmazás futtatja az IKEv2 / IPSec szoftvert, az OpenVPN kézi beállításának lehetőségével.

A PIA ugyanazt a robusztus AES-256 titkosítást kínálja 2048 bites DH kulcsokkal, de az alkalmazás lehetővé teszi az AES-128-ra váltást is.. A 128 bites titkosítás kevesebb, de mégis elfogadható biztonsági szintet nyújt, és általában elősegíti a kapcsolat felgyorsítását.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Az OpenVPN az alapértelmezett protokoll a PIA Windows, Mac és Android alkalmazásaihoz, az IPSec használatával iOS rendszeren. Mint a NordVPN, a PIA manuálisan is konfigurálható az OpenVPN segítségével az iPhone vagy iPad készüléken.

Biztonsági jellemzők

Az NordVPN és a PIA nagyon komolyan veszi a biztonságot, ezért rengeteg hasznos funkciót talál, sok mélységgel..

Sok hasonlóság létezik. Például, Az NordVPN CyberSec csomagja majdnem azonos a A PIA MACE funkciója – mindkettő hirdetésgátlóként és rosszindulatú programok elleni eszközként működik.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Mindkét VPN extra mérföldön megy a DNS szivárgás elleni védelemmel. Megadhatja a saját DNS-címét, vagy használhatja a NordVPN / PIA által biztosított címeket.

Az alapvető kill kapcsoló megtalálható mindkét szolgáltató alkalmazásában. A NordVPN-nek kettő van – az egyik a kapcsolathoz, a másik az eszközön található alkalmazásokhoz. A PIA nem kínál app kill kapcsolót, de A saját funkció kétféle móddal rendelkezikkocsi (amely blokkolja a külső forgalmat, miközben a VPN be van kapcsolva) és Mindig (amely megakadályozza a forgalom szivárogását, amikor a VPN ki van kapcsolva).

Ha gyakran szüksége van extra lopakodásra a nehéz internetes cenzúra megkerülésére, A NordVPN 460+ elhalványított kiszolgálóival ragyog. De itt nem csak a szerverekről beszélünk – ez valójában egy kifinomult szolgáltatás, amely átalakítja a VPN-alkalmazást csak egy kattintással.

NordVPN vs magán-Internet hozzáférés - Melyik a legjobb 2023-ban?

Amikor az NordVPN Obfuscated módban fut, akkor csak a speciális Obfuscated kiszolgálókhoz férhet hozzá. Rengeteg felhasználásuk van – például átjutni a kínai nagy tűzfalen.

A PIA emellett bizonyos fokú obfuzációt is nyújt lehetővé teszi, hogy átváltjon az OpenVPN TCP 443-as portjára. Ez segíthet az OpenVPN blokkok megkerülésében számos országban, de Kína számára ez nem elég. A PIA jelenleg azért küzd, hogy megbízható hozzáférést nyújtson ebben az országban, de néhány felhasználó beszámolt a sikerről egy kézi L2TP-konfigurációval.

Adatvédelem és biztonság győztese: NordVPN

Mindkét VPN lenyűgöző itt, de a NordVPN kiváló Obfuscated móddal és extra kill kapcsolóval húzza ki a győzelmet. Ha a cenzúra nem jelent problémát Ön számára, vagy ha opcióként 128 bites titkosítást szeretne használni, a PIA nagyon ésszerű alternatíva.

Próbálja ki a NordVPN-t!

9. Végső ítélet

A NordVPN nyolc kategória közül hétben jelenik meg, de ne tévesszen be – a PIA önmagában is képes VPN.

Persze, egyes szerverek inkonzisztens sebessége miatt szenved, és kisebb kiszolgálóhálózatot kínál, mint a NordVPN. De a PIA továbbra is felhasználóbarát és mindenre kiterjedő gyors szolgáltatás, néhány kisebb kérdés ellenére.

Ha elsődleges fontosságú a privát és biztonságos böngészés, akkor tényleg nem hibázhat sem a VPN egyikén sem. De amikor a streaming és a torrenting belép az egyenletbe, az NordVPN előrehalad legfelső szintű hozzáférhetőséggel és egy jól szervezett P2P profillal, több ezer szerverrel. Az ár-érték arány fantasztikus ezzel a VPN-vel, ezért a végén a PIA felett nyeri a győzelem.